Preskočite na glavni sadržaj

Imagine Croatia – natječaj za mlade glazbenike svih glazbenih stilova

Imagine Croatia je festival mladih glazbenika u dobi od 13 do 21 godine, (pojedinaci) i grupe do najviše osam glazbenika. Festival je otvoren mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode. Rok za prijavu je 6. studeni 2016.
vrijeme: 12.10.2016.
prijava: 06.11.2016
mjesto: Pula, Croatia
url: http://www.outlookfestival.com/

Imagine Festivali su natjecanja živih izvedbi svih glazbenih stilova otvorena svim mladim glazbenicima.

Natječaj za IMAGINE CROATIA
10. Hrvatski Imagine Festival

Regionalna predselekcija za Zagreb i Zagrebačku županiju održat će u nedjelju, 13. studenog 2016. u Klubu hrvatskih glazbenika SAX, Palmotićeva 22/2, Zagreb.

Rok za prijavu je 06. studeni 2016.

Dvije odabrane grupe na predselekciji predstavljati će Zagreb i Zagrebačku županiju na finalnom koncertu koji će se održati, 10. i 11. prosinca 2016., subota i nedjelja u 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Ostale regionalne predselekcije:
Splitsko-dalmatinska –Studeni
Varaždinska i Međimurska – Studeni

Za nastup u finalu Imagine Festivala u Zagrebu treba se prijaviti i proći predselekciju za vašu županiju (informacije o predselekcijama i načinu prijavljivanja naći ćete na www.hgm.hr).

Uz prijavnicu obavezno priložiti i:

– Opis i koncept nastupa
– Zvučni ili video zapis barem 2 skladbe ili približno 10 minuta glazbe
(MC, CD, DVD,MP3,YOUTUBE) – kvaliteta nije bitna
– Životopis izvođača/osnovni podaci o grupi (popis članova s godinama rođenja)
– Fotografiju
– Kontakt (mobitel i email)
– tehničke potrebe

Ukoliko se u vašoj županiji ne organizira predselekcija, prijavite se direktno na natječaj za finalni koncert do 6. studenoga 2016., pa će o vašem sudjelovanju na finalu odlučiti ocjenjivački sud o čijoj ćete odluci dobiti odgovor nakon zadnje predselekcije u Zagrebu.

Ulazak u finale će jednoj od grupa omogućiti nastup i natjecanje na međunarodnom festivalu IMAGINE 2017., u Švedskoj ili Francuskoj te na nacionalnom festivalu u jednoj od zemalja organizatora Imagine festivala, a ostale nagrade su gostovanja na festivalima , Imagine Sweden u Švedskoj, Imagine France u Francuskoj i još niz vrijednih nagrada koje ćemo objaviti neposredno prije finala.

U Hrvatskoj se ovaj festival organizira od 2007. godine pa će se ove godine održati njegovo 10. izdanje. Tim povodom u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića će se 11. prosinca održati Međunarodni festival IMAGINE na kojem će se natjecati pobjednici nacionalnih Imagine festivala koji su 2015. održani su u Belgiji, Brazilu, Hrvatskoj, Francuskoj, Španjolskoj, Švedskoj i Zimbabveu. Na natjecanjima su odabrani najbolji mladi glazbenici, pojedinci i grupe koji će u Zagrebu predstavljati svoju zemlju na međunarodnom finalu za naslov Međunarodnog pobjednika.

Opširnije