predstavljanje

Predstavljanje novog broja časopisa Peristil


vrijeme: 17.03.2015. 12,00
mjesto: Zagreb; DPUH, Preradovićeva 44

U utorak, 17. ožujka, u 12 sati, u prostorijama Društva povjesničara umjetnosti, održava se predstavljanje novog broja časopisa Peristil / Zbornik radova za povijest umjetnosti, povodom 60 godina izlaženja (1954. – 2014.).

Na predstavljanju će govoriti prof. dr. sc. Zvonko Maković, predsjednik DPUH-a, dr. sc. Irena Kraševac, glavna urednica i akademik Igor Fisković

Časopis Peristil pokrenuli su profesori s Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Grgo Gamulin i Milan Prelog kao prvi suvremeno koncipiran znanstveno-stručni časopis za povijest umjetnosti u Hrvatskoj. Prvi broj objavljen je 1954. godine u izdanju Povijesnog društva Hrvatske, a nakon 1957. kontinuirano ga objavljuje Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske. U Peristilu je dosad svoje radove objavilo 360 autora, a ovaj broj donosi cjelovitu bibliografiju i kazalo autora.

Peristil je kategoriziran domaći časopis koji se uzima u obzir pri vrednovanju radova za izbor u znanstvena zvanja iz područja humanističkih znanosti, a referiran je u bazama ERIH (European Reference Index for Humanities) i EBSCO (Art Source Database).

(M.K., 16.03.2015)

Tagovi: dpuh, peristil