info - izdavaštvo


obavijest

Serija edukativnih interaktivnih izdanja iz Školske knjige za izobrazbu modernog doba

Nakladnik Školska knjiga objavio je seriju od pet edukativnih interaktivnih izdanja koja, spajanjem tiskane knjige i digitalnih sadržaja, malim čitateljima koji vole knjigu, ali i tehnologiju omogućuju virtualno proširivanje iskustva čitanja o zanimljivim temama s područja tehnologije, znanosti, povijesti i arhitekture.
 
obavijest

U Karlovcu predstavljena knjiga 'Školovanje i samoobrazovanje Nikole Tesle'

Udruga 'Nikola Tesla Karlovac' predstavila je u četvrtak u Karlovcu knjigu 'Školovanje i samoobrazovanje Nikole Tesle' osmero autora, a urednik Danko Plevnik rekao je kako knjiga 'vraća Karlovac na svjetsku kartu teslizma', jer je Tesla jedinu formalnu diplomu ostvario u karlovačkoj Gimnaziji, a naknadna znanja stjecao cjeloživotnim učenjem, studiranjem i samoobrazovanjem. 
 
obljetnica, proslava

Povodom 150 godina 'Vijenca' Matica hrvatska organizira niz događanja

Matica hrvatska će nizom događanja, koji počinju idući tjedan i trajat će do kraja godine, obilježiti 150. godišnjicu književnog lista za umjetnost, kulturu i znanost 'Vijenac', najavio je u četvrtak na konferenciji za novinare glavni urednik lista Goran Galić te izrazio nadu da će tim aktivnostima na dostojan način obilježiti tu značajnu godišnjicu i odati dužno poštovanje generacijama 'matičara' koji su u različitim vremenima i nevremenima izgrađivali hrvatsku kulturu i naciju.
 
obavijest

Predstavljanje knjige 'Cultural Urban Heritage'

Predstavljanje knjige 'Cultural Urban Heritage - Development, Learning and Landscape Strategies', održat će se u četvrtak, 16. svibnja 2019. u 18 sati, u Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu. 
 
izložba

Izložba 'Izdavačka djelatnost Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka'

Otvorenje izložbe Izdavačka djelatnost Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, autorice Denis Nepokoj, održat će se u nedjelju, 12. svibnja 2019. u 19 sati, u Pomorskom i povijesnom muzeju.
 
najave

Žarko Radaković: Knifer

Predstavljanje knjige 'Knifer', autora Žarka Radakovića, održat će se u srijedu, 24. travnja u 13 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
 
obavijest

Promocija knjige 'Dubrovnik...' Damira Fabijanića u Dubrovniku

U četvrtak, 18. travnja u 18 sati, u palači Sponza bit će upriličeno predstavljanje trećeg, potpuno obnovljenog i dopunjenog izdanja monografije o Dubrovniku, autora Damira Fabijanića. 
 
obavijest

Predstavljanje zbornika 'Obnova crkve sv. Vlaha u Dubrovniku (1993.–2016.)'

Hrvatsko katoličko sveučilište, Dubrovačka biskupija i ArTresor naklada pozivaju na predstavljanje zbornika 'Obnova crkve sv. Vlaha u Dubrovniku'. Zbornik će biti predstavljen u petak, 12. travnja u 12 sati, u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu. 
 
obavijest

Predstavljanje knjige i ilustrirane edukativne publikacije - Bakreno doba

U subotu, 13. travnja 2019. godine u 15 sati, u Arheološkom muzeju u Zagrebu održat će se predstavljanje knjige 'Povratak u prošlost – bakreno doba u sjevernoj Hrvatskoj' i ilustrirane edukativne publikacije 'Šetnja kroz bakreno doba'.
 
festival

Prvi Festival arheološke knjige od 9. do 13. travnja

Prvi Festival arheološke knjige - FestArK održat će se u  Arheološkom muzeju u Zagrebu od 9. do 13. travnja, a cilj mu je promicanje objavljivanja i čitanja arheološke literature te povezivanje muzeja i drugih institucija koje se bave izdavanjem arheološke literature. Ulaz na sve programe je besplatan.
 
izložba

Amo t’amo 2 - vodič crtežom arhitekta i urbanista Borislava Doklestića

Otvorenje izložbe 'Amo t’amo 2 – vodič crtežom arhitekta i urbanista Borislava Doklestića' održat će se u srijedu, 10. travnja 2019. godine s početkom u 18:00 sati, u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU u Zagrebu. 
 
najave

Noć knjige 2019. (23. travnja)

Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa, glavna su tema ovogodišnje Noći knjige koja će se održati 23. travnja 2019. diljem Hrvatske. 
 
