info - street art


izložba

Ulični umjetnici oslikali zagrebački park Opatovina

Ovih je dana zagrebački park Opatovina rijetkim prolaznicima pokazao svoje novo umjetničko lice. Duž istočnih zidova jedne od najljepših zelenih gradskih površina osvanuli su murali četvorice hrvatskih umjetnika – Marina Remića poznatijega kao Smelly Feet, Erola Sjajnog, Borisa Bare i Tihomira Krkleca, poznatijega kao Afrika.
 
izložba

Izložba beogradskog umjetnika Vojislava Pavlovića

Autonomni kulturni centar Attack kroz program Galerija Siva poziva na posjet izložbi „See You At The Station at 2 AM“, beogradskog grafiti umjetnika Vojislava Pavlovića. Izložba se otvara u četvrtak, 5. ožujka 2020. a trajat će do 10. ožujka.
 
natječaj

Natječaj za izradu murala na trafostanicama

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) raspisalo je natječaj za izvedbu murala na tri zagrebačke trafostanice, koji je otvoren do 5. travnja.
 
x ostalo

Zgrada Ivexa oslikana muralom 'Poznato mjesto/ A Familiar Place'

Riječki umjetnici Jadranka Lacković i Vladimir Tomić oslikali su početkom veljače zapadno pročelje zgrade IVEX-a velikim muralom na više od 200 četvornih metara. Mural pod imenom 'Poznato mjesto/ A Familiar Place' predstavlja prvi mural koji najavljuje Međunarodni festival murala, grafita i street arta u sklopu programskog pravca 'Slatko i slano' Rijeke 2020 Europske prijestolnice kulture.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – LABIllusions, Grčka

LABIllusions traži partnere za prijavu na otvoreni poziv Projekti kulturne suradnje sa zemljama zapadnog Balkana (program Kreativna Europa – potprogram Kultura). LABIllusions djeluju u području izvedbenih umjetnosti u javnom prostoru – kao ulično kazalište zaslužno za organizaciju 'International Street Theatre Festival' od 2009. godine. Imaju prethodnog iskustva u provedbi projekata s potporom Kreativne Europe i općenito međunarodnoj kulturnoj razmjeni.
 
natječaj

Poziv cirkuskim i uličnim umjetnicima na sudjelovanje u skupnoj izložbi ‘Emotivne kovanice’

Cirkorama poziva cirkuske i ulične umjetnike na sudjelovanje na skupnoj – jednodnevnoj izložbi 'Emotivne kovanice' koja će se održati u prosincu u gradu Zagrebu. Izložba je zamišljena kao kolektivni rad svih prijavljenih umjetnika, bez selekcije. Prijave traju do 10. prosinca 2019.!
 
najave

Artbeat Street Art Tour u Karlovcu

Udruga Revolution iz Valpova u suradnji s KA-MATRIX-om 26. listopada, na Maloj sceni HD u Karlovcu, organizira ARTbeat Street Art Tour u Karlovcu.
 
izložba

Punk’s Not Dead – izložba u Greti

Graffiti umjetnik Leon GSK nastavlja svoj hommage apostolima punka pa tako nakon Punk Rock Street intervencije u javnom prostoru sada na izložbi izlaže dvanaest portreta punkera, a koji su obilježili ne samo glazbu, već i popularnu kulturu i umjetnost. Svečano otvorenje izložbe 'Punk's Not Dead' održat će se 23. rujna, od 19 sati, u galeriji Greta.

 
izložba

Xpome - Fresh Xpome made pasta

Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva najavljuje izložbu 'Fresh Xpome made pasta', bugarskog graffiti umjetnika Xpome-a. Otvorenje izložbe predviđeno je za petak, 6. rujna, od 19 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika).
 
obavijest

Park Ribnjak postao jedinstvena street art galerija

U sklopu ovogodišnjeg programa, projekt Art park pretvorio je sive pošarane zidove parka Ribnjaka u umjetnička platna kojima su se poslužili gosti iz Argentine, Amerike, Portugala, Engleske, Srbije te Hrvatske čime su stvorili jedinstvenu street art galeriju na otvorenome.
 
