info -


djeca, mladi

Čitateljski klub za djecu i mlade 'U Zemlji Čudesa'

Odjel za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek osniva čitateljski klub za djecu i mlade 'U Zemlji Čudesa'. Klub je namijenjen osobama od 11 do 18 godina koji žele proširiti svoje čitateljske interese i steći nova znanja. 
 
djeca, mladi

Projekt 'Ključ do znanja'

Projekt 'Ključ do znanja' u ovoj godini obilježava 10 obljetnicu postojanja. Kako je cilj projekta promocija čitanja, organizirane su nove radionice kojima se kreće u ovu slavljeničku godinu.
 
djeca, mladi

Dječje kazalište Dubrava prikazuje predstavu 'Crvenkapica'

U subotu, 16. siječnja, od 18 sati, na internetskoj stranici Dječjeg kazališta Dubrava i YouTube kanalu, prikazat će se predstava 'Crvenkapica'.
 
djeca, mladi

Poziv na sudjelovanje - anketa 'Što je to muzej?'

Umjetnička galerija Dubrovnik i ove godine organizira bogat i raznovrstan program Noći muzeja i to za sve uzraste. Za najmlađe tako priprema anketu 'Što je to muzej?' te stoga poziva roditelje i djecu na sudjelovanje.
 
djeca, mladi

Više od 200 polaznika Filmske NaSTAVe

Više od 200 učenika, studenata i nastavnika sudjeluje na zimskom ciklusu Filmske naSTAVe u kinu 'Tuškanac' koja se tijekom zimskih školskih praznika održava uživo do 15. siječnja uživo na online platformi.
 
djeca, mladi

Dramski odgoj kao podrška u odrastanju

Dramski studio Teatra Tirena usprkos teškim uvjetima nastavlja s kontinuiranim radom i ima online upise u svoje dramske grupe koje će se do kraja siječnja s obzirom na produženje mjera odvijati preko Zooma, a čim to mjere budu dopuštale nastavit će se uživo na dosadašnjim lokacijama. U neku od Tireninih dramskih grupa (od predškolske do studentske) možete se upisati do 20. siječnja online!
 
djeca, mladi

Tri nove Frooom! majstorske filmske radionice za djecu u siječnju

Od 11. do 15. siječnja 2021. djeca i mladi iz čitave Hrvatske mogu se uključiti u fantastičnu zabavu u majstorskoj scenarističkoj radionici s Anitom Čeko, zavrzlame majstorske montaže s Karlom Vorihom te ludu multiviziju s Venom Mušinovićem.
 
djeca, mladi

Edukativni program 'Kućni šašavi znanstvenik' Prirodoslovnog muzeja Rijeka

Od iduće srijede počinje online edukativni program 'Kućni šašavi znanstvenik'. Kako šašavi znanstvenici trenutno ne mogu izvoditi pokuse u Muzeju, Muzej dolazi njima u posjetu preko društvene mreže @Prirodoslovni.muzej.Rijeka.
 
djeca, mladi

Projekt Ključ do znanja / Nagovor na čitanje: Knjigoizolacija - Virtualna mjera 27

Za 27. virtualnu mjeru Knjižnice grada Zagreba propisuju knjigoizolaciju za starije tinejdžere s 10 najbolje rangiranih naslova Goodreadsa. Goodreads je društvena mreža za ljubitelje knjiga na kojoj možete uz pomoć besplatnog korisničkog računa raspravljati o knjigama, pisati recenzije, ocijenjivati knjige, izrađivati vlastite police s knjigama, tražiti preporuke...
 
djeca, mladi

Cool School Zima na Trešnjevci - besplatne online radionice za djecu i mlade

Centar za kulturu Trešnjevka tradicionalno će održati program Cool School Zima na Trešnjevci, besplatne online radionice za djecu i mlade od 4. do 14. siječnja 2021., s početkom u 11 sati, na službenoj web stranici i Facebooku Centra za kulturu Trešnjevka.
 
