info - kulturni menadžment


natječaj

European Diploma in Cultural Project Management 2020/2021

European Diploma in Cultural Project Management je edukativni projekt koji njeguje kulturnu raznolikost i međuregionalnu razmjenu kao način da se ojača mjesto kulture u Europi.
 
natječaj

Tandem Shaml 2018-2019 - otvoreni poziv

Jednogodišnji program Tandem namijenjen je kulturnim menadžerima iz Europe i arapske regije.
 
natječaj, radionica, kolonija

DeVos institut otvara prijave za studijski boravak 2017-2019

DeVos institut menadžmenta u kulturi otvara prijave za 'fellowship' program na Sveučilištu u Marylandu za 2017-2019. Program osigurava praktični trening za producente i menadžere u kulturi i umjetnosti iz cijelog svijeta. Prijave su otvorene do 1. prosinca 2016.
 
konferencija, znanstveni skup, poziv za prijedloge

Anna Lindh Euro-mediteranski forum 2016: Interkulturalni dijalog

Fondacija Anna Lindh je objavila poziv za prijave za Anna Lindh Euro-mediteranski forum 2016, koji će se održati u Valletti, Malta, od 24. do 25. listopada 2016. Rok za prijavu je 15.3.
 
predstavljanje

Tjedan EU fondova - poziv za sudjelovanje

'Tjedan EU fondova' održat će se od 7. do 11. ožujka 2016. u Kongresnom centru Forum Zagreb, na adresi Radnička cesta 50, u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i partnerskih institucija.
 
predavanje, tribina

Umjetnost organizacije - predavanje Emily Pethick

U zagrebačkoj Galeriji Nova, u četvrtak, 22. listopada, s početkom u 19 sati, održava se predavanje Emily Pethick 'Umjetnost organizacije', na kojem će predstavit aktivnosti londonske galerije The Showroom, izlagačkog prostora usredotočenog na kolaborativnu i procesualnu umjetničku produkciju.
 
natječaj

Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2016. godinu

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavljuje poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2016. godinu. Rok za podnošenje prijava je do 15. rujna.
 
natječaj

Kreativna Europa: poziv na partnerstvo - Inhabitants

U sklopu programa EU Kreativna Europa, kazališno udruženje A.T.C.L. iz talijanske pokrajine Lacij, kao vodeći partner/koordinator poziva na partnerstvo u projektu Inhabitants. Rok za prijavu je 7. listopada.
 
obavijest

Završetak dvogodišnje edukacije za menadžere u kulturnome sektoru

U Galeriji Klovićevi dvori, 18. lipnja, održava se završni seminar dvogodišnje edukacije za menadžere u kulturnome sektoru u organizaciji Ministarstva kulture RH i DeVos Instituta iz SAD-a.
 
najave

Summit kreativnih i kulturnih industrija

U organizaciji Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija, u Muzeju suvremene umjetnosti, 21. i 22. svibnja, održava se Summit kreativnih i kulturnih industrija, gdje će se raspravljati o podršci državne uprave u smjeru privatnih ulaganja.
 
najave

Skup o kreativnim djelatnostima u Rijeci početkom svibnja

Od 7. do 9. svibnja u Rijeci će se održati niz manifestacija posvećenih kreativnim djelatnostima, u okviru projekta u Hrvatskoj i Sloveniji, koji se financira iz europskih fondova, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare.
 
predavanje, tribina

Panel diskusija 'Art Management'

Na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta, u ponedjeljak, 1. prosinca, u 18,30 sati, održava se panel diskusija 'Art Management'. Ulaz je slobodan, a službeni jezik panela je engleski.
 
radionica, kolonija

Radionica 'Uloga kustosa i muzejski menadžment'

Umjetnička galerija Dubrovnik, od 13. do 17. listopada, organizira stručnu radionicu pod nazivom 'Uloga kustosa i muzejski menadžment'. Predavačica je Mira Ovanin, stručna suradnica u Lord Cultural Resources, Toronto, a sudjelovanje na radionici je besplatno.
 
iz perspektive

Budućnost festivalske formule

Fenomen festivalske stihije u Hrvatskoj je zapažen ali gotovo nimalo istražen. O festivalskim studijima, proliferaciji festivala i potrebi da ih se shvati kao dio javnih politika, piše Karmen Krasić Kožul.
 
natječaj

IFEA Festival Management Summer School

Od 11. do 14. rujna 2014. godine, u španjolskom gradu Tarrega održava se međunarodna ljetna škola za menadžment festivala - IFEA Festival Management Summer School. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 30. lipnja 2014.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Kulturni menadžment bez granica

