info - ples


natjecanje

Fall for dance Zadar 2019.>>>

 
 
najave

Balet 'Orašar' ovog prosinca stiže u Zadar

U srijedu, 11. prosinca, gledatelji u zadarskom Arsenalu imat će jedinstvenu priliku, uz glazbu virtuoznog Čajkovskog, doživjeti priču o djevojčici Marie koja ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar, drvenog lutka kojim se razbijaju orasi te s njime proživljava čudesne dogodovštine u svijetu mašte.
 
najave

Festival Indije predstavlja nastup Mohiniyattam Dance Group u Lisinskom

U utorak, 15. listopada, s početkom u 19 sati, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog - Mala dvorana, u sklopu Festivala Indije u Hrvatskoj u 2019., održat će se atraktivni nastup plesne skupine Mohiniyattam Dance Group, predvođene višestruko nagrađivanom plesačicom Bharti Shivaji. Ulaz je za sve posjetitelje besplatan!
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Conservatório-Escola Profissional das Artes da Madeira – Portugal

Conservatório-Escola Profissional das Artes da Madeira traži partnere za prijavu na poziv programa Kreativna Europa: Potpora za europske projekte suradnje (2020.) u okviru potprograma Kultura. Jedina su obrazovna ustanova autonomne portugalske regije Madeira posvećena profesionalnom usavršavanju za područja glazbe, kazališta i plesa.
 
predstava

'Plesna demokracija' u Zagrebačkom plesnom centru

U sklopu nerezidencijalnog programa Zagrebačkog plesnog centra, 4. i 5. listopada na rasporedu su pretpremijera i premijera predstave 'Plesna demokracija' u koreografiji Jasne Čižmek Tarbuk. U predstavi gledatelji demokratskim putem utječu na tijek radnje glasovanjem za jedan od ponuđenih izbora. 
 
natječaj, audicija

Audicija u ZPC-u

Compagnie Linga sa sjedištem u Pully / Lausanne (Švicarska) traži dva hrvatska suvremena plesača/plesačice za novu koprodukciju između Compagnie Linga (CH) i Zagrebačkog plesnog centra koja je zakazana za rujan 2020. u ZPC-u. Radionica / audicija održat će se u Zagrebačkom plesnom centru 9., 10. i 11. listopada, od 10 sati.
 
festival

Festival suvremenog plesa Sounded Bodies

Plesni festival Sounded Bodies otvara se u srijedu, 9. listopada, u 20 sati, u Zagrebačkom plesnom centru, izvedbom predstave 'Još jedna plačljiva igra' slovenske autorice Irene Tomažin.
 
festival

4. Periskop - festival suvremenog plesa i novog cirkusa u Rijeci

Četvrti Periskop - festival suvremenog plesa i novog cirkusa, u organizaciji udruge Prostor Plus, ove će se godine održati od 4. do 20. listopada i riječkoj publici na tri lokacije; u Filodrammatici, Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku te na Korzu, predstaviti dvanaest plesnih i cirkuskih izvedbi.
 
festival

Dance Inn Autumn u Laubi - novo izdanje pop-up festivala suvremenog plesa

Kazališna grupa de facto najavljuje novo izdanje pop-up festivala Dance Inn, koji će se u ovom jesenskom izdanju održati 28. i 29. rujna u zagrebačkoj Laubi.
 
predstava

Antisezona 19 - plesne predstave u MSU

Treći blok Antisezone 19 održava se od 25. do 28. rujna, a program otvaraju 'Bliski susreti plesne vrste' u kojima Mila Čuljak, Ognjen Vučinić i Silvia Marchig u ad hoc izvedbi odgovaraju na pitanja o svojim umjetničkim praksama, motivacijama, iskustvima, izvođenju, koreografiji, inspiracijama i uzorima.
 
predavanje, tribina

Tribina 'Balet i (kulturni) život nekad i danas'

Sve o ulozi baleta u kulturnom i društvenom životu kroz povijest i njegovoj ulozi danas ispričat će nam ovogodišnji Kulturni rezident Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad Andrej Barbanov, solist baleta HNK u Zagrebu. Tribina Kulturni dijalog, ovoga puta iz ciklusa 'Razgovor o umjetnosti', održat će se u srijedu, 18. rujna, u 19 sati u galeriji 'Idealni grad' Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad.
 