novo izdanje

Dani kršćanske kulture u Splitu, Šibeniku i Dubrovniku od 6. do 16. travnja

Međunarodnu manifestaciju Dani kršćanske kulture (DKK), koja se održava u Splitu, Šibeniku i Dubrovniku od 6. do 16. travnja otvoriti će u palači MIlesi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, a u Dubrovniku dubrovački biskup Mate Uzinić.  
 
obavijest

Predstavljanje knjige 'Hrvatska moderna umjetnost i nacionalni identitet'

U četvrtak, 28. ožujka u 13 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt održat će se promocija knjige Petra Preloga 'Hrvatska moderna umjetnost i nacionalni identitet' (lnstitut za povijest umjetnosti, 2018.). 
 
obavijest

Predstavljena bogata izdavačka djelatnost Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u 2018.

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje (IHJJ) predstavio je u ponedjeljak svoju bogatu izdavačku djelatnost ostvarenu tijekom prošle godine - sedam knjižnih izdanja, nova godišta dvaju časopisa 'Rasprave' i 'Hrvatski jezik' te aplikaciju za pametne telefone 555+jezičnih savjeta.
 
obavijest

Predstavljanje zbornika radova 'Faust Vrančić i njegovo doba'

U utorak, 19. ožujka s početkom u 13 sati, u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na Strossmayerovom trgu 14 u Zagrebu, održat će se predstavljanje zbornika radova Faust Vrančić i njegovo doba.  
 
predavanje, tribina

Tribina Litterarum translatio: Željka Somun

U ponedjeljak, 18. ožujka, u 18.00 sati, u Knjižnici i čitaonici 'Bogdan Ogrizović' u Zagrebu, održat će se još jedna u nizu tribina iz DHKP-ova ciklusa Litterarum translatio. Gošća ovotjedne tribine je književna prevoditeljica Željka Somun.
 
obavijest

Projekt Motel Trogir: 'Pejzaži potrošačke kulture u socijalističkoj Jugoslaviji'

Promocija nove knjige projekta Motel Trogir - 'Pejzaži potrošačke kulture u socijalističkoj Jugoslaviji' održat će se u ponedjeljak, 18. ožujka 2019. s početkom u 19 sati, u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu. 
 
obavijest

Objavljen priručnik Ptice Hrvatske i Europe

U sklopu Srijede u Muzeju, 20. ožujka, u palači Herzer u Varaždinu predstavlja se priručnik 'Ptice Hrvatske i Europe', objavljen u nakladi Udruge Biom, koja se bavi zaštitom ptica i očuvanjem prirode. Riječ je o prvom hrvatskom izdanju knjige Collins Bird Guide, najuspješnijeg i najpoznatijeg priručnika o pticama, tiskanog u više od milijun i sto tisuća primjeraka, na 22 jezika, čiji su autori Lars Svensson, Killian Mularney i Dan Zetterström.  
 
predstavljanje

Hrvatska na Sajmu knjiga u Leipzigu

Republika Hrvatska i ove se godine predstavlja na Sajmu knjiga u Leipzigu koji se održava od 21. do 24. ožujka 2019. godine.
 
predstavljanje

Hrvatska se predstavlja na pariškom sajmu knjiga

Republika Hrvatska će se po prvi puta ove godine predstaviti na najvećem međunarodnom sajmu knjiga u Francuskoj 'Livre Paris' koji se održava od 15. do 18. ožujka 2019. godine. 
 
obavijest

1. dan sveučilišne knjige

U predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u utorak 12. ožujka 2019. godine u 18 sati održat će se 1. dan sveučilišne knjige. 
 
natječaj

Javni poziv za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2019.

Ministarstvo kulture RH objavilo je Javni poziv za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2019. godini. Prijave se primaju do 11. studenoga o.g. 
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige Dragice Vranjić Golub - 'Riječ za Riječ' >>>

Predstavljanje nove knjige pjesama Dragice Vranjić-Golub 'Riječ za Riječ' (Zagreb, Mala knjižnica DHK, 2018.) održat će se u DHK u srijedu, 6. ožujka 2019. u 12 sati. Uz autoricu, sudjelovat će Đuro Vidmarović i Nevenka Nekić.  
 
natječaj

Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2019.

