obavijest

Šesto Silbensko kulturno ljeto


vrijeme: 10.07.2015. - 14.08.2015.
mjesto: Silba

Šesto Silbensko kulturno ljeto održava se od 10. srpnja do 14. kolovoza, na otoku Silbi, a organizatori su ga ove godine odlučili posvetiti Suncu.

Silbensko kulturno ljeto nastalo je 2010. godine da bi se u sezoni lokalnom stanovništvu I gostima otoka Silbe ponudio kreativni I kulturni sadržaj, te se ovaj projekt s godinama proširio na umjetničku platform SEA Silba Environment Art, koja i van sezone organizira razne sadržaje na Silbi.

SILBA ENVIRONMENT ART zamišljena je kao umjetnički comunity servis koji organizira umjetničko – ekološke radionice, umjetničke kolonije i rezidencijalne boravke izvan ljetne sezone, festival Silbensko kulturno ljeto u sezoni, projekcije filmova, video i ostalih multimedijalnih radova tijekom cijele godine, te nudi logističku i organizacijsku pomoć svima onima koji žele doći na Silbu i na njoj stvarati umjetnost ili pomoći u različitim umjetničko – ekološkim akcijama.

Ovogodišnje Silbensko kulturno ljeto otvaramo umjetničkom kolonijom GARBAGE EPIC tijekom koje ćemo očistiti silbenske plaže od morem i ljudskom rukom nanesenog otpada te od njega kreirati skulpture koje ćemo prikazati na izložbi te ponuditi na aukciji kako bismo sakupili sredstva za daljnje ekološke akcije na otoku.
 
Kao i svake godine, posebnu pažnju pridajemo malim stanovnicima otoka koji, za razliku od svojih vršnjaka u gradovima, nemaju izvaninstitucionalnih kreativnih sadržaja, te im ove godine donosimo čak pet kreativnih radionica posvećenih suncu, te 2 filma za djecu. I ove godine, u suradnji s Kinom Mediteran i Liburnia Film Festivalom, biti će prikazano pregršt svježih filmskih naslova u našem improviziranom Kinu pod zvijezdama, a festivalska događanja začinit ćemo pomnim odabirom koncerata. Ove godine u goste nam dolaze Dražen Franolić i Kamenko Ćulap koji nam donose zvuke arapske lutnje i raznih udaraljki, zatim francuska ska atrakcija JOKE, zagrebački avangardni sastav FRANZ KAFKA ENSEMBLE, zanimljiv i poseban zbor ČIPKICE, a festivalska događanja zatvaramo koncertom pulske grupe NOLA 14. kolovoza.
 
Organizator platforme SEA Silba Environment Art je udruga MAVENA – 36 njezinih čuda, a projekt se realizira uz pomoć pokrovitelja Grada Zadra, Ureda za kulturu i Ureda za održivi razvoj otoka, Ministarstva kulture RH, te sponzora agencije Mia Tours i restorana Leggiero, Alavija i Neverin. Sve informacije o festivalskim događanjima možete pratiti na FB stranici
 

(M.K., 07.07.2015)

Tagovi: silba