predstava

Belgijska predstava otvara novu sezonu Zagrebačkog plesnog centra

Gostujuća belgijska predstava 'Vox' u koreografiji Davida Hernandeza, nastala u suradnji umjetnika  s područja elektroničke glazbe, likovnih umjetnosti i koreografije, otvorit će 14. rujna novu sezonu Zagrebačkog plesnog centra (ZPC).
 
radionica, kolonija

Besplatni probni treninzi u plesnoj udruzi 'Tiramola'

Plesna udruga 'Tiramola' vas poziva de se upišete na treninge suvremenog plesa i pokreta koji se održavaju u splitskom Domu mladih i namijenjeni su djeci i odraslima. 
 
izložba

15. obljetnica Free Dance-a: Izvedba arhiva

U subotu, 7. rujna, u 19 sati, u Galeriji Zilik u Radićevoj ulici u Karlovcu, premijerno će se prikazati multimedijska izložba '15 godina plesa za budućnost – Izvedba arhiva'.
 
predstava

'Rob3rta' - plesna premijera u Svetvinčentu

'Rob3rta' je treći u nizu solo radova plesačice i koreografkinje Roberte Milevoj koji se nastavlja na predstave 'Roberta, Roberta' (2010.) i 'Opet Roberta' (2013)., a premijerno će biti izveden 1. rujna.
 
festival

11. Monoplay, festival solo izvedbi

Jedanaesto izdanje Monoplaya, festivala solo izvedbi, održat će se od 19. do 23. kolovoza u Zadru. Uz glavni program koji uključuje izvedbe domaćih i svjetskih umjetnika, publiku očekuje i raznovrstan popratni program; ovogodišnje izdanje tako kroz različite medije i sadržaje donosi uvid u lokalne i svjetske plesne tendencije u suvremenom plesu i izvedbenim umjetnostima.
 
najave

Plesne večeri na Zrinjevcu

Ovogodišnje izdanje Plesnih večeri na Zrinjevcu održat će se od 9. do 25. kolovoza 2019.
 
obavijest

Solisti Baleta HNK Split na gostovanju u Latviji

Solisti Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Split Ivan Boiko i Nozomi Miura predstavljat će splitsku nacionalnu kazališnu kuću 3. kolovoza nastupom na 20. Međunarodnom baletnom festivalu u gradu Jūrmala, pokraj latvijskog glavnog grada Rige. To je četvrto inozemno gostovanje splitskog Baleta u 2019., a peto u kazališnoj sezoni 2018/19.
 
predstava

Slavni Marijinski balet u Dubrovniku

Jedan od najboljih svjetskih baleta, ruski Marijinski teatar, čije gostovanje u Dubrovniku predstavlja jedinstven nacionalni i regionalni događaj, na jubilarnim 70. Igrama izvest će balet u dva čina 'Četiri godišnja doba' u koreografiji Ilje Živoja na glazbu Maxa Richtera prema Vivaldiju, u parku Gradac, dvije večeri za redom, 4. i 5. kolovoza. Ulaznice za obje izvedbe su rasprodane.
 
predstava

Plesna baština - Posveta Djagilevu i Nižinskom

U amfiteatru antičke Salone, u ponedjeljak, 29. srpnja s početkom u 21:30, Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split i talijanska plesna trupa Compagnia Daniele Cipriani izvest će plesnu predstavu 'Plesna baština – posveta Djagiljevu i Nižinskom', u sklopu 65. Splitskog ljeta i drugog izdanja festivala 'Heritart' sufinanciranog programom Kreativna Europa Europske Unije. Ulaz je slobodan.
 
predstava

Hrvatski umjetnici Saša Božić i Petra Hrašćanec predstavom 'Kompas' zatvaraju bečki ImPulsTanz festival

