info - izdavaštvo


obavijest

Knjiga Mire Gavrana 'Četiri priče i jedna komedija' objavljena u Nizozemskoj

Unatoč pandemiji koronavirusa koja je pogodila gotovo cijeli svijet, izdavačka kuća KLIN iz Amsterdama objavila je knjigu Mire Gavrana 'Četiri priče i jedna komedija' na nizozemskom jeziku u prijevodu Sanje Kregar i  Emme Kosanović.
 
najave

Istarski ogranak DHK-a, unatoč koronavirusu, priprema nova izdanja

Predsjednik Istarskoga ogranka Društva hrvatskih književnika Pula i urednik izdanja ogranka Boris Domagoj Biletić izvijestio je kako, unatoč nevoljama s koronavirusom, Istarski ogranak priprema niz izdanja, među kojima i "Puljsko predavanje" Karla Krausa.
 
obavijest

Knjigom protiv korone: Hoću knjigu u suradnji s izdavačima pokrenuo veliku akciju

Knjižarski lanac Hoću knjigu u suradnji s partnerima izdavačima pokrenuo je veliku knjišku akciju 'Knjigom protiv korone'.
 
x ostalo

Alan Čaplar: Hrvatske planine

Istaknuti planinarski publicist Alan Čaplar autor je nove poslastice za sve zaljubljenike u prirodu – u knjizi 'Hrvatske planine' (Mozaik knjiga, 2020.) vodi nas na sedamdesetak najzanimljivijih hrvatskih planina i najljepših vrhova, opisujući njihove značajke i posebnosti.
 
natječaj

Javni poziv za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2020.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavljuje Javni poziv za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2020. godini, s rokom prijave do 9. studenoga 2020.
 
x ostalo

Indigo knjiga pokrenula prvi izdavački podcast u Hrvatskoj

Nova izdavačka kuća 'Indigo knjiga' pokrenula je podcast koji se emitira na platformi Soundcloud, a u premijernoj epizodi slušatelje upoznaje s trilerom 'Izgubljena noć' američke debitantice Andree Bartz - ujedno i prvom knjigom u njihovoj nakladi.
 
obavijest

Noć knjige 2020. / Prijava programa

Programi Noći knjige 2020. moći će se prijaviti od 5. do 27. ožujka 2020. godine putem prijavnice dostupne na internetskoj stranici Noći knjige - http://nocknjige.hr. Deveta Noć knjige održat će se u četvrtak, 23. travnja 2020. godine.
 
obavijest

Zoran Homen: Pola stoljeća likovnog stvaralaštva

Predstavljanje monografije 'Zoran Homen, Pola stoljeća likovnog stvaralaštva', u izdanju Nakladničke kuće Meridijani, urednika akademika Dragutina Feletara, održat će se 27. veljače u 18 sati, u dvorani Gradske knjižnice "Franjo Marković" Križevci.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – KUD Sodobnost International, Slovenija

KUD Sodobnost traži partnere za prijavu na otvoreni poziv Projekti kulturne suradnje sa zemljama zapadnog Balkana (program Kreativna Europa – potprogram Kultura). KUD Sodobnost osnovan je 2004.g. kako bi se nastavio objavljivati relevantan slovenski književni časopis 'Sodobnost' (pokrenut 1930.g.). Do danas se aktivno bave izdavaštvom i poticanjem čitanja.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Založba Pivec d.o.o., Slovenija

Založba Pivec d.o.o. traži partnere za prijavu na otvoreni poziv Projekti kulturne suradnje sa zemljama zapadnog Balkana (program Kreativna Europa – potprogram Kultura). Založba Pivec d.o.o. je slovenska izdavačka kuća pokrenuta 2003. godine. Imaju iskustvo sudjelovanja u tri projekta s potporom Kreativne Europe.
 
obavijest

Predstavljena nakladna djelatnost HAZU u 2019. godini

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) objavila je u 2019. godini 110 svezaka, odnosno 10 više nego ranijih godina, istaknuto je u ponedjeljak na konferenciji za novinare održanoj u dvorani Knjižnice HAZU, na kojoj je predstavljena Akademijina nakladnička djelatnost u prošloj godini.
 
obavijest

Predstavljanje monografije 'Otkrivanje gradskih tajni / Varaždin u 17. stoljeću'

Zavod za znanstveni rad HAZU u Varaždinu nakladnik je monografije 'Otkrivanje gradskih tajni / Varaždin u 17. stoljeću' autorice Višnje Burek, koja će u palači Herzer biti predstavljena u sklopu Srijede u Muzeju, 12. veljače ove godine.
 
