info - ples


predstava

'Vrteći solo / Turning Solo' u Art radionici Lazareti

U utorak, 18. rujna, u 18 sati u Art radionici Lazareti (Dubrovnik) pogledajte plesnu izvedbu 'Vrteći solo / Turning Solo', u izvedbi Naïme Ferré i koreografiji Isabelle Schad.
 
festival

Dva projekta pop-up festivala suvremenog plesa Dance Inn Autumn 2018

Mini-festival suvremenog plesa Dance Inn u svojem jesenskom izdanju Dance Inn Autumn 2018 donosi od 20. do 23. rujna u sklopu Ganz Novog Festivala u Studentskom centru u Zagrebu dva projekta, 'Turning Solo' ugledne njemačke plesne umjetnice Isabelle Schad i 'Bolji život' istaknutog redatelja i dramaturga Saše Božića.
 
predstava

Comment tu t'appelles – moć djelovanja ili djelovanje moći

Nakon rezidencijalnog boravka u Mediteranskom plesnom centru (Svetvinčenat), talijanska autorica Aurora Pica u suradnji s Mariannom Cifarelli prezentirat će svoj rad 'Comment tu t'appelles?' u subotu, 8. rujna, s početkom u 20 sati.
 
predstava

Zagrebački plesni centar otvara novu sezonu gostovanjem njemačke predstave 'Momentum'

Zagrebački plesni centar otvara novu sezonu 15. rujna gostovanjem predstave 'Momentum' njemačke plesne kompanije CocoonDance, u koreografiji i režiji Rafaele Giovanola.
 
natjecanje, natječaj

Međunarodno plesno natjecanje - Španjolska i Italija

Plesno natjecanje Barcelona Dance Award održava se u Španjolskoj od 18. do 22. travnja 2019. godine, a u ljeto sljedeće godine, od 17. do 21. lipnja, uslijedit će plesno natjecanje u Firenci i Veneciji - Dance Grand Prix Italy. Prijave su u tijeku. 
 
predstavljanje

Prezentacija predstave 'Školski sat' u Mediteranskom plesnom centru

Autorica i koreografkinja Katarina Đurđević sa svojim autorskim timom boravi na desetodnevnoj rezidenciji u MPC-u. Autorski tim nastavlja rad na predstavi 'Školski sat' koju će u Savičenti prezentirati 19. kolovoza u 20 sati. Ulaz je slobodan, uz prethodnu najavu.
 
festival

Ljetno izdanje Karlovac Dance Festivala 008

Programi u sklopu Festivala suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti KDF008 Ljetno izdanje Karlovac Dance Festivala, kojeg provodi udruga Free Dance s partnerima i suradnicima, održat će se u razdoblju od 20. kolovoza do 4. rujna 2018.  
 
festival

Festival sola - Monoplay u Zadru od 20. do 24. kolovoza

Deseto izdanje Festivala suvremenog plesa – MONOPLAY-a održat će se od 20. do 24. kolovoza 2018. na nekoliko lokacija u Zadru. Tijekom pet dana u tom će gradu gostovati niz uglednih umjetnika, plesača suvremenoga plesa, teoretičara umjetnosti i zaljubljenika u suvremeni ples! 
 
predstavljanje

4. Međunarodni ljetni plesni kamp - prezentacija rada slijedi 11. kolovoza

Prvi dio kampa održava se u Svetvinčentu do 12. kolovoza., a prije nego se nastavi u Mađarskoj, sudionici kampa prezentirat će rezultate dosadašnjeg rada i stečenih plesnih vještina, 11. kolovoza u 20 sati u Mediteranskom plesnom centru, Svetvinčenat. 
 
x ostalo

Plesne večeri na Zrinjevcu

Zagrebački vremeplov od 10. kolovoza predstavlja Plesne večeri na Zrinjevcu, u sklopu kojih će se tijekom deset dana na pozornici izmjenjivati različiti bendovi i plesni stilovi – od swinga, lindy hopa, boogieja, two-stepa, jivea, rock'n'rolla, do tanga, valcera i foxtrota.
 
obavijest

8. Ganz novi festival poziva tinejdžere/-ice na sudjelovanje u predstavi

Osmi Ganz novi festival poziva tinejdžere/-ice na sudjelovanje u predstavi 'Listening Party'. Prijave se primaju do 11. rujna 2018.
 