Hrvatski umjetnici Petra Hrašćanec i Saša Božić nastupit će 8. i 10. kolovoza s predstavom 'Kompas', nastalom u kolaboraciji sa švicarskom umjetnicom Simone Aughterlony, na samom završetku ponajvećeg europskog festivala suvremenog plesa: ImPulsTanz u Beču, koji se održava od 11. srpnja do 11. kolovoza 2019.
 
obavijest

Večer u 'Dolcu' uz solo izvedbu Matije Ferlina odgađa se za utorak

Zbog najave lošeg vremena, izvedba Matije Ferlina 'Staging a play: Antigone' odgađa se za utorak, 30. srpnja 2019. Početak izvedbe počinje u 21,30 sati na istoj lokaciji, Park skulptura Dubrova amfiteatar 'Dolac'.
 
predstava

XieXin Dance Company iz Šangaja gostuje na 65. Splitskom ljetu

U nastavku Baletnih večeri na Sustipanu XieXin Dance Theatre iz kineskog Šangaja gostovat će na 65. Splitskom ljetu izvedbom plesne predstave 'From IN' u subotu, 27. srpnja, s početkom u 21,30 sati. Koreografija Xie Xin, osnivačice i voditeljice ove proslavljene trupe suvremenog plesa u Split dolazi nakon što je njome otvoren Šibenski plesni festival, a nakon nastupa širom Kine te u Finskoj, Njemačkoj i Francuskoj.
 
performans

'Plava', plesno/performativna izvedba Maje Jakuš-Mejarec

U povodu zatvaranja samostalne izložbe Aleksandre-Ane Buković "Sve što ostavljam plavo" u riječkoj Galeriji Juraj Klović, u petak, 26. srpnja 2019. u 20 sati, Maja Jakuš-Mejarec izvest će plesno/performativnu izvedbu pod nazivom "Plava".
 
festival

Šibenik Dance Festival 2019.

Međunarodni festival suvremene svjetske plesne produkcije Šibenik Dance Festival ove će godine od 22. do 27. srpnja predstaviti 300 sudionika iz 12 zemalja, a otvorit će ga na Tvrđavi svetog Mihovila avangardna plesna skupina XieXin Dance Theatre iz Kine s plesnom predstavom 'From IN'.
 
predstava

Gostovanje splitskog Baleta u Njemačkoj

Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split predstavio se još jednom međunarodnoj publici nastupom na dobrotvornoj baletnoj gala večeri na pozornici Theater Hagen, gradskog teatra grada Hagen u njemačkoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija.
 
predstava

Baletna gala večer otvara 'Baletne večeri na Sustipanu' 65. Splitskog ljeta

Ansambl Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Split otvorit će 'Baletne večeri na Sustipanu'  - plesni program 65. Splitskog ljeta s dvije izvedbe baletne gala večeri na Sustipanu 18. i 21. srpnja, s početkom u 21,30 sati. Na programu su birani ulomci iz nekih od najljepših bijelih baleta: 'La Sylphide', 'Taras Buljba', 'Gusar' i 'Coppélia'.
 
predstava

Balet 'Bolero' riječkog HNK na ljetnim gostovanjima pod otvorenim nebom

'Bolero' u koreografiji Andonisa Foniadakisa i izvedbi Baleta Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci izlazi iz kazališta i 12. srpnja će doživjeti prvo izdanje pod vedrim nebom – na Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu, a hrvatsku će premijeru na otvorenom imati u Šibeniku.
 
nagrada

Anamarija Marković osvojila prvo mjesto na međunarodnom baletnom natjecanju u Grčkoj

Solistica Baleta HNK u Zagrebu Anamarija Marković osvojila je prvo mjesto na Međunarodnom plesnom natjecanju Hellas u Ateni, Grčka u kategoriji profesionalnog klasičnog baleta pod mentorstvom nacionalnog prvaka i pedagoga Baleta HNK u Zagrebu dr. Svebora Sečaka.
 
festival

XieXin Dance Theatre otvara ovogodišnji Šibenik Dance Festival

XieXin Dance Theatre na svečanom će otvorenju Šibenik Dance Festivala na Tvrđavi svetog Mihovila u ponedjeljak, 22. srpnja, pokazati kreaciju njihove osnivačice Xie Xin, predstavu 'From IN' koju odlikuju jedinstvena plesna preciznost i fluidnost.
 