najave

Selce Street Art Festival 2019

Selce Street Art Festival održat će se u petak i subotu, 9. i 10. kolovoza u večernjim satima, na nekoliko lokacija u centru Selca.
 
izložba

Frau Isa: Mystical Essentials / izložba u sklopu Re:Think festivala

U sklopu ovogodišnje edicije Re:Think festivala gostuje i bečka umjetnica Frau Isa, koja radi na oslikavanju svog sisačkog murala na stambenoj zgradi na lokaciji Braće Čulig 3. U Gradskoj galeriji Striegl, u utorak, 6. kolovoza, u 20,00 sati, bit će otvorena izložba ilustracija ove umjetnice pod nazivom 'Mystical Essentials'.
 
festival

21. Špancirfest

21. izdanje Špancirfesta održat će se od 23. kolovoza do 1. rujna, u varaždinskom povijesnom gradskom središtu. Posjetitelje i ove godine očekuje bogat festivalski program: veliki, mali i ulični koncerti, performansi uličnih umjetnika, izložbe, kreativne radionice, bogata gastronomska ponuda i dr.
 
obavijest

Punk Rock Street - nova zagrebačka ulica

Punk, a i glazbenu povijest općenito, obilježili su mnogi glazbenici, a upravo nekolicini je (za sada!) tajanstveni hrvatski umjetnik posvetio poznati zagrebački prolaz, ulicu koja spaja Radićevu ulicu sa Strossmayerovim šetalištem preko Zakmardijevih stuba. Zagrebačka novonazvana Punk Rock Street donosi portrete Joea Strummera (The Clash), Adama Yaucha (Beastie Boys), Petea Shelleyja (Buzzcocks) i Sida Viciousa (Sex Pistols).
 
festival

OHOHO festival 2019.

Ovogodišnji OHOHO festival D.I.Y stripa i ulične umjetnosti će se održati od 20. do 25. lipnja u prostorima AKC Medika, Pierottijeva 11.
 
obavijest

Lunar: 'From Zagreb With Love'

Re:Think Sisak i Gradska galerija Striegl pozivaju na predstavljanje novoizdane knjige pod nazivom: 'From Zagreb With Love' u kojoj je predstavljeno 30-ak godina rada i 'šarenih avantura' zagrebačkog umjetnika Slavena Lunar Kosanovića. Knjigu ćemo predstaviti u Gradskoj galeriji Striegl u sklopu ovogodišnjeg programa Re:Think festivala, 4. lipnja, s početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan!
 
radionica, kolonija

Kreativna suradnja na Graffiti Ranchu Legrad: Imagine. Create. Share.

U sklopu Kreativne suradnje Deska Kreativne Europe i umjetnika Slavena Kosanovića Lunara, mladi će umjetnici Klasja Habjan, Alba Miočev, Ivan Oštarčević i Dino Cvetnić Elex u utorak, 30. travnja, oslikavati zid na Graffiti Ranchu Legrad inspirirani sloganom Kreativne Europe: Imagine. Create. Share.
 
natječaj

Prijave za 3. Biograd Street Music Festival

Ovog ljeta započinje treće izdanje Biograd Street Music Festivala, internacionalnog festivala uličnih svirača i zabavljača. Festival će se održati od 8. srpnja do 8. rujna. 
 
x ostalo

Mapiranje cirkuske i ulične umjetnosti u Jugoistočnoj Europi

On-line publikacija 'Mapping circus and street art in SouthEast Europe' (u izdanju Cirkorame) ima za cilj okupiti cirkuske i ulične umjetnike i organizacije s područja Jugoistočne Europe na jednom mjestu.   
 
