info - izdavaštvo


obavijest

Objavljena knjiga izabranih pjesama Carol Ann Duffy 'Gramatika svjetla'

Nakladnik V.B.Z. objavio je prvi puta na hrvatskom izbor izabranih pjesama nagrađivane britanske pjesnikinje Carol Ann Duffy, okupljenih u opsežnom izdanju 'Gramatika svjetla' čiji prijevod potpisuje Tomislav Kuzmanović.
 
obavijest

Objavljeno luksuzno izdanje 'Misala kneza Novaka'

Nakon godinu dana duge pripreme, u suradnji Katedre Čakavskog sabora Roč, Staroslavenskoga instituta i Mozaika knjiga objavljen je 'Misal kneza Novaka' iz 1368. godine, jedna od naših najljepših i najvrjednijih rukopisnih knjiga koja predstavlja najvišu razinu kaligrafskog, iluminatorskog i uopće knjiškog umijeća naših glagoljaša.
 
obavijest

Goran Rem/Sanja Jukić/ Hikos Mash-up: 'Osječka mediostilistika'

Književno-znanstveni naslov 'Osječka mediostilistika' u supotpisu troje autora  - Goran Rem/Sanja Jukić/ Hikos Mash-up, objavljen je u izdanju Slavonsko-baranjsko-srijemskoga Ogranka DHK i MeandarMedie.
 
obavijest

Perzijsko izdanje 'Priče iz davnine' Ivane Brlić Mažuranić u prijevodu Ebtehaja Navaeya

Zbirka pripovijetki Ivane Brlić-Mažuranić 'Priče iz davnine' objavljene su ovoga mjeseca u Iranu na perzijskome jeziku. Izdavač Shahab-e Sagheb zbirku je objavio u Teheranu uz financijsku pomoć Ministarstva kulture i medija RH i podršku Hrvatsko-iranskoga društva 'Irandustan'.
 
obavijest

Objavljena knjiga B. Majhuta i S. Lovrić Kralj 'Oko hrvatske dječje književnosti'

Knjigu Berislava Majhuta i Sanje Lovrić Kralj 'Oko hrvatske dječje književnosti' objavili su Hrvatska sveučilišna naklada i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.
 
obavijest

Objavljen roman Toma Malmquista 'U svakom trenutku još smo živi'

Nakladnik Hena com objavio je knjigu autobiografske proze švedskog književnika Toma Malmquista 'U svakom trenutku još smo živi', priču o osobnoj tragediji koju je kritika proglasila jednim od ponajboljih djela koja su napisana o beskrajnoj tuzi.
 
obavijest

Objavljena knjiga M. Lipovca i J. Radić 'Sjećanja Stjepana Radića mlađeg'

Knjigu Marijana Lipovca i Jane Radić 'Dobro ugođena politika – Sjećanja Stjepana Radića mlađeg' u kojoj su objavljena sjećanja pijanista, glazbenoga pedagoga te unuka Stjepana Radića (1928.-2010.) i imenjaka osnivača HSS-a i prvog demokratski izabranog vođe hrvatskog naroda, objavila je nakladna kuća Sandorf.
 
obavijest

Objavljena nova zbirka priča hrvatskog iseljeničkog pisca Josipa Novakovića

Najnovija zbirka priča 'Ljudi' Josipa Novakovića, u izdanju Mozaika knjiga, donosi portrete njegovih poznanika i prijatelja sa svih strana svijeta, ljudi koji bi se na prvi pogled možda učinili dosadnima, ali, kad ih se bolje promotri, postaju i zanimljivi i neobični, i po tome što i kako misle, i po tome što rade ili ne rade. Najnoviju zbirku priča na hrvatski je preveo Saša Drach.
 
obavijest

Tri nova naslova Hena coma

Nakladnik Hena com za kraj siječnja najavljuje tri nova naslova, kratke priče 'Što smo izgubili u vatri' Mariane Enriquez, psihološki roman 'Doručak' Dinka Mihovilovića, te reizdanje knjige 'Put vrhunskog muškarca' Davida Deide.
 