Ministarstvo kulture RH objavilo je Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2019. godini.
 
obavijest

Zoran Predin uz intimno 'razotkrivanje' i glazbeni performans predstavio knjigu 'Glavom kroz zid'

Istaknuti slovenski glazbenik i pisac Zoran Predin gostovao je u ponedjeljak u Zagrebu gdje je uz obilje humora, pjesničke nostalgije i intimnih 'razotkrivanja' predstavio svoju knjigu 'Glavom kroz zid', zbirku proznih minijatura u kojima kombinira autobiografsku fakciju i književnu fikciju, a sve je popratio glazbenim nastupom uz sudjelovanje posebnih gostiju Sare Renar, Matije Dedića i Zorana Čuture.
 
obavijest

Predstavljanje knjige 'Skup' Marina Držića u francuskom prijevodu Nicolasa Raljevića

U izdavačkoj djelatnosti Doma Marina Držića, u okviru službenog programa Feste Svetog Vlaha i  u sklopu manifestacije Festa 2019 Dubrovnik, u ponedjeljak, 4. veljače, u predvorju  Kazališta Marina Držića, održat će se predstavljanje knjige Skup Marina Držića u francuskom prijevodu Nicolasa Raljevića.
 
obavijest

Roman Olje Savičević Ivančević 'Pjevač u noći' u prijevodu na tri svjetska jezika

Od prosinca do travnja objavljena su dva prijevoda romana 'Pjevač u noći' Olje Savičević Ivančević na svjetske jezike: talijanski i njemački, a u pripremi je i engleski prijevod.
 
obavijest

'Taj tvrdoglavi plesni vitalizam' - knjiga plesne kritičarke Maje Đurinović

Promocija knjige naslova 'Taj tvrdoglavi plesni vitalizam' Maje Đurinović održat će se u ponedjeljak, 4. veljače, s početkom u 18 sati, u Kulturnom centru Mesnička u Zagrebu.
 
obavijest

Predstavljena dva nova sveska knjige 'Povijest znanosti i prirodne filozofije u Hrvata' akademika Žarka Dadića

Četvrti i peti svezak knjige 'Povijest znanosti i prirodne filozofije u Hrvata' akademika Žarka Dadića, posvećeni razdoblju prosvjetiteljstva i pretpreporodnog doba, predstavljeni su u utorak u Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu kao važan putokaz za daljnja istraživanja u tim područjima iz pera vodećeg hrvatskog povjesničara znanosti.
 
natječaj

Natječaj Zaklade HAZU za 2019.

Objavljen je Javni natječaj za dodjelu sredstava iz Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) za 2019. godinu. Prijave na natječaj primaju se do 19. veljače 2019. 
 
najave

Promocija časopisa 15 DANA

Prezentacija novog broja časopisa 15 Dana, i ujedno posljednjeg broja objavljenog u 2018. godini, održat će se u četvrtak, 10. siječnja 2019. u 18 sati, na prvu godišnjicu smrti Predraga Lucića, kojem je isti broj i posvećen.  
 
najave

LZMK predstavlja Hrvatske egzonime II

Leksikografski zavod Miroslav Krleža za 21. prosinca najavljuje predstavljanje drugog priručnika o hrvatskim egzonimima - Hrvatski egzonimi II.
 
obavijest

Odabrane najljepše oblikovane hrvatske knjige u 2018. godini

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu zaključila je natječaj 'Hrvatska lijepa knjiga' za 2018. godinu, koji je raspisala radi odabira najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga za međunarodni natječaj 'Best Book Design from all over the World', koji će se održati za vrijeme trajanja Sajma knjiga u Leipzigu, te za izložbu 'Book Art International', koja se organizira za trajanja Sajma knjiga u Frankfurtu. 
 
obavijest

Predstavljanje knjige 'Grad Split i arhitekt Ante Kuzmanić' u Splitu

Predstavljanje knjige 'Grad Split i arhitekt Ante Kuzmanić' održat će se u petak,  14. prosinca 2018. godine u 19 sati, u Zavodu za znanstveni umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Splitu, Trg braće Radić 7 (Palača Milesi). Opširnije  
 
obavijest

Otvoren izložbeno-prodajni prostor 'Kabinet Malih zvona'

Izložbeno-prodajni prostor 'Kabinet Malih zvona', u kojem je izloženim knjigama predstavljen kulturni i nakladnički program, otvorila je Naklada Mala zvona u utorak u pasažu Cibone u Zagrebu.
 
djeca, mladi

MUO predstavlja publikaciju 'Vodič za mlade'

Predstavljanje publikacije 'Vodič za mlade ili Kako se osjećati dobro u Muzej za umjetnost i obrt' održat će se u srijedu, 12. prosinca 2018. u 12 sati, u atriju Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu.
 
obavijest

Promocija kataloga izložbe 'Okruženju usprkos'