predstavljanje

Srpanj s Ansamblom Lado

Nakon velikog koncerta održanog na Dan državnosti na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu, te koncerata na Malom Lošinju i Đurđevcu, Ansambl LADO je 4. srpnja otputovao u Bosnu i Hercegovinu gdje predstavlja program „Neka sjaji sunce svima“ u Posušju i Vionici. Po povratku u Zagreb, svoj samostalni koncert održat će 9. srpnja Orkestar Ansambla LADO na Sceni Amadeo.
 
festival

Fuzija energija i tijela: protagonisti programa 20. Festivala plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat

Ovogodišnja Savičenta protagoniste glavnog programa, koji će se kao i svake godine odvijati na sceni Kaštela Grimani, potražila je u Francuskoj, Rumunjskoj i Norveškoj. Bruno Pradet sa svojom kompanijom Vilaconta te Fouad Boussouf s Massala kompanijom dolaze iz Francuske, Norvešku će predstavljati koreograf talijanskog porijekla, Francesco Scavetta s kompanijom Wee, a koreograf mađarskog porijekla Ferenc Fehér dolazi s kompanijom M Studio Theatre iz Rumunjske.
 
obavijest

Izvedba baleta 'Apoksiomen' na festivalu Zagreb Classic održat će se dan ranije

Zbog najave lošeg vremena, balet 'Apoksiomen' u izvedbi Baleta Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, najavljen za nedjelju, 7. srpnja, na festivalu Zagreb Classic, pomiče se za dan ranije. Novi termin je subota, 6. srpnja, s početkom u 21 sat, a ulaz je kao i na sve druge programe festivala – slobodan!
 
festival

11. Monoplay od 19. do 23. kolovoza u Zadru

Festival sola 'Monoplay' održat će se od 19. do 23. kolovoza u Zadru, a njegovo će 11. izdanje otvoriti plesna izvedba 'Strangely enough' talijanskog umjetnika Francesca Scavette u izvedbi Gry Kippeberg, kao prva od ukupno sedam solo izvedbi renomiranih svjetskih i domaćih plesnih umjetnika uvrštenih u ovogodišnji festivalski program.
 
predstava

Novi plesni rad Marjane Krajač: 'Koreografska fantazija br. 4: pas de deux'

Novi rad iz serije Urgentnih fantazija, autorice i koreografkinje Marjane Krajač bit će premijerno izveden 9. srpnja, u 19,30 sati, na specifičnoj lokaciji u donjem dijelu grada.
 
festival

Slavljeničko festivalsko ljeto - 70. Dubrovačke ljetne igre

Podizanjem zastave 'Libertas' uz stihove 'Himne slobodi', u srijedu, 10. srpnja u 21 sat, ispred crkve sv. Vlaha svečano će biti otvorene jubilarne, 70. Dubrovačke ljetne igre, koje će se tradicionalno održati od 10. srpnja do 25. kolovoza 2019., na približno trideset scenskih i ambijentalnih lokacija grada Dubrovnika.
 
smotra, revija

45. Šestinski dan

Tadicionalna kulturno-umjetnička manifestacija „Šestinski dan“ održat će se 6. srpnja u Zagrebu 45. put! Ovaj jubilej ujedno je i uvod i najava proslave 125. obljetnice aktivnog rada HSPD "Sljeme" Šestine-Zagreb, koja će se odvijati tijekom cijele iduće godine.
 
natječaj

Free Dance: otvoreni poziv za site-specific radove u sklopu KDF009 Ljetne edicije

Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E. Karlovac poziva karlovačke umjetnike na sudjelovanje u ljetnom izdanju Karlovac Dance Festivala 009, a posebice one  koje zanima  razvoj site-specific umjetnosti  i  rad na umjetničkim plesnim  radovima  u javnim izvedbenim  prostorima.
 
predstava

Premijera plesne predstave 'Crveno kao zeleno'

Premijera nove predstave Plesne udruge "Tiramola" - "Crveno kao zeleno" bit će izvedena u subotu, 30. lipnja 2019. u 20 sati, u Amfiteatru Doma mladih, Split.
 