obavijest

Objavljena knjiga 'Čarobnjak riječi. Zbornik u čast Ivi Frangešu'

Knjigu radova 'Čarobnjak riječi. Zbornik u čast Ivi Frangešu' s književno-znanstvenoga kolokvija održanoga 28. rujna 2020. u Zagrebu, objavilo je u svojoj Maloj knjižnici Društvo hrvatskih književnika (DHK).
 
obavijest

Predstavljena knjiga 'Od temperamenta do karaktera' Alexandrea Havarda

Knjiga 'Od temperamenta do karaktera', u kojoj autor Alexandre Havard analizira načine kako prevladati nedostatke svojeg temperamenta i iskoristiti njegove jake strane, predstavljena je u četvrtak u splitskoj nakladničkoj kući Verbum.
 
obavijest

Četiri nova naslova V.B.Z.-a za početak nove 2021.

Nakladnik V.B.Z. u 2021. ulazi s četiri nova naslova, knjigama 'Morpho amathonte' Nade Topić, 'Grand Hotel Europa' Ilje Leonarda Pfeijffera, 'Delfin: O vidljivom i nevidljivom' Aleksandra Prokopieva, te obnovljenim izdanjem bestselera 'Celestinsko proročanstvo' Jamesa Redfielda.
 
obavijest

Psihološki krimić 'Kuća na hridi' Lucy Clarke na hrvatskom

Nakladnik Mozaik knjiga objavio je hrvatski prijevod psihološkog krimića 'Kuća na hridi' Lucy Clarke, veliku uspješnicu žanrovske literature prevedenu na brojne jezike svijeta, najavljenu kao napeto štivo koje se čita u dahu.
 
obavijest

Objavljen novi roman Elizabeth Gilbert u izdanju V.B.Z.-a

Na hrvatskom je u izdanju V.B.Z.-a objavljen roman 'Grad djevojaka' Elizabeth Gilbert, u kojemu se autorica svjetskih bestselera 'Jedi, moli, voli' i 'Signatura svih stvari' vraća u glamurozni kazališni svijet New Yorka '40-ih i '50-ih godina prošloga stoljeća.
 
obavijest

Matica hrvatska objavila 'Izbrana djela' Đure Arnolda

Knjigu 'Izabrana djela' pjesnika i filozofa Đure Arnolda, koju je priredio Daniel Miščin, objavila je Matica hrvatska u knjižnici Stoljeća hrvatske književnosti (SHK).
 
obavijest

Objavljena knjiga A. Mihaljević 'Hrvatskoglagoljski tekstovi prevedeni s latinskoga'

Knjigu Ane Mihaljević 'Hrvatskoglagoljski tekstovi prevedeni s latinskoga - Sintaktička analiza' objavili su Hrvatska sveučilišna naklada i Staroslavenski institut iz Zagreba.
 
obavijest

Objavljen roman Borisa Dželalije 'Gospodar svojih odluka'

Roman liječnika sveučilišnoga profesora Borisa Dželalije 'Gospodar svojih odluka', koji prati hrvatsku zbilju druge polovice 20. i početka 21. stoljeća, objavio je zadarski ogranak Matice hrvatske i Matica hrvatska iz Zagreba.
 
obavijest

Novi roman australske književnice Kate Morton na hrvatskom jeziku

Romanom 'Urareva kći', koji je jedan od najugodnijih iznenađenja u svom žanru, Mozaik knjiga otvara novu 2021. godinu. Novi roman australske književne senzacije Kate Morton na hrvatski jezik prevela je Aleksandra Barlović.
 
obavijest

Objavljena knjiga 'Zbirka Zlate Lubienski u HAZU'

Knjigu povjesničara umjetnosti Ivana Ferenčaka 'Zbirka Zlate Lubienski u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti' objavila je HAZU.
 
obavijest

'Optimizam, a ne očaj' Chomskog kao obavezna literatura za teška vremena

Kao 'obaveznu literaturu u ovim teškim vremenima' zagrebačka Naklada Ljevak najavljuje svoje novo izdanje, 'Optimizam, a ne očaj', s recentnim intervjuima koje je Noam Chomsky dao C. J. Polychroniouu.
 
