info - ples


natječaj

Festival suvremenog plesa i novog cirkusa - Periskop 2021. – poziv

Pozivaju se umjetnice/i i umjetnički kolektivi iz Hrvatske koji djeluju na području suvremenog plesa da prijave predstave na otvoreni poziv za sudjelovanje u programu Festivala suvremenog plesa i novog cirkusa - Periskop 2021.
 
predstavljanje

Divert kolektiv: Antisezona Outerface

DIVERT kolektiv pokreće novi online prostor Antisezona.space i projekt OUTERFACE, u kojem prati blokove Antisezone i donosi niz informativnih i inovativnih sadržaja osmišljenih kako bi publici što dinamičnije približio umjetnike i umjetnice, predstave, teme, susrete i buduće projekte Antisezone.
 
najave

Antisezona 21 - White Box Sessions

Antisezona je kontinuirani program koji u MSU dovodi aktualna strujanja na hrvatskoj i međunarodnoj suvremenoj plesnoj sceni. Suradnički ga vode plesne umjetnice Silvia Marchig, Sonja Pregrad i Iva Nerina Sibila u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu. Prvi ovogodišnji blok Antisezone nazvan je White Box Sessions.
 
predstava

Splitska premijera predstave 'Druga koža, treće žene'

Multimedijalna inkluzivna predstava 'Druga koža, treće žene', nastala kroz umjetničku i produkcijsku suradnju Plesne grupe Magija iz Rijeke, Divert inkluzivnog plesnog kolektiva iz Zagreba te splitske Kolaborativne izvedbene platforme-KIP, bit će premijerno izvedena 18. travnja na Maloj sceni Doma mladih u Splitu.
 
radionica, kolonija

Mala škola suvremenog plesa - radionica Filipe Bavčević

Četvrta radionica u sklopu Male škole suvremenog plesa održat će se u subotu, 17. travnja, od 15,30 do 18,30 sati te u nedjelju, 18. travnja, od 10 do 13 sati. Radionicu suvremenih plesnih tehnika će voditi Filipa Bavčević, a održat će se na platou Doma mladih ili u Beton Kinu Doma mladih, Split, ovisno o epidemiološkim mjerama.
 
najave

Online plesni programi Hrvatskog sabora kulture u travnju

U mjesecu obilježavanja Međunarodnog dana plesa, Hrvatski sabor kulture putem ZOOM internetske platforme organizira dva zanimljiva online plesna programa.
 
najave

Summit glazbenih i plesnih pedagoga

Umjetničko društvo suvremenih učitelja (UDSU) organizira od 15. do 17. travnja 2021. prvi Summit glazbenih i plesnih pedagoga "Dobro ugođena edukacija". Summit je namijenjen učiteljima, nastavnicima, profesorima i studentima u umjetničkim područjima, ali i svima koji su zainteresirani za edukaciju i nove pristupe u odgoju i obrazovanju djece i mladih.
 
predstava

Premijera baletne 'Odiseje' u 'Zajcu': uzbudljivo plesno putovanje kroz avanture i emocije

Prva ovosezonska premijera baletnog ansambla, predstava 'Odiseja' čiju koreografiju i koncept potpisuju Walter Matteini i Ina Broeckx, na programu je riječkog HNK Ivana pl. Zajca u četvrtak, 18. ožujka.
 
najave

Potpora i poticaj suvremenom plesu u Karlovcu

Njegujući inovativne i interdisciplinarne pristupe, Free Dance (freedance.hr) se i ove godine usredotočuje na produkciju i distribuciju u području suvremenih umjetničkih plesnih praksi.
 
natječaj

Otvorene prijave za sudjelovanje u Plesnom zbirkusu 2021.

