info - izdavaštvo


obavijest

Objavljen roman Maxa Bunkera 'U ime mafije'

U izdanju Sandorfa iz tiska izašao je krimić 'U ime mafije' kultnog talijanskog strip autora Maxa Bunkera, iz njegova popularnog serijala o detektivu Finziju, čiju fatalnu heroinu na naslovnici hrvatskog izdanja utjelovljuje Severina.
 
obavijest

Objavljen roman 'Sjena i kost' po kojemu je Netflix snimio seriju

Nakladnik Znanje objavio je prvi dio trilogije 'Sjena i kost' Leigh Bardugo, bestseler New York Timesa prema kojemu je snimljena Netflixova serija čije prikazivanje počinje 23. travnja.
 
obavijest

Tri intrigantna naslova u izdanju Mozaika knjiga

Nakladnik Mozaik knjiga objavio je tri intrigantna nova naslova s prvih mjesta svjetskih bestseler lista, romane 'Zabava' Elizabeth Day, 'Lord kojem sam pisala' Elizabeth Boyle i 'S druge strane ulice' Lesley Pearse.
 
obavijest

Objavljena zbirka pjesama Stjepana Svedrovića 'Pjev'

Zbirku pjesama književnika Stjepana Svedrovića 'Pjev' objavilo je Društvo hrvatskih književnika u ediciji Mala knjižnica.
 
djeca, mladi

'Trnoružica' u novom ruhu ilustratorice Željke Mezić

'Trnoružica' je klasična bajka o princu, princezi, zloj vještici te o tome kako dobro uvijek pobijedi zlo. Nakon više od 200 godina od prvog objavljivanja svima omiljena bajka dobila je novi izgled zahvaljujući ilustratorici Željki Mezić, u izdanju Mozaika knjiga.
 
obavijest

Objavljena knjiga Manfreda Spitzera o ugrozi pametnih telefona

U izdanju Naklade Ljevak izašla je knjiga 'Epidemija pametnih telefona: Prijetnja zdravlju, obrazovanju i društvu' Manfreda Spitzera, u kojoj se taj međunarodno priznati njemački psihijatar, psiholog i neuroznanstvenik bavi ugrozom koju za čovjeka predstavlja pametni telefon.
 
obavijest

Ivan Sivrić: 'Orni za vrijeme'

Zbirku pjesama književnika Ivana Sivrića 'Orni za vrijeme', u kojoj se poetski zagleda u vrijeme koje neumitno protječe, objavilo je mostarsko Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne.
 
obavijest

Herman Melville: 'Benito Cereno'

Naklada Mala zvona objavila je novu knjigu u svojoj biblioteci Fantastična knjižnica Malih zvona; kratki roman Hermana Melvilla naslovljen 'Benito Cereno'.
 
obavijest

Frano Baras: 'Susreti s Talijom. Kritike i osvrti'

Knjigu kazališnih kritika hrvatskoga romanista i kritičara Frane Barasa 'Susreti s Talijom. Kritike i osvrti' objavio je splitski nakladnik Književni krug.
 
obavijest

Objavljena knjiga Ninoslave Počuča 'Naslijeđe Carla Gustava Junga'

Nakladnik Durieux objavio je knjigu 'Naslijeđe Carla Gustava Junga' Ninoslave Počuča, koja ukazuje na različita prisvajanja i izobličenja Jungovih psihoanalitičkih teorija, nastojeći pridonijeti rehabilitaciji 'znanstvenog' Junga.
 
obavijest

Objavljena knjiga 'Hrvatski grbovi - Geneza, simbolika, povijest'

Knjigu povjesničara Mate Božića i Stjepana Ćosića 'Hrvatski grbovi - Geneza, simbolika, povijest', u kojoj autori razjašnjavaju brojna otvorena pitanja, objavili su Hrvatska sveučilišna naklada, zagrebački Filozofski fakultet i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar.
 
obavijest

Objavljen roman Elvisa Bošnjaka 'Gdje je nestao Kir'

