info - multimedija


izložba

Iva Mihanović: Sveta geometrija

Multimedijalna umjetnica (lumino artist), akademska kiparica Iva Mihanović, predstavit će se u prostoru MSU-a novom samostalnom izložbom pod nazivom „Sveta geometrija“. Riječ je o gostujućoj izložbi ISO - Izložbenog salona Izidor Kršnjavi.
 
natječaj

Natječaj za festival gifova GIFEST#9

Natječaj za regionalni festival animiranog gif-a - GIFEST#9 otvoren je do 28. svibnja ove godine.
 
izložba

Izložba Selme Selman u Galeriji AŽ

Galerija AŽ od 29. travnja do 15. svibnja 2021. predstavlja izložbu umjetnice Selme Selman 'Superpozicija'.
 
izložba

Multimedijalna izložba 'Točka previda'

U petak, 30. travnja 2021.g. od 12.30 do 20.00 sati na tavanu zgrade PIK-a u Rijeci, u Krešimirovoj 26, bit će postavljena multimedijalna izložba „Točka previda“ („The Point of Oversight“) koja je sastavni dio programske završnice Europske prijestolnice kulture.
 
izložba

#pivilion_dot_net u Galeriji Prozori

#pivilion_dot_net je skupna mrežna izložba recentne digitalne umjetnosti, utemeljena na infrastrukturi "Pivilion" projekta - kontinuiranog umjetničkog hipermedijskog i participativnog projekta koji potiče i omogućuje autonomiju digitalne umjetnosti distribuirane nekomercijalnim i necenzuriranim kanalima internetske infrastrukture.
 
natječaj, rezidencijalni program

Prijave za Summer Sessions 2021 međunarodnu rezidenciju

Udruga Metamedij i MI+ platforma pozivaju umjetnike do 35 godina starosti da se jave na poziv za sudjelovanje na Summer Sessions rezidencijalnom programu.
 
izložba

Svjetlosna instalacija 'Zone prisutnosti' u Galeriji Nova

Luka Bosanac, Ivan Jamić, Vita Jončić, Ivana Škvorčević, Elena Štrok i Lara Varat, šest autora i autorica različitih profila uz mentorstvo Ivana Marušića Klifa, izgradili su višedijelnu svjetlosnu instalaciju Zone prisutnosti u prostoru Galerije Nova (Teslina 6). Svjetlosna instalacija dostupna je za pogled izvana u Galeriji Nova do kraja tjedna.
 
susret

SomaHut online: Uvod u somatsku praksu Continuum sa Sylvainom Meretom

Uvod u somatsku praksu Continuum sa somatskim praktičarem, registriranim terapeutom pokretom i predavačem Contiuum prakse, plesačem i improvizatorom Sylvainom Meretom (FR) će se održati u subotu, 27. veljače, u 17 sati, putem Zoom platforme. Online SomaHut susrete Multimedijalna koliba provodi u sklopu programa digitalne prilagodbe i kreiranja novih kulturnih i edukativnih sadržaja: Koliba online.
 
izložba

Multimedijalna izložba 'Acqua Alta'

Kuća za ljude i umjetnost, Lauba, poziva na multimedijalnu izložbu 'Acqua Alta' koja će se održavati od subote, 20. veljače, do 11. ožujka 2021.
 
radionica, kolonija

Radiona.org: Radionica Max/MSP

Radiona.org najavljuje radionicu Max/MSP pod vodstvom medijskog umjetnika Ivana Marušića Klifa koja će se održati u srijedu i četvrtak, 3. i 4. veljače, od 17:00 do 20:00 sati, preko Zoom platforme. 
 
izložba

Ivana Tkalčić: Why am I seeing this post?

U galeriji splitskog Kluba Kocka, 28. siječnja 2021. se otvara izložba "Why am I seeing this post?", autorice Ivane Tkalčić, koja će se moći posjetiti do 5. veljače 2021.
 
izložba

Multimedijalna izložba sedam splitskih umjetnika u Galeriji Škola u Splitu

Multimedijalna izložba 'Nulti krajolik' je projekt koji spaja performans, film, videoinstalacije i ekološki aktivizam. Otvorenje izložbe je 20. studenog, u 19 sati, u Galeriji Škola (Fausta Vrančića 15, Split).
 
izložba

U SC-u izlažu Davor Preis i Đorđe Jandrić

U petak, 6. studenog, u zagrebačkom Studentskom centru, otvaraju se dvije izložbe. Multimedijalna ambijentalna instalacija …to Chaos? autora Davora Preisa otvara se u Francuskom paviljonu, a umjetnik Đorđe Jandrić predstavit će izložbu, također multimedijalnu instalaciju, HRPA SC u Galeriji SC. Izložba …to Chaos? otvorena je do 17. studenog, a HRPA SC do 21. studenog.
 