djeca, mladi

Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica objavila digitalnu zbirku s dječjim eko pričama

Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica pokrenula je u Mjesecu hrvatske knjige 2020. projekt 'Zeleni superheroji pišu eko priče'. Ova manifestacija koja inače slavi knjigu i čitanje, u 2020. bila je posvećena 50. obljetnici od prvog obilježavanja Dana planeta Zemlje.
 
djeca, mladi

Božićni kviz za (buduće) maturante

Treći ovosezonski Kviz za (buduće) maturante projekta Kroz knjižnicu do mature koji provode Knjižnice grada Zagreba dostupan je od 18. prosinca 2020. do 18. siječnja 2021. Namijenjen je svim srednjoškolcima koji žele provjeriti svoje znanje hrvatskog jezika, hrvatske i svjetske književnosti te opće kulture.
 
djeca, mladi

Humanitarna akcija 'Za Leonardov glazbeni put'

U sklopu humanitarne akcije objavljujen je dobrotvorni koncert mladog nadarenog harmonikaša Leonarda Rojnića, maturanta Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova u Puli, koji se sprema na nastavak školovanja na jednoj od najprestižnijih muzičkih akademija u Europi. 
 
djeca, mladi

Matt Haig: 'Djevojčica koja je spasila Božić'

'Djevojčica koja je spasila Božić' novi je dječji roman autora uspješnice 'Dječak zvan Božić' Matta Haiga, u izdanju nakladnika 'Mozaik knjiga'. Riječ je o drugom od četiri naslova iz 'Christmas' serije koja je zaludile milijune mladih čitatelja. Ovu veselu, zabavnu i čarobnu priču ilustrirao je Chris Mould, a knjigu je prevela Mirjana Jurić Pajić.
 
djeca, mladi

'Erik Satie, glazba za riječ i sliku' - online

Udruga Mala opera predstavlja glazbeni sadržaj za mlade – 'Erik Satie, glazba za riječ i sliku'. Online verzija dostupna je na Youtube kanalu i na Facebook stranici Udruge Mala opera od 21. prosinca 2020.
 
djeca, mladi

Božićni program Kazališta Škrabe ove subote premijerno na TV-u

Veliki i mali glumci Kazališta Škrabe pripremili su vam ovoga Božića pravu poslasticu. U programu 'Božićna prskalica' koji će se u subotu, 19. prosinca, moći premijerno pogledati na Online Live TV Croatia nastupa čak 70 izvođača (uz jednog psa i jednu mačku), i to u 60 točaka i 60 minuta programa.
 
djeca, mladi

Online projekt GKK Djeca ususret Božiću – adventske i božićne priče za djecu

Gradska knjižnica Kaštela i Pere Eranović, glumac HNK Split, predstavljaju novi projekt pod naslovom Djeca ususret Božiću – adventske i božićne priče za djecu. 
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Tajne scenarističkih moći – online radionica za djecu i mlade

Radionica 'Tajne scenarističkih moći' poziva sve zainteresirane polaznice i polaznike da kroz četiri dana radionice istraže supermoći pisanja potrebne za nezaboravan scenarij za kratki igrani / animirani film te da svoju ideju s kojom se prijavljuju postave na scenarističke noge.
 
djeca, mladi

Aque Iasae - Varaždinske Toplice

Arheološki muzej Zagreb u virtualnom muzeju, u rubrici zabava, predstavlja arheološki lokalitet Varaždinske Toplice...
 
djeca, mladi

Više od 500 radova svih generacija za 70. rođendan Saveza društava 'Naša djeca' Hrvatske

Posebnom projekcijom na zagrebačkim fontanama i postavljanjem online izložbe 'Igra je dječje pravo' svečano je zaključena proslava 70. rođendana najveće i najstarije organizacije za djecu u Hrvatskoj - Saveza društava 'Naša djeca' Hrvatske.
 
