info -


radionica, kolonija, djeca, mladi

Radionica za djecu i mlade 'Wikipedija i Wikimediji - otvoreni i slobodni sadržaji'

Za 4. Dane medijske pismenosti, koji se ove godine održavaju od 19. do 25. travnja, Frooom! filmska škola i Bacači Sjenki organiziraju dvodnevnu radionicu za djecu i mlade: 'Wikipedija i Wikimediji - otvoreni i slobodni sadržaji'.
 
projekcija, djeca, mladi

Online lutkarska predstava 'Mala sirena i dječak Roko' premijerno povodom Dana planete Zemlje

Predstava 'Mala sirena i dječak Roko' nastala je prema motivima istoimene slikovnice književnice Rosie Kugli i u režiji redateljice Irene Škorić, a od 22. travnja besplatno će se prikazivati online na mrežnoj stranici Umjetničke organizacije 'Noć hrvatskog filma i novih medija'.
 
djeca, mladi, audicija

Udruga Filmaktiv poziva riječke srednjoškolce/ke na audiciju

Udruga Filmaktiv poziva riječke srednjoškolce/ke da se prijave na audiciju za snimanje filma 'Koga briga'. Rok za prijavu na prvi krug audicije je 10. svibnja 2021.!
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

HFS: Otvorene prijave za filmske radionice u Kraljevici

Hrvatski filmski savez otvorio je prijave na Filmske radionice za djecu i mladež od 12 do 17 godina, koje će se održati od 19. do 26. srpnja u Kraljevici.
 
djeca, mladi

14. Festival dječje knjige i manifestacija 'Uberi priču!'

U ponedjeljak, 26. travnja, u 10,30 sati, počinje 14. Festival dječje knjige sa manifestacijom 'Uberi priču!'. Premda su festival i manifestacija izvorno zamišljeni tako da budu otvoreni što većem broju djece, ove godine u njoj će sudjelovati, uz pridržavanja svih epidemioloških mjera, samo trešnjevačke škole i vrtići.
 
djeca, mladi

Udruga 'Smiješak za sve' pokreće knjižnicu u kontejnerskom naselju u Petrinji

Iz udruge 'Smiješak za sve' izvijestili su u ponedjeljak kako u kontejnerskom naselju u Petrinji pokreću knjižnicu u kojoj će njihovi volonteri organizirati radionice i pomagati školskoj djeci s lektirama i zadaćama.
 
djeca, mladi

'Trnoružica' u novom ruhu ilustratorice Željke Mezić

'Trnoružica' je klasična bajka o princu, princezi, zloj vještici te o tome kako dobro uvijek pobijedi zlo. Nakon više od 200 godina od prvog objavljivanja svima omiljena bajka dobila je novi izgled zahvaljujući ilustratorici Željki Mezić, u izdanju Mozaika knjiga.
 
djeca, mladi

Čitaj i gledaj: preporuke kvalitetnih slikovnica - novi video

U sklopu projekta 'Čitaj i gledaj: preporuke kvalitetnih slikovnica' Marija Ott Franolić snimila je novu video-preporuku, za slikovnicu 'Ljubav će nas spasiti' Svjetlana Junakovića. Program podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.
 
djeca, mladi

Virtualno čitanje slikovnice 'Lobi ide na ljetovanje'

U organizaciji Udruge 'Melanom', u petak, 16. travnja, s početkom u 18 sati, putem Facebook stranice Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, može se poslušati virtualno čitanje slikovnice pod nazivom 'Lobi ide na ljetovanje' autorskog dvojca spisateljice Romane Kutlača i ilustratorice Ivane Rod.
 
projekcija, djeca, mladi

Senzorne projekcije u kinima diljem zemlje i u travnju

U travnju Hrvatski filmski savez nastavlja s programom senzornih projekcija koje poštuju dječju senzibilnost i različitost. Uz već redovita kina – kino 'Tuškanac' u Zagrebu, kino 'Gaj' u Varaždinu i kino 'Velebit' u Koprivnici, projektu se pridružuje i 13 kina diljem Hrvatske. Projekcija je zakazana za 24. travnja, u 11 sati.
 