najave

Online razgovor s umjetnikom Tinom Dožićem

hackn3t razgovor s multimedijalnim umjetnikom Tinom Dožićem održat će se u subotu, 7. studenog, u 17 sati. Umjetnik će govoriti o svojoj praksi kroz teme nedosljednosti kao izvora integriteta, gubljenja kao puta pronalaska i ozbiljnosti koja uzrokuje razigranost...
 
najave

Nicole Hewitt i suradnici: Žene Minorne Spekulacije, sekvenca 2 - otvoreni studio

U sklopu ovogodišnjeg programa Galerije 90-60-90, od četvrtka do nedjelje (5.-8.11.) u velikoj dvorani Pogona, održat će se otvoreni studio Nicole Hewitt u suradnji s Ivanom Slipčevićem, Vidom Guzmić, Hrvojem Nikšićem, Hrvoslavom Brkušić pod nazivom 'Žene Minorne Spekulacije - sekvenca 2'.
 
obavijest

Preminuo je umjetnik Marijan Crtalić

Akademski slikar, konceptualni i multimedijski umjetnik Marijan Crtalić-Crta preminuo je u ponedjeljak u 52. godini. 
 
izložba

Kristina Marić: 'Dune- the Desert Planet'

Izložba 'Dune- the Desert Planet', multimedijske umjetnice Kristine Marić, održava se u zagrebačkoj Galeriji SC, od 22. listopada do 3. studenog 2020.
 
izložba

Izložba Vesne Mačković u galeriji Striegl

Gradska galerija Striegl najavljuje prvu samostalnu izložbu Vesne Mačković, suvremene hrvatske multimedijalne umjetnice čije ishodište upravo jest njen rodni grad Sisak. Izložba se održava od 16. listopada do 8. studenog 2020.
 
festival

9. MOP Špancirfest – kreativnost u doba ograničenja

Od 15. do 17. listopada ove godine u Varaždinu će biti održan deveti po redu MOP Špancirfest – festival multimedije. Festival donosi digitalno-kreativan program inspiriran vremenom u kojem živimo.
 
festival

Vector Hack Festival u Rijeci

U četvrtak, 1. listopada 2020., od 17 do 21 sat, na riječki Kosi toranj tj. na zvonik crkve Uznesenja Marijina u Starom gradu bit će projicirana interaktivna multimedijalna instalacija talijanskog umjetnika i znanstvenika Alberta Novella, pod nazivom Zvuk - svjetlo, čime u Rijeci počinje svjetski bijenalni multimedijalni festival analogne vektorske grafike Vector Hack, ovoga puta u sklopu programa Rijeke 2020 – EPK. 
 
izložba

Drawing Machines, no. 2: Kako mi vidimo što mašine vide

Radionina druga izložba u sklopu projekta Drawing Machines, no. 2 pod nazivom „Kako mi vidimo što mašine vide” otvara se u Galeriji Događanja u četvrtak, 1. listopada, u periodu od 17 do 20 sati, te se bavi različitim čitanjima i gledanjima na podatkovni svijet crtačih mašina.
 
izložba

Andrej Mirčev: multimedijalna izložba 'Ranu ne diraj!'

Udruga za suvremenu umjetnost najavljuje otvorenje multimedijalne izložbe Andreja Mirčeva 'Ranu ne diraj!' u petak, 18. rujna, u 19,30 sati, u Galeriji RUB u Slavonskom Brodu.
 
izložba

Paulina Jazvić: This is not another party

Otvorenje izložbe multimedijalne umjetnice Pauline Jazvić u zagrebačkoj Galeriji 90 - 60 – 90 održat će se 9. rujna, u 20 sati. Kustos izložbe je Vanja Babić.
 
natječaj

Poziv za prijavu radova za Unseen festival 2020.

Centar za dramsku umjetnost (CDU) otvara javni poziv za prijavu audiovizualnih, multimedijalnih radova na četvrto izdanje Unseen mini film festivala koji će se održati u Cavtatu krajem rujna 2020. godine. Rok za prijavu: 25.08.2020.
 
izložba

Izložba Laure Barić u Vrbovcu

Otvorenje izložbe umjetnice Laure Barić održat će se u petak, 31. srpnja, u prostoru Udruge Artoratorij, u sklopu Vrbovečkog kreativnog ljeta. 
 
najave

Otvorenje 'Brijunske sobe Jamesa Joycea' na Velikom Brijunu

Izvedbom uživo u prizemlju Hotela Karmen na Velikom Brijunu, riječki glazbenik Damir Urban otvorit će u ponedjeljak, 27. srpnja, "Brijunsku sobu Jamesa Joycea", audio-vizualni kulturni i edukativni projekt koji je dio jubilarne 20. sezone Kazališta Ulysses.
 
izložba

Izložba u sklopu projekta 'od5do95' u GMK

Izložba u sklopu multimedijalnog projekta 'od5do95' - 'Ali kud god pogledam uvijek vidim taj stakleni strop.' održava se od 16. lipnja do 4. srpnja 2020. u Galeriji Miroslav Kraljević u Zagrebu. Autorice projekta: Andrea Kaštelan i Arijana Lekić Fridrih.
 
natječaj

Natječaj MKC-a Split za programe u 2021.

