Preskočite na glavni sadržaj

Promocija 265. broja Časopisa za kritiko znanosti, domišljijo in novo antropologijo

Promocija 265. broja Časopisa za kritiko znanosti, domišljijo in novo antropologijo održat će se u utorak, 25. travnja u 19:00 sati, u Palachu, u Rijeci.
vrijeme: 25.04.2017. 19:00
mjesto: Palach (Kružna ulica), Rijeka
Broj časopisa je podijeljen na tri tematske cjeline, a promocija je koncipirana kao diskusija oko trećeg bloka časopisa koji tematizira različite aspekte graffita i street arta u Ljubljani, Rijeci i Istri – od subkulturnih, aktivističkih i političkih aspekata, preko onih povijesnih i kulturoloških, pa do pitanja digitalizacije i komodifikacije grafita i street arta.

O ovim, kao i o mnogim drugim pitanjima, razgovarat će urednice ČKZ-a Nina Kozinc i Danijela Temše, glavni urednik ČKZ-a dr. Mitja Velikonja, član uredništva i graffiti-ekspert Sandi Abram, te gostujući urednik ČKZ-a Eric Ušić. Diskusiju će moderirati Luka Malvić.

Nakon promocije, slijedi improvizirani 'after'.

Ukratko o ČKZ-u:
Časopis za kritiku znanosti je društveno-humanistički časopis kojega je, za vrijeme studentskih nemira u ranim sedamdesetima, osnovala skupina radikalnih studenata i mladih intelektualaca s ciljem da se otvori jedan teorijski forum na kojem bi mogla nastupati onakva znanost koja bi se oblikovala u tijeku refleksije najaktualnijih društvenih previranja. U 40 godina kontinuiranog objavljivanja, ČKZ je slovensko i međunarodno čitateljstvo uveo u mnoštvo različitih društvenih i humanističkih tema, a časopis je kroz godine postao neophodan dio slovenskog akademskog života. Njegujući radikalni i kritički pristup, časopis u tematskom smislu pokriva mnoga područja i polja istraživanja: političke znanosti, filozofiju, sociologiju, kulturalne i postkolonijalne studije, (nove) društvene pokrete i alternativne političke prakse, ekološke studije, feminizam, filmske i komunikacijske studije, itd.
Više o ČKZ-u: http://www.ckz.si/about-the-journal