djeca, mladi

Objavljena audio verzija Brickzinea – časopisa za djecu o stvaranju kulture

Na web stranici brickzine.hr objavljeno je još jedno audio izdanje magazina Brickzine. Ova verzija magazina za djecu (i roditelje) o stvaranju kulture obrađuje članke četvrtog broja tiskanog Brickzinea, koji je u sklopu programa Dječja kuća Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, izašao u veljači ove godine.
 
djeca, mladi

Priča o sloniću Babaru, glazbena priča za djecu online

Udruga Mala opera predstavlja novi glazbeni sadržaj za djecu - „Priču o sloniću Babaru“, s legendarnim Špirom Guberinom kao pripovjedačem.
 
djeca, mladi

Potraga za Orašarom kroz jedinstveni online program kazališta 'Trešnja'

Iskoristite priliku za sudjelovanje u jedinstvenom kazališnom iskustvu – online Kazališnoj igri: 'Tko je ukrao Orašara?' kojom će vas kazalište 'Trešnja' povesti na fantastično božićno putovanje svijetom mašte, a da pritom ne morate napuštati udobnost vašeg doma.
 
djeca, mladi

Nives Madunić Barišić: 'Hana i Janko i slučaj odlutale pidžame'

Nakon velikog uspjeha knjige 'Hana i Janko i tajanstvena buka u školskoj svlačionici', nagrađivana domaća autorica Nives Madunić objavila je drugi nastavak neodoljive priče o zgodama Hane i Janka.
 
djeca, mladi

Sedma godina projekta 'Neka odrastanje bude dječja igra'

Projekt društvene odgovornosti 'Neka odrastanje bude dječja igra' koju tvrtka Beiersdorf Hrvatska provodi u suradnji sa Savezom društava 'Naša djeca' Hrvatske i ove je godine, unatoč pandemiji, uspješno proveo aktivnosti namijenjene važnosti igre za dječji razvoj. Ovogodišnje aktivnosti projekta prilagodile su se novonastaloj situaciji kako bi još jednu godinu zaredom proveli program pod nazivom 'Bajkaonica'.
 
djeca, mladi

Izložba: 25. godišnjica održavanja Likovne radionice/kolonije Dječjeg doma sv. Ana u Vinkovcima

Ove godine obilježava se 25. godišnjica održavanja Likovne radionice/kolonije Dječjeg doma za djecu bez roditelja ili bez roditeljske skrbi Sv. Ana u Vinkovcima, koja se po prvi puta od osnutka 1995. godine nije održala u Supetru na Braču već u Vinkovcima, bez fizičkog sudjelovanja djece. 
 
projekcija, djeca, mladi

Senzorne projekcije u kinu 'Tuškanac'

Senzorne projekcije filmova 'Pčelica Maja' i 'Tabaluga' održat će se 12. prosinca, u 14 sati, u kinu 'Tuškanac'. Senzorna projekcija znači da će svjetla biti prigušena a i da će zvuk biti tiši, a djeca mogu šetati, ulaziti i izlaziti iz kino dvorane, razgovarati, izražavati svoje emocije, biti ono što jesu.
 
djeca, mladi

Opera za djecu 'Crvenkapica' - online

Udruga Mala opera predstavlja projekt  „Opera u gostima“, u sklopu kojeg se od 12. prosinca može pogledati operna predstava - „Crvenkapica“. 
 
natječaj, djeca, mladi

Otvoren XXV. literarni natječaj 'Nagrada Laurus nobilis'

Gradska knjižnica Poreč objavljuje XXV. literarni natječaj 'Nagrada Laurus nobilis' za izvorno prozno djelo; kratku priču, humoresku, kozeriju, pjesmu u prozi, putopis, biografski zapis, esej i slično. Pravo sudjelovanja u natječaju imaju svi učenici od V. do VIII. razreda osnovnih škola te srednjih škola Poreštine te svi učenici koji imaju prebivalište na području Poreštine.
 
djeca, mladi

Dizajnerska početnica u Splitu - online

Online zadatak Dizajnerske početnice (Umjetničke akademije u Splitu) posvećen je ilustraciji. 
 
