info - moda


izložba

Izložba Mihaele Brajković u galeriji Bernardo Bernardi

U galeriji Bernardo Bernardi 22. travnja se otvara izložba modne dizajnerice Mihaele Brajković pod nazivom CPR /9674/ MCT. Izložba ostaje otvorena do 24. svibnja.
 
izložba

Virtualna izložba GMV - Od pogleda skriveno

Virtualna izložba 'Od pogleda skriveno', Gradskog muzeja Varaždin, prikazuje atmosferu upotpunjenu dijelovima odjeće i modnog pribora koji najčešće nisu bili vidljivi, niti su to smjeli biti. 
 
konferencija, znanstveni skup

Online simpozij: Muzealizacija mode

Sveučilište u Zagrebu - Tekstilno - tehnološki fakultet, Zavod za dizajn tekstila i odjeće, najavljuje međunarodni znanstveni interdisciplinarni simpozij na temu 'Muzealizacija mode - počeci i izazovi na prostoru Slovenije, Hrvatske i Srbije', koji će se održati 12. i 13. listopada 2020. na Zoom platformi. Prijave su u tijeku, a broj sudionika je ograničen.
 
obavijest

Modna revija Dora

U sklopu popratnog programa 55. zagrebački salon – primijenjene umjetnosti i dizajn, u utorak, 30. lipnja 2020. u 19 sati, u dvorištu Hale V Tehničkog muzeja Nikola Tesla, održat će se revija Dore Rubić. 
 
najave

194. Samoborski fašnik – od bedaka do superjunaka

Mjesec dana dijeli nas do početka 194. Samoborskog fašnika, najstarije i najveće pokladne manifestacije u kontinentalnom dijelu Hrvatske.
 
izložba

ArMoni / Monica Karleuša i Armano Filipović

Od 6. do 11. prosinca 2019., u riječkoj Galeriji SKC, predstavlja se diplomska izložba Monice Karleuša 'ArMonia - Ekološko osviješten objekt u prostoru koji govori o održivosti ili alternativnom staništu' i fotografije  Armana Filipovića.
 
izložba

Izložba 'Modni laboratorij' u Gradskom muzeju Karlovac

U petak, 15. studenog u 19 sati u maloj dvorani Gradskog muzeja Karlovac otvorit će se izložba pod nazivom “Modni laboratorij“. Radi se o izložbi modnog brenda I.G.O.R., koja će prezentirati autorsku suradnju Igora Dobranića i Ivane Žanko Barna te predstaviti primjenu suvremenih tehnologija u projektiranju modnih proizvoda i cjelokupnih modnih identiteta. 
 
izložba

Izložba Maje Gecić u sklopu projekta BoSA

CIMO – Centar za istraživanje mode i odijevanja u utorak, 5. studenog 2019., s početkom u 19 sati, u prostoru Baze (Adžijina 11), organizira izložbu srpske umjetnice Maje Gecić  'Situacija odsutnosti'. Izložba je dio projekta BoSA - Briefing on Soft Arts.
 
izložba

Izložba 'Posveta ženstvenosti' u MUO-u

Izložba "Posveta ženstvenosti", kojom eNVy room obilježava 15 godina modnog stvaranja, otvara se u Muzeju za umjetnost i obrt, 28. listopada 2019., a moći će se razgledati do 17. studenog.
 
izložba

#yourself, izložba Ive Magdić

Otvorenje izložbe #yourself, modno-umjetnička kolekcija odjeće i dodataka, Ive Magdić održat će se u HUIU galeriji u Puli 22. ožujka 2018. u 20 sati.
 
radionica, kolonija

Poziv na radionicu modne fotografije

TTF galerija poziva na radionicu modne fotografije pod vodstvom Mare Milin u subotu, 22. travnja 2017. u 10 sati na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, dvorana A 301.
 
predstavljanje

Hommage à Remington

U subotu, 18. ožujka, u zagrebačkom caffè klubu Botaničar, od 11 do 17 sati, održat će se izložbena prezentacija radova domaće dizajnerice i umjetnice Patrizije Donà, s posebnim naglaskom na seriju torbi iz kolekcije Hommage à Remington, povodom pete obljetnice njezina nastanka.
 
natječaj

Natječaj za dizajnere na temu kazališnih heroina

Pozivaju se svi zainteresirani dizajneri da se prijave na natječaj za sudjelovanje na nekonvencionalnoj, interdisciplinarnoj modnoj reviji, inspiriranoj protagonisticama, prkosnim ženama - svevremenskim kazališnim heroinama, koja će se održati 19. studenoga, u kazališno koncertnoj dvorani Mali Princ u Omišu. Rok za prijavu je 10. studenoga.
 
