Preskočite na glavni sadržaj

Fijuk Zagreb - Sajam malih izdavača

Prvi Fijuk Zagreb - Sajam malih izdavača, održat će se u organizaciji Mreže antifašistkinja Zagreba, u subotu, 22. travnja, u zagrebačkoj Galeriji Greta, s početkom u 12 sati.
vrijeme: 22.04.2017. 12,00
mjesto: Zagreb; Greta, Ilica 92
url: http://www.maz.hr
Fijuk je sajam malih izdavača ― onih koji tiskaju / printaju / fotokopiraju / umnažaju dakle objavljuju knjige, stripove, časopise, fanzine, tejpove, plakate... Izdavali bi ih i kad bi se sve potpore ovog svijeta ukinule (tim češće!), sve državne institucije propale (tim više!) i raspali se svi regularni distribucijski lanci (tim šire!). Fijuk je direktna distribucija i direktni kontakt.


Fijuk ZG  rađen je u suradnji s Novo doba / Fijuk BG, kako bi regionalnu publiku povezali s izdavačima i proizvođačima koji izvan standardnih tokova proizvodnje i distribucije grade svoje paralelne svjetove, pletu nezavisne mreže i stvaraju nove odnose. Očekujte ukrštanje politike i umjetnosti, subverziju teorije, eksploziju bizarne estetike, narativne tokove i vizualne eskapade. Sajam izdavača, izložba časopisa, muzički kolektivi i tvrda žurka - u 12 sati trajanja prvog zagrebačkog Fijuka.

Više