obavijest

Branka Hlevnjak: 'Umjetnost naša svagdašnja ili Design&Art'

U subotu, 8. veljače 2020., u 13 sati, u Galeriji ULUPUH u Zagrebu, predstavit će se knjiga Branke Hlevnjak „Umjetnost naša svagdašnja ili Design&Art“, u izdanju ULUPUH-a. 
 
obavijest

Dubrovnik - Predstavljena knjiga 'Ulicama Grada'

Knjiga dubrovačkog novinara i dobitnika ovogodišnje Nagrade Grada Dubrovnika - Borisa Njavre "Ulicama Grada", koja donosi zapise o ulicama i stanovnicima povijesne jezgre Dubrovnika iz prošlosti i današnjice, predstavljena je u subotu u dubrovačkom kinu "Sloboda".
 
obavijest

Knjige Mire Gavrana objavljene u Parizu i Hong Kongu

Hrvatski književnik Miro Gavran, čija su djela do sada prevedena na više od četrdeset jezika diljem svijeta, ovih dana bilježi nove inozemne uspjehe u Parizu i Hong Kongu.
 
obavijest

Predstavljanje kataloga 'Zbirka narodnih nošnji hrvatske dijaspore'

Etnografski muzej u Zagrebu najavljuje predstavljanje kataloga 'Zbirka narodnih nošnji hrvatske dijaspore', autorice Katarine Bušić. Predstavljanje kataloga održat će se u srijedu, 5. veljače 2020., u 13 sati, u Etnografskom muzeju.
 
obavijest

Objavljena knjiga 'Dalibor Martinis - dizajner pri radu 1970. – 1990.'

Monografija "Dalibor Martinis - dizajner pri radu 1970. - 1990.", koja na 130 stranica predstavlja grafički dizajn jednog od najistaknutijih hrvatskih medijskih umjetnika, objavljena je u izdanju Hrvatskog dizajnerskog društva.
 
natječaj

Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2020.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavilo je Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2020. Prijave se primaju do 1. prosinca 2020. godine.
 
obavijest

Predstavljanje nove izdavačke kuće - Citadela libri

Predavanje prof. Sanje Nikčević 'Pravo na lijepo/dobro/sveto u umjetnosti!', povodom pokretanja nove izdavačke kuće Citadela libri i objavljivanja knjige Rajmunda Kuparea 'Prebivao je među nama' (Citadela libri, Zagreb, 2019.), bit će upriličeno u utorak, 21. siječnja, u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu, s početkom u 19 sati.
 
obavijest

Predstavljena monografija posvećena Matku Brajši Rašanu

Monografija posvećena poznatom skladatelju, zborovođi iz Pićna, skupljaču hrvatskih narodnih napjeva Istre Matku Brajši Rašanu, najpoznatijem kao autoru istarske himne "Krasna zemlji Istro mila" predstavljena je u srijedu u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca u Puli. 
 
obavijest

Predstavljena knjiga 'Hrvatska grafika' autorice Mikice Maštrović

Knjiga "Hrvatska grafika" autorice Mikice Maštrović, prvi sustavni pregled hrvatske grafičke umjetnosti i umjetnika grafičara, predstavljena je u riječkoj Gradskoj vijećnici u srijedu.
 
obavijest

Objavljena knjiga 'Izabranih djela' Ivana Slamniga

Knjiga "Izabranih djela" Ivana Slamniga, koju je u nizu Stoljeća hrvatske književnosti priredio akademik Tonko Maroević, objavila je Matica hrvatska.
 
obavijest

Objavljen 4. broj časopisa 'Zadarska smotra'

Četvrti broj časopisa za kulturu, znanost i umjetnost "Zadarska smotra" godište LXVIII., posvećen, među ostalim, obljetnicama političara i publicista Antuna Radića, kardinala Franje Kuharića i zadarskoga nadbiskupa Marijana Oblaka, objavio je zadarski Ogranak Matice hrvatske.
 
obavijest

Objavljen hrvatski prijevod kriminalističkog romana 'Izbliza'

Knjiga "Izbliza", prva iz serije o inspektoru Adamu Fawleyju autorice Care Hunter, nakon uspjeha na svjetskim listama najprodavanijih romana, objavljena je i na hrvatskom jeziku, u izdanju zagrebačke Mozaik knjige. Roman je na hrvatski prevela Maja Opačić.
 
obavijest

Objavljena umjetnička knjiga 'Naša kuća' Davora Konjikušića

Ured za fotografiju objavio je prvu umjetničku knjigu "Naša kuća" zagrebačkog fotografa Davora Konjikušića, s autorovim fotografijama snimljenima na području Jugoistočne Europe koje kombinira sa svojim dnevničkim zapisima. Predstavljanje knjige održat će se 6. prosinca u Zagrebu.
 
obavijest

Viktor Žmegač: 'Portreti gradova: London, Venecija, München, Sankt Peterburg'

Knjigu akademika Viktora Žmegača "Portreti gradova: London, Venecija, München, Sankt Peterburg - Kulturnopovijesni prikazi", a u kojoj donosi četiri povijesno-kulturološke studije o urbanim središtima koja su imala ključnu ulogu u izgradnji europske kulture, objavila je Matica hrvatska.
 
natječaj

Natječaj za Nagradu 'Grigor Vitez' za 2019.