predstava

Premijera baletne predstave 'Bernstein pleše' na 64. Splitskom ljetu

'Bernstein pleše' naziv je baletne premijere 64. Splitskog ljeta koju će ansambli Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Split i Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke, u koreografiji Maše Kolar i Igora Kirova, izvesti na Sustipanu u četvrtak 2. kolovoza s početkom u 21:30.  
 
najave

4. Međunarodni plesni kamp u Svetvinčenatu

Mediteranski plesni centar u Svetvinčentu ugostiti će sudionike projekta 4. Međunarodni ljetni plesni kamp. Ovaj projekt intenzivne edukacije za plesače okuplja više od 50 osoba iz Hrvatske i inozemstva koje će od 2. do 12. kolovoza istraživati i plesati u Svetvinčentu. 
 
predstava

40. izvedba baletne predstave '5 do 12'

Plesna predstava '5 do 12' Igora Kirova, u izvedbi Baleta HNK Split, vraća se na sustipansku pozornicu i na 64. Splitskom ljetu, gdje će se moći pogledati u četvrtak, 26. srpnja, s početkom u 21,30 sati. Bit će to četrdeseta izvedba jednosatnog plesnog komada koji je, osim na Splitskim ljetima i sezoni Hrvatskog narodnog kazališta Split vidjele tisuće gledatelja na pozornicama u Bratislavi, Ljubljani, Sarajevu, Ohridu, Bitoli, Štipu, Beogradu i Šibeniku.
 
predstava

U sklopu Splitskog ljeta Heritart festival – dvije baletne večeri u Saloni

'Zaštitničko more' i 'Mediterraneo Suite' dva su baleta, prvi u koreografiji renomiranog koreografa i ravnatelja Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Split Igora Kirova, a drugi u produkciji talijanskog Daniele Cipriani Entertainmenta. Nije im zajedničko samo simboličko spajanje dviju strana jadranske obale i tematiziranje zajedništva i slavlja različitosti, nego i što su rezultat međunarodnog projekta Heritart, koji je financirala Europska komisija i u kojem je partner i HNK Split.
 
festival

Svetvinčenat: Otvorenje 19. festivalskog izdanja uz španjolske umjetnike

Otvorenje 19. Festivala plesa i neverbalnog kazališta započinje 19. srpnja, u 21,30 sati, na Placi, glavnom gradskom trgu u Savičenti. Prva večer rezervirana je za španjolske umjetnike – Placa će zaplesati uz poznatu Ravelovu melodiju i pogledati 'Bolero', za koji koreografiju potpisuje Jesύs Rubio Gama.
 
festival

Festival sola - Monoplay u Hrvatsku dovodi svjetski poznate plesače suvremenoga plesa

Festival sola – Monoplay, koji je osnovan prije 10 godina u Zadru, ove godine slavi svoje jubilarno izdanje, uz pet dana sjajnih programa i plesnih predstava umjetnika iz cijeloga svijeta. Deseto izdanje Monoplaya održat će se od 20. do 24. kolovoza, u zajedničkoj organizaciji Zadarskog plesnog ansambla i umjetničke organizacije 21:21 iz Zagreba.
 
smotra, revija

Međunarodna smotra folklora održava se od 18 do 22. srpnja

Ovogodišnja 52. Međunarodna smotra folklora 'Baština i migracije' održava se od 18. do 22. srpnja, najavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare umjetnički ravnatelj Međunarodne smotre folklora Tvrtko Zebec. 
 
festival

Svetvinčenat: Aerowaves izbor i domaća plesna scena u 19. festivalskoj ediciji

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat i ove godine predstavlja radove umjetnika iz europske plesne platforme Aerowaves. Hrvatsku plesnu scenu ove godine zastupaju također tri predstave…
 
festival

Predstava 'Sablazan u dolini Sv. Florijana' u sklopu Šibenik Dance Festivala

Već tradicionalno kraj srpnja u Krešimirovu gradu obilježava plesna umjetnost kroz Šibenik Dance Festival. Ove godine predstoji osmo izdanje i to od 23. do 28. srpnja, a u sklopu programa Balkan Dance Projekta, kojeg čine umjetnici okupljeni iz zemalja regije, na daske HNK Šibenik 25. srpnja stiže 'Sablazan u dolini Sv. Florijana', burleska rađena prema farsi ikone slovenske književnosti - Ivana Cankara.
 