U siječnju 2015. godine, Udruga za kulturni menadžment u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, u suradnji s ENCATC, organiziraju 9. godišnju konferenciju, na temu 'Kulturni menadžment bez granica – internacionalizacija kulturnog menadžmenta i edukacije u kulturnom menadžmentu'. Prijave sažetaka primaju se do 18. lipnja 2014.
 
natječaj

Vrijednost kulture – odnos između ekonomije, kulture i umjetnosti

Pozivaju se svi zainteresirani da se prijave za sudjelovanje na 6. izdanju međunarodne ljetne škole iz kulturne ekonomije, koja se održava od 19. do 23. kolovoza 2014. godine u Amsterdamu, Nizozemska. Prijave su otvorene do 21. srpnja.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Vrednovanje umjetničkih djela u kontekstu tržišne ekonomije – simpozij

Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu poziva na sudjelovanje na znanstveno - stručnom skupu 'Vrednovanje umjetničkih djela u kontekstu tržišne ekonomije: prilog razvoju tržišta umjetnina u Hrvatskoj', koji će se održati 5. i 6. lipnja 2014. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Prijave su otvorene do 15. travnja.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup, rezidencijalni program

Inovativne rezidencije u kulturnom i kreativnom sektoru

EUNIC poziva sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na ljetnoj akademiji pod naslovom 'Inovativne rezidencije u kulturnom i kreativnom sektoru', koju od 11. do 13. lipnja 2014. organizira Swedish Institute u Stockholmu. Prijave su otvorene do 15. travnja.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

ENCATC akademija: fokus na Aziju

ENCATC, vodeća europska mreža za kulturni menadžment i kulturne politike, organizira 3. akademiju na temu Kultura u vanjskim odnosima: fokus na Aziju, koja se održava 8. i 9. svibnja 2014., u Bruxellesu, Belgija. Registracija sudionika otvorena je do 26. travnja.
 
natječaj

EUNIC – stipendije za lidere u kulturi

EUNIC Hrvatska, u suradnji s Ministarstvom kulture RH, pokrenuo je EUNIC stipendije u kulturi, s ciljem prepoznavanja mladih lidera u hrvatskoj kulturi, iz javnog i privatnog sektora, te njihovog uključivanja u institucije na EU razini kako bi se stvorio dugotrajni učinak. Rok prijave istječe 31. ožujka.
 
natječaj

Zaklada Kultura nova - natječaj za voditelja razvojnih programa i projekata

Zaklada Kultura nova raspisuje natječaj za zapošljavanje voditelja razvojnih programa i projekata zaklade – 1 izvršitelj na određeno vrijeme. Rok za prijavu otvoren je do 31. siječnja 2014. godine.
 
natječaj

Kultura nova - natječaj za suradnika programa podrške

Zaklada Kultura nova raspisuje natječaj za zapošljavanje suradnika programa podrške – 1 izvršitelj na određeno vrijeme. Rok za prijavu otvoren je do 31. siječnja 2014. godine.
 
natječaj

Natječaj za promotore/ice Balkan Kolektiva

Balkan Kolektiv raspisuje natječaj za promotore/ice aktivnosti pod organizacijskom palicom Balkan Kolektiv tima. Prijave se primaju do 15. studenog.
 
x ostalo

Michael Kaiser predstavljen člankom u Washington Postu

Michael Kaiser, ravnatelj Centra za izvedbene umjetnosti J.F. Kennedy i osnivač DeVos Instituta za kulturni menadžment iz Washingtona, nedavno je predstavljen u članku novine The Washington Post dostupnom na mreži pod nazivom ˝The ‘Turnaround King’ becomes a teacher of arts management˝.
 
natječaj

Natječaj za edukaciju menadžera u kulturnom sektoru - Posljednji poziv!

Posljednji poziv i podsjetnik na natječaj Ministarstva kulture RH i DeVos Instituta pri Kennedy Centru iz Washingtona  za besplatnu edukaciju namijenjenu menadžerima u kulturnom sektoru, predstavnicima umjetničkih organizacija, kulturnih institucija ili organizacija civilnog društva. Natječaj je otvoren do 19. srpnja 2013. godine.
 
natječaj

Natječaj za edukaciju menadžera u kulturnom sektoru

Ministarstvo kulture RH i DeVos Institut osnovan pri Kennedy Centru iz Washingtona raspisuju natječaj za besplatnu edukaciju namijenjenu menadžerima u kulturnom sektoru, predstavnicima umjetničkih organizacija, kulturnih institucija ili organizacija civilnog društva. Natječaj je otvoren do 19. srpnja 2013. godine.
 