izložba

Izložba 'Kolekcija' u Galeriji Bernardo Bernardi

U Galeriji Bernardo Bernardi, u četvrtak, 16. lipnja, s početkom u 19 sati, otvara se izložba studenata TTF-a, pod nazivom 'Kolekcija'. Izložba ostaje otvorena do 15. srpnja.
 
izložba

Nevenka Buzov: Na rubu suvremene mode

Izložba 'Na rubu suvremene mode' modne dizajnerice Nevenke Buzov, otvara se u petak, 22. travnja, u 19 sati, u Galeriji Bernardo Bernardi. Izložba je otvorena do 14. svibnja.
 
izložba

Izložba Terese Grandits u TTF galeriji

Izložba 'Acrobats of Goods' bečke modne i dizajnerice i umjetnice Terese Grandits, otvara se u TTF galeriji, u četvrtak, 10. ožujka, u 12 sati. Izložba se može razgledati do 24. ožujka.
 
obavijest

Preminula Žuži Jelinek

Proslavljena hrvatska modna dizajnerica, stilistica i spisateljica Žuži Jelinek umrla je u 96. godini u Zagrebu.
 
novo izdanje

Deseto izdanje Modnog ormara

Od 4. do 30. studenog, u organizaciji Tekstilno - tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održava se deseto jubilarno izdanje Modnog ormara. U sklopu ovog modno-umjetničkog događanja, program uključuje  izložbe, radionice, predavanja i modne revije.
 
izložba

Skulpturalna moda Maje Podrug, Matije Čopa i Duje Kodžomana

Izložba  'Skulpturalna moda' Maje Podrug, Matije Čopa i Duje Kodžomana, otvara se u TTF galeriji, u četvrtak, 18. lipnja, u 12 sati. Izložba ostaje otvorena kao izlog-galerija do 20. srpnja te od 24. kolovoza do 15. rujna.
 
najave

CIMO i Global Sharing Week u CeKaTe-u

U nedjelju, 7. lipnja, od 10 do 16 sati, CIMO - Centar za istraživanje mode i odijevanja, sudjeluje u prvom svjetskom Global Sharing Week–u (1. Globalni tjedan razmjene), koji će se održati u sklopu projekta 'Lica kulture: Moda', u Centru za kulturu Trešnjevka.
 
izložba

Otvorenje izložbe 'minimania' Martine Križanić

Otvorenje izložbe 'minimania' Martine Križanić, u sklopu projekta myauMANIA, otvara se u TTF galeriji, u utorak, 2. lipnja, u 12 sati. Izložba ostaje otvorena kao izlog-galerija do 16. lipnja.
 
konferencija, znanstveni skup

Uloga mode u oblikovanju novih ideala ljepote kraja 18. stoljeća

U utorak, 26. svibnja, u 19,30 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka, održava se tribina 'Uloga mode u oblikovanju novih ideala ljepote kraja 18. stoljeća. Gošća tribine je dr. sc. Nina Katarina Simončič.
 
izložba

'IIIII' Vanje Veselić u TTF galeriji

Izložba 'IIIII' Vanje Veselić, u suautorstvu s Berislavom Kovačevićem, otvara se u utorak, 21. travnja, u 12 sati,  u TTF galeriji Tekstilno-tehnološkog fakulteta. Izložba ostaje otvorena kao izlog-galerija do 8. svibnja.
 
izložba

Izložba modne fotografije 'Prodaja snova' u Rijeci

U petak, 27. ožujka, u 20 sati, u riječkoj Galeriji Kortil, otvara se izložba suvremene hrvatske modne fotografije pod nazivom 'Prodaja snova', u produkciji Rovinj Photodays-a. Prema izboru kustosice Sandre Vitaljić na izložbi je predstavljeno sedam autora-  Ivana Vučić, Marko Grubišić, Mare Milin, Bruna Kazinoti, Mladen Šarić, Sanja Bistričić i Romano Decker & Dejan Kutić.
 
predavanje, tribina

Šutejeva Antimoda: utopijski modni manifest

U petak, 19. prosinca, u 19 sati, u prostoru Zelene akcije, Tonči Vladislavić, održat će predavanje u sklopu programa 'Moda i odijevanje - nove teorije i nove prakse', pod nazivom 'Šutejeva Antimoda: utopijski modni manifest'.
 
