koncert

Repetitor u Tvornici kulture


vrijeme: 31.01.2015. 20:30
mjesto: Zagreb
organizator: Tvornica kulture

U zagrebačkoj Tvornici kulture, u subotu 31. siječnja, u okviru svoje regionalne turneje, nastupit će beogradski garažani post punk trio Repetitor te mlade nade nadolazeće hrvatske indie scene Rusti i Moskaua.

 

Beogradski garažni post punk trojac Repetitor vraćaju se u zagrebačku Tvornicu kulture donijeti provjerenu kombinaciju moćne buke. Prošlu godinu su završili s gotovo 50 nastupa po 13 zemalja, među kojima su Njemačka, Austrija, Nizozemska, Francuska, ali i Hrvatska što samo govori o potencijalu ovog benda koji je već dobro poznat domaćoj publici. Upravo su svirke njihovo najjače oružje koje im je priskrbilo hordu fanova.

Repetitor su jedan od regionalno najvećih bendova alternativne glazbe i trenutno najbolje što može ponuditi suvremena beogradska garažna rock scena. Milena Milutinović (bubnjevi), Ana-Marija Cupin (bas, vokal) i Boris Vlastelica (gitara, vokal) svoj prepoznatljivi zvuk polako su gradili pod utjecajem žestokog rock‘n’rolla, post-punka i svega između, a visoko energične pjesme stvaraju na međuodnosu instrumenata i vokala. Od osnutka 2005. godine, preko prvog albuma “Sve što vidim je prvi put“ iz 2008. koji je proglašen jednim od najautentičnijih uradaka, te zadnjeg hvaljenog "Dobrodošli na okean", Repetitor je postao jedan od najprodornijih mladih bendova s Balkana, a singlovi "Opet jak", "U pravom trenutku" ili pak "Biću bolji" govore o autentičnom zvuku i izričaju ovog benda.

Rusti je indie noise punk rock bend iz Kutine. Nastali su 2012., a današnja postava formira se 2013. godine te ju čine Tomislav Đudarić (gitara,vokal), Mihael Delić (bass) i Neno Hadžihajdić (bubanj). U bogatoj koncertnoj povijesti upisali su nastupe s Miki Solusom na Mini film festivalu u Kutini, koncert krajem 2013. s Vlastom Popić u zagrebačkom Klubu kada su snimili i live EP, a svirali su i kao predgrupa Johnny Foreigneru iz Engleske te bendu Robotra iz Austrije. Kao utjecaje navode izvođače kao što su Dinosaur Jr., Fugazi ili pak Pavement, a glazba koju Rusti stvara može se opisati kao indie rock prožet noiseom i punk energijom. Prvi službeni EP je snimljen u studiju Radost! i trenutno je u procesu miksanja te izlazi uskoro.

Rusti - Live EP
Rusti - Moje misli

Moskau je mladi noise, post-punk, art-core bend iz Koprivnice, kojeg čine tri do beskonačno mnogo članova, a velika postava uključujei gitaru, bass, bubnjeve, harmoniku ili pak violinu. U svom radu kombiniraju glazbu i vizualne umjetnosti te performans. Bend najčešće ipak čine tri člana, a Moskau bi bilo najlakše predstaviti preko Ivana Grobenskog, koji je, iako dosta mlad, već poznat u indie krugovima kao član bendova Lolita i Go No Go.

Moskau
Moskau EP

Ulaznice u pretprodaji iznose 40 kn, dok će na dan koncerta za ulaznicu trebati izdvojiti 55 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
www.entrio.hr


 

(L.V., 27.01.2015)