info -


djeca, mladi

MSU & ALU radionice u virtualnom Muzeju

Kao nastavak dugogodišnje suradnje Muzeja suvremene umjetnosti i Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, studenti nastavničkog odsjeka Akademije izrađuju virtualne radionice namijenjene učenicima. 
 
djeca, mladi

Radionica robotike za djecu u Križevcima

Od mjeseca lipnja do kraja kolovoza Centar za edukaciju Super Stem će, uz podršku Pučkog otvorenog učilišta Križevci i Gradske knjižnice 'Franjo Marković' Križevci, održati radionice robotike za djecu.
 
djeca, mladi

Međunarodni sajam dječje knjige u Bologni - online izdanje

Međunarodni sajam dječje knjige u Bologni utemeljen je 1963. godine, a ove je godine po prvi puta, zbog pandemije COVID-19, održano specijalno online izdanje. Tako je ovaj značajan sajam za dječju književnost i izdavaštvo za djecu postao dostupan publici širom svijeta.
 
djeca, mladi

Vrti svoj film – akcija Sedmog kontinenta za edukaciju i obiteljsko uživanje u filmu

Udruga 'Djeca susreću umjetnost', uz pomoć djece, nastavnika i roditelja iz cijele Hrvatske, predstavlja pilot verziju akcije 'Vrti svoj film' nastale u vrijeme Covid mjera i u očekivanju otvaranja kinodvorana.
 
festival, djeca, mladi

Bliži se 11. VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih

VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih održava se od 1. do 7. lipnja, no u malo drugačijem formatu nego inače. Organizatori su najavili realizaciju festivala u tri dijela – VAFI sekcija bit će održana prema najavljenim datumima, dok će RAFI sekcija u Rijeci, kao i projekcije pobjedničkih filmova u Varaždinu, biti realizirane na jesen.
 
djeca, mladi

Znanje predstavlja prijevod prve knjige za djecu nagrađene Islandskom književnom nagradom

Nakladnička kuća Znanje predstavlja dva noviteta za mlade čitatelje: poučnu, nagrađivanu bajkovitu 'Priču o plavom planetu' iz pera islandskog autora Andrija Snæra Magnasona koja zauzima posebno mjesto u islandskoj književnosti kao prva knjiga za djecu koja je nagrađena prestižnom Islandskom književnom nagradom; te fantastičnu poslasticu' Otok Čuvara oluja' irske spisateljice Catherine Doyle, savršenu za sve ljubitelje Nikadgrada i Harryja Pottera.
 
djeca, mladi

Objavljena virtualna zbirka radova 'Djetinjstvo na čekanju'

Cirkorama je u travnju 2020. objavila poziv za fotografije dječjeg kreativnog izražavanja u vrijeme karantene, s idejom da u virtualnoj zbirci zabilježi dječje trenutke u nesvakidašnjim uvjetima. 
 
djeca, mladi

Osječki HNK pomaže maturantima u ponavljanju gradiva za državnu maturu

U osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu u četvrtak je predstavljen projekt "HNK u Osijeku za maturante", koji bi maturantima trebao pomoći u ponavljanju gradiva iz književnosti za državnu maturu. 
 
djeca, mladi

Online priručnik 'Razgovarajmo o životu s druge strane ekrana'

U sklopu trećih Dana medijske pismenosti Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku objavili su priručnik 'Razgovarajmo o životu s druge strane ekrana' namijenjen roditeljima i skrbnicima djece osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, kako bi ih se informiralo i inspiriralo za razgovor s djecom o njihovim iskustvima na internetu i društvenim mrežama.
 
djeca, mladi

#citajdoma - Najljepše priče u domu svakog djeteta

SOS Dječje selo Hrvatska u travnju je pokrenulo online kampanju #citajdoma, koju su u protekla tri tjedna podržale brojne poznate osobe iz javnog života. 
 
djeca, mladi

U sklopu projekta Putovima Frankopana snimljena zvučna slikovnica 'Grobnički mlin'

Kako bi djeca i tijekom boravka kod kuće nastavila upoznavati baštinu obitelji Frankopan, snimljena je zvučna slikovnica 'Grobnički mlin'. Riječ je o drugoj od osam slikovnica, nastalih u sklopu projekta Putovima Frankopana, koja je dobila svoj zvučni zapis. Prva koja je dobila glas, glazbu i prateću zvučnu sliku, bila je slikovnica 'Svojeglavi štapić'.
 
djeca, mladi

'Mala sirena i dječak Roko'

'Mala sirena i dječak Roko' književnice Rosie Kugli i ilustratora Borisa Kuglera aktualizira trenutne probleme, ali i educira o očuvanju života na Zemlji.
 
