Preskočite na glavni sadržaj

Noć tanga i fada u Lisinskom

Zagrebačka filharmonija, u sklopu OFF ciklusa, u petak, 12. svibnja, u dvorani Lisinski predstavit će publici najpopularnije skladbe iz tango i fado glazbene literature. 
vrijeme: 12.05.2017.
mjesto: Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog
url: http://www.zgf.hr

Djela renomiranih skladatelja poput Astora Piazzolle, Carlosa Gardela, José Galharda, praćena hrvatskim prijevodima, bit će izvedena u aranžmanu našeg eminentnog skladatelja Dubravka Palanovića.

Omiljene komade navedenih skladatelja izvest će sopranistica Elena Moşuc, tenor Gonçalo Salgueiro i naš istaknuti tenor i prvak opere HNK-a u Zagrebu Tomislav Mužek.

U opuštajuću atmosferu tanga i fada, svojim solističkim izvedbama uvest će gitaristi Guilherme Banza i Rogério Ferreira, a vizualnom dojmu pridonijet će gostujući plesni par Lucija Lovrić i Boštjan Fajdiga.

Interpretacija fado i tango umjetnosti, koja poštuje tradicionalnost, na pozornici Lisinski bit će izvedena u novom, svježem i drugačijem ruhu u kombinaciji s neočekivanim glazbenim elementima, najavljuje organizator.

Iz Zagrebačke filharmonije najavljuju  savršen spoj melankolične fado melodije i strastvene latino atmosfere praćene vrućim plesnim točkama. (Hina)