radionica, kolonija

Martin Howse: 'Earth code / Earth voice'


vrijeme: 13.06.2015. - 14.06.2015.
prijava: 09.06.2015.
mjesto: Zagreb; Radiona, Kruge 48/2

Radionica 'Earth code / Earth voice' britanskog intermedijskog umjetnika, programera, performera i pisca Martina Howsea održat će se 13. i 14. lipnja u Radioninom labu u sklopu godišnjeg programa Nove elektroničke koncepcije. Prijave traju do 9. lipnja 2015.

Na radionici Earth code / Earth voice polaznici će naučiti kako mjeriti i napraviti audiobilne i vidljive telurične (od latinskog tellus – hrv. Zemlja, zemaljske, terestijalne) struje koje teku kroz Zemlju, konstruirati rukavicu sa senzorom za mjerenje popratnih audio signala iz Zemlje, izraditi antenu / radio za mjerenje električne energije iz zemljane baterije, dozvoliti crvima da skladaju poeziju i slušati konstruirane glasove Zemlje. Više o voditelju radionice...

Kroz cijeli niz vođenih eksperimentalnih aktivnosti, dvodnevna radionica zemljanog kodiranja aktivno istražuje veze između suvremene tehnologije i Zemlje, pokušavajući definirati novu formu land arta. Radionica tako pretresa sljedeća dalekosežna pitanja: Kako Zemlja može kroz proces doći u iskušenje da stvara softver? Koji signali mogu biti prenijeti iz Zemlje, korištenjem njene bio-kemijske i geofizičke ‘opreme’ otkrivajući skrivene procese, te na koji način ti signali mogu biti izloženi i konvertirani u čisti kod? Na koji način je moguće prekodirati dobivene podatke iz Zemlje. Cijeli zemljani proces nastaje u pokušajima stvaranja odgovora na gore postavljena pitanja kroz serije eksperimentalnih situacija.
Drugi dan radionice rezerviran je za off the grid lab u prirodi, gdje će se nastaviti s eksperimentima započetim prvoga dana i raspravljati o implikacijama i mogućnostima zemljanog kodiranja.

Datum:. 13. i 14. lipnja 2015., od 12 do 18 sati.

Broj polaznika: 12-14 max

Ciljana publika: učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, biolozi, dizajneri, arhitekti, programeri, DIY entuzijasti, glazbenici, ljudi svih dobi i profesija.

Prijaviti se možete na e mail radiona.org@gmail.com do 9. lipnja točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 14.

Opširnije…

(R.P.B., 11.05.2015)