info - izdavaštvo


natječaj

Natječaj za oblikovanje slikovnica / 'Rođeni za čitanje'

Ministarstvo kulture RH objavilo je Poziv za dostavu ponude za oblikovanje slikovnica u okviru programa 'Rođeni za čitanje'.
 
obavijest

Osijek: Predstavljanje knjige 'Baštinska kultura u pamćenju grada'

Predstavljanje knjige Hrvoja Mesića 'Baštinska kultura u pamćenju grada' održat će se u srijedu, 16. listopada 2019., u auli Rektorata Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, s početkom u 18 sati.
 
obavijest

Predstavljanje knjige pripovijesti Theophilea Gautiera

U srijedu, 16. listopada, u 18 sati, u prostoru Medijateke Francuskog instituta u Zagrebu, naklada Mala zvona predstavlja knjigu pripovijesti velikog francuskog romantičara Théophilea Gautiera "Zaljubljena pokojnica i druge priče", u prijevodu Sanje Lovrenčić.
 
obavijest

Predstavljanje monografije 'Tragom umjetnosti obitelji Straub'

Nakon dvogodišnjih istraživanja provedenih u sklopu međunarodnog projekta 'Tragom umjetnosti obitelji Straub', nova saznanja objedinjena su u istoimenom monografskom izdanju. Predstavljanje monografije održat će se u utorak, 15. listopada 2019., u 18 sati, u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu, najavljeno je iz HRZ-a.
 
obavijest

Objavljena monografija Hrvoja Kekeza 'Hrvatska povijest iz godine u godinu'

Monografski vodič kroz događaje koji su oblikovali Hrvatsku - "Hrvatska povijest iz godine u godinu" dr. Hrvoja Kekeza, u kojem su zabilježeni svi važni trenutci iz bogate hrvatske prošlosti, objavila je zagrebačka nakladna kuća Mozaik.
 
predstavljanje

Sajam knjiga u Pekingu: Uspješan nastup hrvatskih nakladnika

Hrvatski nakladnici s uspjehom nastupili na sajmu knjiga u Pekingu koji se održao prošli tjedan, a jedan od najvećih kineskih nakladnika objavio je čak četiri hrvatske slikovnice.
 
obavijest

U Korčuli predstavljena monografija Stipe Nobila

Monografija o suvremenom hrvatskom likovnom umjetniku Stipi Nobilu iz pera akademika Luke Paljetka predstavljena je u Galeriji Maksimlijana Vanke Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) gdje su posjetitelje mogli razgledati i izložbu 30 umjetnikovih slika, pretežito pejzaža.
 
obavijest

Objavljen trobroj 'Zadarske smotre' godište LXVIII. br 1-3

Trobroj časopisa za kulturu, znanost i umjetnost "Zadarska smotra", godište LXVIII. br 1-3, kojeg uređuje Josip Lisac, objavio je ogranak Matice hrvatske Zadar.
 
obavijest

Marina Viculin: Vrijeme bez namjere, nova knjiga

U nakladi Instituta za suvremenu umjetnost objavljena je knjiga 'Marina Viculin: Vrijeme bez namjere / Time Without Intent' urednika Janke Vukmir & Igora Kuduza. Knjiga će biti promovirana Zagrebu u rujnu.
 
djeca, mladi

Lista dobrih knjiga za djecu, mlade i roditelje objavljenih u 2018.

Na mrežnim stranicama HKD-a ovih je dana objavljena Lista dobrih knjiga za djecu, mlade i roditelje objavljenih u 2018. godini, prema preporuci Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva.
 
obavijest

Hrvatski nakladnici s najvećim azijskim izdavačem razgovarali o suradnji

Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore (HGK) sastala se u ponedjeljak u Zagrebu s predstavnicima Frankfurtskog sajma knjiga i kineske izdavačke kuće Hunan Publishing Investment Holding Group a glavne teme razgovora bile su ulaganje u izdavaštvo u Hrvatskoj, mogućnosti otkupa autorskih prava te suradnja hrvatskih i kineskih nakladnika.
 
izložba

Izložba 'Book Art in Croatia' u Bugarskoj

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Bugarskoj i uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske od 9. do 31. srpnja 2019. organizira izložbu Book Art in Croatia u Sofiji.
 
najave

Frakturin tjedan 'Knjiga na špici' u Vinylu

Ljetni kulturni program glavnoga grada od 1. do 6. srpnja obogatit će književno događanje "Knjiga na špici" nakladnika Frakture, koji u klubu Vinyl u zagrebačkoj Bogovićevoj ulici donosi predstavljanja knjiga i razgovore s piscima i prevoditeljima, uz bogatu ponudu knjiga.
 