natječaj

Avangardni Festival svjetla i uličnih umjetnika u Makarskoj - natječaj

Prvi međunarodni Festival svjetla i uličnih umjetnika održava se od 9. do 11. studenog u Makarskoj. Pozivaju se svi eksperimentalni i avangardni umjetnici/e i umjetnički kolektivi koji istražuju svjetlo i ulicu da se prijave za sudjelovanje do 21. listopada 2018.!
 
festival

Street Art Karneval #3 u Karlovcu

KA-MATRIX treću godinu za redom organizira Street Art Karneval #3. Ove godine u programu će, 3. srpnja, sudjelovati graffiteri iz zagrebačke Medike Chuck, Snol, Puls i drugi, ekipa platforme F12 i KA-MATRIX-a, Infinitum DJ-evi, plesni klub st.ART, Magmatikka, a sudjelovanje je otvoreno za sve koji žele pokazati ili naučiti nove kreativne / street art tehnike i vještine.
 
festival

Ulični festival Cest is d‛ Best od 30. svibnja do 3. lipnja

Cest is d‛ Best, najstariji i najveći ulični festival u Hrvatskoj okupit će od 30. svibnja do 3. lipnja u Zagrebu oko sedamsto izvođača s isto toliko sati dinamičnog programa, koncerata, uličnog teatra, cirkusa, plesa, likovnog, sportskog, dječjeg programa.
 
festival

8. CU’FUS - Cirkuski ulični festival u Samoboru

Ovogodišnji, osmi po redu, Cirkuski ulični festival u Samoboru (CU'FUS) trajat će tri dana na nekoliko lokacija: na Trgu kralja Tomislava, u parku kod Samoborskog muzeja i na livadi Vugrinščak, od 18. do 20. svibnja 2018.
 
festival

Vukovart 2018.

I ove godine u Vukovaru će se održati street art festival pod nazivom VUKOVART – goes vertical!, u suorganizaciji Vala kulture i Grada Vukovara.
 
obavijest

Obnovljen grafit 'Paraf Punk', riječko zaštićeno kulturno dobro

Izblijedjeli grafit 'Paraf Punk', kojeg su članovi ove riječke punk grupe ispisali na stubištu Lorenzova prolaza u Rijeci prije 41 godine, a kojeg je Gradsko vijeće prije dvije godine proglasilo zaštićenim kulturnim dobrom od lokalnog značenja, u petak je obnovljen uz sudjelovanje prvog pjevača Parafa Valtera Kocijančića.
 
obavijest

Hrvatski street art umjetnici sudjeluju u međunarodnom projektu u Sloveniji

Međunarodnim projektom Art Colony okupljeno je 7 street artista iz Hrvatske, Slovenije i Španjolske koji će tijekom 9 dana provedbe projekta izraditi 10 murala na kućicama u Big Berry resortu na rijeci Kupi u Sloveniji.
 
izložba

Izložba naljepnica u Karlovcu: street art kao urbani fenomen

KA-MATRIX na Maloj Sceni Hrvatskog doma organizira radionicu i izložbu Artbeat - muzej naljepnica: street art kao urbani fenomen. Izložba naljepnica se za javnost otvara u subotu, 14. travnja, a moći će se razgledati do 29. travnja kad se seli u prostor MUZA-e, Haulikova 22. Izložba i popratni program odvijaju se u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad .018.
 
obavijest

Oslikavanje MiniSU murala i razgovor s umjetnikom

Ove subote, 24. ožujka, dođite u MSU i upoznajte umjetnika Miru Petkovića, aka Modula Osam koji će oslikavati novi mural u prizemlju Muzeja tijekom jutra, nakon čega slijedi i razgovor s umjetnikom u 13,30 sati.
 
izložba

Galerija Siva: Izložba Chez 186

Otvorenje izložbe graffiti umjetnika Chez 186 u Galeriji Siva u Zagrebu (Medika) održat će se u četvrtak, 21. prosinca, od 20 sati, a postav će se moći pogledati još i slijedećeg dana od 17 do 20 sati.
 
