Preskočite na glavni sadržaj

[d]razgovor: Časopisi umjetnika kao samoupravni artefakti

Danas, 15. studenog, u 19 sati, u HDD galeriji, održat će se [d]razgovor pod naslovom 'Časopisi umjetnika kao samoupravni artefakti', u sklopu izložbe 'Jugoslavenski neoavangardni umjetnički časopisi 1960. – 1990.' U razgovoru sudjeluju autorica izložbe, dizajnerica Ana Radovanović, konceptualni umjetnik i pjesnik Vlado Martek, likovni kritičar i istraživač Darko Šimičić, grafički dizajner i publicist Dejan Kršić, Jasna Jakšić (Muzej suvremene umjetnost u Zagrebu) te likovni kritičar, kustos i voditelj HDD galerije Marko Golub, kao moderator.
vrijeme: 15.11.2016. 19,00
mjesto: Odessa, Ukraine
url: http://www.videonale.org/
Ovaj [d]razgovor, kojim ujedno i zatvaramo izložbu, poslužit će da dublje preispitamo teme koje izložba dotiče te čujemo današnja razmišljanja nekih od ljudi koji su stvarali ovakve časopise, sudjelovali u njima, prate njihovu produkciju ili je istražuju i izlažu.

Govorit ćemo o fenomenu neoavangardnog tiska odnosno ‘časopisa umjetnika’, njihovim pretečama i tradiciji, kao i njihovom utjecaju i ulozi na umjetničkoj sceni razdoblja u kojem su nastajali. Pokušat ćemo rasvijetliti i kontekst u kojem se pojavljuju, relaciju prema institucionalnom okruženju i tržištu, kao i prema sličnim pojavama na internacionalnoj umjetničkoj sceni, a pozabavit ćemo se i njihovim često zanimljivim i inspirativnim dizajnerskim aspektom.

Više o izložbi