predavanje, tribina

Moda i odijevanje / nove teorije i nove prakse: Žuži Jelinek: Ambasador mode

Danas, 12. prosinca s početkom u 19 sati, u prostoru Zelene akcije , Maja Arčabić, voditeljica Zbirke mode, modnog pribora i tekstila u Muzeju grada Zagreba, održat će predavanje u sklopu programa Moda i odijevanje - nove teorije i nove prakse, pod nazivom 'Žuži Jelinek: Ambasador mode'.
 
predavanje, tribina

Odijevanje i moda u Zagrebu od 1945. do 1960

U petak, 5. prosinca, s početkom u 19 sati, u prostoru Zelene akcije, prof. Ante Tonči Vladislavić, voditelj CIMO / Centra za istraživanje mode i odijevanja, održat će predavanje u sklopu programa Moda i odijevanje - nove teorije i nove prakse, pod nazivom 'Drugarica à la mode – odijevanje i moda u Zagrebu od 1945. do 1960.'
 
natječaj

Roots of the European Design

Pozivaju se mladi umjetnici do 35 godina starosti da se prijave za sudjelovanje na međunarodnoj putujućoj izložbi ’Roots of the European Design’. Prijave su otvorene do 31. srpnja.
 
izložba

Izložba Linde Turković u TTF galeriji

Otvaranje izložbe 'Opus Liminal', izbor iz kolekcija mlade pulske modne dizajnerice Linde Turković, otvara se u TTF galeriji, u petak, 20. lipnja, od 14 do 15 sati. Izložba ostaje otvorena do 15. srpnja.
 
izložba

Linda Turković: Opus Liminal

U pulskoj Galeriji Luka, danas, 2. svibnja, u 20,30 sati, otvara se samostalna izložba 'Opus Liminal' modne dizajnerice Linde Turković. Izložba se može razgledati do 4. svibnja.
 
izložba

Izložba 'Prost-or' Matije Čopa

U Galeriji Tekstilno-tehnološki fakulteta, do 15. svibnja, otvorena je izložba triptiha/trilogije 'Prost-or' Matije Čopa, na kojoj su predstavljeni višestruko nagrađivani projekti/rad na razmeđi suvremene umjetnosti i modnog dizajna 'City Lace', 'Object 12-1' i 'Homeless in Heaven'.
 
natječaj

Otvorene prijave za Art koloniju 2014.

Pozivaju se svi zainteresirani mladi umjetnici do 30 godina starosti da se do 15. svibnja 2014. prijave na natječaj za izlaganje na Art kolonijama, i to iz područja vizualnih umjetnosti (likovne umjetnosti - slikarstvo, skulptura, grafika; fotografija, strip, instalacije, video umjetnost, Cyber Art, Public Art) te primijenjene umjetnosti (arhitektura, vizualni/industrijski/web dizajn, moda, digitalni radovi).
 
najave

Ivana Popović / Pet minuta slave

U subotu i nedjelju, 22. i 23. ožujka, tijekom cijelog dana, u Greti se održava modno-scenski-prodajni spektakl 'Pet minuta slave' Ivane Popović.
 
predavanje, tribina

Moda u društvu - suvremena sociološka tumačenja

U sklopu projekta Moda Moda, Centra za kulturu Trešnjevka, danas, 18.ožujka, od 19.30 sati, održava se tribina Moda u društvu - suvremena sociološka tumačenja.
 
natječaj

LIFT byPerwoll - poziv

LIFT byPerwoll - natječaj koji pomaže u afirmaciji domaćih i regionalnih mladih modnih dizajnera i ove godine otvara vrata novim prijavama. Natječaj je organiziran u sklopu sajma mode ZONA 45 koji će se održati od 9. do 11. svibnja 2014. na Trgu bana Josipa Jelačića. Prijave traju do 24. ožujka 2014.
 
izložba

Oblik u pokretu / Pokret u obliku: I-gle & Decker+Kutić

U petak, 21. veljače, u 20 sati, u Galeriji Karas, otvara se izložba 'Oblik u pokretu / Pokret u obliku'. Riječ je o projektu suradnje Studija I-gle & fotografskog dvojca Decker+Kutić. Izložba ostaje otvorena do 2. ožujka.
 
izložba

Izlog u radu IV

'Izlog u radu IV' naziv je izložbe dizajnera odjeće i nakita, koja se otvara u srijedu, 27. studenog, u 19 sati, u Stalnom postavu Muzeja za umjetnost i obrt, u sklopu manifestacije 8. modni ormar. Radovi se mogu pogledati do kraja siječnja 2014.
 