Nakladnik Hena com objavio je roman glumca, dramskog pisca i scenarista Elvisa Bošnjaka 'Gdje je nestao Kir', posvećen zapovjedniku osječke policije Josipu Reihl-Kiru, ubijenom iz zasjede 1991. godine.
 
obavijest

Objavljena knjiga Mate Sušca 'Sjeverni mozaik'

Knjigu poetsko-proznih tekstova hrvatskog književnika Mate Sušca 'Sjeverni mozaik', u kojoj autor čitatelje vodi na svojevrsno prostorno-duhovno putovanje, objavila je splitska Naklada Bošković.
 
obavijest

Dva svjetska bestselera u izdanju Mozaika knjiga

Nakladnik Mozaik knjiga objavio je hrvatske prijevode romana s bestseler lista New York Timesa, Washington Posta i Wall Street Jorunala, 'Zapleši sa mnom' američke književnice Susan Elizabeth Phillips i 'Dar prošlosti' britanske spisateljice Fione Valpy.
 
obavijest

Dva nova naslova iz MeandarMedije

U izdanju MeandarMedije objavljena je knjiga esejističkih kritika književnika i pjesnika Miroslava Mićanovića 'Ronjenje na dah', te zbornik o ulozi konceptualnih umjetničkih praksi 'Konceptualizam' pjesnika i književnog kritičara Sanjina Sorela.
 
obavijest

Novi roman australske majstorice krimića Jane Harper u izdanju Profila

U izdanju Profila u knjižare je stigao roman 'Preživjeli' australske majstorice krimića Jane Harper, četvrta knjiga nagrađivane autorice koja je svjetsku slavu postigla prvijencem 'Suša', po kojem je snimljen i film u kojem glumi Eric Bana.
 
obavijest

Objavljen treći dio 'Klimatske tetralogije' Maje Lunde

U izdanju Naklade Ljevak objavljena je knjiga "Posljednji svoje vrste" norveške spisateljice Maje Lunde, treći dio njezine "Klimatske tetralogije" o najvažnijoj temi današnjice, čovjekovom ponašanju u prirodi i posljedicama koje ostavlja. Roman je 2019. godine nominiran za Nagradu norveških knjižara, a Naklada Ljevak predstavlja ga u prijevodu Vesne Salomonsen.
 
obavijest

Objavljena zbirka pjesama Stanka Krnjića 'Dnevnik tijela'

Zbirku pjesama književnika Stanka Krnjića 'Dnevnik tijela', u kojoj se bavi 'polariziranom identitetnošću', objavilo je Društvo dubrovačkih pisaca (DDP).
 
obavijest

Objavljena 'Pisma jednog astrofizičara' Neila deGrassea Tysona

U nakladi Znanja na hrvatskom je izašla knjiga 'Pisma jednog astrofizičara' američkog znanstvenika Neila deGrassea Tysona, zbirka pisama koja je taj karizmatični astrofizičar tijekom dva desetljeća razmjenjivao sa svojom publikom.
 
obavijest

Objavljena nova zbirka priča nobelovke Olge Tokarczuk

Nova knjiga poljske književnice Olge Tokarczuk 'Bizarne pripovijesti', zbirka maštovitih priča u kojima ta nobelovka otkriva čudnovatost običnoga života, pitajući se je li bizarnost svojstvo svijeta ili se možda nalazi samo u oku čitatelja, objavljena je u izdanju Frakture.
 
obavijest

Višnja Slavica Gabout: Refleksije / fotografi ULUPUH-a

Knjiga se temelji na izboru autorskih stručnih tekstova prilagođenih temi i koncepciji ove knjige koja kroz predgovore samostalnih i skupnih izložbi, kustoske projekte i tekstove u fotografskim knjigama i monografijama, kao i kroz recenzije, oglede i kritičke osvrte u periodikama iz kulture, reflektira dugogodišnju, višedesetljetnu, plodnu suradnju autorice knjige Višnje Slavica Gabout sa Sekcijom za fotografiju ULUPUH-a i njezinim članovima, fotografskim umjetnicima.
 