Pozivaju se umjetnici/e s područja suvremenog plesa i pokreta, novog cirkusa i kazališta te posebno one interdisciplinarne, koji stvaraju programe za djecu da se prijave na natječaj Prostora Plus i Vijeća mladih Benčić za sudjelovanje u programu dječje manifestacije Plesnog zbirkusa, koji će se održati tijekom svibnja ili tijekom rujna u Rijeci, ovisno o epidemiološkoj situaciji.
 
radionica, kolonija

Mala škola suvremenog plesa u Splitu

Mala škola suvremenog plesa nastala je iz izvornog ciklusa radionica u sklopu platforme Merge in motion koju je pokrenula plesna udruga Tiramola. 
 
obavijest

Zagrebački plesni ansambl online

Zagrebački plesni ansambl pokrenuo je novi program ZPA ONLINE –  edukativno-kulturni programu prilagođen aktualnoj situaciji, a koji se održava u online okruženju. Cilj mu je učiniti suvremeni ples dostupnim široj publici, ali i osjetljivim skupinama u zajednici, motivirati ih na korištenje plesa i pokreta kao prirodnog impulsa, ali i kanalizatora za suočenje s posljedicama dugotrajne izolacije uzrokovanom pandemijom.
 
performans

Performans kolektiva Škvadra - 'Cijenkanje'

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride najavljuje performans kolektiva Škvadra ''Cijenkanje'', u nedjelju, 7. ožujka 2021., u Galeriji Siva.
 
financiranje

Objavljeni rezultati Poziva za financiranje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za programe suvremenog plesa i pokreta

U okviru Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu iz područja dramske i plesne umjetnosti (profesionalna kazališna djelatnost, kazališni i plesni amaterizam, suvremeni ples i pokret) odobreno je ukupno 462 programa u iznosu od 23.962.970,00 kn.
 
radionica, kolonija

Ciklus radionica Divert online zajednica

Divert inkluzivni plesni kolektiv provodi ciklus radionica DIVERT online zajednica u kojima kroz tri različite vrste radionica, odnosno kroz šesnaest online susreta uživo sudionici istražuju ples, pokret i izvedbu.
 
najave

18. Dani plesa u čast Miji Čorak Slavenskoj

U spomen na prvu domaću primabalerinu Miju Čorak Slavensku, Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić Mažuranić, 18. godinu za redom, organizira Dane plesa u Slavonskome Brodu.
 
predstava

Baletna gala-večer Baleta HNK Split

Balet splitskog Hrvatskog narodnog kazališta predstavit će se u srijedu i četvrtak, 24. i 25. veljače, izvedbama Baletne gala-večeri. Na programu su ulomci iz naslova klasične baletne literature i točke suvremenog plesnog izraza. Kao koreografi pojavljuju se Aaron Kok, Daniel Cardoso i Igor Gluškov, a klasične koreografije prenijeli su plesači i baletni majstori HNK Split Elena Nikolaeva i Lev Šapošnikov.
 
najave

'ZPA goes online' – novi projekt Zagrebačkoga plesnog centra

Zagrebački plesni ansambl pokrenuo je novi program 'ZPA goes online' – riječ je o edukativno-kulturnom programu posebno prilagođenom aktualnoj situaciji koji se održava u online okruženju, a za cilj ima učiniti suvremeni ples dostupnim široj publici, ali i osjetljivim skupinama u zajednici, kao i motivirati ih na korištenje plesa i pokreta kao prirodnog impulsa, ali i katalizatora za suočenje s posljedicama dugotrajne izolacije uzrokovanom pandemijom. 
 
natječaj

32. Susret hrvatskih plesnih ansambala - natječaj

Hrvatski sabor kulture je otvorio natječaj za sudjelovanje na 32. Susretu hrvatskih plesnih ansambala koji se planira održati u POU Velika Gorica od 20. i 21. studenog. Prijave traju do 15. listopada 2021.!
 
predstava

'Klima'– multimedijalna plesna predstava o klimatskim promjenama

'Klima', nova predstava autorice i izvođačice Martine Granić (pret)premijerno će biti izvedena u Zagrebačkom plesnom centru 11., 12. i 13. veljače, u 20 sati.
 
predstava

Zagrebački plesni centar gostuje u beogradskom Bitef teatru

Najnoviji projekt Zagrebačkog plesnog ansambla, realiziran u suradnji s jednom od najuspješnijih španjolskih koreografkinja Roser López Espinosa – predstava 'Revel Revel' - nakon zagrebačke premijere u prosincu, u subotu, 6. veljače, u 19 sati, gostuje u Bitef teatru u Beogradu. Riječ je o prvom gostovanju ansambla nakon pauze od jednog desetljeća u ovom izuzetno relevantnom avangardnom srpskom kazalištu.
 