obavijest

Prvi Međunarodni dani katoličkog nakladništva u Rimu

U Rimu se od 26. do 29. lipnja 2019., u organizaciji vatikanskoga Dikasterija za komunikacije, po prvi put održava manifestacija - Međunarodni dani katoličkog nakladništva. Među pozvanim sudionicima je i nakladnička kuća Verbum iz Splita. 
 
obavijest

Knjiga 'Nora danas' Mire Gavrana objavljena u Parizu

Nakon niza inozemnih kazališnih premijera, književniku Miri Gavranu u Parizu je objavljena knjiga "Nora danas" u izdanju izdavačke kuće Prozor-Editions, a na francuski jezik knjigu je preveo Nicolas Raljević.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige Veljka Đorđevića 'Sante leda'

Predstavljanje knjige Veljka Đorđevića 'Sante leda', u izdanju VBZ-a, održat će se u četvrtak, 13. lipnja 2019. godine u 19,00 sati, u Novinarskom domu u Zagrebu. Sudjeluju: Veljko Đorđević, Branko Ištvančić, Slobodan Prosperov Novak i Josip Antić. Ulomke iz romana čitaju: Nikša Kušelj i Natalija Đorđević.
 
izložba

Izložba u povodu 150 godina Vijenca

Književni list za umjetnost, kulturu i znanosti Vijenac priređuje izložbu u povodu 150 godina Vijenca koja će biti otvorena u Knjižnici HAZU, u četvrtak, 6. lipnja 2019.
 
obavijest

Predstavljanje knjige 'Sergije Glumac: grafika, grafički dizajn, scenografija'

Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske poziva na predstavljanje knjige Lovorke Magaš Bilandžić 'Sergije Glumac: grafika, grafički dizajn, scenografija'. Predstavljanje će se održati u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, u srijedu, 5. lipnja 2019. u 12 sati.
 
obavijest

Promocija monografije Stanka Abadžića: Zagreb (Kadar36, 2019.)

U povodu Dana grada Zagreba održat će se promocija fotografske monografije Stanko Abadžić: Zagreb (Kadar36, 2019.), u petak, 31. svibnja 2019. u 19 sati, u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. U programu sudjeluju: Stanko Abadžić, fotograf, i Branka Hlevnjak, povjesničarka umjetnosti.
 
obavijest

Predstavljanje knjige 'Segestika i Siscija – od ruba imperija do provincijskog središta'

U ponedjeljak, 27. svibnja 2019. godine u 12 sati, u Arheološkom muzeju u Zagrebu, održat će se predstavljanje knjige 'Segestika i Siscija – od ruba imperija do provincijskog središta'.
 
obavijest

Predstavljanje umjetničke knjige Ane Bilankov

Kulturno informativni centar (KIC) i Hamper studio Zagreb pozivaju na promociju nove monografije / umjetničke knjige 'Spaces, Stories, Geographies / Prostori, priče, geografije' Ane Bilankov, koja će se održati u utorak, 28. svibnja 2019 u 20 sati, u Kulturno informativnom centru (KIC) Zagreb.
 
obavijest

Predstavljanje monografije 'Vjera Biller - umjetnica u zenitu oluje'

Predstavljanje monografije o avangardnoj slikarci đakovačko-osječkih korijena Vjeri Biller, održat će se na dan njezine smrti, 28. svibnja 2019. u Osijeku, te 29. svibnja 2019. u Đakovu. Autor monografije je Mirko Ćurić.
 
obavijest

Predstavljanje knjige: Svijet jazza - Od Adorna do Johna Zorna

Predstavljanje knjige 'Svijet jazza: Od Adorna do Johna Zorna', koju je priredio Saša Drach (Sandorf, 2018.), održat će se u Kulturnom centru Mesnička u Zagrebu, u ponedjeljak 27. svibnja u 20.30 sati. 
 
izložba

Izložba Vanje Škrobice: Školski list kroz godine

U Školi likovnih umjetnosti u Splitu, u njezinoj učionici Multimedije (koja djeluje u sklopu Galerije Škola), u utorak 21. svibnja, otvara se izložba naslovnica četrdeset i pet brojeva školskog Art lista.
 
obavijest

Predstavljanje Zbornika posvećenog Mirjani Benjak u Muzeju Lapidarium

Predstavljanje Zbornika 'Ususret dijalogu' posvećenog profesorici Mirjane Benjak, u izdanju Muzeja-Museo Lapidarium, Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani, održat će se u Muzeju Lapidarium, Novigrad, u subotu, 25. svibnja 2019. u 20.00 sati.
 