djeca, mladi

Kućna Čudotvornica PPMHP-a nagrađuje male i mlade kreativce

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, čija su vrata za posjetitelje u skladu s trenutno važećim epidemiološkim mjerama zatvorena, povodom završnice EPK programa u travnju, svoje aktivnosti provodi online. Jedna od njih je i nagradni natječaj  „Kućna Čudotvornica: Jednaki u različitosti“, namijenjen svim osnovnoškolcima i srednjoškolcima. 
 
djeca, mladi

'Prva ljubav' - premijera predstave za djecu

Nova predstava za djecu Teatra Naranča 'Prva ljubav' bit će premijerno izvedena ove subote, 17. travnja, u 18 sati, a repriza će biti u nedjelju, 18. travnja, u 11 sati, u Dječjem kreativnom centru Pula.
 
djeca, mladi

Pukotine: nove epizode video serijala 'Fixer'

Nova platforma 'Pukotine/PKTN' kroz generiranje tematski bliskog sadržaja od strane stručnjaka i mladih, nudi prostor u kojem se mladi osjećaju sigurnije i zaštićenije identificirajući se međusobno, ali i prostor koji podržava, usmjerava na rješenja s ciljem konačnog zacjeljenja. Ovim putem predstavljaju nove epizode serijala 'Fixer'.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za najbolje likovno rješenje dječje poštanske marke

Hrvatska pošta u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje u sklopu projekta „Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradnu sjajnu!“ već četrnaestu godinu u osnovnim školama provodi natječaj za odabir likovnog rješenja dječje poštanske marke Republike Hrvatske. Tema ovogodišnjeg natječaja za poštansku marku u povodu UNICEF-ova 75. rođendana je „Za svako dijete - osmijeh“.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

'KRAP' – besplatne kreativne radionice za djecu

Ovogodišnji proljetni KRAP posvećen je 130. godišnjici prvog tramvaja u Zagrebu, a kreativne radionice održavat će se u Centru za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 18) od 6. do 9. travnja, od 10 do 12,30 sati.
 
festival, djeca, mladi

'Mala sirena' na Prvom internetskom festivalu kazališta za djecu - PIR 2

Drugo izdanje Prvog internet regionalnog festivala teatra za djecu – PIR 2 održat će se od 1. do 9.  travnja na YouTube kanalu Gradskog pozorišta Podgorica, a najmlađa publika će moći gledati devet zanimljivih dječjih predstava iz cijele regije. Među njima je i zagrebačko Gradsko kazalište 'Žar ptica' s predstavom 'Mala sirena', koje sudjeluje 3. travnja kao jedino dječje kazalište iz Hrvatske.
 
djeca, mladi

Novi filmski prostori za nove generacije u riječkoj Dječjoj kući

Uz novootvorenu knjižnicu, lutkarske i izložbene prostore te niz radioničarskih kutaka, prostor Dječje kuće krase i nova kinodvorana te dva studija za montažu i zvuk koja će, na najvišem tehnološkom nivou, djeci istodobno omogućiti gledanje i stvaranje vrijednih filmova i drugih audiovizualnih sadržaja.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

NS Dubrava: 3. međunarodna radionica animacije

Narodno sveučilište Dubrava organizira 3. Međunarodnu radionicu animacije, od 6. do 10. travnja, u Kulturnom centru (Dubrava 51 a). Radionica traje svaki dan od 10 do 13 sati, a tehnika animiranog filma je stop animacija. Voditelji radionice su animatori Jelena Dragutinović & Marijo Župan iz društva 'Slon' iz Ljubljane.
 
djeca, mladi

MSU proljetni kamp

Muzej suvremene umjetnosti u tjednu proljetnih praznika organizira edukativno-kreativan program pod nazivom „MSU proljetni kamp“, namijenjen djeci od 6 do 12 godina. 
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Cool School online besplatne radionice za djecu za vrijeme školskih praznika