natječaj, rezidencijalni program

Javni poziv za umjetničke rezidencije 2021. u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu

Mediteranski plesni centar objavio je javni poziv za rezidencijalni program namijenjen svim profesionalnim plesnim umjetnicima i umjetnicama. Rok za prijavu je 20. veljače 2021.!
 
najave

Online promocija plesnog časopisa Kretanja / Movements 34

Hrvatski centar ITI najavljuje online promociju plesnog časopisa Kretanja / Movements 34. Promocija će se održati u utorak, 2. veljače, u 18 sati, putem Zoom platforme.
 
predstava

Suvremena verzija 'Labuđeg jezera' premijerno na sceni splitskog HNK

Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split premijerno će u petak, 29. siječnja, s početkom u 19 sati, na velikoj sceni splitskog nacionalnog kazališta izvesti suvremenu plesnu predstavu 'Labuđe jezero' u koreografiji Daniela Cardosa, uz poznatu glazbu Petra Iljiča Čajkovskog.
 
najave

Dodjela Nagrade strukovnih udruga suvremenog plesa online

U subotu, 30. siječnja, u 20 sati, putem Zoom platforme održat će se prva online, a 14. po redu dodjela Nagrada strukovnih udruga suvremenog plesa koju organiziraju Udruga plesnih umjetnika Hrvatske UPUH i Udruga profesionalnih plesnih umjetnika PULS.
 
predstava

Multimedijalna inkluzivna predstava 'Druga koža, treće žene' u Rijeci

Premijerna izvedba multimedijalne inkluzivne predstave 'Druga koža, treće žene' održat će se u HKD-u na Sušaku 15. siječnja. Ova predstava umjetnička je i produkcijska suradnja Plesne grupe Magija iz Rijeke, Divert inkluzivnog plesnog kolektiva iz Zagreba te splitske Kolaborativne izvedbene platforme – KIP, a dijelom je službenog kulturnog i umjetničkog programa Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture.
 
x ostalo

ZPC: Nakon uspješne 2020. u siječnju nova premijerna predstava

Zagrebački plesni centar (ZPC) izvijestio je da je unatoč okolnostima u 2020. godini imao rekordnih 16 premijera, a uspješan niz nastavljaju 16. siječnja, premijernom izvedbom predstave 'Individue(t)' Lare Frgačić i Endija Schröttera.
 
predstava

Balet 'Orašar' u HNK Ivana pl. Zajca

Riječko Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca najavljuje posljednje dvije ovosezonske izvedbe 'Orašara', popularnog baletnog obiteljskog klasika Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji Maura de Candije. Nakon Marije Matarranz i Marte Kanazir, u ulozi djevojčice Marie 12. i 13. siječnja po prvi će put nastupiti nova članica riječkog Baleta, Mao Fujita.
 
predstava

Advent u 'Zajcu' uz izvedbe baleta 'Orašar'

Riječko Hrvatsko narodno kazalište 'Ivana pl. Zajca' i krajem ove izazovne godine svojoj publici osigurava mogućnost da u prosinačke dane uoči božićnih blagdana uživa u jedinstvenom ozračju blistavog 'Orašara', baletnog obiteljskog klasika Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji Maura de Candije, bez kojeg je teško zamisliti blagdansko vrijeme.
 
predstava

'Projekt Venera' na Queer Zagrebu

Queer Zagreb Sezona najavljuje online plesnu predstavu 'Projekt Venera' slovenske autorice Male Kline, koju će se moći pogledati u utorak, 15. prosinca.
 
predstava

Antisezona 20: kolektivno i individua kao koreografsko polje

Na kraju turbulentne 2020., Antisezona 20 svoj posljednji blok plesnih događanja u MSU posvećuje temi zajedništva i pojedinca kao odnosa koji sklapa silnice koreografskog polja. U ovim predstavama to je polje istovremeno inovativno, tjelesno silovito, intelektualno lucidno, ali i senzitivno, emocionalno, poetično. Tako je oba dana na programu premijera predstave 'Koga briga,' višestruko nagrađivane plesne umjetnice i autorice Ane Kreitmeyer.
 
