predstavljanje

Prezentacija umjetničko-aktivističkog projekta Početnica


vrijeme: 30.01.2015. 18,00
mjesto: Zagreb; Studio Andreje Kulunčić, Vladimira Varićaka 11

Danas, 30. siječnja, u 18 sati, održava se prezentacija nastavka projekta Kreativnih strategija: Početnica, u zagrebačkom studiju Andreje Kulunčić.

Riječ je o edukativno-umjetničkom projektu s jakom aktivističkom crtom. Autori i glavni suradnici su Andreja Kulunčić i grupa Direktna demokracija u školi. Zajedno s nizom drugih partnera, osmislili su prenosivu instalaciju koja sadržava pojmovnik, kartu i arhiv dosadašnjih radničkih borbi s literaturom iz područja direktne demokracije, sindikalizma, feminizma, Prava na grad, angažirane umjetnosti... Radionicama i tribinama želimo aktivirati samoorganiziranje pojedinaca i grupa, osobito među srednjoškolcima i studentima, s ciljem umrežavanja i jačanja zajedničkog političkog djelovanja.

Od Zaklade Kultura nova smo dobili sredstva za gostovanja u zagrebačkim gimnazijama, ali i galerijama i kulturnim centrima u Čakovcu, Dubrovniku, Sinju, Rijeci, Puli... Želimo najaviti itinerar i planove, postići veću vidljivost jer je u projektu puno entuzijasta, ljudi koji znaju i vjeruju u ono što govore. Projekt ima potencijala zaživjeti osobito u manjim mjestima, jer sadrži jako energičnu mobilizirajući komponentu.

Sama prezentacija neće trajati dulje od 50 minuta.

(M.K., 30.01.2015)