najave

Glazbeno-književna grofovija gostuje u Booksi


vrijeme: 23.01.2015. 19,00
mjesto: Zagreb; Klub Booksa, Martićeva 14d

U petak, 23. siječnja, u 19 sati, u Booksi će se održati glazbeno-književna večer s dvoje zagrebačkih umjetnika scenskih imena grofica Janković i grof Kanizsai, te njihovih glazbenih gostiju iz Makarske, benda Spiridon.

Grofica Janković zagrebačka je umjetnica i spisateljica koja je nedavno objavila svoj  prvijenac, humorističnu zbirku novela Zagrebački woodoo u fušu. Osim proze, autorica je i mnoštva pjesama koje se mogu naći na društvenim mrežama i stranicama Gornjogradskog radija, Radio Studenta i dr. Pored poezije i proze, voditeljica je i organizatorica poetsko-glazbenog programa koji se pod nazivom 'Bez dlake na jeziku'odvija u zagrebačkom caffe baru Rupa.

Grof Kanizsai zagrebački je kantautor i gitarista koji je također prošle godine izdao album prvijenac Polomljeni okovi. Kanizsai je autor preko 300 pjesama za koje je napisao i tekstove i glazbu, te je ujedno frontman i osnivač rock-blues benda Robija Hrvata. Gost grofa i grofice je  Spiridon, mladi punk-rock bend iz Makarske, pobjednik prošlogodišnjeg Demo HR-a, koji je u suradnji sa Slušaj najglasnije izdao svoj prvi album pod nazivom Krik.

(M.K., 21.01.2015)

Tagovi: booksa