najave

U Varaždinu počinje Špancirfest

U petak počinje 19. Špancirfest koji će u deset dana održavanja na ulice i trgove povijesne jezgre Varaždina donijeti 400 različitih programa: od koncerata i uličnih nastupa do kreativnih radionica i izložbi.
 
natječaj

Natječaj za izradu street art intervencije

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u okviru EU projekta CreArt 2.0. u suradnji s festivalom Design Districtom Zagreb raspisuje natječaj za 1 umjetnika/-cu koji će izvesti 1 street art intervenciju na pročelju zgrade na potezu kojeg obuhvaća festival Design District Zagreb. Prijave se primaju do 31. kolovoza 2017.
 
festival

Graffiti na Gradele - graffiti i street art festival u Bolu

Graffiti na Gradele i ove će godine na tri dana Bol na Braču pretvoriti u ljetnu rezidenciju graffitera i street art umjetnika te glazbenih imena i DJ-eva koji će od 27. do 29. srpnja nastupiti na šestom izdanju festivala.
 
festival

Festival uličnih zabavljača 'CrikvArt'

21. i 22. srpnja 2017. će se u Crikvenici održavati četvrti po redu CrikvArt - Festival uličnih zabavljača na kojem će nastupiti žongleri, muzičari, performeri, glumci, klaunovi, hodači na štulama, živi kipovi, ulični svirači, pjevači i ostali zabavljači.
 
festival

5. Street art festival u Koprivnici

U ponedjeljak, 3. srpnja, počinje peti po redu Street art festival koji će se održati na nekoliko lokacija u Koprivnici.
 
natječaj

Špancirfest traži Heroje ulica

Špancirfest ponovno traži talentirane umjetnike svih boja i vrsta – 'Heroje ulica Špancirfesta', koji bi željeli predstaviti svoj talent i vještinu nastupom na ulicama povijesne jezgre Varaždina u izravnom kontaktu s tisućama posjetitelja ovog popularnog hrvatskog festivala. Prijaviti se možete do 7. srpnja, dok će glasovanje trajati do ponoći nedjelje 9. srpnja 2017.
 
najave

Vukovar - luka umjetnosti

Od 2. do 14. svibnja, Vukovar će postati luka umjetnosti. U sklopu festivala Vukovart, Vukovar će posjetit neki of najpoznatijih imena 3D Street Art scene iz cijelog svijeta (Eduardo Relero, Juandres Vera, Cuboliquido, Nikolaj Arndt, Alex Maksiov i Filip Mrvelj).
 
predstavljanje

Promocija prve fotomonografije zagrebačkih zidova Street/Art/Zagreb

Centar kulture na Peščenici - KNAP poziva na promociju prve fotomonografije zagrebačkih zidova STREET/ART/ZAGREB, koja će se održati u petak, 10. veljače 2017. u 19.30 sati.
 
izložba

OKO, Chez 186 i Sarme na izložbi 'Branimirova Street Art'

U zagrebačkoj Ulici kneza Branimira, na potezu najpoznatijeg zagrebačkog zida s grafitima koji spaja željeznički i autobusni kolodvor, otvorena je izložba 'Branimirova Street Art' na kojoj će svi ljubitelji street arta i graffita do 4. siječnja moći pogledati radove istaknutih zagrebačkih uličnih umjetnika OKO, Chez 186 i Sarme.
 
obavijest

Mape nevidljivog Balkana sada dostupne i kao mobilna aplikacija!

U želji da sačuva od zaborava male, nevidljive i marginalizirane priče i pojedince, regionalno udruženje građana 'Klub putnika' realiziralo je tijekom ove godine projekt 'Mape nevidljivog Balkana'. Priče o Balkanu ubuduće ćemo čitati i putem aplikacije za Android platformu.
 
izložba

Otvarenje izložbe Street art Karnewal

KA-MATRIX i Autonomni kulturni centar  Attack! Organiziraju zajedničku izložbu karlovačkih i dugoreških umjetnika koji svoj rad baziraju na uličnoj ('street art') estetici. Otvorenje skupne izložbe Street art Karnewall, održat će se u četvrtak 3.11.2016 od 20.00 sati u galeriji Siva.  
 
