Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Theodorosa Fragkosa i Dunbar Louis Abela u Galeriji Siva

Galerija Siva otvara 2018. godinu izložbom 'Ići na izlet', Theodorosa Fragkosa i Dunbar Louis Abela u četvrtak, 1. veljače 2018. od 20 sati. Izložba ostaje otvorena do 5. veljače.
 
vrijeme: 01.02.2018.
mjesto: Zagreb, Galerija Siva, Pierottijeva 11
Kroz program Boravak, galerija Siva je u proteklih mjesec dana na rezidenciji ugostila dvojicu umjetnika - Theodorosa Fragkosa iz Grčke i Dunbar Louis Abela iz Francuske.

Imajući centar Zagreba kao polazišnu točku, na dnevnoj bazi, dvojica umjetnika rade zajedno i istražuju nekoliko urbanih i ruralnih prostora na sjeveru, istoku, zapadu i jugu  Grada Zagreba. Na izložbi će  prezentirati audio-vizualnu arhivu koju su prikupili tijekom 7 dokumentiranih šetnji i akcija.

Theodoros Fragkos rođen je i odrastao u Joniji u Grčkoj. U Ateni živi proteklih 8 godina, a u posljednje vrijeme djeluje u Ateni i Berlinu. Studirao je slikarstvo i grafiku u Školi Likovne umjetnosti u Ateni, grafički dizajn na Fakultetu umjetnosti i dizajna u Vakalu, vizualne komunikacije u školi Weissenesee u Berlinu. Njegov rad nastaje pod utjecajem tradicionalnih balkanskih i istočnjačkih mitova kao i zapadnih umjetničkih stilova kao što su cobra, dada, graffiti, fluxus, neoekspresionizam. Utjecaj na njegov rad vršila su i mnogobrojna putovanja, gradovi u kojima je boravio i ljudi koje je tijekom godina upoznavao na putovanjima. 

Luis Dunbar rođen je u Parizu 1990.godine. Nedavno je završio petogodišnje školovanje na Akademiji likovne umjetnosti u Saint- Etiennu. Trenutno živi i radi u Parizu, uz stalna putovanja po europskim gradovima gdje također stvara.  Cilj mu je završiti osobno istraživanje i projekt koji obuhvaća nekoliko razina jezika. U osnovi, projekt razmatra i posuđuje različite karakteristike i stavove iz skulpture, pokretnih i nepokretnih slika kao i pisanih i nepisanih djela. Ishod ili izlaganje često dobiva oblik instalacije, jednu arhivnu prezentaciju – happening, koji prolazi kroz poeziju kretanja, fikcije ili aktualnih realnih životnih iskustava. Predstavljeni radovi trebali bi prepustiti prostor za reinterpretaciju samih sebe kao apstraktnih formi objekta ili subjekata. Autor trenutno ima nekoliko završenih projekata u obliku filmova, manuskripta, skulptura i različitih eksperimenata.   

https://www.facebook.com/events/340868789748754/