performans

Nera Miočić: Audible / Edible Kitchen


vrijeme: 18.11.2015. 20,00
mjesto: Zagreb; Pogon Jedinstvo, Trnjanski nasip bb

U sklopu sound art programa zagrebačke Galerije Močvara, interaktivno-zvučni performans Nere Miočić 'Audible / Edible Kitchen', održava se u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo, u srijedu, 18. studenoga, u 20 sati.

Živi organizmi vibriraju određenim frekvencijama: ljudsko tijelo vibrira frekvencijom od 62 do 72 Hz, a svaka živa namirnica također ima svoju specifičnu frekvenciju. Interaktivno-zvučni performans kuhanja Audible / Edible Kitchen Nere Miočić ambijentalno je iskustvo hrane i eksperiment oslobađanja od granica tradicionalnih recepata. U prostoru ispunjenom melodičnim frekvencijama namirnica, drvećem, zvukom hrane koja se za publiku priprema na licu mjesta, pijeskom, svjetlošću i drugim elementima, umjetnica aktivira sva naša čula i prevladava artificijelnost ambijenta spontanom komunikacijom s posjetiteljima.

Publika je pozvana donijeti vlastite namirnice i pridružiti se uživanju u pripremljenom živom voću i povrću - onom koje u sebi izvorno nosi fragilnu energiju sunčeve svjetlosti. Priprema i konzumacija hrane pritom postaje komunikacija: prenošenje vlastite i primanje tuđe energije koje se oslanja na prirodnu inteligenciju našeg tijela.

(M.K., 17.11.2015)