radionica, kolonija

Radionica Midi kontrolera


vrijeme: 28.03.2015. 12,00 - 18,00
prijava: 26.03.2015.
mjesto: Zagreb; Radiona, Kruge 48/2

Radionica Midi kontrolera pod vodstvom Igora Petrovića aka WhompShantea održat će se u subotu, 28. ožujka, od 12 do 18 sati, u Radioninom labu na Krugama.

Radionica je namijenjena svima koji žele naučiti više o MIDI-ju kao protokolu, MIDI kontrolerima, te o njihovom korištenju s produkcijskim i DJ softverom, kao i koracima u njihovoj izradi. Izrada MIDI kontrolera će se bazirati na Arduino i Teensy platformama.

Igor Petrović elektronikom se počinje bavit gotovo u isto vrijeme kada je istu prestao učiti na faksu, 2011. Tada je imao MIDI kontroler s kojim nije bio naročito zadovoljan, uglavnom zbog nedostatka funkcija koje je htio, pa je odlučio napravit svoj, iako tada još nije imao gotovo nikakvo znanje o elektronici, niti o samom MIDI-ju. Gradnja je počela nabavkom prvog Arduino mikrokontrolera, i do današnjeg dana još uvijek traje. U međuvremenu je izradio tri MIDI kontrolera, svoju vlastitu implementaciju Arduino funkcija, a u zadnjih par mjeseci se bavi izradom open-source/open-hardware MIDI platforme koja omogućuje gradnju i konfiguraciju MIDI kontrolera preko grafičkog sučelja, nazvane OpenDeck.

Iako je gradnju kontrolera započeo prvenstveno zbog želje da se više bavi DJ-ingom, danas većinu svog vremena provodi kodirajući i dizajnirajući kontrolere, a manjim dijelom njihovom uporabom. Od glazbe sluša gotovo sve vrste elektronike, ponajviše dub, dubstep, psychill i srodno. Studiju elektronike vraća se krajem 2014. godine i tada postaje aktivan član Radione. Izlagao svoje MIDI kontrolere na mnogim festivalima i umjetničkim sajmovima, te u sklopu Radioninog izlagačkog programa.
 
Prijaviti se možete na e mail radiona.org@gmail.com do 26. ožujka točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 8.

Ciljana publika su ljudi svih dobi i profesija. Kotizacija je za članove Radione i nezaposlene besplatna uz mogućnost dobrovoljne donacije; učenike, srednjoškolce, studente te umirovljenike 50, a za zaposlene 70 kuna.
 
Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
- općom uplatnicom ili e-bankarstvom
- pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
- pod primatelj upišite Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona, Kozjačka 41, 10 090 Zagreb, na račun: IBAN: HR2123600001102369684
opis plaćanja: uvijek navedite naziv radionice (Radionica ‘MIDI kontroleri’)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice
 

(M.K., 25.03.2015)