natječaj, seminar

ENCATC Research Session

Mreža ENCATC objavila je poziv za 4. godišnji istraživački seminar, koji se organizira u okviru 21. ENCATC godišnje konferencije, na temu 'Promišljanje obrazovanja umjetničkog i kulturnog menadžmenta i politike', od 5. do 7. studenog 2013. u Antwerpenu, Belgija. Prijave se primaju do 5. srpnja 2013.
 
najave

Platforma za kulturne politike i kulturni menadžment

U Rektoratu Univerziteta umetnosti u Beogradu, 31. svibnja, održana je konferencija pred otvaranje međunarodne Platforme za kulturne politike i kulturni menadžment (The Cultural Policy and Management Platform), a na kojoj, među ostalima, sudjeluje i Hrvatska.
 
novo izdanje

Serving Artists Serves the Public

Objavljeno je novo online izdanje pod nazivom Podupiranjem umjetnika podupire se javnost: programiranje umjetničkih festivala u Aziji i Europi (Serving Artists Serves the Public: Programming Arts Festivals in Asia and Europe). Izdanje je dostupno za besplatno preuzimanje.
 
novo izdanje

encatcSCHOLAR – novo izdanje

Mreža ENCATC objavila je novu publikaciju – encatcSCHOLAR, online izdanje oblikovano kao jedinstveni alat za edukaciju u cjeloživotnom učenju o umjetničkom i kulturnom menadžmentu i politici.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Društvena teorija, politika i umjetnost – poziv na konferenciju

Seattle University organizira 39. godišnju konferenciju Društvena teorija, politika i umjetnost, koja se ove godine bavi temom Umjetnost & kultura: stvaranje zajednice u high tech svijetu, a održava se od 24. do 26. listopada 2013. godine. Pozivaju se zainteresirani za izlaganja da se do 5. svibnja prijave za sudjelovanje.
 
novo izdanje

Creative Enterprise Toolkit – novo izdanje

Organizacija Nesta iz Velike Britanije objavila je priručnik - Creative Enterprise Toolkit, koji sadrži isprobane i testirane metode za učenje poduzetničkih vještina za pokretanje kreativnog biznisa. Novo izdanje oblikovano je kao interaktivni korak-po-korak resurs koji pomaže u planiranju, izgradnji, komunikaciji i pokretanju vlastitog kreativnog biznisa. Sva četiri dijela dostupna za besplatno preuzimanje.
 
natječaj, radionica, kolonija

Europska radionica u primijenjenoj kulturnoj ekonomiji

Šesta europska radionica u primijenjenoj kulturnoj ekonomiji (Sixth European Workshop on Applied Cultural Economics - EWACE) održava se od 5. do 7. rujna 2013. godine u Ljubljani, Slovenija. Prijave sažetaka otvorene su do 31. svibnja.
 
novo izdanje

Europska publika: 2020 i dalje

Konferencija na temu 'Europska publika: 2020 i dalje' održana je 16. i 17. listopada, u Bruxellesu, u organizaciji Europske komisije. Zaključci Konferencije, koja je okupila 800 stručnjaka u raspravu o smislenijem uključivanju današnje i sutrašnje publike, dostupni su online.
 
obavijest

CREA.M - kreativno kombinirano mentorstvo za kulturne menadžere

CREA.M - kreativno kombinirano mentorstvo za kulturne menadžere nastoji razvijati i ispitivati alate za mentoriranje koji se koriste za dobivanje rezultata koji njeguju kreativnost i poduzetničke vještine, na temelju mapiranja kompetencija potrebnih u kulturnom sektoru. Brošure projekta dostupne su na češkom, engleskom, finskom, francuskom, talijanskom, španjolskom i turskom jeziku.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Ekonomija umjetnosti: novi smjerovi u doba štednje

Ekonomija umjetnosti: novi smjerovi u doba štednje (The Arts Economy: New directions in an age of austerity) naziv je konferencije koja se održava 9. i 10. rujna 2013. godine na Sveučilištu Sheffield, Velika Britanija. Pozivaju se svi zainteresirani za izlaganje da se prijave do 20. travnja.
 
natječaj, radionica, kolonija

Masterclass – upravljanje festivalima i događanjima

Masterclass na temu Upravljanje festivalima i događanjima po prvi se puta organizira u partnerstvu s mrežom ENCATC, s ciljem da program uistinu postane internacionalan. Ove se godine održava 11. i 12. ožujka u Bruxellesu, Belgija.
 