Multimedijalni kulturni centar Split raspisuje natječaj za redovni izložbeni program u 2021. godini u organizaciji MKC Split te natječaj programa u organizaciji i produkciji drugih kulturno umjetničkih organizacija za korištenje prostora MKC Split/Dom mladih.
 
natječaj

Zvučne okupacije: Poziv za umjetničke radove

Otvorene su prijave za sudjelovanje na multimedijalnoj izložbi pod nazivom 'Zvučne okupacije'. Izložba je dio popratnog programa 7. STIFF filmskog festivala koji je ove godine posvećen zvuku kao temeljnom generatoru kako svakodnevnog tako i umjetničkog impulsa.
 
izložba

Izložba Petra Vranjkovića u Galeriji Spot

Izložba multimedijskog umjetnika Petra Vranjkovića u Galeriji Spot, na kojoj predstavlja rad "Ich vermisse dich / Das sind alles meine Freuden" na temu obitelji, postavljena je od ponedjeljka u toj zagrebačkoj galeriji.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Uraniji - prostoru kreacije

Udruga Urania poziva autore i autorske timove (umjetnike, dizajnere i profesionalce bliskih disciplina, kritičare i kustose) na predlaganje izložbi i projekata za program Izložbe u Uraniji u 2020. godini. Rok za predaju prijava je 29. ožujka 2020.
 
izložba

Hommage Ivanu Obrovcu (multimedijsko događanje)

U četvrtak, 5. prosinca 2019., u 21.00 sat, u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti Istre održat će se otvorenje izložbe Ivan Obrovac: Pantoskopije, uz glazbeno-vizualnu izvedbu Obrovac² (Obrovac na kvadrat), a riječ je o susretu likovne i glazbene umjetnosti, slikara Ivana Obrovca i njegove kćeri, pulske jazz glazbenice Tamare Obrovac.   
 
natječaj

Natječaji za prijem novih članova u HULU Split

Strukovna umjetnička udruga HULU Split (Hrvatska udruga likovnih umjetnika -Split) raspisala je dva javna natječaja za prijem u redovno članstvo: umjetničke sekcije (slikarska, kiparska i multimedijalna) i sekcije Kustoski tim.
 
izložba

Dvije samostalne izložbene prezentacije u galeriji Fonticus

Gradska galerija Fonticus u Grožnjanu, u subotu, 23. studenog, u 19 sati, predstavlja dvije samostalne izložbene prezentacije. Predstavit će se sljedeći autori i projekti: Petar Dugandžić / Rainbow23: 'Krletka / Izgubljeni Miraz 6' (video, performance) i Radoslav Putnik: 'Prostor nemira', samostalna izložba.
 
festival

Festival Željezara 2019.

Šesti po redu Festival Željezara održava se od 28. listopada do 2. studenog 2019. Umjetnički dio programa započinje cjelodnevnim urbanim intervencijama i performansima na raznim lokacijama u prostorima naselja Caprag i samog centra grada Siska.
 
izložba

Multimedijalna izložba Danka Friščića u Križevcima

U Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci, u ponedjeljak, 28. listopada, u 19:00 sati, otvara se samostalna izložba akademskog slikara Danka Friščića pod nazivom: „3. otok dr. Moreaua 2: Novi utjecaj gama-zraka na psihu“. Izložba ostaje otvorena do 15. studenog 2019.
 
izložba

Izložba Sandra Đukića u Galeriji Spot

Izložba umjetnika Sandra Đukića pod nazivom 'Arhiva kao memorijski konstrukt' održava se od 21. listopada do 14. studenog 2019., u Galeriji Spot / Ured za fotografiju u Zagrebu. Otvorenje izložbe i razgovor s autorom organizira se u ponedjeljak, 21. listopada, s početkom u 19 sati.
 
izložba

Multimedijalna izložba 'Zemlja meda i mlijeka'

Otvorenje multimedijalne izložbe 'Zemlja meda i mlijeka / Land of milk and honey', autora Andree Zrno i Chrisa Van der Vekena, održat će se u zagrebačkoj Galeriji SC, u četvrtak, 17. listopada u 20:00. 
 
