obavijest

Riječki HNK proširuje suradnju s Centrom za autizam


vrijeme: 20.10.2015.
mjesto: Rijeka

HNK Ivana pl. Zajca proširuje suradnju s riječkim Centrom za autizam organizirajući prodaju unikatnih uradaka polaznika Centra, a prikupljeni novac namijenjen je djelovanju Centra, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Intendant HNK Oliver Frljić kazao je da je kazalište nabavilo mediapan ploče izrezane na odgovarajuću veličinu, a polaznici Centra su ih oslikali, te su na taj način izrađene mape u koje će se moći ulagati programi i drugi materijali riječkoga HNK.  Oslikane mape moći će se kupiti za minimalno 20 kuna, a zainteresirani će moći dati koliko žele.

"Nadam se da je to samo jedan od programa koje realiziramo zajedno", rekao je Frljić podsjetivši da je riječki HNK otvoren za sve manjine i marginalizirane, zbog čega je otvorena suradnja s ovim Centrom.

Ona je pokrenuta nakon predstave "Vincent" ovoga kazališta, čije je premijera bila prošle godine, a koja je govorila o autizmu. Uslijedili su okrugli stol o ovom pitanju te humanitarni koncert.

Voditeljica Centra za autizam Rijeka Sandra Čavrak kazala je da je u Centru 26 učenika do 21 godine starosti te osam odraslih. S njima radi tim stručnjaka poput logopeda, likovnih i glazbenih terapeuta i kineziterapeuta te se organiziraju redovno odlasci na plivanje i jahanje, rekla je. (Hina)

(R.P.B., 20.10.2015)