predstava

'Revel Revel' – novi premijerni naslov ZPC-a i koreografkinje Roser López Espinosa

Zagrebački plesni ansambl u suradnji sa jednom od najuspješnijih španjolskih koreografkinja Roser López Espinosa priprema novu plesnu predstavu REVEL REVEL koja će domaćoj publici premijerno biti predstavljena 11. prosinca u Zagrebačkome kazalištu mladih. Dramaturgiju potpisuje Katarina Pejović, a predstavu izvode Margareta Firinger, Andreja Jandrić, Gendis Putri Kartini, Petra Valentić i Jovana Zelenović. 
 
izložba

BADco.: 'Nemoguća iskapanja'

U nedjelju, 29. studenog, u Galeriji Multimedijalnog kulturnog centra u Domu mladih u Splitu otvara se izložba izvedbenog kolektiva BADco. u suorganizaciji Platforme 9.81, MKC Split i BADco. Izložba ostaje otvorena do 10. prosinca 2020.
 
konferencija, znanstveni skup

'Ususret 100. obljetnici dolaska Margarite Froman u Zagreb - Profesionalizacija i uspostava hrvatskog nacionalnog Baleta'

U subotu i nedjelju, 28. i 29. studenoga, u prostoru Kuće Arko, Basaričekova 24, održat će se znanstveno-umjetnički skup 'Ususret 100. obljetnici dolaska Margarite Froman u Zagreb - Profesionalizacija i uspostava hrvatskog nacionalnog Baleta'.
 
susret

31. Susret hrvatskih plesnih ansambala 28. studenoga u online okruženju

Hrvatski sabor kulture, vodeći predstavnik kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj, predstavlja 31. susret hrvatskih plesnih ansambala koji će se po prvi puta održati u online okruženju, u subotu, 28. studenoga, u 19 sati. Na Susretu će 12 odabranih skupina iz cijele Hrvatske predstaviti 21 koreografiju.
 
predstava, obavijest

Zbog koronavirusa odgođeno 'Labuđe jezero' splitskoga HNK

Premijera predstave 'Labuđeg jezera' Hrvatskoga narodnog kazališta u Splitu, koja je bila najavljena za subotu, 14. studenoga, odgođena je nakon što se pokazalo da je dvoje plesača koji su trebali nastupiti u predstavi pozitivno na koronavirus, doznaje se u kazalištu.
 
predstava

Prezentacija rada 'Kabinet čud(ovišt)a' Saše Božića 11. studenoga na TSP-u

'Kabinet čud(ovišt)a', novi autorski projekt Saše Božića u produkciji kazališne skupine de facto kroz formu otvorene probe bit će predstavljen u srijedu, 11. studenoga, u 22 sata, u prostoru StudiaChekhov u sklopu 37. Tjedna suvremenog plesa.
 
koncert

Koncert tradicijskih minijatura Folk must go on!

Na koncertu 14. studenog u Kulturnom centru Travno (PIRN) nastupit će FA Zagreb Markovac i učenici Škole za klasični balet – odjel narodnih plesova.
 
predstava

Premijera plesne predstave 'Treće lice jednine' u Splitu

Plesna udruga 'Tiramola', u suradnji s udrugom 'Zalet' iz Zadra, producirala je suvremenu plesnu predstavu 'Treće lice jednine', koja će se premijerno odigrati u Amfiteatru Doma mladih u Splitu, u petak, 6. studenog, s početkom u 20,30 sati.
 
obljetnica, proslava

Svjetski dan flamenca 17. studenoga u Lisinskom

U povodu desete obljetnice UNESCO-ova proglašenja flamenca nematerijalnom svjetskom baštinom, 17. studenoga u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održat će se Svjetski dan flamenca, u kojemu će online sudjelovati renomirani svjetski i domaći umjetnici flamenca.
 
obavijest

Preminuo baletni umjetnik Miljenko Vikić

Istaknuti član Hrvatskog društva profesionalnih baletnih umjetnika Miljenko Vikić, hrvatski baletni plesač i koreograf, preminuo je u petak, 30. listopada u Dubrovniku, izvijestili su iz tog društva.
 