predstava

Gostovanje Baleta HNK Split u Italiji na Heritart festivalu

Izvedbom predstave 'Zaštitničko more' Igora Kirova Balet HNK Split gostovat će u teatru na otvorenom u antičkom lokalitetu Ostia Antica u Italiji. Predstava će se održati 13. srpnja, u sklopu Heritart festivala.
 
predstava

Izvedba predstave 'Herbarij' u MMSU Rijeka

Nakon zagrebačke premijere u prostoru kupališta Diana u Ilici, izvedba plesne predstave 'Herbarij', realizirane u koreografiji i izvedbi Antonije Dorbić, Marte Krešić i Lane Šprajcer, uz dramaturgiju Nine Gojić, održat će se u četvrtak, 12. srpnja u 20 sati u atriju Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci. Ulaz je slobodan!
 
predstava

SubScena: Black and White

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride najavljuje plesni performans 'Black and White', koji nastaje kao rezultat suradnje umjetnika Tanje Puklek (RH), Sifisa Selemea (RSA) i Filipa Borellija (RH), u okviru jednomjesečnog rezidencijalnog umjetničkog istraživanja u programu SubScene. Izvedba se odvija u Dvorani za izvedbene umjetnosti, AKC Medika, u ponedjeljak, 9. srpnja, s početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan!
 
festival

19. Festival plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat za svoje devetnaesto izdanje u taj istarski gradić od 19. do 22. srpnja dovodi mnoge istaknute plesne umjetnike iz Španjolske, Slovenije i Belgije, a iz glavnog programa na sceni Kaštela Grimani ističu se Pere Faura, Joseph Nadj s kompanijom EnKnapGroup i Anton Lachky.
 
natjecanje

Međunarodno baletno natjecanje Mia Čorak Slavenska

Međunarodno baletno natjecanje Mia Čorak Slavenska održat će se na sceni HNK u Zagrebu od 3. do 5. srpnja 2018. Predsjednik žirija je Irek Muhamedov.
 
predstava

Balet zagrebačkog HNK-a po prvi puta na festivalu Zagreb Classic

Velika pozornica na Trgu kralja Tomislava prvi će puta ugostiti jednu baletnu predstavu u izvedbi Baleta Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. U ponedjeljak, 2.7., s početkom u 21 sat ne propustite 'jednu od najpopularnijih predstava zagrebačkog baleta' - Gospodu Glembajeve!
 
predstava

Premijera plesne predstave 'Herbarij'

Izvedbeni kolektiv BADco. najavljuje premijernu izvedbu plesne predstave 'Herbarij', realizirane u koreografiji i izvedbi Antonije Dorbić, Marte Krešić i Lane Šprajcer, uz dramaturgiju Nine Gojić, koja će se održati u petak, 29. lipnja, u 18 sati u prostoru kupališta Diana (Ilica 8), a izvedba u Rijeci održat će se 12. srpnja, u 20 sati u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti.
 
festival, najave

8. Šibenik Dance Festival od 23. do 28. srpnja

Šibenik Dance Festival osmi put u Krešimirovom gradu postavlja plesne pozornice na tisućljetne kamene trgove, dovodi vrhunske plesne izvedbe na srednjovjekovne tvrđave i uvodi ljubitelje plesa u stopedeset godina staru zgradu Hrvatskog narodnog kazališta. 
 
djeca, mladi, najave

DLjI: Plesna predstava 'Crtić' za djecu i obitelj

Plesna predstava Antona Lachkyja 'Crtić', namijenjena djeci starijoj od šest godina i njihovim obiteljima, bit će izvedena u sklopu programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara 14. srpnja u 21.30 sati na taraci tvrđave Revelin. Crtić je dobitnik nagrade belgijske ministrice kulture Alde Greoli za 2017. godinu.  
 
predstava

Predstava 'Utopia' premijerno u Zagrebačkom plesnom centru

U Zagrebačkom plesnom centru 18. i 19. lipnja u 20 sati premijerno će se održati predstava 'Utopia' autorice i koreografkinje je Martine Granić, a koja je ujedno i diplomski ispit/rad iz glume Mirte Polanović na Akademiji primijenjenih umjetnosti Rijeka - Gluma MA / 2018. Ulaz je slobodan!
 
predstava, djeca, mladi

Plesni projekt 'Tri haljine'

Plesna priča 'Tri haljine' inspirirana je idejom, motivima haljina, simbolikom boja, repetitivnim elementima koji se pojavljuju u klasičnim pričama i porukama suvremene priče 'Baba Jaga i div Zaborav' autora Romana Simića. Radi se o najnovijoj produkciji Umjetničke organizacije Svjetlost u pokretu, koreografkinje Tatjane Rupcich, a bit će izvedena 12. lipnja u Centru za kulturu Travno.
 