obavijest

Objavljen roman Miroslava Međimorca 'Drveni crvenoobojeni konjić – Dalahäst

Roman Miroslava Međimorca 'Drveni crvenoobojeni konjić – Dalahäst', u kojem tematizira ulogu Hrvata u Tridesetogodišnjem ratu, objavila je zagrebačka nakladna kuća Alfa.
 
obavijest

Književni noviteti iz 'Znanja'

Nakladnička kuća 'Znanje' predstavlja tri noviteta savršena za opuštanje u blagdanskom ozračju, koji će zadovoljiti i najzahtjevnije knjigoljupce.
 
obavijest

Tomislav Bilić: 'Aliena pecunia. Zbirka antičkog novca zaplijenjena u Ustaškom logoru Požega'

Arheološki muzej u Zagrebu izdao je knjigu 'Aliena pecunia. Zbirka antičkog novca zaplijenjena u Ustaškom logoru Požega' autora Tomislava Bilića.
 
djeca, mladi

Matt Haig: 'Djevojčica koja je spasila Božić'

'Djevojčica koja je spasila Božić' novi je dječji roman autora uspješnice 'Dječak zvan Božić' Matta Haiga, u izdanju nakladnika 'Mozaik knjiga'. Riječ je o drugom od četiri naslova iz 'Christmas' serije koja je zaludile milijune mladih čitatelja. Ovu veselu, zabavnu i čarobnu priču ilustrirao je Chris Mould, a knjigu je prevela Mirjana Jurić Pajić.
 
obavijest

Julie Klassen: 'Učiteljeva kći'

Nakladnička kuća Verbum u svom izdavačkom nizu Populus, prepoznatljivom po popularnim i opuštajućim romanima s romantičnim elementima, objavila je novi roman naslova 'Učiteljeva kći' Julie Klassen, višestruko nagrađivane autorice popularnih romana koja je hrvatskim čitateljima već poznata po bestseleru 'Tajnovita guvernanta'.
 
obavijest

Dorta Jagić: 'Noć na zemlji'

'Noć na Zemlji' (Naklada Ljevak, 2020.) jedne od najnagrađivanijih hrvatskih pjesnikinja Dorte Jagić knjiga je nokturalnih priča, putopisa, dnevničkih i memoarskih zapisa, meditacija, fantazija, poetskih studija i bilješki, i posveta je noći – svim njezinim pojavama, nijansama, prijelazima, utjelovljenjima, znakovima, mirisima – posveta tajni noći kao tajni svijeta.
 
obavijest

Objavljen nastavak serijala 'Sumrak' – 'Ponoćno sunce' Stephenie Meyer

Jedan od najiščekivanijih nastavaka nekoga književnog serijala, 'Ponoćno sunce' Stephenie Meyer, objavljen je na hrvatskome jeziku u izdanju Lumena i u prijevodu Marka Marasa, a dostupan je u knjižarama i u webshopu Školske knjige.
 
obavijest

Objavljena knjiga V. Badurina Stipčević ‘Hrvatskoglagoljske makabejske knjige’

Knjigu Vesne Badurine Stipčević ‘Hrvatskoglagoljske makabejske knjige’, kao važan dio proučavanja u rekonstrukciji srednjovjekovne hrvatskoglagoljske Biblije, objavila je Hrvatska sveučilišna naklada.
 
susret

Stoti virtualni susret iz programa 'Pisci na mreži'

Ciklus virtualnih susreta 'Pisci na mreži' već dugi niz godina ljubiteljima književnosti omogućava izravan kontakt s hrvatskim književnicima, prevoditeljima, kritičarima, pjesnicima. Gosti ovog susreta će biti Branko Čegec, Zoran Ferić, Evelina Rudan, Neven Ušumović i Olja Savičević Ivančević, koji će i radno i simbolično proslaviti s nama 100. Pisce na mreži 16. prosinca, od 17 do 18,30 sati.
 