festival, djeca, mladi

KIKI festival u karanteni: Filmovi za djecu i mlade - online

Deveto izdanje međunarodnog festivala filmova za djecu KIKI trebalo se održati od 20. do 24. travnja 2020., no zbog okolnosti s koronavirusom prebačeno je na jesen od 5. do 9. listopada. Ipak, KIKI festival ovaj tjedan nudi online program 'KIKI u karanteni' u sklopu kojeg se na Facebook stranici objavljuju poveznice na naslove koji su se prikazivali na festivalu proteklih osam sezona.
 
djeca, mladi

Rezultati Javnog poziva za učeničke videonajave knjiga

Ministarstvo kulture je u prosincu 2019. objavilo Javni poziv učenicima osnovnih i srednjih škola za videonajave knjiga. Poziv učenicima jedna je od mjera Akcijskog plana Nacionalne strategije poticanja čitanja, s ciljem doprinosa razvoju kulture čitanja.
 
natječaj, djeca, mladi

58. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece - prijave

Otvorene su prijave za najveći i najstariji dječji filmski događaj godine, 58. Reviju hrvatskoga filmskog stvaralaštva koja će se održati u Malom Lošinju od 1. do 4. listopada. Zaključni rok za prijavu filma je 1. lipnja 2020.!
 
djeca, mladi

Brošura 'Idemo u kino'

Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna Vrata iz Splita, pri kojemu još od 60-ih godina djeluje kultna splitska kinoteka, već godinama uspješno provodi program Školska kinoteka, kroz koji godišnje prođe više od 2000 školske djece, kao i djece s posebnim potrebama, te povremeno i onih vrtićkog uzrasta.
 
djeca, mladi

Dječji zbor HPD-a 'Lipa': 'Ostani doma'

Prema ideji Marijane Matijević, prof. dirigentice Dječjeg zbora HPD-a 'Lipa', male članice i članovi otpjevali su prigodnu autorsku pjesmu 'Ostani doma', za koju je ona napisala i glazbu i tekst.
 
djeca, mladi

Virtualni program za djecu CeKaTe Teatra srijedom i petkom

CeKaTe Teatar nastavlja do 22. svibnja s virtualnim programom srijedom i petkom za djecu putem Facebook stranice Centra za kulturu Trešnjevka.
 
djeca, mladi

Priključite se online kampanji #citajdoma i pomozite djeci u SOS dječjim selima

SOS Dječje selo Hrvatska pokrenulo je online kampanju #citajdoma čiji je cilj svoj djeci u Hrvatskoj, koja su u svojim domovima, uljepšati dan čitanjem priča. Počevši od sutra, snimke poznatih osoba objavljivat će svakoga dana u 18 sati (osim nedjelje) na svojim Instagram, Facebook i YouTube kanalima kako bi ih sva djeca mogla poslušati.
 
natječaj, djeca, mladi

Sarajevo Film Festival: Otvorene prijave za Teenaction

Sarajevo Film Festival raspisao je natječaj kojim poziva tinejdžere da u izolaciji snime kratki film i prijave ga za TeenAction program Festivala. Natječaj je otvoren do 21. lipnja, a film koji se prijavi na natječaj može se preuzeti i prikazati na festivalskim društvenim mrežama i na kino projekcijama u sklopu Sarajevo Film Festivala.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za radove - Djetinjstvo na čekanju

Cirkorama poziva djecu da, uz pomoć roditelja, pošalju fotografije svojih umjetničkih radova, smještenih u unutarnji ili vanjski prostor koji im puno znači u ovom razdoblju karantene. Radovi će biti objavljeni u online zbirci pod naslovom 'Djetinjstvo na čekanju'.
 
djeca, mladi

Dječji online zbor CKIM-a

Dječji zbor CKIM-a i dalje održava redovite online probe dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom od 20:00 sati. Ovom prigodom pozivaju svu zainteresiranu djecu da im se pridruže!
 
djeca, mladi

Muzej antičkog stakla organizira nagradnu igru za djecu

Muzej antičkog stakla u Zadru za najmlađe je organizirao nagradnu igru/kviz putem službene facebook stranice (https://www.facebook.com/mas.zadar/). Nagradna igra traje do ponedjeljka, 20.04.2020.
 
djeca, mladi

MGZ: Muzejski vodič za djecu dostupan online

Muzej grada Zagreba objavio je online izdanje Vodiča za djecu nižih razreda osnovnih škola.
 
predstava, djeca, mladi

Vinkovačko kazalište 'Joza Ivakić': 'Crvenkapica'

U četvrtak, 16. travnja, u 10,15 sati, na programu Plave Vinkovačke TV pogledajte snimku mjuzikla za djecu 'Crvnkapica' Gradskog kazališta 'Joza Ivakić' Vinkovci.
 