audicija

Umjetnička plesna škola Silvije Hercigonje - audicija

Umjetnička plesna škola Silvije Hercigonje je državna umjetnička plesna škola u Zagrebu koja provodi srednjoškolsko plesno obrazovanje za zvanje scenskog plesača. Audicija za upis u 1. srednje održat će se 3. srpnja, u 16,30 sati, u dvorani OŠ Špansko Oranice (Dječji trg 1). Pozivaju se svi zainteresirani plesači u dobi od 13 – 16 godina da pristupe audiciji.
 
predstava

Baletno gostovanje za pomoć pedijatrijskom odjelu Opće bolnice Pula

Bivši pulski vojni kompleks Katarina-Monumenti pretvorit će se 29. lipnja u pozornicu na kojoj će ansambl zagrebačkog HNK izvesti balet 'Gospoda Glembajevi', a prihod od prodaje ulaznica za ovu baletnu predstavu namijenjen je nabavi tri medicinska uređaja potrebna pedijatrijskom odjelu Opće bolnice Pula.
 
natječaj

4. Međunarodni ljetni plesni kamp - poziv plesačima/icama

4. Međunarodni ljetni plesni kamp održat će se u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu od 2. do 12. kolovoza te u mađarskom gradu Százhalombatta od 12. do 23. kolovoza 2018. U programu će sudjelovati ukupno 32 mlada plesna umjetnika iz država članica međunarodne inicijative Kina + 16, a od čega je za hrvatske plesne umjetnike predviđeno 6 mjesta. Rok za prijavu je 15. lipanj 2018. godine!
 
obljetnica, proslava, festival

Tjedan suvremenog plesa ove godine slavi 35. rođendan

Međunarodni festival Tjedan suvremenog plesa, koji će se održati od 6. do 12. lipnja u Zagrebu i Rijeci, ove godine slavi svoj 35. rođendan, a jubilarno izdanje otvorit će premijera predstave 'Shake It Off' Brune Isakovića i Mije Zalukar u Zagrebačkom plesnom centru.
 
natječaj

Natječaji za sudjelovanje na festivalu Periskop

Prostor Plus poziva mlade umjetnike/ce koji djeluju u području suvremenog plesa i pokreta te cirkusa da se prijave na natječaj za predstavljanje prvih autorskih radova 'Novi horizonti', kao i sve plesne i cirkuske umjetnike/ce s područja Rijeke i okolice da se prijave za sudjelovanje u programu Periskopa – festivala suvremenog plesa i pokreta u Rijeci koji će se održati od 24.9. do 10.10.2018. Natječaji su otvoreni do 1. kolovoza 2018.
 
koncert

Humanitarni cjelovečernji folklorni koncert

Folklorni ansambl Ogranka Seljačke sloge Buševec u nedjelju 3. lipnja 2018. od 19 sati, u Domu kulture Buševec organizira humanitarni cjelovečernji folklorni koncert. 
 
predstava

'Koreografska fantazija br. 3' - novi rad Marjane Krajač premijerno u ZPC-u

U Zagrebačkom plesnom centru očekuje nas premijera novog djela iz nagrađivane serije radova koreografkinje Marjane Krajač pod nazivom 'Koreografska fantazija br. 3'. Pretpremijera i premijera održat će se 29. i 30. svibnja, s početkom u 20 sati.
 
festival

35. Tjedan suvremenog plesa

Najveći međunarodni plesni festival u Hrvatskoj, te jedan od najstarijih u Europi, 35. Tjedan suvremenog plesa, ove će se godine održati u Zagrebu od 6. do 12. lipnja.
 
radionica, kolonija

Tradicijska glazba i ples zadarskog područja (zaleđe, priobalje i otoci)

Etnološki odjel Narodnog muzeja Zadar poziva sve zainteresirane na radionicu  'Tradicijska glazba i ples zadarskog područja (zaleđe, priobalje i otoci)' koju vode dr.sc. Joško Ćaleta i Vidoslav Bagur, prof. Radionica se održava u subotu, 26. 5. 2018. i u nedjelju, 27. 5. 2018. u vremenu od 9 - 18 sati. U nedjelju, 27.5. 2018. svi sudionici će nastupiti u19 sati u Gradskoj loži. Radionica je besplatna!
 