Centar za kulturu Trešnjevka će za vrijeme uskrsnih školskih praznika pružiti djeci nižih razreda osnovne škole niz besplatnih online radionica koje će se objavljivati dnevno od 6. do 9. travnja, s početkom u 10 sati.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

'Uskrsna radionica za nas nespretne' – online radionica

Online besplatna radionica za djecu ( 4+) pod nazivom 'Uskrsna radionica za nas nespretne' održat će se ove nedjelje, 28.3.2021., u 11 sati, na YouTube i Facebook stranici Centra za kulturu Trešnjevka! Voditeljica je Ana Marija Meniss. 
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Ususret jubilarnom 10. KIKI-ju: prijavite se na filmske radionice

Deseto, jubilarno izdanje međunarodnog festivala filmova za djecu KIKI održat će se u Zaboku od  4. do 8. listopada 2021. Bogat popratni program obilježit će i ovogodišnji, jubilarni 10. KIKI festival, a dio radionica započet će već u predfestivalskom razdoblju.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Online filmske radionice za djecu i mlade za nadolazeće praznike

Frooom! Filmska škola za djecu i mlade održat će sedam filmskih radionica za djecu iz cijele Hrvatske, a budući da su online, i iz susjednih zemalja. Radionice se odvijaju u terminu od 6. do 10. travnja na platformi Zoom.
 
djeca, mladi

Dizajnerska početnica – Dnevnik jednog eksperimenta

U subotu, 27. ožujka 2021. godine s početkom u 10.00 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica održat će se besplatna radionica za djecu nižih razreda osnovne škole (od 2. – 4. razreda) pod nazivom “Dnevnik jednog eksperimenta”.
 
djeca, mladi

'Muzealci čitaju bajke'

Program 'Muzealci čitaju bajke' namijenjen je najmlađim korisnicima, djeci, ali i odraslima. Djelatnici knjižnice i marketinške službe Narodnog muzeja Zadar će za vrijeme trajanja programa Zadar čita 2021. svaki dan online čitati bajke.
 
djeca, mladi

AMZ: Novac u arheologiji

Arheološki muzej u Zagrebu odd 22. do 28. ožujka 2021. godine kroz zanimljivosti Odjela za numizmatiku AMZ pridružuje se obilježavanju Svjetskog i Europskog tjedna novca kako bi potaknuo djecu i mlade na štednju i mudro raspolaganje novcem.
 
djeca, mladi

Zadar čita Sergeja Prokofjeva

U okviru manifestacije 'Zadar čita', koju Gradska knjižnica Zadar održava od 2008. godine, Koncertni ured Zadar će na ovogodišnju središnju temu - pitanje 'Zašto je dobro čitati bajke?' - odgovoriti organiziranom projekcijom simfonijske bajke 'Petar i vuk' za djecu zadarskih vrtića.
 
djeca, mladi

'Ivana - od uha do srca' - audio 'Priče iz davnine' I. B. Mažuranić

Gradska knjižnica Kaštela, u suradnji s Kazalištem Prijatelj, predstavlja nastavak online projekta za velike i male pod naslovom 'Ivana - od uha do srca' koji je pokrenut s ciljem približavanja djeci manje i više poznatih priča najčitanije i u svijetu najpoznatije hrvatske spisateljice Ivane Brlić Mažuranić.
 
djeca, mladi

Zagrebački cehovi - povijest obrtništva na Gradecu i Kaptolu

Muzej grada Zagreba najavljuje Tematska vodstva stalnim postavom i edukativne radionice za djecu - Zagrebački cehovi - povijest obrtništva na Gradecu i Kaptolu. Kako bi se sudjelovalo na tematskom vodstvu i edukativnoj radionici potrebno je kupiti ulaznicu za stalni postav muzeja. S obzirom na ograničen broj sudionika, obavezno je najaviti dolazak bar dan ranije, poručuju iz Muzeja grada Zagreba.
 
nagrada, djeca, mladi

Rezultati natječaja Goranovo proljeće za mlade pjesnike osnovnih i srednjih škola RH

Prosudbeno povjerenstvo Goranova proljeća odabralo je tri mlada pjesnika u kategoriji osnovnih škola i tri pjesnika u kategoriji srednjih škola.
 
natječaj, djeca, mladi

Likovni natječaj za djecu – Lutka, maska, PIF…

U sklopu 54. Međunarodnog festivala kazališta lutaka / PIF-a provodi se IX. likovni natječaj za djecu - Lutka, maska… PIF. Sudjelovati mogu djeca starija od 3 i mlađa od 14 godina tako da izrade lutku ili masku i pošalju je na natječaj do 30. lipnja 2021.
 
djeca, mladi

Zašto djeca šute?