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske, osnivač i organizator Nagrade „Grigor Vitez“, objavio je Natječaj za Nagradu „Grigor Vitez“ za 2019. godinu, koji ostaje otvoren do 03. siječnja 2020.
 
izložba

Izložba: Izdavaštvo na zadarskom području

U četvrtak, 21. studenog, u 12 sati, u Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice u Zadru, otvorit će se tradicionalna godišnja izložba "Izdavaštvo na zadarskom području", koju Knjižnica priređuje povodom Dana Grada Zadra.
 
obavijest

Monografija 'Arhitektura franjevačkih crkava u Istri i na otocima Kvarnerskog zaljeva do kraja 16. st.'

Monografiju Damira Demonje "Arhitektura franjevačkih crkava u Istri (Puli, Poreču i Pazinu) i na otocima Kvarnerskog zaljeva (Krku, Cresu, Rabu i Pagu) do kraja 16. stoljeća" objavio je Arheološki muzej Istre (AMI) iz Pule u suradnji s Institutom za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) iz Zagreba.
 
izložba

Predstavljanje monografije i otvorenje izložbe '1991.' Zorana Filipovića

Predstavljanje monografije i otvorenje istoimene izložbe fotografija "1991." Zorana Filipovića održat će se u petak, 15. studenog 2019., s početkom u 18 sati, u Galeriji Oranžerija, Dvorac Eltz, i u Hrvatskom domu Vukovar.
 
obavijest

Predstavljanje knjige: Povijesni rječnik hrvatskog kulinarstva, N do Ž

Institut za etnologiju i folkloristiku poziva u ponedjeljak, 11. studenog 2019., na predstavljanje knjige Jelene Ivanišević 'Povijesni rječnik hrvatskog kulinarstva, N do Ž'. Predstavljanje će se održati u prostoru knjižnice IEF, s početkom u 12 sati.
 
obavijest

Predstavljanje monografije 'Isplovile su iz zaborava', Ferdinanda Trenca i Zrinke Ettinger Starčić

U Lošinjskom muzeju, Velikoj dvorani palače Fritzi, u subotu, 9. studenog, u 18 sati, predstavit će se monografija ''Isplovile su iz zaborava'', autora prof. dr. sc. Ferdinanda Trenca i Zrinke Ettinger Starčić, više kustosice i ravnateljice Lošinjskog muzeja. 
 
obavijest

Promocija monografije 'Dvije obale', Miljenka Domijana

Predstavljanje monografije Miljenka Domijana 'Dvije obale' koja sadrži crteže i putopisne fotografije, održat će se u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, u srijedu, 13. studenog, u 19 sati.
 
obavijest

Promocija publikacije Vlade Marteka: Priprema za predpojmovnik

Promocija publikacije Vlade Marteka 'Priprema za predpojmovnik' održat će se u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, MSU galerija, u petak, 8. studenog, u 12 sati.
 
djeca, mladi

Ilustrirana 'Povijest slika za djecu' uvodi čitatelje u svijet umjetnosti i način gledanja slika

Bogato ilustrirana "Povijest slika za djecu", u kojoj David Hockney i Martin Gayford uvode čitatelje u svijet umjetnosti nizom primjera i naputaka kako gledati slike, objavljena je u hrvatskom prijevodu u nakladi Školske knjige.
 
obavijest

Promocija likovne monografije 'Ana Guberina'

Promocija likovne monografije 'Ana Guberina', autorice Ive Körbler, održat će se u zagrebačkom Muzeju Mimara, u petak, 8. studenog, s početkom u 13 sati.
 
obavijest

Promocija knjige 'Kuća pored mora', A. Dedića i F. Vejzovića

Promocija knjige „Kuća pored mora“, pjesnika Arsena Dedića i slikara Fadila Vejzovića, održat će se u petak, 8. studenog 2019., u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, s početkom u 18 sati. Na promociji sudjeluju: Fadil Vejzović, slikar, Tonko Maroević, pjesnik, i Zoran Maljković, urednik knjige.
 