obavijest

Objavljene Matoševe 'Pjesme i epigrami' sa studijom Dubravke Oraić Tolić

Knjigu Antuna Gustava Matoša 'Pjesme i epigrami', s popratnom studijom Dubravke Oraić Tolić 'Matoševu pjesništvo', objavila je u knjižnici svojih Posebnih izdanja Matica hrvatska.
 
obavijest

'Rad panike' Gorana Ferčeca i Siniše Ilića

'Rad panike' Gorana Ferčeca i Siniše Ilića je prvi svezak trećeg kola biblioteke 'Prijatelji', zajedničke edicije MaMe i Bookse.
 
obavijest

Objavljena knjiga 'Ruska književnost od 11. do 21. stoljeća' J. Užarevića

Knjigu Josipa Užarevića 'Ruska književnost od 11. do 21. stoljeća', u kojoj sagledava cjelinu ruske književnosti u njezinu rasponu od jedanaest stoljeća, objavila je zagrebačka izdavačka kuća 'Disput'.
 
obavijest

Objavljen zbornik radova o prof. J. Liscu 'Dijalekti, jezična povijest i tradicija'

Knjigu 'Dijalekti, jezična povijest i tradicija. Zbornik u čast Josipu Liscu', u kojem stručnjaci pišu o jezično-povijesnim, dijalektološkom i slavističkim temama, objavili su Sveučilište u Zadru i zadarski Ogranak Matice hrvatske.
 
djeca, mladi

Nives Madunić Barišić: 'Hana i Janko i slučaj odlutale pidžame'

Nakon velikog uspjeha knjige 'Hana i Janko i tajanstvena buka u školskoj svlačionici', nagrađivana domaća autorica Nives Madunić objavila je drugi nastavak neodoljive priče o zgodama Hane i Janka.
 
obavijest

Objavljen novi roman Nade Gašić 'Devet života gospođe Adele'

U izdanju nakladnika Sandorf objavljen je novi roman Nade Gašić 'Devet života gospođe Adele', najavljen kao majstorska mješavina žanrova kojom je ta nagrađivana književnica i prevoditeljica ispisala književni tlocrt Zagreba pogođenog potresom i pandemijom.
 
obavijest

Nagrađivani roman Ivice Prtenjače 'Brdo' preveden i na njemački jezik

Ugledna austrijska nakladnička kuća Folio uskoro objavljuje roman Ivice Prtenjače 'Brdo' (Der Berg) u dojmljivom prijevodu Klausa Detlefa Olofa. Riječ je o šestom prijevodu ove knjige, na njemački jezik, a prije toga prevedena je na engleski, makedonski, bugarski, nizozemski i poljski jezik.
 
obavijest

Ana Božičević: 'Povratak lišća' (izabrane pjesme)

Iz tiska je izašla nova zbirka poezije u Biblioteci Poezije HDP-a: Ana Božičević 'Povratak lišća' (izabrane pjesme).
 
obavijest

Sveučilište u Mostaru otvorilo prvu sveučilišnu tiskaru u BiH

Pri Sveučilištu u Mostaru (SUM) otvorena je u četvrtak prva Sveučilišna tiskara u Bosni i Hercegovini, u kojoj će se tiskati sve sveučilišne knjige i publikacije, a realizirana je uz potporu Sveučilišta Sjever sa sjedištem u Koprivnici, u Republici Hrvatskoj.
 
obavijest

Naklada Ljevak i Siniša Škarica: 'Knjiga o Gabi'

Siniša Škarica se u 'Knjizi o Gabi' eruditski i muzikološki studiozno bavi glazbenim opusom velike hrvatske glazbene umjetnice Gabi Novak, od njenih najranijih početaka do danas. Škarica znalački piše o nekoliko glazbenih i kulturnih vremena i epoha, donoseći veliki broj novootkrivenih ili zaboravljenih muzičkih činjenica, slabo poznatih ili potpuno nepoznatih detalja, aktera i glazbenih brojeva, u bitnome upotpunjujući naše znanje o kulturnoj povijesti Hrvatske i Jugoslavije.
 
obavijest

Objavljen roman Zlatka Tomića 'Sjaj neotkopane krune'

