radionica, kolonija

Dizajnerska početnica / Točka, Linija, Ploha


vrijeme: 31.01.2015. 10,00 - 12,30
prijava: 30.01.2015.
mjesto: Zagreb; HDD galerija, Boškovićeva 18

U subotu, 31. siječnja, s početkom u 10 sati, održava se radionica za djecu nižih razreda osnovnih škola pod nazivom Točka, Linija, Ploha. Radionicu će voditi dizajner Mario Petrak.

Prije nego li počnemo pisati sastavke, moramo znati pisati rečenice. Za rečenice moramo znati napisati riječi, a za riječi moramo naučiti slova. U vizualnim komunikacijama, poput slova u rečenicama, poruke kreiramo osnovnim vizualnim elementima. Kroz radionicu, polaznici se upoznavaju sa osnovnim elementima vizualne komunikacije: točkom, linijom i plohom. Kroz jednostavne zadatke otkrivaju gramatiku pisanja vizualnih poruka i ulaze u svijet bezgraničnih kombinacija koje tvore najjednostavniji, bazični elementi.

Mario Petrak je diplomirani dizajner i kreativni direktor u Petrak-Žaja studiu. Nakon više od petnaestak godina aktivnog bavljenja strukom, radova izloženih na brojnim izložbama u Hrvatskoj i objavljivanih u stručnim časopisima i publikacijama u Hrvatskoj i inozemstvu, želi se posvetiti educiranju drugih i prenošenju stečenog znanja i iskustva na mlade. Smatra da je u današnje doba u kojem dominiraju vizualne poruke, podučavanje i razumijevanje osnovnih principa vizualnih komunikacija temelj svake ozbiljne naobrazbe.
 
Kotizacija za sudjelovanje: 50 kuna
* ukoliko radionicu pohađa dijete iz iste obitelji (brat, sestra), cijena je 40 kn po djetetu
Uzrast: 1. - 4. razreda osnovne škole
Rok prijave: 30. siječnja, do 16 sati

(M.K., 29.01.2015)