obavijest

Objavljena zbirka pjesama Anite Martinac 'Bijeli crescendo'

Zbirku pjesama književnice Anite Martinac 'Bijeli crescendo', u kojoj su pjesme tematski posvećene pojedinim hrvatskim književnicima i pjesničkim smotrama i susretima, objavio je ogranak Matice hrvatske iz Čitluka.
 
obavijest

Objavljena knjiga 'Povijest Hladnog rata' Odda Arnea Westada

Knjigu norveškog povjesničara Odda Arnea Westada 'Povijest Hladnog rata', u kojoj promatra Hladni rat kao globalnu pojavu u perspektivi od prve svjetske krize kapitalizma krajem 19. stoljeća do početka devedesetih godina 20. stoljeća, objavila je izdavačka kuća 'Fraktura'.
 
obavijest

Objavljena nova zbirka pjesama Drage Štambuka 'Uzgon'

Nakladnik Školska knjiga objavio je zbirku poezije Drage Štambuka 'Uzgon', u kojoj se kroz 320 geometrijski strukturiranih pjesama u prozi zrcale raznoliki kulturni, religijski i jezični utjecaji asimilirani tijekom bogate diplomatske karijere tog diplomata i pjesnika.
 
obavijest

Virtualna promocija romana 'Brat od leda'

Hena vas poziva 30. ožujka, u 18,30 sati, na virtualnu promociju romana 'Brat od leda' mlade i nagrađivane katalonske autorice Imme Ávalos Marqués koja piše pod pseudonimom Alicia Kopf. Roman je objavljen u kolovozu 2020. u sklopu projekta 'Europa iznutra i izvana'.
 
obavijest

Pavao Pavličić u novoj knjizi 'Tajne zanata' o tome zašto piše

Istaknuti književnik Pavao Pavličić objavio je novu knjigu 'Tajne zanata', u kojoj otkriva tajne svojeg spisateljskog umijeća, kako i zašto piše, ne zaobilazeći ni složene teme društvene uloge književnosti i angažmana pisca.
 
obavijest

Knjige Sándora Jászberényija i Vanesse Springora u izdanju OceanMora

Nakladnik OceanMore objavio je dva nova naslova, zbirku priča 'Najljepša noć duše' mađarskog književnika Sándora Jászberényija i roman 'Pristanak' francuske spisateljice Vanesse Springora.
 
obavijest

Objavljena knjiga Tomislava Pletenca 'Kako Zagreb izranja iz sna'

Knjiga Tomislava Petenca 'Kako Zagreb izranja iz sna', antropološko-urbanistička analiza Zagreba u kojoj autor propituje fenomene postsocijalističkog stanja grada i nudi nove interpretacije njegova prostora, objavljena je u izdanju Naklade Ljevak.
 
obavijest

Predstavljena monografija o kultnom riječkom časopisu 'Val'

U Gradskoj vijećnici Rijeke u petak je predstavljena monografija 'Kad je život bio novi val' autora Edija Jurkovića, o kultnom riječkom omladinskom magazinu 'Val', koji je izlazio od 1975. do 1990. godine. Monografiju na gotovo 400 stranica, u grafičkom oblikovanju Ivice Oreba, objavila je Naklada Val iz Rijeke.
 
obavijest

Nove knjige Malih zvona

Naklada Mala zvona objavila je dvije nove knjige u svojim bibliotekama 'U prvom licu' i 'Ilustrirana fantastična knjižnica'.  'Zvučni svijet' donosi priču o umjetničkoj suradnji skladatelja C. Debussyja i pjesnika V. Segalena ispripovijedanu kroz pisma i zapise dvojice autora dok 'Opsjene i sablasti' objedinjuju sedam priča R. Kiplinga indijske tematike, prvi put u hrvatskom prijevodu.
 
