Preskočite na glavni sadržaj

'Sve što nije tvoje' predstavlja dokumentarac 'Što je žena?'

Nakon prvog dijela kampanje i kratkog filma 'Hajde nasmij se malo', tim projekta 'Sve što nije tvoje' je nastavio s kampanjom i izašao na ulice kako bi pitao sugrađanke i sugrađane za mišljenje. Kratki dokumentarni film 'Što je žena?', koji ovdje predstavljaju, istraživački je dio projekta.
vrijeme: 08.02.2017.
url: https://www.facebook.com/svestonijetvoje/

Autorice su Petra Klasić, Tajana Hinić i Lejla Jerković, dok kameru i montažu potpisuje Tina Kadoić. Ideja iza filma je prikazati presjek odgovora o položaju žena u Hrvatskoj, radi ispitivanja javnog mišljenja. Intervjui su snimljeni s 50 slučajnih prolaznika.
 
Nekoliko pitanja o ženama koja su postavljena - od definicije, trenutnog položaja, zakonskih prava pa do općenito situacije žena u Hrvatskoj 2017. – dali su šaren kolaž odgovora. Isti je uklopljen u dokumentarni kratki film u kojem se može vidjeti prikaz mišljenja prolaznika u jednom mjesnom i vremenskom okviru.
 
Sama predstava autorice Lejle Jerković govori o odnosima žena – tijelo – glas – društvo pa je tako film “Što je žena?” pokušao domenu društva reflektirati u prizmi naučenosti i promišljenosti, u formi odgovora na jednostavna pitanja.


Više o projektu 'Sve što nije tvoje' možete naći na:
https://www.facebook.com/svestonijetvoje/
http://predstava.wixsite.com/svestonijetvoje