'Oktavijanom' netom nagrađeni film 'Jedna od nas', temu seksualnog zlostavljanja djece postavlja u fokus javnosti i otvara niz pitanja, među kojima je jedno od najučestalijih i ono: 'Zašto djeca šute?'.
 
djeca, mladi

Knjiga 'Znati(želja)' koja želi mlade zainteresirati za čitanje popularne znanosti

Naklada Ljevak objavila je knjigu 'Znati(želja): Zašto mladi trebaju čitati popularnoznanstvene tekstove, i to odmah?' autorica Anite Peti-Stantić i Vedrane Stantić, u kojoj pišu o tome zašto mladi trebaju čitati popularnoznanstvene tekstove i kako ih za to zainteresirati.
 
natječaj, djeca, mladi

Male vinkovačke jeseni – literarni natječaj

Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci bila je 1970. godine začetnik i organizator prvih Dječjih vinkovačkih jeseni te uz veliku 50. obljetnicu od začetka spomenute manifestacije, Knjižnica organizira i objavljuje Poziv za Literarni nagradni natječaj Male vinkovačke jeseni. Natječaj se objavljuje za literarni rad (kratka priča, esej, poezija) na temu 'Zavičaj', a otvoren je do 15. svibnja 2021.!
 
djeca, mladi

ZFF poziva na sudjelovanje u odabiru najboljeg filma za mlade

Zagreb Film Festival (ZFF) poziva mlade ljubitelje filma, od 12 do 14 godina, da sudjeluju u odabiru Nagrade mlade publike, čija će se dodjela održati online 25. travnja u 38 zemalja.
 
djeca, mladi

Kazalište Škrabe na konferenciji 'Razvoj, zdravlje i odrastanje u vrijeme krize'

Centar za roditelje Klubko od 15. do 20. ožujka organizira online konferenciju 'Razvoj, zdravlje i odrastanje u vrijeme krize', a Kazalište Škrabe na konferenciji će zastupati voditeljica Klementina Škrabe.
 
djeca, mladi

Dizajnerska početnica – Napravi svoju slikovnicu

U subotu, 20. ožujka 2021., u 10.30 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica održat će se besplatna radionica za djecu nižih razreda osnovne škole (od 1. – 4. razreda) pod nazivom “Napravi svoju slikovnicu”. Voditeljice radionice su studentice Lada Kušec Deči, Nika Buterin i Klara Baturić, a rok za prijavu je petak 19. ožujka u 15 sati.
 
djeca, mladi

Nove slikovnice naklade Mala zvona

Svoju ovogodišnju seriju knjiga za djecu naklada Mala zvona započinje objavljujući dva izuzetna nova naslova: 'Kišu' Andersa Holmera i 'Pticu Rugalicu' Ljerke Rebrović i Ivane Pipal.
 
djeca, mladi

Virtualno obilježavanje Međunarodnog dana medija za mlade

Hrvatski filmski savez s Međunarodnim summitom medija za mlade (IYMS) organizira u subotu, 13. ožujka, obilježavanje Međunarodnog dana medija za mlade, godišnju proslavu umjetnosti mladih iz cijelog svijeta.
 
djeca, mladi

Program 'Ruksak (pun) kulture' u Topuskom za djecu i mlade iz potresom pogođenih područja Banovine

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić sa suradnicima posjetile su Topusko i sudjelovale u posebnom programu Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi za djecu i mlade iz potresom pogođenih područja Banovine.
 
