Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Projekt KRUZEJ - Kroz muzej(e) jednaki

Izložba Projekt KRUZEJ - Kroz muzej(e) jednaki otvara se u Arheološkom muzeju u Zagrebu, u srijedu, 24. siječanj 2018. u 18 sati.
vrijeme: 24.01.2018.
mjesto: Arheološki muzej u Zagrebu, Trg Nikole Šubića Zrinskog 19

Izložba Projekt KRUZEJ - Kroz muzej(e) jednaki predstavlja istoimeni projekt kojeg su osmislile studentice Diplomskog studija muzeologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u okviru kolegija "Društveno korisno učenje u informacijskim znanostima". Sudionici projekta su pet zagrebačkih muzeja: Arheološki muzej u Zagrebu, Etnografski muzej, Hrvatski školski muzej, Muzej grada Zagreba i Tiflološki muzej i učenici XI. gimnazije s profesoricom likovnog odgoja Natašom Babić Bogdanić.

Cilj ove dokumentarne izložbe je predstaviti projekt koji je povezao i prezentirao muzeje kao edukativne institucije u kojima učenici stječu i razvijaju nova znanja na kreativan i poticajan način. Ostvarena je izvrsna suradnja sa stručnim muzejskim službama, koje su omogućile besplatan ulaz za učenike, osigurale potreban prostor i materijal. U svakom muzeju organizirano je stručno vodstvo i radionica na temu jednakosti u zajednici.

Izložba prikazuje kronološki tijek projekta. Prva tematska jedinica sadrži opis i fotografije stručnog vodstva u Etnografskom muzeju, a prikazani su i učenički radovi nastali tijekom likovne radionice „Ravnopravnost u kulturi Aboridžina“. Nadalje, prikazano je stručno vodstvo u Hrvatskom školskom muzeju i debata o školskim uniformama, stručna vodstva u Muzeju grada Zagreba i Tiflološkom muzeju, radionice koje su tematizirale probleme slijepih i slabovidnih osoba, vodstvo kroz dio stalnog postava i izložbu u Arheološkom muzeju gdje se na okruglom stolu raspravljalo o utjecaju religije na svakodnevni život u Rimskom carstvu i danas.

Izložbom je predstavljen projekt koji je omogućio studenticama primjenu i usavršavanje stečenih znanja te usavršavanje organizacijskih i komunikacijskih vještina, međusobno povezao obrazovne i kulturne ustanove, omogućio razmjenu iskustava te stvaranje podloge za buduću stručnu suradnju.
Javnosti će biti predstavljen i film snimljen tijekom posjeta učenika XI. gimnazije zagrebačkim muzejima.

Više o projektu možete saznati na: https://www.facebook.com/kruzej/.