festival

18. izdanje Queer Zagreb Sezone i Sounded Bodies Festival u ZPC-u

Festival izvedbenih umjetnosti Sounded Bodies održat će se od 2. do 7. studenoga u Zagrebačkom plesnom centru, a donosi plesne predstave, koncert i radionicu, s fokusom na propitivanje odnosa između tijela i zvuka.
 
koncert

Ansambl LADO slavi 71. rođendan koncertima u Zagrebu - OTKAZUJE SE

Ansambl LADO i ove će godine održati svečane koncerte u svom rođendanskom mjesecu. Koncerti su na repertoaru 16. i 20. studenoga u Hrvatskom narodnom kazalištu. Posljednji koncert u studenome održat će u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 24. studenoga.
 
festival

37. Tjedan suvremenog plesa

Najveći međunarodni plesni festival u Hrvatskoj, te jedan od najstarijih u Europi, 37. Tjedan suvremenog plesa, ove će se godine održati u Zagrebu u tri zasebna bloka: 29. i 30. listopada (Frank Vigreaux, Daina Ashbee), od 9. do 15. studenoga (Gilles Jobin, Ida Jolić, Matej Kejžar, Saša Božić, Petra Hrašćanec…) te 19. studenoga (Jonathan Burrows) .
 
predstava

Uz 20. rođendan Tale 'Muškarci u suknjama, a žene-isto!?' u novom ruhu

U povodu 20. obljetnice uspješnog djelovanja, Plesni centar Tala obnovio je svoju nagrađivanu predstavu "Muškarci u suknjama, a žene-isto!?". Predstava će se prvi put moći pogledati 30. listopada u Hali V Tehničkog muzeja u Zagrebu.
 
najave

Aktivnosti DIVERT inkluzivnog plesnog kolektiva u Zagrebu i Bjelovaru

DIVERT inkluzivni plesni kolektiv najavljuje aktivnosti u Zagrebu i Bjelovaru, koje uključuju reprizne izvedbe produkcije 'Bella Ciao' i radionicu DanceAbility metode prvi puta u Bjelovaru.
 
predstava

Predstava 'Skupa' Petre Hrašćanec premijerno u Zagrebačkom plesnom centru

Plesna umjetnica Petra Hrašćanec, u suradnji sa šest mladih plesačica, priprema novi projekt - plesnu predstavu 'Skupa' koja će premijerno biti izvedena u četvrtak i petak, 22. i 23. listopada, u Zagrebačkom plesnom centru te potom 24. listopada na međunarodnom festivalu suvremenog plesa Visavì u Gorizii u Italiji.
 
predstava, festival

Dance Inn/Out predstavlja 'Spektakl' i 'Portrete' 18. i 21. listopada

Drugo izdanje Dance Inn/Out festivala u 2020. godini uključuje nove predstave Studija za suvremeni ples i Zadarskog plesnog ansambla – riječ je o radovima 'Spektakl' Irme Omerzo koja će biti izvedena u nedjelju, 18. listopada, u 17 sati, na igralištu Elipsa (ulica Izidora Kršnjavog) te predstavi 'Portreti' Aleksandre Janeve Imfeld koja će biti izvedena u srijedu, 21. listopada, u 20 sati, u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla.
 
susret

27. Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina - OTKAZANO!

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i prema preporuci nadležnog Civilnog stožera, 27. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina koji se trebao održati 17. 10. 2020. u Čakovcu, se otkazuje.
 
festival, djeca, mladi

Plesni zbirkus II - festival za djecu koji su osmislila djeca

Plesni zbirkus - festival izvedbenih umjetnosti za djecu, manifestacija je za djecu i odrasle koju osmišljavaju djeca i na različite lokacije u Rijeci i Opatiji od 13. do 18. listopada dovodi niz predstava suvremenog plesa, novog cirkusa i interdisciplinarnih i kazališnih izvedbi, kao i radionica na kojima se djeca mogu upoznati i okušati u vještinama tih izvedbenih područja.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>