Promocija kataloga izložbe 'Okruženju usprkos' održat će se u Domu HDLU u zagrebu u subotu, 1. prosinca u 12 sati. Na promociji će govoriti kustos izložbe Branko Franceschi. Opširnije >>>
 
obavijest

Promocija knjige arhitekta Krešimira Rogine

Promocija knjige 'R/IN Architectural Enchiridion in the Age of Virality' arhitekta Krešimira Rogine održat će se 30. studenog 2018., u 19 sati u Oris Kući arhitekture u Zagrebu. 
 
sajam

Na Interliberu 300 izlagača iz 13 zemalja predstavljaju svoje knjige

Ovogodišnji 41. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber održava se u 5. i 6. paviljonu Zagrebačkog velesajma gdje će više od 300 izlagača iz 13 zemalja od 13. do 18. studenoga izlagati svoja izdanja. 
 
sajam

Na Interliberu tristotinjak izlagača, otvorenje 13. studenoga

Svečano otvorenje ovogodišnjega 41. međunarodnoga sajma knjiga i učila Interliber, na kojemu će svoja izdanja predstaviti tristotinjak izlagača, bit će u utorak, 13. studenoga u 11 sati na Zagrebačkom velesajmu, najavila je na konferenciji za novinare direktorica Zagrebačkoga velesajma Dina Tomšić. 
 
najave

Promocija časopisa 15 dana

Promocija ilustriranog časopisa za umjetnost i kulturu 15 DANA, tematski posvećenog fotografu Milomiru Kovačeviću Strašnom, održat će se 30. listopada u Knjižnici POU Zagreb, s početkom u 17 sati.
 
obavijest

Monografija 'Putovima Frankopana'

Monografija 'Putovima Frankopana' tiskana je u sklopu projekta Kulturno-turističke rute 'Putovima Frankopana' u suradnji Primorsko-goranske županije i 12 partnera, a čitatelje upoznaje s baštinom te hrvatske velikaške obitelji kroz povijest, običaje, arhitekturu, graditeljstvo ili pravo, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinstvo u sjedištu županije. Monografija će se svečano predstaviti 31. listopada u Pomorskome i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja. 
 
najave

Predstavljanje umjetničke knjige iz biblioteke 'pro amicis' Maje S. Franković i Luke Paljetka

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu sa zadovoljstvom vas poziva u četvrtak 25. listopada 2018. u 12 sati na predstavljanje umjetničke knjige iz biblioteke pro amicis autora Maje S. Franković i Luke Paljetka.
 
najave

Predstavljanje monografije 'Izvan vidljivog: javna plastika Vere Dajht-Kralj'

U srijedu, 24. listopada 2018. u 18 sati, u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU u Zagrebu održat će se promocija monografije 'Izvan vidljivog: javna plastika Vere Dajht-Kralj' autorice Ane Kršinić-Lozica.  
 
najave

Predstavljanje knjige o Rudolfu Bunku

Knjiga Potraga za slikama – Tragom mog oca Rudolfa G. Bunka Bojane Denegri bit će predstavljena na velikoj pozornici Hrvatskog narodnog kazališta Split u ponedjeljak 15. listopada s početkom u 19 sati.
 
najave

Predstavljanje Hrvatskoga povijesnoga atlasa (LZMK)

Leksikografski zavod Miroslav Krleža u četvrtak, 11. listopada 2018. u 12 sati, u svojim prostorijama predstavlja Hrvatski povijesni atlas. Sudjeluju: prof. dr. sc. Damir Agičić, redoviti profesor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Mirela Hutinec, ravnateljica Muzeja vučedolske kulture, dr. sc. Vlatka Dugački i dr. sc. Krešimir Regan, urednici projekta.
 
predstavljanje

Hrvatski autori i nakladnici na Sajmu knjiga u Frankfurtu

Hrvatski autori i nakladnici ponovno se predstavljaju njemačkoj i međunarodnoj stručnoj i čitateljskoj javnosti na Sajmu knjiga u Frankfurtu, koji se održava od 10. do 14. listopada 2018. godine. 
 
obavijest

Predstavljena knjiga Dimitrija Popovića 'Eros, krv i svetost'

Knjiga Dimitrija Popovića 'Eros, krv i svetost', predstavljena u ponedjeljak navečer u Muzeju Mimari pred brojnom publikom u nazočnosti autora, studija je o tri biblijske žene - Juditi, Salomi i Mariji Magdaleni, a popraćena je instalacijom koju je umjetnik pripremio baš za ovaj kulturni događaj.  
 
djeca, mladi

Kašmir promet i Dječja knjiga predstavljaju nove naslove

Kašmir promet i Dječja knjiga najavljuju promociju novih naslova koja će se održati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, u srijedu, 3. listopada 2018. u 19.30 sati. 
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>