djeca, mladi

Ovogodišnja 'Pulica u kaputu' od 23. do 28. ožujka

Na ovogodišnjem 6. programu za djecu 'Pulica u kaputu', koji će se održati od 23. do 28. ožujka, bit će prikazano pet kratkometražnih i pet dugometražnih filmova, većinom animiranih, a na rasporedu su i dvije obiteljske pustolovine i jedan dokumentarni film, najavljeno je u četvrtak.
 
djeca, mladi

Novi roman Melite Rundek - 'Slučaj Mirkovog brata'

Naklada Ljevak objavila je roman "Slučaj Mirkovog brata" nagrađivane književnice za djecu i mlade Melite Rundek, zabavnu i poučnu priču o ljubavi, internetu i pubertetu.
 
djeca, mladi

Edukativna e-slikovnica 'Arhitekt Ivo'

Pokrenuta je mrežna stranica Arhitektura za djecu http://www.arhitekturazadjecu.com s prvim dijelom planiranog sadržaja u sklopu istoimenog projekta autora Danijela Srdareva. Riječ je o edukativnoj elektroničkoj slikovnici Arhitekt Ivo, posvećenoj didaktičkom istraživanju Vitićevog nebodera... 
 
djeca, mladi

Objavljen novi strip-roman o omiljenom junaku Čovpasu

Nova knjiga autora svjetskog hita "Kapetana Gaćeše" Dava Pilkeya, "Čovpas i Micko Kid", objavljena je na hrvatskom u izdanju nakladnika Mozaik knjiga.
 
djeca, mladi

Digitalna knjiga: '2020. godina: Negativan test – pozitivna sjećanja'

Digitalna knjiga „2020. godina: Negativan test – pozitivna sjećanja“ rezultat je lijepe i uspješne suradnje Hrvatskog školskog muzeja i njegovih najvjernijih i najbrojnijih posjetiteljia – učenika i nastavnika.
 
djeca, mladi

Redizajnirani CARNET-ovi portali e-lektire i škole.hr

Početak ožujka učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i njihovim nastavnicima i roditeljima donosi i neke novosti. Nakon deset godina postojanja dva CARNET-ova portala – Portal škole.hr  i e-lektire, dobili su novi izgled, bogatiji sadržaj, ali i brojne nove funkcionalnosti kako bi korisnici jednostavnije i brže mogli doći do lektirnih djela ili informacija iz sustava obrazovanja.
 
djeca, mladi

Na platformi Digitalne filmske nastave uskoro 40 novih filmova

Više od 40 novih filmova uskoro će biti dostupno potpuno besplatno učenicima i nastavnicima kroz platformu Digitalna filmska naSTAVa, izvijestio je u utorak Hrvatskih filmski savez.
 
djeca, mladi

'Prič-e za 21. stoljeće' Teatra Naranča: 'Maša i medvjed'

U subotu, 27. veljače, u 10 sati, pogledajte prvu u nizu video priča za djecu 'Maša i medvjed'. Nastala je u okviru projekta 'Prič-e za 21. stoljeće' Teatra Naranča, čiji je glumački ansambl pripremio serijal video priča za djecu hrvatskih narodnih bajki, bajki braće Grimm i drugih. Program podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.
 
djeca, mladi

Posljednja priča u trilogiji bestselera 'Medo i klavir' u izdanju Mozaika knjiga

Nakladnik Mozaik knjiga objavio je slikovnicu 'Medo, klavir i koncert malene medvjedice' Davida Litchfielda, posljednju priču u trilogiji bestselera tog nagrađivanog ilustratora 'Medo i klavir'.
 
djeca, mladi

'Sedmero znatiželjnih' - novi roman za djecu Ivane Ćurić

Za pretpostaviti je kako će koronavirus biti važna umjetnička tema ove i narednih godina i kako nas čeka niz književnih djela na ovu temu, ali je Ivana Ćurić  svakako jedna od autorica/autora koja se prva pozabavila utjecajem koronavirusa na dječje živote, u romanu 'Sedmero znatiželjnih' koji je objavljen  krajem veljače 2021. u nakladi Đakovačkog kulturnog kruga.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>