izložba

Ivana Miloglav Ivanković: 'Planet X'

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik i Galerija Flora za 24. kolovoza 2019. najavljuju otvorenje izložbe Ivane Miloglav Ivanković 'Planet X'. Izložba se otvara u Galeriji Flora u subotu u 20 sati, a moći će se pogledati do 7. rujna.
 
natječaj

Natječaj za 17. Festival prvih

Umjetnička organizacija Studio Artless otvara natječaj za prijavu radova za 17. Festival prvih. Radovi na temu: Nestalna ljubav – o krhkosti ljudskih odnosa mogu biti izvedeni u bilo kojem mediju, pod uvjetom da autor u tome mediju radi po prvi put. Natječaj je otvoren do 23. kolovoza 2019.
 
izložba

Multimedijalna izložba 'Island of Inanna' u Galeriji Bačva

U petak, 28. lipnja u 20.00 sati u Galeriji Bačva, Doma hrvatskih likovnih umjetnika, otvorit će se multimedijalna izložba Island of Inanna, umjetnica Line Kovačević, Martine Miholić, Nike Šimičić, Irene Tomašić i Martine Granić, te njihove gošće Darije Jelinčić.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji CEKAO u 2020.

Pučko otvoreno učilište Zagreb poziva umjetnike i kustose da dostave svoje prijavnice za izlaganje u galeriji CEKAO za 2020. godinu. Prijaviti se mogu samostalne i skupne izložbe, ili kustoske koncepcije. Natječaj je otvoren do 11. srpnja 2019.
 
izložba

Tea Hatadi – In Loop

U četvrtak, 13. lipnja u 20.00 h, u Galeriji PM, Doma hrvatskih likovnih umjetnika otvorit će se samostalna izložba multimedijalne umjetnice Tee Hatadi – In Loop, uz glazbeni performans Josipa Konfica, diplomiranog udaraljkaša. Izložba ostaje otvorena do 30. lipnja o.g.
 
izložba

Izložba 'Procesi' Tanje Minarik predstavlja se u Bernu

U subotu, 1. lipnja s početkom u 19 sati, u galeriji dreiviertel u Bernu, Švicarska otvara se izložba Tanje Minarik - Procesi. Izložba je rezultat suradnje kolektiva queerANarchive iz Splita i nezavisnog galerijskog prostora dreiviertel. 
 
izložba

Multimedijalna izložba 'Vrijeme srca: (Re)Animacija poezije' u Pogonu Jedinstvo

U utorak, 28. svibnja, u 20 sati, u Pogonu Jedinstvo u Zagrebu otvorit će se multimedijalna izložba 'Vrijeme srca: (Re)Animacija poezije' koja okuplja 50 hrvatskih suvremenih umjetnika, autora-animatora i animacijskih sustvaratelja, s radovima koji su nastali prema pjesmama i stihovima, novinara, scenarista i redatelja animiranih filmova Božidara Trkulje.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u galeriji Crta u 2020.

Galerija Crta raspisuje natječaj za prijedlog programa galerije Crta u 2020. godini. Rok za podnošenje prijava je 1. srpnja 2019. godine.
 
najave

'Multipak' u Pakracu 2019.

Više od 30 hi-fi izlagača, projekcije dokumentaraca, brojne radionice, promocije, sjajna glazba i prvi put program za najmlađe – sve je spremno za osmo izdanje 'Multipaka' u Pakracu, koje će se održati od 27. svibnja do 2. lipnja 2019.
 
natječaj

Natječaj Galerije Događanja za izlaganje u 2020.

Galerija Događanja poziva umjetnike da se prijave na natječaj za izlaganje u 2020. godini. Na natječaj se mogu prijaviti umjetnici svih vizualnih područja. Rok prijave je 20. lipnja 2019. godine.
 
festival

8. izdanje MOP Špancirfest festivala - Suživot kreative i tehnologije

Od 16. do 18. svibnja ove godine u Varaždinu će se održati 8. MOP Špancirfest – festival multimedije. Tako će se na jednom mjestu ponovno okupiti dizajneri i umjetnici, studenti i predavači, glazbenici te ostali stvaraoci kojima je digitalni medij neizostavan alat u svakodnevnom životu, ali i svi zainteresirani za multimediju i digitalnu kulturu.
 
izložba

Izložba Andreja Beštaka u Galeriji Događanja

Galerija Događanja u Zagrebu najavljuje izložbu 'Bubnjar', autora Andreja Beštaka, koja se otvara u petak, 10. svibnja u 19 sati. Izložba ostaje otvorena do 31. svibnja 2019.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>