koncert

Proljetni plesni koncert Ansambla LADO u Zajcu


vrijeme: 24.04.2015. 19,30 h
mjesto: Rijeka, HNK Ivana pl. Zajca, Uljarska 1

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO održat će svoj proljetni koncert na kojem će predstaviti program narodnih plesova i pjesama raznih hrvatskih krajeva u petak,  24. travnja, s početkom u 19,30 sati, u HNK Ivana pl. Zajca Rijeka.


Ovogodišnji proljetni program bit će izveden u dva dijela, a atraktivni repertoar sastavljen je od niza najpopularnijih pjesama i plesova središnjeg te sjeverozapadnog dijela Moslavine, starih splitskih plesova, baranjskih plesova, folklorne baštine Gorskog kotara do scenskog prikaza završnog žetvenog običaja, svatovskih običaja.. Bit će izvedeni pjesme i plesovi bačkih Hrvata Bunjevaca te još puno toga.

Anasambl LADO osnovan je sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskog prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije. Njegovih 37 vrhunskih plesača, koji su istodobno i izvanredni pjevači, s lakoćom se transformiraju iz plesnog ansambla u reprezentativan folklorni zbor, a 14 odličnih glazbenika svira pedesetak tradicijskih i klasičnih instrumenata. Svaki koncert Ansambla, uz pjesmu i ples, ujedno je i svojevrsna revija originalnog hrvatskog tradicijskog ruha.

(R.P.B., 23.04.2015)