obavijest

Monografija 'Liber i Mumija' o najpoznatijim spomenicima Arheološkoga muzeja

Monografija "Liber i Mumija" bila je nužan korak u prezentaciji dvaju najpoznatijih spomenika Arheološkoga muzeja u Zagrebu uopće - "Liber linteus" i "Zagrebačka mumija" koji pobuđuju trajan interes domaće i svjetske javnosti, a bit će predstavljena u srijedu u Arheološkom muzeju.
 
obavijest

Objavljen novi krimić zvijezde španjolskog noira Eve Garcíe Sáenz de Urturi

Nakladnik Fraktura objavio je hrvatski prijevod romana 'Rituali vode' zvijezde španjolskog noira Eve Garcíe Sáenz de Urturi, nastavak slavnog krimića 'Šutnja bijeloga grada', napeti triler najavljen kao još furiozniji, žešći i moćniji od svojega prethodnika. Knjigu je prevela Silvana Roglić.
 
obavijest

HDD objavio knjigu 'Vanja Cuculić: Drama' Marka Goluba

Hrvatsko dizajnersko društvo (HDD) objavilo je knjigu 'Vanja Cuculić: Drama', koja daje potpuni pregled dizajna plakata tog istaknutog grafičkog dizajnera za Gradsko dramsko kazalište 'Gavella', nastalih od 2005. do 2019. godine.
 
obavijest

Uspjeh američkog izdanja knjige Semezdina Mehmedinovića

Knjiga 'Me'med, crvena bandana i pahuljica' bosanskog pisca Semezdina Mehmedinovića koji objavljuje u Hrvatskoj, odmah nakon objavljivanja na američkom tržištu dobila je izrazito pozitivne kritike medija, te je proglašena jednom od 'must-read' knjiga prijevodne književnosti.
 
obavijest

Nakladnik Hena com najavljuje tri nova naslova

Nakladnik Hena com objavljuje tri nova naslova, roman 'Ostajem ovdje' talijanskog književnika Marca Balzana, te dobitnike EU nagrade za književnost, 'Potpirivanje' irske spisateljice Jan Carson i 'Hodočašće' estonskog pisca Tiita Aleksejeva.
 
djeca, mladi

Knjiga 'Znati(želja)' koja želi mlade zainteresirati za čitanje popularne znanosti

Naklada Ljevak objavila je knjigu 'Znati(želja): Zašto mladi trebaju čitati popularnoznanstvene tekstove, i to odmah?' autorica Anite Peti-Stantić i Vedrane Stantić, u kojoj pišu o tome zašto mladi trebaju čitati popularnoznanstvene tekstove i kako ih za to zainteresirati.
 
obavijest

Objavljena antologija hrvatskoga i njemačkog pjesništva 'Pod jednim zvonom'

Dvojezičnu antologiju hrvatskoga i njemačkog pjesništva 'Zwei Sprachen unter einer Gloce / Pod jednim zvonom dva jezika', koju je priredila hrvatska pjesnikinja i prevoditeljica Nada Pomper objavio je Ogranak Matice hrvatske u Križevcima.
 
obavijest

HAZU predstavila nakladničku djelatnost u 2020.

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti predstavila je svoju nakladničku djelatnost u 2020. na izložbi otvorenoj u ponedjeljak, 15. ožujka, u Knjižnici HAZU. Osim izložbom, Akademija tradicionalno svoju nakladničku djelatnost u prethodnoj godini predstavlja konferencijom za novinare na kojoj uz članove Uprave HAZU sudjeluju i tajnici Akademijinih razreda, no ona ove godine po prvi put nije održana zbog epidemioloških mjera.
 
djeca, mladi

Nove slikovnice naklade Mala zvona

Svoju ovogodišnju seriju knjiga za djecu naklada Mala zvona započinje objavljujući dva izuzetna nova naslova: 'Kišu' Andersa Holmera i 'Pticu Rugalicu' Ljerke Rebrović i Ivane Pipal.
 