natječaj

EUNIC stipendija za menadžere u kulturi 2013

U cilju identificiranja istaknutih djelatnika u kulturi u Hrvatskoj, kako iz javnog tako i iz privatnog sektora, te njihovog dugoročnog povezivanja s kulturnim institucijama iz Europske unije, EUNIC Cluster Croatia, u suradnji s Ministarstvom kulture, drugu godinu zaredom objavljuje poziv za prijave za EUNIC stipendiju namijenjenu menadžerima u kulturi. Rok prijave istječe 31. ožujka 2013. godine.
 
natječaj

Godišnjak kulturnog menadžmenta i razvoja kulturne politike - poziv

Istanbul Bilgi University (KPY Centre for Cultural Policy and Management) i European Cultural Foundation objavili su seriju akademskih godišnjaka o temama suvremenog kulturnog menadžmenta i razvoja kulturne politike u Turskoj – s posebnim fokusom na odnos Turske i susjednih zemalja Europske unije i Balkana, istočne Europe i Kavkaza te arapskog svijeta. Za iduće izdanje pozivaju se svi zainteresirani da prijave sažetke akademskih tekstova ili prikaze knjiga iz bilo kojeg područja kulturne politike ili upravljanja. Rok prijave istječe 1. ožujka 2013.
 
novo izdanje

Priručnik o programskom upravljanju u kazalištima – novo izdanje

Fondacija Robert Bosch Stiftung objavila je novo izdanje - Curtain Up! Learning on European Stages: A Manual on Program Management (Zavjesa gore! Učenje na europskim pozornicama: priručnik o programskom upravljanju), koje je dostupno za besplatno preuzimanje.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Bejrut & Edinburgh - Atelier for Young Festival Managers

6. izdanje Ateljea za mlade festivalske menadžere po prvi se puta održava u arapskom svijetu, u Bejrutu, Libanon, od 5. do 12. listopada 2013. Prijave za sudjelovanje primaju se do 31. ožujka. Iduće, 7. izdanje Ateljea organizira se u Edinburghu, UK, u travnju 2014. godine, a prijave su otvorene do 30. lipnja 2013.
 
natječaj

Natječaj za ravnatelja Pogona

Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade raspisuje natječaj za imenovanje ravnatelja javne ustanove Pogon - zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade. Prijave su otvorene do 27. siječnja 2013.
 
novo izdanje

Journal of Cultural Management and Policy – novi broj

ENCATC, europska mreža za kulturni menadžment i edukaciju o kulturnoj politici objavila je novi broj online časopisa - Journal of Cultural Management and Policy (Volume 2, Issue 2). Časopis donosi pet priloga o kulturnom menadžmentu i politikama iz Japana, Italije, Rusije, Španjolske i Velike Britanije, a dostupan je za besplatno preuzimanje.
 
novo izdanje

Strategic Management in the Arts – novo izdanje

Objavljena je nova knjiga o strateškom upravljanju u umjetnosti - Strategic Management in the Arts, koja daje pregled upravljačkih struktura i strategija potrebnih organizacijama u kulturnom i umjetničkom sektoru. Autorica knjige je Lidia Varbanova, a objavljena je u izdanju Routledgea.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Preuzimanje odgovornosti za ekonomiju posjetitelja

Konferencija pod nazivom Preuzimanje odgovornosti za ekonomiju posjetitelja – događanja, turizam, gostoprimstvo, sport, slobodno vrijeme i lokalna zajednica održava se 2014. godine u Leedsu, UK. Pozivaju se zainteresirani da se do 22. travnja 2013. prijave za sudjelovanje.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Mediji i kreativne industrije – politike, biznis i izazovi

6. konferencija međunarodne akademske udruge za medijski menadžment (International Media Management Academic Association - IMMAA) održava se 3. i 4. svibnja 2013. u Lisabonu, Portugal. Prijave sažetaka primaju se do 28. veljače 2013.
 
natječaj, obrazovanje

Umjetnički menadžment – međunarodni program

Devos Institute of Arts Management, Kennedy Centre, Washington, SAD, poziva sve zainteresirane da se do 1. prosinca 2012. prijave za ljetni međunarodni program iz umjetničkog menadžmenta.
 
natječaj, seminar

Europske mogućnosti financiranja - poziv

U Rovinju se, od 18. do 21. listopada, organizira idući kolegij Europske mogućnosti financiranja, koji se održava u sklopu 2. izdanja programa Master of Technologies for the Development of European Projects.
 
natječaj, seminar

Strateški umjetnički menadžment – poziv na master class

U Roveretu, Italija, od 9. do 11. studenog, održava se master class na temu Strateški umjetnički menadžment. Prijave za sudjelovanje primaju se do 2. studenog.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  Slijedeća >   Posljednja >>