Preskočite na glavni sadržaj

Razmjena znanja 4 - Kulturni Lift

U utorak, 20. veljače u 18 sati u Križanićevoj 6a u Zagrebu, održat će se 'Kulturni Lift' i čitanje zidnih novina. Građanke/ni svom gradu, u sklopu četvrtog izdanja Razmjene znanja, ugošćuju kustosicu Jelenu Pašić i vizualnog umjetnika Matiju Kralja. 
vrijeme: 20.02.2018.
mjesto: Zagreb, Križanićeva 6a
Oni će nam predstaviti Kulturni Lift, projekt koji se odvijao u jednoj stambenoj zgradi u zagrebačkoj četvrti Sigečica, a čiji je cilj bio uvoditi umjetničke sadržaje i sadržaje o umjetnosti u kontekst svakodnevnog života.

Ovaj kolaborativni projekt odvijao se od 2014. do 2016. godine, u liftu stambene zgrade u zagrebačkoj Sigečici, gdje se svaka dva tjedna u postojeći oglasni okvir postavljalo novo izdanje Kulturnog Lifta, svojevrsnih zidnih novina čije su sadržaje stvarale/i brojne/i suradnice/i iz područja umjetnosti i kulture, a grafički ih je uređivala dizajnerica Petra Storić. Od 2015. godine, na poticaj Saše Šimprage, u liftu Knjižnice Jelkovec, smještene u najnovijem zagrebačkom kvartu Novom Jelkovcu, u istom se formatu i u suradnji s voditeljicom knjižnice Ivom Klak Mršić provodi sestrinski projekt Kulturni Lift Jelkovec.

U svojoj prezentaciji inicijatori Kulturnog Lifta govorit će o ideji projekta, njegovoj provedbi i o mogućnostima umjetničkog djelovanja u jednoj šarolikoj zajednici, a pritom će se dotaknuti tema kao što su umjetnost u kontekstu svakodnevnog života i strateško pozicioniranje umjetničkih aktivnosti paralelno s drugim svakodnevnim aktivnostima, utjecaj projekta na dinamiku stambene zajednice i, uopće, potencijal umjetnosti da bude jedan od čimbenika društvene interakcije.

http://kulturnilift.tumblr.com/