izložba, predstavljanje

'Spiralni kanali' u Ližnjanu


vrijeme: 24.07.2015. 21 h
mjesto: Ližnjan

U petak, 24. srpnja, u 21 sat, u ližnjanskoj knjižnici i književnom svratištu 'Zvona i nari' održat će se predstavljanje multimedijalnog projekta 'Spiralni kanali, Ližnjan 2015. – Svijet u 3 riječi' koji će se sastojati od izložbe, video-prezentacije i poetske večeri.

Riječ je prvom istarskom izdanju dugogodišnjeg međunarodnog projekta Vlade Franjevića, hrvatskog umjetnika (s lichtensteinskom adresom stanovanja) u sklopu kojega je do sada u više od desetak različitih izdanja i pojedinačnih umjetničkih akcija, u devet zemalja svijeta udružio kreativne snage više od stotinu umjetnika iz cijelog svijeta.

U programu u petak, uz Vladu Franjevića predstavit će se i Rajka Poljak Franjević (iz Lichtensteina), Palme (iz Njemačke, ali i iz Gambije) te slovački prijatelji Roman Turcel, Roman Biček i Veronika Goncolova.

Tom prilikom biti će izloženi radovi pristigli na natječaj Spiralnih kanala – 26 međunarodnih umjetnika odgovorilo je na ovogodišnju temu: Svijet u 3 riječi, te ćemo imati jedinstvenu priliku vidjeti njihove radove, ali i doznati nešto više o idejama koje su ih spojile.

Umjetnici:

Iz Hrvatske: Maja Vrančić, Irena Lukšić, Josip Pino Ivančić, Donata Dumičić i Tedi Tadija Dovođa; iz Njemačke Palme i Stan Lafleur; iz Italije Lizzie Bellotto; iz Srbije Dejan R. Radovanović, Dejan Đorđević i Joskin Shiljan (Nebojša Stojković); iz SAD-a Lee Baumgarten, Denise Torrance, Case Baumgarten, Anthony Stembrite, Lee Stembrite, Becky Keenan, Dave List, Gaye List, Hannah Witner, Monique Luck, Tina Roozbehi, Francisco Gonzalez, Laura Fox-Wallis i Tina Alberni; te iz Kuvajta William J. Andersen.

(R.P.B., 23.07.2015)