performans

OKO & Severina: No root, no fruit


vrijeme: 17.06.2015. 21,00
mjesto: Zagreb; Lauba, Baruna Filipovića 23a

Lauba – Kuća za ljude i umjetnost predstavlja najnoviji projekt iz ciklusa 'Hrvatska umjetnost danas'. 'No root, no fruit' naziv je za zajednički perfomans dvije umjetnice – Severine i OKO. Performans se održava u srijedu, 17. lipnja, u 21 sat, u Laubi.

Ljudi su skloni predrasudama i definiranju drugih oko sebe. Skloni su odlučivati u tuđe ime, iznositi mišljenje o stvarima za koje ih nitko nije niti pitao.

Predrasude bole. I iako te rečenice i poglede pokušavamo ignorirati, riječi se zavuku negdje duboko u nas, slabimo jedni druge potpuno nepotrebno ostajući tako na razini pojedinca, ne shvaćajući da u zajednici ipak jesmo jači.


Generacije i generacije gena prije nas proživjele su čitave živote skupljajući iskustva i rasteći do novih razina i baš zato, kad se te bolne riječi pokušaju uvući u našu unutrašnjost, treba znati kako ih blokirati. Svojim životom želim odati počast svim generacijama gena prije mene. Želim odati počast svojim bakama koje su bile snažne žene, odajem počast svojoj majci koja je još uvijek snažna žena. Između ostalog, jer mi svakodnevno daje primjer kakva trebam biti, koliko snage i iskrenosti može postojati u jednom biću i koliko nam to snage zauzvrat daje. Stay true to yourself, and everything else will line up. OKO, preuzeto iz izjave umjetnice

Cijena ulaznice iznosi: 30,00 HRK Članovi Laube imaju besplatan ulaz. Ulaznice se kupuju na recepciji Laube. Ulaznice nije moguće rezervirati.

(M.K., 16.06.2015)