projekcija

'Djeca tranzicije' u domaćim kinima


vrijeme: 08.01.2015. - 13.02.2015.

Dokumentarni film 'Djeca tranzicije' Matije Vukšića danas, 8. siječnja, kreće u redovnu distribuciju u zagrebačkom kinu 'Europa', a nakon toga i u ostalim nezavisnim hrvatskim kinima - u Splitu (Kinoteka Zlatna vrata), Čakovcu (Centar za kulturu  Čakovec), Kutini (POU Kutina), Rijeci (Art-kino Croatia) i Pazinu (POU Pazin).

Film prati sudbine četvero maloljetnika - Davida, Natalije, Lane i Marte - koji odrastaju danas u Hrvatskoj, istovremeno propitujući kako izgledaju sretno djetinjstvo i zdravo odrastanje i jesu li mogući u društvu koje još nije zakoračilo u vlastitu zrelost?

'Djeca tranzicije' je premijerno prikazan prošle godine na Motovun Film Festivalu, a bio je uvršten i u natjecateljski program Sarajevo Film Festivala. Režiju i scenarij potpisuje Matija Vukšić, kameru Mario Marko Krce i Raul Brzić, za montažu je zaslužna Ana Šerić, glazbu potpisuje Bianca Ban, a dizajn zvuka Ivan Šmintić. Producent je Nenad Puhovski, a film je nastao u produkciji Factuma i koprodukciji Zagreb filma, te je podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba.

Raspored prikazivanja po gradovima:

Zagreb – Kino Europa: 8. – 13. siječnja
Split - Kinoteka Zlatna vrata: 14., 15., 17. i 20. siječnja
Čakovec - Centar za kulturu Čakovec: 22. siječnja
Kutina - POU Kutina: 23. siječnja
Rijeka - Art-kino Croatia: 30. siječnja
Pazin - POU Pazin: 13. veljače

 

(R.P.B., 08.01.2015)