obavijest

Knjiga o 'Mućkama' povodom 40. rođendana kultne serije

U povodu 40. obljetnice prikazivanja serije 'Mućke', knjižara Rockmark objavila je hrvatski prijevod knjige 'Mućke - sve o omiljenoj humorističnoj seriji' autora Grahama McCanna, koja donosi priču o kultnom britanskom sitcomu uz koji su odrastale (i odrastat će) mnoge generacije.
 
obavijest

Objavljeno novo i dopunjeno izdanje knjige 'Sjećanja' Eve Grlić

Nakladnik V.B.Z. objavio je novo i dopunjeno izdanje knjige 'Sjećanja' novinarke i publicistkinje Eve Grlić, s dosad neobjavljenim autobiografskim pričama i vrijednim obiteljskim fotografijama te hrvatske židovske intelektualke koja je preživjela Holokaust i Goli otok.
 
obavijest

Objavljena publikacija MGZ-a - 'Trnje – prostor i ljudi'

U sklopu projekta Zagrebački kvartovi, Muzej grada Zagreba objavio je novu knjigu / katalog izložbe 'Trnje – prostor i ljudi'.  
 
obavijest

Pokrenut Sandorf Passage, američki ogranak nakladničke kuće Sandorf

Nakon trinaest godina postojanja i oko 300 objavljenih naslova, izdavačka kuća Sandorf pokrenula je američki ogranak, neovisnu neprofitnu izdavačku kuću Sandorf Passage.
 
obavijest

Interliber na Zagrebačkom velesajmu otkazan za jesen

Međunarodni sajam knjiga Interliber, koji se trebao održati od 23. do 28. ožujka, zbog epidemioloških mjera, otkazan je za jesen, objavio je Zagrebački velesajam (ZV).
 
obavijest

Posljednja knjiga Stephena Hawkinga od sad i na hrvatskom

Nakladnik V.B.Z. objavio je hrvatski prijevod knjige 'Kratki odgovori na velika pitanja' Stephena Hawkinga, posljednje iz pera jednoga od najznamenitijih znanstvenika našeg vremena u kojoj se taj fizičar i kozmolog bavi najbitnijim pitanjima koja se tiču budućnosti ljudskoga roda.
 
obavijest

'Knjiga apokrifa' Karela Čapeka u izdanju Disputa

Nakladnik Disput objavio je hrvatski prijevod 'Knjige apokrifa' Karela Čapeka u kojoj taj vrsni češki pripovjedač i humorist temeljne priče zapadne civilizacije, poput onih iz Biblije ili grčke mitologije, ali i književnosti, podvrgava vlastitoj duhovitoj interpretaciji.
 
obavijest

Objavljena zbirka priča Josipa Novakovića 'Truplo puno meda'

Zbirku priča američkoga književnika podrijetlom iz Hrvatske Josipa Novakovića 'Truplo puno meda', koju je s engleskoga na hrvatski jezik preveo Saša Drach, objavila je Matica hrvatska.
 
obavijest

'Filozofija hodanja' francuskog filozofa Frédérica Grosa u izdanju V.B.Z.-a

Knjiga istaknutog francuskog filozofa i mislioca Frédérica Grosa 'Filozofija hodanja', filozofski traktat koji se bavi tumačenjem umjetnosti hodanja, objavljena je na hrvatskom u izdanju nakladnika V.B.Z.
 
obavijest

Knjiga 'Ugodan vikend!' kao podsjetnik na putovanja i izlete

Dok čekamo povratak na stare 'normalne' običaje vikend putovanja i izleta, o tome kako možemo pažljivim planiranjem upoznati Europu možemo čitati u knjizi 'Ugodan vikend! - 52 kratka putovanja diljem Europe' skupine autora u izdanju Mozaika knjiga.
 
djeca, mladi

Posljednja priča u trilogiji bestselera 'Medo i klavir' u izdanju Mozaika knjiga

Nakladnik Mozaik knjiga objavio je slikovnicu 'Medo, klavir i koncert malene medvjedice' Davida Litchfielda, posljednju priču u trilogiji bestselera tog nagrađivanog ilustratora 'Medo i klavir'.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>