predstava

Premijere Studija za suvremeni ples u Histrionskom domu

Studio za suvremeni ples, u suradnji sa Cie Public In Private, najavljuje premijerne izvedbe dviju koreografija: 'Ansambl' koreografkinje Jasne L. Vinovrški i 'Umjetnik za hitne intervencije' koreografa C. Layesa, zamišljene kao cjelovečernje plesno događanje u dva dijela, a održat će se 25. i 26. svibnja, spočetkom u 19,30 sati, u Histrionskom domu.
 
predstava

Europski baletni hit 'Rossini Cards' u izvedbi riječkog Baleta

U koreografiji Maura Bigonzettija, slavnog svjetskog koreografskog imena, uz glazbu najvećeg gurmana među slavnim skladateljima Gioachina Rossinija, u subotu, 19. svibnja, u 19,30 sati, bit će premijerno izveden europski baletni hit 'Rossini Cards' na velikoj sceni riječkog HNK Ivana pl. Zajca.
 
predstava

Pokret Mislim Okret

U sklopu projekta Improspekcije2018 i umjetničkog istraživanja Koreografija utopije, na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu održat će se šesta izvedbena postaja rada 'Pokret Mislim Okret', u subotu, 19. svibnja, u 19 sati.
 
najave

Plesni centar Osmijeh na svoju obljetnicu predstavlja projekt 'Plesna knjižica'

Plesni centar Osmijeh svečano će proslaviti svoj 20. rođendan od 18. do 20. svibnja u Kazalištu Trešnja, uz 6 edukativnih plesnih predstava na temu 'Plesna knjižnica'. Ove godine su mali i veliki plesači iz Osmijeha obradili 75 poučnih knjiga, romana, bajki i prenijeli ih u pokret.
 
festival

Proljetni program Karlovac Dance Festivala

U organizaciji Centra za plesnu i izvedbenu umjetnosti F.R.E.E. D.A.N.C.E. Karlovac provodi se osmi po redu Festival suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti Karlovac Dance Festival. Proljetni festivalski program posvećen je suvremenom plesu za djecu i mlade, novim plesnim disciplinama, odnosu plesa i prirode te najavi nadolazećih programa i festivalskih  suradnji u 2018. godini.
 
predstava

'nothingness XXX' 11. i 12. svibnja u Zagrebačkom plesnom centru

Premijerno izveden ranije ove godine u Jacuzzi studiju u Amsterdamu, 'nothingnessXXX' dolazi u Zagrebački plesni centar 11. i 12. svibnja.  Autori i izvođači su Tomislav Feller i Hana van der Kolk.
 
festival

Festival Platforma HR oživljava zapuštene prostore Ilice

Uz kratki pop up performans plesnih umjetnika koji ove godine nastupaju na Platformi HR u četvrtak je predstavljeno 19. izdanje tog najvećeg plesnog festivala u ovom dijelu Europe, koji će se održati od 18. do 26. svibnja na više lokacija u Zagrebu, među kojima i u neiskorištenim prostorima u Ilici.
 
predstava

Premijera baleta 'Gusar' u splitskom HNK-u

Baletni ansambl Hrvatskog narodnog kazališta Split u subotu, 12. svibnja, prvi će put u svojoj povijesti premijerno izvesti balet 'Gusar' (Le Corsaire) francuskoga skladatelja Adolphea Adama u koreografiji Aivarsa Leimanisa, uglednog latvijskog koreografa, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare.
 
obljetnica, proslava

Proslava Svjetskog dana plesa 2018.

Međunarodni dan plesa obilježava se 29. travnja u čast i sjećanje na rođendan začetnika modernog baleta i jednog od najvećih plesnih reformatora Jean-Gorgesa Noverrea (1727.-1810.), a prigodni programi počinju već danas.
 
obljetnica, proslava

Proslava Svjetskog dana plesa masovnom flash mob koreografijom u Zagrebu

Plesni centar Tala devetu godinu zaredom obilježit će Svjetski dan plesa u petak, 27. travnja, a uz zajedničku flash mob koreografiju koju će tim povodom izvesti 130 učenika OŠ Ivana Gundulića u Zagrebu, u programu proslave sudjelovat će i ovogodišnji ambasadori plesa Luka Nižetić, Nataša Janjić, Goran Navojec, Ana Maras, Ivana Banfić, Goran Bogdan i Jadranka Đokić.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>