festival, najave

Najavljeni prvi gosti osmog Wintersplasha


vrijeme: 30.01.2015.
mjesto: Zagreb; Sirup

Wintersplash #8 je zimska Seasplash zabava koje se osmu godinu zaredom odvija u Zagrebu. Datum prve epizode je petak, 30. siječnja, lokacija klub Sirup, a tom prilikom će nastupiti renomirani francuski live dub act Brain Damage (Jarring Effects).

Hiperaktivni od 1999., Brain Damage su stekli glas enfant terriblea svjetske dub scene, održavanjem veze između studijskih radova i eksplozivnih live izvedbi. Prvih 12 godina nastupaju kao duet i ne prestaju zapanjivati svojim nastupima, što je rezultiralo u čak 5 izdanja na Hammerbass i Jarring Effects etiketama. Te najčešće konceptualne albume karakterizira razbijanje samih granica stila s kojima ih se pokušava katalogizirati.

Brain Damage su isplivali iz okvira francuske dub scene, kujući snažne veze s brojnim umjetnicima kao što su Zion Train, Alpha & Omega, Vibronics, Mohammed El Amraoui, Vuneny i Black Sifichi, pritom se igrajući s kulturama i jezicima. Nakon što basist 2011. napušta projekt, Martin Nathan nastavlja samostalno, skretajući s projektom u nove smjerove, surađujući s High Toneom (High Damage - 2011/2012), dok poslijednji album What You Gonna Do? (Jarring Effects, 2012) karakterizira povratak korijenima britansko-jamajčanskog duba, kojeg je duo davno napustio.

Brain Damage zadnji put su u Zagrebu nastupali na 2. Wintersplashu 2009., a u Hrvatskoj na 12. Seasplash festivalu, u kombinaciji sa Vibronics.

13. Seasplash festival
16.-19.7.2015.
Fort Punta Christo, Štinjan/Pula
www.seasplash-festival.com
U prodaju su puštene prve najpovoljnije festivalske ulaznice - Ranograbilice za 13. izdanje Seasplash festivala, online u sustavu Entrio i na više pretprodajnih mjesta, po simboličnoj cijeni od 213,00 kn, koja će potrajati do prve najave izvođača polovinom siječnja 2015.

(R.P.B., 12.01.2015)