predstava, djeca, mladi

Online predstava 'Sherlock Holmes' Zagrebačkog kazališta mladih

ZKM-ovu predstavu za djecu i mlade 'Sherlock Holmes' možete pogledati do 15. travnja 2020. navečer na portalu Večernji.hr. Autorica teksta je Ana Tonković Dolenčić prema proznim motivima i likovima Arthura Conana Doylea, a redatelj je Krešimir Dolenčić.
 
predstava, djeca, mladi

'Ugasite ekrane, odmorite oči i slušajte kazalište!' - radioigra za djecu GKL Split

Nakon više od 116 000 pregleda do sada emitiranih predstava, Gradsko kazalište lutaka Split svojoj brojnoj internetskoj publici predlaže da ovog tjedna ugasi ekrane i odmori oči jer od četvrtka na svom Youtube kanalu emitira i radioigre! Audio program kreće 16. travnja, u 12 sati, snimkom predstave 'Ježeva kućica' Branka Ćopića, u dramatizaciji Momčila Popadića i u režiji Mirka Čovića iz 2003. godine.
 
djeca, mladi

Knjižnica Dugave predstavlja virtualne sadržaje namijenjene djeci i mladima

U nastavku su prijedlozi za kreativni rad preko interneta namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, u okviru projekata za djecu i mlade u KGZ - Knjižnici Dugave. Stranice se svakodnevno nadopunjavju.
 
djeca, mladi

Igrom do (spo)razumijevanja - online priručnik

Teatar Tirena na svojoj je web stranici objavio besplatni priručnik dramskih igara i vježbi koje se mogu koristiti u nastavi!
 
djeca, mladi

Profesor Baltazar ponovno na HRT-u

I Zagreb film i Boris Kolar, inače autora originalnog serijala za Profesora Baltazara, ustupili su HRT-u bez naknade prava za emitiranje filmova na našim programima, a posebno u 'Školi na Trećem'.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

'Karantena početnica' u Splitu

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja.S obzirom da se zbog trenutnih okolnosti radionice neće održavati kao do sada, pokrenuta je online 'Karantena početnica'.
 
predstava, djeca, mladi

Predstave za djecu GK 'Zorin dom' Karlovac online

Na YouTube kanal Gradskog kazališta 'Zorin dom' Karlovac dodano je još pet predstava za djecu: 'Zvonar crkve Notre Dame', 'Čarobnjak iz Oza', 'Peća i vuk', 'Šuma Striborova' i 'Na tri kralja'.
 
djeca, mladi

Virtualna izložba dječjih radova na temu vučedolske kulture

U želji da Muzej približi djeci i djecu Muzeju, djelatnici Muzeja vučedolske kulture u siječnju 2020. godine posjetili su vukovarske dječje vriće i razgovarali o poslovima koji se rade u muzeju, o arheolozima i predmetima vučedolske kulture.
 
djeca, mladi

Izmjene u programu 'U lutkarsko s kauča'

S obzirom na to da Gradsko kazalište lutaka Rijeka sudjeluje u PIR FEST-u u sklopu kojeg će publika ovog petka, 10. travnja, od 17 sati, moći pogledati predstavu 'Avanture maloga Juju', riječki lutkari su morali izmijeniti raspored on-line predstava u sklopu programa 'U lutkarsko s kauča'.
 
djeca, mladi

NP Krka na digitalnim kanalima pripremio edukativne sadržaje za najmlađe

Iz Nacionalnog parka Krka za najmlađe su priredili zanimljive, edukativne emisije "Gle, Krka!" koji će ih upoznati s prirodnim ljepotama tog parka.
 
djeca, mladi

Ostanite doma uz Biotekine kućne znanstvene radionice

Pokusi Bioteke koje školarci mogu raditi kod kuće, objavljuju se na YouTubeu. Na internet se preselila i PANDA 4, projektna nastava za darovitu djecu...
 
predstava, djeca, mladi

Kazalište na daljinu GKL Split: 'Glazbatorij'

U sklopu Kazališta na daljinu, koje je započelo 20. ožujka, online predstave GKL-a Split do sada su ukupno registrirale više od 111 000 pregleda. Nakon online premijera, predstave su i dalje dostupne i besplatne na YouTube kanalu. Program se nastavlja u petak, 10. travnja, u 18 sati, premijerom predstave 'Glazbatorij'.
 
festival, djeca, mladi

Prvi internet regionalni festival za djecu – PIR FEST

Gradsko pozorište Podgorica predstavlja prvi internet regionalni festival za djecu – PIR FEST, koji će se održati od 8. do 16. travnja. Tijekom trajanja festivala, najmlađa publika će imati priliku na YouTube kanalu Gradskog pozorišta, s početkom u 17 sati, pogledati predstave 9 regionalnih kazališta.
 