festival

20. Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat

Jubilarno dvadeseto izdanje Festivala plesa i neverbalnog kazališta održat će se ove godine od 18. do 21. srpnja u najplesnijem gradiću Istre i Hrvatske, Svetvinčentu.
 
koncert

Svečani koncert u povodu Dana državnosti - LADO

U godini u kojoj obilježava 70. obljetnicu umjetničkog djelovanja, u utorak 25. lipnja u 21:00 sat, Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO - naš najpoznatiji folklorni ansambl - nastupa na velikoj pozornici festivala Zagreb Classic na Trgu kralja Tomislava i održava Svečani koncert u povodu Dana državnosti.
 
festival

Osam premijera na festivalu Ganz nove Perforacije

Festival izvedbenih umjetnosti Ganz nove Perforacije, koji okuplja autore iz područja suvremenog kazališta, plesa i performansa, ove će se godine održati od 27. lipnja do 2. srpnja na nekoliko lokacija u Zagrebu, a donosi osam premijernih naslova i nastupe nekih od najzanimljivijih domaćih imena izvedbenih umjetnosti.
 
predstava

Balet HNK Split u Mađarskoj

Eva Karpilovska i Aaron Kok, solisti Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Split, nastupili su na 15. Mađarskom plesnom festivalu (XV. Magyar Táncfesztivál) koji se od 17. do 23. lipnja održava u gradu Györu.
 
festival, najave

Šibenik u srpnju postaje hrvatska prijestolnica plesa

Šibenik Dance Festival u drugoj će polovini srpnja ugostiti plesače iz dvaneast zemalja. Najveća će atrakcija biti Xie Xin Dance Theatre iz Kine. Plesne će se predstave izvoditi na četiri lokacije u gradu - uz Tvrđavu sv. Mihovila tu su još i Tvrđava Barone, Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku te Trg Republike Hrvatske.
 
natječaj

Otvorene prijave na natječaj 'Novi horizonti' za mlade autore/ice te natječaj za lokalne autore/ice

I ove godine Festival suvremenog plesa i pokreta - Periskop poziva izvedbene umjetnike/ce s područja suvremenog plesa da se prijave na dva natječaja. Prijave se zaprimaju do 19.8.2019.!
 
nagrada

Splitskim plesačicama brojne nagrade

Mlade plesačice Baletnog studija Hrvatskog narodnog kazališta Split osvojile su na International Dance Open natjecanju pet zlatnih, dvije srebrne i jednu brončanu medalju kao i jednu specijalnu nagradu.
 
novo izdanje

11. Kustoska platforma: Performativne studije slučaja

Večeras, 11. lipnja u 21 sat, s glazbenim performansom Sare Renar, Marije Dejanovići i Vedrana Peternela, 'U gostima kod ljudi' u Centru Knap počinje 11. Kustoska platforma s prvom ovogodišnjom edicijom KP: Performativne studije slučaja. Ovogodišnje izdanje KP: Performativne studije slučaja posvećeno je sintagmi historijskog ludila.
 
predstava

Izvedbe plesne predstave 'Prostor ni ja'>>>

 
 
predstava

U HNK-u Zagreb premijerno 'Annonciation' i 'La stravaganza' Angelina Preljocaja

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu premijerno će u petak izvesti dvije koreografije istaknutog francuskog eksperimentalnog koreografa Angelina Preljocaja, 'Annonciation' i 'La stravaganza', a time će ujedno po prvi puta djelo tog svjetski poznatog umjetnika postati dijelom stalnog repertoara središnjeg hrvatskog nacionalnog teatra.
 
predstava

Riječki HNK: Neoklasična baletna premijera 'Apollon' & 'Pulcinella' 7. lipnja

Premijera dvaju neoklasičnih baleta Igora Stravinskog 'Apollon' & 'Pulcinella', koji će u koreografiji Martina Chaixa i Giovannija Di Palme te pod dirigentskim vodstvom Vladimira Fanshila, na sceni riječkog kazališta biti premijerno prikazani 7. lipnja, najavljena je u srijedu na konferenciji za novinare.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>