izložba

Mane Mei u Galeriji Siva

U četvrtak, 20. listopada, s početkom u 20 sati, u Galeriji Siva, otvara se izložba zagrebačkog graffiti umjetnika Mane Mei nazvana 'Pik traka'.
 
radionica, kolonija, koncert, obavijest

Uz humanitarnu aukciju i 'Rabbit hole' završava sezona Art Parka

 'Art Park' festival na otvorenom poziva svoje sugrađane da se od zajedničkih druženja u najšarmantnijem zagrebačkom parku oproste uz još dva događaja. Za četvrtak 29. rujna pripremili su humanitarnu aukciju street art radova, a u subotu 01. listopada program službeno završava uz projekt 'Rabbit Hole' s kojim sudjeluju u kulturno-umjetničkoj manifestaciji 'Bijela noć'.
 
festival

13. Mali Urbani Festival

Proslava desetogodišnjice postojanja Kluba mladih SKWHAT poslužit će i kao otvorenje 13. po redu Malog Urbanog Festivala, poznatijeg pod imenom MUF. Događaj će se održati u Kazalištu 21 (bivši Pionirac) u Sisku, 23. rujna s početkom u 18 sati.
 
festival

Počinje Špancirfest

Počinje najpoznatiji hrvatski ulični festival Špancirfest. Od 19. do 28. kolovoza 2016. raznovrsni program odvijat će se na ulicama Varaždina cijeli dan, a večer je rezervirana za predstave i koncerte poznatih glazbenika.  
 
festival

Ulični program Špancir festa

Osim vrhunskeih koncearata, Špancir fest će u periodu od 19. do 28. kolovoza ponuditi i bogat program ulične umjetnosti koji je za stanovnike Varaždina i brojne festivalske posjetitelje potpuno besplatan.
 
festival

Festival uličnih svirača u Novom Sadu

Ovogodišnji, 16. Festival uličnih svirača održat će se od 1. do 3. rujna u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, u Novom Sadu; kada će kao i svake godine duhom ulične umjetnosti i kulturom svojih sredina umjetnici iz regije i svijeta probuditi novu, svježu energiju grada.
 
festival

Festival uličnih zabavljača 'CrikvArt' 2016.

Crikveničke će ulice, trgove i rive uskoro preplaviti posebno ozračje i obilje zabave, a za to će biti zaslužni ulični zabavljači, koji će nastupati u sklopu Festivala uličnih zabavljača 'CrikvArt', 22. i 23. srpnja, na nekoliko lokacija u Crikvenici.
 
festival

Festival 'Graffiti na Gradele' ponovno oblači Bol u šarenilo grafita

Peti po redu regionalni 'graffiti i street art' festival Graffiti na Gradele 2016, koji se od 28. do 30. srpnja održava u Bolu na Braču, bolske će zidove ponovno obući u šarenilo grafita i ulične umjetnosti, a ove godine organizatori najavljuju zvjezdani line-up s takvim svjetskim imenima 'street arta' kao što su umjetnik poznat pod nadimkom Lonac i 'street art' veteran Lunar.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Circostrada - European Network for Circus and Street Arts

Circostrada je europska mreža cirkuske i ulične umjetnosti koja poziva partnere iz Europe ali i šire da se uključe u mrežu koja se planira prijaviti na program Kreativna Europa, natječajne potkategorije: Mreže. Poziv je otvoren za različite profile organizacija, kao što su: izvedbeni prostori, festivali, rezidencijalne institucije, razvojne agencije, pružatelji informacija i usluga te druge mreže, a otvoren je do 5. listopada 2016.
 
festival

4. koprivnički Street art festival

U petak počinje četvrti po redu Street art festival koji će se održati na poznatim lokacijama oko gradskog i srednjoškolskog centra, a trajat će do 27. lipnja.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  Slijedeća >   Posljednja >>