performans

Performans Vlaste Delimar u MSU


vrijeme: 15.10.2015. 20,00
mjesto: Zagreb; MSU, Avenija Dubrovnik 17

U Dvorani Gorgona, Muzeja suvremene umjetnosti, u četvrtak, 15. listopada, u 20 sati, održava se performans Vlaste Delimar 'Mrtve Gordane'.

Sudjeluju: Milan Božić, Vita Bavoljak, Darko Brajković, Nikolina Butorac, Buga Cvjetanović, Petra Hundić, Tit Emanuel Medvešek, Karlo Pavičić, Natalija Tursan

...nižu se Imena onih kojih više nema; moji prijatelji, ljubavnici, moji umjetnici (Jerman, Lauer, Demur....) i dvije Gordane.

Sjećanja na mrtve vraćaju me na još jedno i jače gledanje sebe; pojačanu autokomunikaciju i praiskonsku potrebu da se zabilježim.
Svoje tijelo sada postavljam u poziciju onih koji više nisu prisutni svojim fizičkim tijelima a bili su važni u formiranju moje duhovne gradnje.
Emotivna sjećanja nisu samo intimna ispovijest za sebe to su sjećanja koja se nude za zajedničko sjećanje svima koji su na razne načine sudjelovali u našim zajedništvima; od publike koja je promatrala do onih koji su neposredno sudjelovali u stvaranju naših poetika.
A Gordane, one su nas pratile kroz sve smrti a onda su i one nestale. Ostaju bijele kamelije.....i vraćaju nas u praiskonsko. V.Delimar

(M.K., 13.10.2015)