Preskočite na glavni sadržaj

Varijacije - izložba Katarine Fabijanić

U četvrtak, 3. kolovoza s početkom u 19 sati, u Galerijskom centru Varaždin otvara se izložba Katarine Fabijanić pod nazivom Varijacije.
vrijeme: 03.08.2017.
mjesto: MSU, Zagreb
url: http://educult.at/en/forschung/access-to-culture/


Katarina Fabijanić pripada malobrojnom fondu mladih hrvatskih suvremenih umjetnika koji se dosljedno bave geometrijskom apstrakcijom. Osnovno je polazište u procesu konstruiranja njezinih radova metodički egzaktan, gotovo industrijski postupak kombiniranja primarnih elemenata likovnog jezika – boje, linije i plohe – tako da sačinjavaju čiste, minimalističke kompozicije/znakove. Autoričini interesi usmjereni su na istraživanje mogućnosti da se pomoću tih primarnih elemenata, slično kao i u komponiranju glazbe, izrazi niz međusobno koherentnih varijacija. / (iz predgovora Mirka Škoca)

Katarina Fabijanić rođena je 1989. godine u Sisku. Nakon završene Gimnazije Sisak (opći smjer) upisuje preddiplomski Sveučilišni studij Grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Diplomirala je 2012. g. u klasi prof. Roberta Šimraka. 2013. godine postaje članica HDLU-a. Iste godine dodijeljena joj je nagrada za inventivnost u grafici u sklopu VI međunarodnog grafičkog bijenala u Splitu. Osim likovnog stvaralaštva bavi se pedagoškim radom i ilustriranjem. Trenutno živi i radi u Zaprešiću.