djeca, mladi

Program škole tradicijskog pjevanja sa Ženskom i Muškom klapom Kastav online

Ženska i Muška klapa Kastav, koje djeluju kao sekcije Udruge Kanat – Kastav, 2017. godine su osmislile i pokrenule projekt 'Zakantajmo kako su nas vadili' sa ciljem poticanja zanimanja mladih generacija za vrijednu tradicijsku kulturu. Riječ je o programu namijenjenom starijim razredima osnovnih škola. 
 
djeca, mladi

Nova knjiga u nakladi Mala zvona - Eugène Ionesco za djecu

U biblioteci 'Praporac', u kojoj izlaze kratke priče i dramski tekstovi za djecu, naklada Mala zvona objavila je četiri priče Eugènea Ionescoa namijenjene djeci, prvi put na hrvatskom jeziku, s ilustracijama Vendi Vernić. Prevela i uredila Sanja Lovrenčić.
 
natječaj, djeca, mladi

Novi kreativni natječaji Instituta za razvoj i inovativnost mladih

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), kroz svoje projekte u suradnji s brojnim odgojno-obrazovnim i kulturnim ustanovama, omogućuje djeci i obiteljima upoznavanje s tehnologijom, robotikom i programiranjem, neovisno o sredini u kojoj stanuju.
 
predstava, djeca, mladi

Premijera predstave 'Sretna priča jednog medvjedića'

Premijera predstave za djecu i mlade 'Sretna priča jednog medvjedića' kazališta Mali Teatar će se održati ove nedjelje, 6. prosinca, u Kulturnom centru Travno.
 
djeca, mladi

'Tolerancijom protiv predrasuda i diskriminacije - razlike i posebnosti čine naš svijet!'

Izložba u GKMM-u Split 'Tolerancijom protiv predrasuda i diskriminacije - razlike i posebnosti čine naš svijet!' je postavljena na Odjelu za djecu i mlade i virtualno, a može se razgledati do 12. prosinca 2020.
 
djeca, mladi

2020. godina: negativan test - pozitivna sjećanja

Hrvatski školski muzej, osim školskih predmeta, čuva i školske uspomene, a u nastojanju da sa svojim najvjernijim i najbrojnijim posjetiteljima – učenicima i nastavnicima – ostane povezan, poziva vas na zajedničku suradnju prisjećanja, prikupljanja, čuvanja lijepih uspomena iz ove neobične 2020. godine u projektu Negativan test – pozitivna sjećanja.
 
djeca, mladi

Festival JazzTime Rijeka nastavlja projekt 'Jazz u školama'

Jedan od najdugovječnijih festivala jazz glazbe u regiji, međunarodni festival jazz glazbe 'JazzTime Rijeka', u godini svog 29. izdanja, nastavlja sa svojim edukativnim projektom 'Jazz u školama'.
 
djeca, mladi

Vrtići u kvartovskom kinu u jesenskom izdanju online

Projekt Vrtići u kvartovskom kinu nastavlja se petu godinu zaredom, no zbog epidemiološke situacije u svom jesenskom izdanju, posvećenom lutkarskom animiranom filmu, provodi se online.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za 40. 'Mali bitolski Montmartre 2021'

Dječji likovni studio 'Sv. Kiril i Metodij' - Bitola, Republika Sjeverna Makedonija, raspisao je natječaj za tradicionalnu manifestaciju -  jubilarni 40. 'Mali bitolski Montmartre 2021', koja će se održati od 23. do 30. svibnja 2021. u Bitoli.
 
djeca, mladi

Kulturna putovnica - edukativni program prilagođen mladima s teškoćama u razvoju

Kulturna putovnica je edukativni program radionica posebno prilagođenih mladima s teškoćama u razvoju, koji provodi Udruga za razvoj umjetnosti, kulture i edukacije (projekt Vijeće mladih Benčić) u partnerstvu s Centrom za odgoj i obrazovanje Rijeka.
 