djeca, mladi

Online projekt 'Biblijske priče za malene u Velikom tjednu'

Gradska knjižnica Kaštela i Pere Eranović, glumac HNK Split, osmislili su zajednički projekt pod naslovom #ostani doma uz “Biblijske priče za malene u Velikom tjednu”. Svaki dan s početkom u 18.30 sati, u vremenu od Cvjetnice do Uskrsa djeca će zajedno s roditeljima na stranici www.gkk.hr i na YouTube kanalu Gradske knjižnice Kaštela moći pogledati i poslušati po jednu ili dvije priče iz “Biblije za velike i male”, u izdanju izdavačke kuće Salesiana i u interpretaciji P. Eranovića.
 
djeca, mladi

Besplatan pristup dječjim časopisima online

Dječji časopisi 'Smib' i 'Modra lasta' (Školska knjiga) te 'Prvi izbor' i 'Moj planet' (Mozaik knjiga) dostupni su online.
 
natječaj, djeca, mladi

Otvoren natječaj za najbolju 'flip book' animaciju

Foto kino video klub Zaprešić objavio je natječaj 'flip book' animacije za osnovnoškolce i srednjoškolce na temu 'Pogled kroz prozor', odabranu u skladu s preporukama za ostanak kod kuće. Natječaj je otvoren do 3. svibnja, najbolje animacije bit će nagrađene, a rezultati će biti objavljeni 11. svibnja na web stranici kluba.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za dječje literarne radove 'Knjiga nije hrana, ali je poslastica!'

Centar za kulturu Trešnjevka je raspisao natječaj za literarne radove i poziva svu djecu na sudjelovanje. Na natječaj pod nazivom 'Knjiga nije hrana, ali je poslastica!' može se prijaviti samo jedan rad, i to pjesma ili kratka priča koja dosad nije objavljena. Zbog nastale situacije, rok za prijavu radova traje do 1. lipnja 2020.!
 
predstava, djeca, mladi

Predstave za djecu na YouTube kanalu Zorin doma

Kako bi mališanima uljepšalo vrijeme koje provode u svojim domovima, karlovačko Gradsko kazalište 'Zorin dom' objavilo je dvije predstave iz vlastite produkcije na svom YouTube kanalu.
 
predstava, djeca, mladi

Mala scena donosi još jedan prijenos predstave uživo

U subotu, 4. travnja u 17 sati, kazalište Mala scena će uživo, u sklopu inicijative 'Mala scena online', prenositi izvedbu predstave 'Priča o glasu' Buge Marije Šimić i Morane Dolenc.
 
djeca, mladi

Jeff Kinney: Gregov dnevnik – Obiteljski odmor

U izdanju Mozaika knjiga objavljen je dvanaesti roman 'Gregov dnevnik – Obiteljski odmor' u prijevodu Ozrena Doležala. 'Gregov dnevnik' autora Jeffa Kinneya najprodavaniji je dječji serijal na svijetu.
 
predstava, djeca, mladi

#pinkleconline #coronaoffline

Kazališna družina Pinklec iz Čakovca objavljuje svoje besplatne online predstave svakog ponedjeljka, srijede i petka u 11 sati, dok njihov Dramski studio Dada objavljuje svoje online predstave za djecu i mlade u 16 sati.
 
djeca, mladi

Besplatni dječji časopisi online

Dječji časopisi 'Smib', 'Modra lasta', 'Prvi izbor' i 'Moj planet', dostupni su online.
 
djeca, mladi

Željkine priče za mali odmor

Od sada hrvatsku književnicu Željku Horvat-Vukelja možete čuti i vidjeti u njezinom domu, na mjestu gdje nastaju njezine priče koje na osobit i jedinstven način priča svima nama. Riječ je o novoj rubrici na Školskom portalu.
 
djeca, mladi

Online izvori za djecu predškolske dobi i njihove roditelje

U nastavku donosimo korisne i kvalitetne online izvore za djecu predškolske dobi. Prijedlog su pripremili knjižničari Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.
 
predstava, djeca, mladi

Gradsko kazalište lutaka Split nastavlja s programom Kazalište na daljinu

Četiri dosadašnje predstave 'Šporki Špiro i Neposlušna Tonka', 'Stonoga Goga', 'Grga Čvarak' i 'Did i repa', nakon on line premijera, su i dalje dostupne i besplatne na Youtube kanalu, te su do sada ukupno registrirale više od 70 000 pregleda. Program se nastavlja u petak, 3. travnja, u 18 sati, online premijerom predstave 'Som na cilome svitu'.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>