obavijest

Predstavljanje devetog kola bibliofilske edicije 'Riječ i slika' Zdenke Pozaić

Deveto kolo bibliofilske edicije Riječ i slika hrvatske akademske slikarice, grafičarke i dizajnerice Zdenke Pozaić bit će predstavljeno u utorak, 29. listopada, u 12 sati, u malome predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.
 
obavijest

Promocija almanaha '100 godina organizirane filatelije u Slavonskom Brodu'

Promocija almanaha '100 godina organizirane filatelije u Slavonskom Brodu (1919. - 2019.)' održat će se u četvrtak, 24. listopada, u Muzeju Brodskog Posavlja, s početkom u 18 sati.
 
obavijest

Promocija knjige pjesama 'Crta na dlanu', Vande Babić

Predstavljanje knjige pjesama 'Crta na dlanu', autorice Vande Babić, koju su oslikali Jagoda i Dimitrije Popović, održat će se u zagrebačkom Muzeju Mimara, u utorak, 22. listopada, s početkom u 18,15 sati.
 
natječaj

Natječaj za oblikovanje slikovnica / 'Rođeni za čitanje'

Ministarstvo kulture RH objavilo je Poziv za dostavu ponude za oblikovanje slikovnica u okviru programa 'Rođeni za čitanje'.
 
obavijest

Osijek: Predstavljanje knjige 'Baštinska kultura u pamćenju grada'

Predstavljanje knjige Hrvoja Mesića 'Baštinska kultura u pamćenju grada' održat će se u srijedu, 16. listopada 2019., u auli Rektorata Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, s početkom u 18 sati.
 
obavijest

Predstavljanje knjige pripovijesti Theophilea Gautiera

U srijedu, 16. listopada, u 18 sati, u prostoru Medijateke Francuskog instituta u Zagrebu, naklada Mala zvona predstavlja knjigu pripovijesti velikog francuskog romantičara Théophilea Gautiera "Zaljubljena pokojnica i druge priče", u prijevodu Sanje Lovrenčić.
 
obavijest

Predstavljanje monografije 'Tragom umjetnosti obitelji Straub'

Nakon dvogodišnjih istraživanja provedenih u sklopu međunarodnog projekta 'Tragom umjetnosti obitelji Straub', nova saznanja objedinjena su u istoimenom monografskom izdanju. Predstavljanje monografije održat će se u utorak, 15. listopada 2019., u 18 sati, u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu, najavljeno je iz HRZ-a.
 
obavijest

Objavljena monografija Hrvoja Kekeza 'Hrvatska povijest iz godine u godinu'

Monografski vodič kroz događaje koji su oblikovali Hrvatsku - "Hrvatska povijest iz godine u godinu" dr. Hrvoja Kekeza, u kojem su zabilježeni svi važni trenutci iz bogate hrvatske prošlosti, objavila je zagrebačka nakladna kuća Mozaik.
 
predstavljanje

Sajam knjiga u Pekingu: Uspješan nastup hrvatskih nakladnika

Hrvatski nakladnici s uspjehom nastupili na sajmu knjiga u Pekingu koji se održao prošli tjedan, a jedan od najvećih kineskih nakladnika objavio je čak četiri hrvatske slikovnice.
 
obavijest

U Korčuli predstavljena monografija Stipe Nobila

Monografija o suvremenom hrvatskom likovnom umjetniku Stipi Nobilu iz pera akademika Luke Paljetka predstavljena je u Galeriji Maksimlijana Vanke Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) gdje su posjetitelje mogli razgledati i izložbu 30 umjetnikovih slika, pretežito pejzaža.
 
obavijest

Objavljen trobroj 'Zadarske smotre' godište LXVIII. br 1-3

Trobroj časopisa za kulturu, znanost i umjetnost "Zadarska smotra", godište LXVIII. br 1-3, kojeg uređuje Josip Lisac, objavio je ogranak Matice hrvatske Zadar.
 
obavijest

Marina Viculin: Vrijeme bez namjere, nova knjiga

U nakladi Instituta za suvremenu umjetnost objavljena je knjiga 'Marina Viculin: Vrijeme bez namjere / Time Without Intent' urednika Janke Vukmir & Igora Kuduza. Knjiga će biti promovirana Zagrebu u rujnu.
 
djeca, mladi

Lista dobrih knjiga za djecu, mlade i roditelje objavljenih u 2018.

Na mrežnim stranicama HKD-a ovih je dana objavljena Lista dobrih knjiga za djecu, mlade i roditelje objavljenih u 2018. godini, prema preporuci Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>