nagrada

Predstavi 'Moj sin samo malo sporije hoda' nagrada ACE


mjesto: Buenos Aires

Predstava 'Moj sin samo malo sporije hoda', po tekstu hrvatskog dramskog autora Ivora Martinića, a u produkciji kazališta Apacheta iz Buenos Airesa,osvojila je prestižnu ACE nagradu društva kazališnih kritičara Argentine za najbolju predstavu nezavisnog kazališta.

Predstava je bila nominirana u 6 kategorija, a osim nagrade za najbolju predstavu dobila je i nagradu za najboljeg redatelja (Guillermo Cacace) i najbolju glumicu (Paula Fernandez Mbarak).

ACE je najvažnija kazališna nagrada u Argentini koju dodjeljuju kazališni kritičari najboljim kazališnim predstavama i pojedincima za proteklu sezonu.  Kazališna scena u Buenos Airesu je iznimno živa. Prema podacima Ministarstva kulture Grada Buenos Airesa, Buenos Aires ima sveukupno 199 kazališta i 235 dvorane , u što se ubrajaju državna, komercijalna i neovisna kazališta.

Predstava je premijerno izvedena 21. studenog 2014. godine u sklopu Međunarodnog festivala dramatike Europa + Amerika, a partner programa iz Hrvatske bio je Hrvatski centar ITI uz podršku Zaklade Hrvatska kuća - Croatia House. Predstava je postigla veliki uspjeh; ulaznice za predstavu rasprodane su šest mjeseci unaprijed, a argentinski mediji su predstavu prozvali „fenomenom nezavisnog kazališta“. 

Predstavu krajem sljedećeg mjeseca očekuje gostovanja na najprestižnijem kazališnom festivalu Južne Amerike FIBA. 

(M.K., 27.08.2015)