Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za izlaganje na jednodnevnoj izložbi 'Tranzicija'

Jednodnevni festival  „Getting by“  poziva sve mlade umjetnike i umjetnice, studente i studentice do 25 godina starosti iz područja Hrvatske da prijave svoje radove na izlaganje na izložbi 'Tranzicija' ili 'Giveaway' koja će se održati u Rijeci, u Palachu, 26. svibnja 2017. godine.
vrijeme: 26.05.2017.
prijava: 11.5.2017.
Izložba će se sastojati od dvije sekcije:
  1. Glavni izložbeni dio pod nazivom „Tranzicija“
  2. Donacijski dio u kojemu umjesto posjetitelja, ovoga puta umjetnici doniraju i daju svoje radove za sve posjetitelje pod nazivom „Giveaway“.
Autori mogu prijaviti svoje radove za samo jednu ili obje sekcije izložbe.
 
Natječaj je otvoren do  11. svibnja 2017.  
U obzir će se uzeti svi radovi koji stignu organizatoru do 24:00 sata, 11. svibnja.
 
"TRANZICIJA"
 
„Prijelazno razdoblje, razdoblje prestanka jednoga sustava i početak drugoga.“
 
Kako funkcionirati u svijetu odraslih? Kako premostiti generacijski jaz između osoba koje tek ulaze u svijet odgovornosti i zbilje te onih koji već jesu u njemu? Ideja izložbe je prikazati kako mladi doživljavaju tranziciju, osamostaljenje i ulazak u svijet odraslih te na koje načine si postavljaju/započinju svoje životne puteve. Dobrodošli su radovi u svim formama i medijima ali uz koji je nužno priložiti kratak koncept rada vezano za njihovu interpretaciju  „Tranzicije“.
 
Na natječaj se mogu prijaviti radovi svih medija: crtež, video, skulptura, slika, performans, fotografija, tekst, knjiga itd.
Pristigle radove će pregledati prosudbeno povjerenstvo i najbolje odabrati za izložbu. Autori čiji radovi prođu selekciju, ukoliko nisu iz Rijeke, troškove dostave snose sami.
 
Prijava treba sadržavati:
 
1. Word dokument
  • s osobnim podacima (ime i prezime, godina rođenja, adresa, e-mail, broj telefona)
  • redni broj rada, naziv rada, tehniku, dimenzije, godinu nastanka i kratak opis
2. Fotografije radova u jpg/jpeg formatu, imenovati na sljedeći način:
  • redni broj, prezime i ime, naziv rada, tehnika, dimenzije, godina nastanka
(npr. 1. Maric Ivo_Nema me_video_30x20cm_2017)
 
Prijave slati na sljedeći mail:  tranzicije@gmail.com
 
Autorsko pravo: Autor javljanjem na natječaj ujedno daje suglasnost organizatoru natječaja da bez naknade može objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora, a u svrhu promocije ovoga projekta. Svi oblici objave su nekomercijalne vrijednosti i jedina im je svrha promocija izložbe i autora. Moralna autorska prava, u smislu ispravnog potpisivanja autora u svim oblicima objave, bit će u potpunosti poštovana.
 
"GIVEAWAY"
 
Osim izložbe, želja nam je stvoriti interakciju s publikom te Vas pozivamo ukoliko želite, na donaciju svojih radova koje će gledatelji moći ponijeti sa sobom kući. Radovi se mogu doticati tematike „Tranzicija“ ali nije uvjetovano. Prihvaćaju se svi radovi do veličine A4 formata. Tehnika i načini izvedbe su također slobodni.
 
Radove osobno donijeti na Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci (prije javiti na 098 161 48 91 ili 099 746 94 79) od 18. travnja do 11. svibnja ili poslati poštom:
 
Udruga studenata Akademije primijenjenih umjetnosti
Za natječaj "Giveaway"
Slavka Krautzeka 83
51000 Rijeka