natječaj

Rukotvornica – poziv na natječaj

Franck d.d. raspisuje nagradni natječaj Rukotvornica, u kojem mogu sudjelovati sve osobe s prebivalištem u Republici Hrvatskoj koje, u trenutku sudjelovanja, imaju 18 ili više godina. Natječaj završava 16. prosinca 2013. godine u 12:00:00 sati.
 
natječaj

Essence – rezidencijalni program u Indiji

Pozivaju se umjetnici, arhitekti i dizajneri da se prijave za sudjelovanje u Essence rezidencijalnom programu u Indiji. Program traje mjesec dana, a natječaj je otvoren do 4. studenog.
 
izložba

Izložba Dženise Pecotić

U zagrebačkoj Galeriji Mala, u subotu, 19. listopada, s početkom u 12 sati, otvara se izložba modne dizajnerice i kostimografkinje Dženise Pecotić. Izložba ostaje otvorena do 29. listopada.
 
izložba

Iva Kostrenčić - ArMOR

U petak, 11. listopada, s početkom u 19 sati, u Galeriji Luka u Puli, otvara se samostalna izložba 'ArMOR', modne dizajnerice Ive Kostrenčić. Izložba ostaje otvorena do 20. listopada.
 
najave

Zagreb za Kamensko

U petak, 27. rujna, s početkom u 12 sati, u Kulturno informativnom centru (KIC), održava se manifestacija Zagreb za Kamensko. Manifestacija se simbolički održava na dan kada je, prije tri godine, tvornica Kamensko, nekadašnji div tekstilne industrije u Jugoslaviji, otišla u stečaj.
 
predstavljanje

Počinje nova sezona Art Clubbing-a

Umjetničko-glazbeni program Art Clubbing će nakon ljetne pauze svoje otvaranje imati u zagrebačkom klubu 'Pepermint' 24. rujna, od 21 sat.
 
izložba

100% ART – Umjetnost tekstila i kože u Bosni i Hercegovini

U utorak, 17. rujna, u 19 sati, u zagrebačkoj Galeriji Karas, otvara se izložba '100% ART – Umjetnost tekstila i kože u Bosni i Hercegovini'. Organizator izložbe je ULUPUH u partnerstvu s ULUPUBIH (Udruženje likovnih umjetnosti primijenjene umjetnosti i dizajnera BiH). Izložba ostaje otvorena do 29. rujna.
 
izložba

Pavel Ivančic izlaže u Puli

U pulskoj galeriji Singular, do 23. rujna, izložen je rad Pavela Ivančica, 'Nesrodni blizanac II', koji je dio kolekcije koju je Pavel Ivančic predstavio na 2010 Shanghai Expou kao predstavnik Republike Češke.
 
natječaj, izložba

Suvremena umjetnost i moda - poziv

ULUPUH poziva umjetnike da se uključe u projekt izložbe 'Imageination / Suvremena umjetnost i moda'. Izložba se tiče odjeće, tekstila, mode i kostima kao teme i medija u suvremenoj umjetnosti. Kustosica izložbe je Silva Kalčić, a radovi se primaju do 30. rujna 2013.
 
najave

Svjetske umjetničke igre

Više od 500 umjetnika iz 50 zemalja svijeta sudjelovat će, od 29. lipnja do 10. srpnja, na 1. svjetskim umjetničkim igrama, koje će se pod geslom 'Hrvatska u EU, svijet u Hrvatsku' održati u Zagrebu, Vukovaru, Umagu i Ludbregu.
 
smotra, revija

Revija Baroknih kostima u MUO-u

U Muzeju za umjetnost i obrt, u utorak, 18. lipnja, u 21 sat, održava se modna revija 'Barokni kostimi', na kojoj sudjeluju tudenti druge godine preddiplomskog studija Modnog dizajna (na kolegiju Izrada povijesnog kostima i tekstila) i studenti diplomskog studija Kostimografije na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.
 
izložba

Izložba hrvatske modne fotografije u Italiji

Izložba 'Prodaja snova - suvremena hrvatska modna fotografija' gostuje od 1. lipnja u talijanskom Museo dell'Arte fabbrile e delle coltellerie u Maniagu (Pordenone). Izložba ostaje otvorena do 28. srpnja.
 
smotra, revija

Modna revija inspirirana stvaralaštvom Vjenceslava Richtera

U organizaciji Zbirke Richter i Centra za kulturu i film August Cesarec, u prostoru Zbirke Richter, u subotu, 18. svibnja, s početkom u 19 sati, održava se modna revija inspirirana stvaralaštvom Vjenceslava Richtera, a od 12 do 20 sati, može se razgledati i izložba skica za modnu reviju.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  Slijedeća >   Posljednja >>