performans

Noć performansa u Splitu


vrijeme: 20.06.2015. 21,00
mjesto: Split; Dom mladih

Splitsko izdanje Noći performansa u sklopu festivala Perforacije ove će se godine održati 20. lipnja s početkom u 21 sat u prostoru Doma mladih na adresi Ulica slobode 28 u Splitu.

Siniša Labrović, Ante Kuštre, Hrvoje Cokarić, Nina Kamenjarin, Dijana Šehić i glazbeni projekt ROLO svoje će radove predstaviti splitskoj publici.

Noć performansa je site-specific događaj u okviru kojeg Perforacije pozivaju umjetnike da predstave instalacije, eksperimente sa svjetlom/zvukom/pokretom, različite prostorne intervencije, modele participacije s publikom, itd. Cilj je Noći performansa omogućiti nove izvedbe koje odražavaju specifičan pristup odabranih umjetnika, ali i ostvariti nove perspektive kroz istraživanje i refleksiju u odnosu na njihovu vlastitu praksu. Cijenimo inovaciju forme, ideja i estetike. Događaj je osmišljen u sklopu Festivala Perforacija i do sada je svoja izdanja doživio, uz Zagreb, Rijeku, Split i Beograd, i u Ljubljani, Skoplju, Brestu i Caenu (Francuska), Portlandu (SAD) i Ateni (Grčka).

Ulaz na Noć performansa tradicionalno je besplatan za posjetitelje koji će od 21 moći doživjeti niz performansa nakon kojih slijedi koncert. Umjetnici tijekom Noći propitivat će teme poput političke svijesti pojedinca, odnosa spram krajolika u kontekstu domovine, meduljudskih odnosa i biblijskih motiva.

(M.K., 16.06.2015)