predstava, djeca, mladi

Uoči Noći kazališta – predstave za djecu online

Od petka, 20. studenog, u 19 sati do utorka, 24. studenog, do 19 sati, na internetskoj stranici Riječkog kazališta mladih 'Kamov' bit će dostupne predstave pet dramskih studija iz različitih krajeva Hrvatske koje su trebale biti izvedene na 22. susretu profesionalno vođenih predstava za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ koji se trebao održati u Rijeci krajem rujna ove godine.
 
djeca, mladi

8. Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) organizira osmu godinu zaredom svoj središnji godišnji događaj 8. Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska pod nazivom 'Stari izazovi, novo ruho', a na samoj konferenciji ponudit će se rješenja problema koji su se razotkrili u 2020. godini u novom ruhu.
 
djeca, mladi

Muzejsko - edukativni projekt '10 škola - 10 umjetnika'

Nacionalni muzej moderne umjetnosti, zagrebačka Moderna galerija, od 23. do 27. studenoga organizira muzejsko - edukativni projekt '10 škola - 10 umjetnika'. Riječ je o projektu koji je prije 16 godina osmislila viša kustosica Ivana Rončević Elezović s ciljem da srednjoškolci kroz njega steknu nova znanja i razviju nov odnos prema instituciji muzeja, kao i o materiji koju obrađuju.
 
predstavljanje, djeca, mladi

Besplatne online projekcije filma 'Jedna od nas' Đure Gavrana

Dokumentarni film 'Jedna od nas' nagrađivanog autora Đure Gavrana prati reakcije jedne zajednice na otkriće o seksualnom zlostavljanju. Povodom Međunarodnog dana djeteta, koji se obilježava u petak, 20. studenog, film će se moći besplatno pogledati na službenoj stranici www.jednaodnas.com u razdoblju od 20 sati do ponoći.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

10. škola animiranog filma u Puli

Pulska filmska tvornica poziva osnovnoškolce na upis u 10. Školu animiranog filma. Radionica će se održavati kontinuirano tijekom studenog i prosinca i to utorkom i četvrtkom od 17 do 19,30 sati u prostorijama Kluba Pulske filmske tvornice.
 
djeca, mladi

Filmska početnica: cijanotipije

Radionica cijanotipije - fotografske tehnike iz sredine 19. stoljeća, pomoću koje se reproduciraju fotografije i fotogrami u tonovima prusko plave boje - namijenjena je djeci viših razreda osnovne škole, a održat će se u prostoru POGONA – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade na adresi Trnjanska struga 34.
 
djeca, mladi

'Vrijeme je za igru' u MSU

Krajem studenog, točnije 20.11. obilježava se Međunarodni dan djeteta povodom kojeg Muzej suvremene umjetnosti i Teatar Puna kuća organiziraju kulturno – edukativni program namijenjen djeci od 1,5 do 6 godina pod nazivom 'Vrijeme je za igru' u MSU, a koji će se održati u nedjelju, 22. studenog.
 
djeca, mladi

Završnica Nacionalnog kviza za poticanje čitanja

Završnica Nacionalnog kviza za poticanje čitanja održat će se u petak, 13. studenog, s početkom u 12 sati. Po prvi puta završnica Nacionalnog kviza za poticanje čitanja neće okupiti djecu iz cijele Hrvatske, već je zbog epidemiološke situacije snimljena ranije.
 
djeca, mladi

Besplatni program i radionica za djecu u Centru za kulturu Trešnjevka

U subotu, 14. studenoga, Centar za kulturu Trešnjevka organizira dva potpuno besplatna događanja namijenjena djeci.
 
djeca, mladi

Umjesto predstave, radioigra 'Malac Komalac' u Online srijedi Žar ptice

Umjesto najavljene premijere predstave 'Malac Komalac' prema slikovnici Zorana Pongrašića u režiji Lawrencea Kiirua, zagrebačko kazalište Žar ptica najavljuje istoimenu trodijelnu radioigru, čiji će se prvi dio moći poslušati u srijedu, 11. studenoga, preko platforme Vimeo.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>