Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatski predstavnici na festivalu Dok’n’Ritam u Beogradu

Kantautorica Sara Renar, in memoriam Ante Perković, glazbeno-knjiški noviteti Rockmarka, i dox 'Cile' redateljice Katarine Radetić brane hrvatske boje na 2. Dok'n'Ritmu. Festival muzičkog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam održat će se od 1. do 4. lipnja u Domu kulture Studentski grad na Novom Beogradu.
vrijeme: 01.06.2017.
mjesto: Srbija; Beograd
url: https://www.facebook.com/pg/doknritam/posts/

U programu festivala Notabuk u goste dolazi zagrebački Rockmark - prva glazbena knjižara u regiji koja na svojim policama trenutačno broji više od 800 naslova o glazbi. Razgovarat će se o knjigama posvećenim Doorsima, Kurtu Cobainu, Bruceu Springsteenu, predstavit će se i najnovija biografija ‘Prince’ te noviteti iz beogradske Lagune: ‘Godine na 6’ Vlade Džeta i ‘Kada kažeš da sam tvoj’ Gorana Skrobonje.
 
Na otvaranju festivala, 1. lipnja, nastupit će regionalna zvijezda mlađe generacije Sara Renar. Njezin zvuk opisan je kao alternativan s primjesom indie i pop muzike uz malo elektronike, a Sarina pojava i specifičan izraz postali su prepoznatljivi i popularni širom regije.
 
Žiri 2. Dok’n’Ritam festivala čine Toni Šarić, promotor glazbenog filma i direktor festivala dokumentarnog rock filma DORF, zatim glazbenik Rambo Amadeus i redatelj Mladen Đorđević. Oni će dodijeliti dvije nagrade, za najbolji film iz međunarodne i za najbolji film iz nacionalne selekcije.
 
Publika će također odlučivati o najboljem filmu koji će dobiti nagradnu skulpturu, čiji je autor regionalno poznat hrvatski kipar Vitold Košir.