Roman književnika Zlatka Tomića 'Sjaj neotkopane krune', u kojem autor prati sudbinu glasovitoga arheologa fra Luje Maruna, objavili su splitska naklada Bošković i Gradska knjižnica Kaštela.
 
obavijest

Tri nova naslova nakladnika Hena com

Nakladnik Hena com objavio je tri nova naslova, i to dva romana i jednu zbirku poezije: 'Bivše stvari' (Bruno Vieira Amaral), 'Među ženama' (John McGahern) i ) 'Da je ljeto trajalo duže' (Selma Sarajlić Kanazir).
 
obavijest

'Carstvo životinja' Jean-Baptistea Del Amoa na hrvatskom

Naklada OceanMore objavila je nagrađivani roman francuskog književnika Jean-Baptistea Del Amoa 'Carstvo životinja', koji je kritika dočekala s oduševljenjem, pripisavši mu status klasika.
 
djeca, mladi

Nova knjiga u nakladi Mala zvona - Eugène Ionesco za djecu

U biblioteci 'Praporac', u kojoj izlaze kratke priče i dramski tekstovi za djecu, naklada Mala zvona objavila je četiri priče Eugènea Ionescoa namijenjene djeci, prvi put na hrvatskom jeziku, s ilustracijama Vendi Vernić. Prevela i uredila Sanja Lovrenčić.
 
obavijest

Objavljene knjige Oswalda Spenglera 'Duh našeg doba' i 'Misli'

Knjige njemačkoga političkog mislioca Oswalda Spenglera 'Duh našeg doba' i 'Misli', koje je s njemačkoga na hrvatski jezik preveo Damir Vesely, objavio je zagrebački nakladnik AGM.
 
obavijest

Dva nova naslova u nakladi Vuković&Runjić

Nakladnik Vuković&Runjić objavio je dva nova naslova, bogato razrađenu biografiju Philipa K. Dicka 'Ja sam živ a vi ste mrtvi' iz pera Francuza Emmanuela Carrerea i novi roman engleske književnice Susanne Clarke 'Piranesi', proglašen budućim klasikom fantastične književnosti.
 
obavijest

Nikola Tadić: 'Još Sever snatri o Sumatri'

U izdanju Plejade iz Zagreba iz tiska je ovih dana izašla zbirka pjesama Nikole Tadića, pjesnika i filozofa iz Siska, 'Još Sever snatri o Sumatri' posvećena životu i djelu hrvatskog pjesnika Josipa Severa.
 
obavijest

Objavljen novi roman Zorana Ferića 'Putujuće kazalište'

U izdanju V.B.Z.-a objavljen je novi roman nagrađivanog književnika Zorana Ferića, 'Putujuće kazalište', impozantna obiteljska saga u kojoj, zahvaćajući u autobiografsko i dokumentarno, ispisuje društvenu, političku i ekonomsku kroniku hrvatske povijesti 20. stoljeća.
 
obavijest

Objavljena knjiga ovogodišnje nobelovke Louise Glück

10. prosinca 2020. bit će, vjerojatno virtualno, dodijeljene Nobelove nagrade, među njima i za književnost, a hrvatski čitatelji već mogu čitati stihove ovogodišnje laureatkinje u izdanju Naklade Bošković i u prijevodu Petra Opačića, koji je već preveo tridesetak knjiga suvremenih američkih pjesnika.
 
obavijest

Zagrebački Advent dobio svoju knjigu

Zagrebački Advent, iznimno popularna božićna turistička manifestacija koja u glavni grad svake godine privlači i do 140 tisuća ljudi, dobio je svoju prvu knjigu, dvojezično hrvatsko-englesko izdanje 'Advent u Zagrebu/Advent in Zagreb' autora Hrvoja Dečaka i Romea Ibriševića.
 
obavijest

Najpoznatiji triler Patricije Highsmith 'Duboka voda' od sada na hrvatskom

Nakladnik Mozaik knjiga objavio je hrvatski prijevod romana 'Duboka voda', jednog od najpoznatijih psiholoških trilera slavne američke književnice Patricije Highsmith.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>