obavijest

Serija edukativnih interaktivnih izdanja iz Školske knjige za izobrazbu modernog doba

Nakladnik Školska knjiga objavio je seriju od pet edukativnih interaktivnih izdanja koja, spajanjem tiskane knjige i digitalnih sadržaja, malim čitateljima koji vole knjigu, ali i tehnologiju omogućuju virtualno proširivanje iskustva čitanja o zanimljivim temama s područja tehnologije, znanosti, povijesti i arhitekture.
 
obavijest

U Karlovcu predstavljena knjiga 'Školovanje i samoobrazovanje Nikole Tesle'

Udruga 'Nikola Tesla Karlovac' predstavila je u četvrtak u Karlovcu knjigu 'Školovanje i samoobrazovanje Nikole Tesle' osmero autora, a urednik Danko Plevnik rekao je kako knjiga 'vraća Karlovac na svjetsku kartu teslizma', jer je Tesla jedinu formalnu diplomu ostvario u karlovačkoj Gimnaziji, a naknadna znanja stjecao cjeloživotnim učenjem, studiranjem i samoobrazovanjem. 
 
obljetnica, proslava

Povodom 150 godina 'Vijenca' Matica hrvatska organizira niz događanja

Matica hrvatska će nizom događanja, koji počinju idući tjedan i trajat će do kraja godine, obilježiti 150. godišnjicu književnog lista za umjetnost, kulturu i znanost 'Vijenac', najavio je u četvrtak na konferenciji za novinare glavni urednik lista Goran Galić te izrazio nadu da će tim aktivnostima na dostojan način obilježiti tu značajnu godišnjicu i odati dužno poštovanje generacijama 'matičara' koji su u različitim vremenima i nevremenima izgrađivali hrvatsku kulturu i naciju.
 
obavijest

Predstavljanje knjige 'Cultural Urban Heritage'

Predstavljanje knjige 'Cultural Urban Heritage - Development, Learning and Landscape Strategies', održat će se u četvrtak, 16. svibnja 2019. u 18 sati, u Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu. 
 
izložba

Izložba 'Izdavačka djelatnost Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka'

Otvorenje izložbe Izdavačka djelatnost Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, autorice Denis Nepokoj, održat će se u nedjelju, 12. svibnja 2019. u 19 sati, u Pomorskom i povijesnom muzeju.
 
najave

Žarko Radaković: Knifer

Predstavljanje knjige 'Knifer', autora Žarka Radakovića, održat će se u srijedu, 24. travnja u 13 sati, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
 
obavijest

Promocija knjige 'Dubrovnik...' Damira Fabijanića u Dubrovniku

U četvrtak, 18. travnja u 18 sati, u palači Sponza bit će upriličeno predstavljanje trećeg, potpuno obnovljenog i dopunjenog izdanja monografije o Dubrovniku, autora Damira Fabijanića. 
 
obavijest

Predstavljanje zbornika 'Obnova crkve sv. Vlaha u Dubrovniku (1993.–2016.)'

Hrvatsko katoličko sveučilište, Dubrovačka biskupija i ArTresor naklada pozivaju na predstavljanje zbornika 'Obnova crkve sv. Vlaha u Dubrovniku'. Zbornik će biti predstavljen u petak, 12. travnja u 12 sati, u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu. 
 
obavijest

Predstavljanje knjige i ilustrirane edukativne publikacije - Bakreno doba

U subotu, 13. travnja 2019. godine u 15 sati, u Arheološkom muzeju u Zagrebu održat će se predstavljanje knjige 'Povratak u prošlost – bakreno doba u sjevernoj Hrvatskoj' i ilustrirane edukativne publikacije 'Šetnja kroz bakreno doba'.
 
festival

Prvi Festival arheološke knjige od 9. do 13. travnja

Prvi Festival arheološke knjige - FestArK održat će se u  Arheološkom muzeju u Zagrebu od 9. do 13. travnja, a cilj mu je promicanje objavljivanja i čitanja arheološke literature te povezivanje muzeja i drugih institucija koje se bave izdavanjem arheološke literature. Ulaz na sve programe je besplatan.
 
izložba

Amo t’amo 2 - vodič crtežom arhitekta i urbanista Borislava Doklestića

Otvorenje izložbe 'Amo t’amo 2 – vodič crtežom arhitekta i urbanista Borislava Doklestića' održat će se u srijedu, 10. travnja 2019. godine s početkom u 18:00 sati, u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU u Zagrebu. 
 
najave

Noć knjige 2019. (23. travnja)

Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa, glavna su tema ovogodišnje Noći knjige koja će se održati 23. travnja 2019. diljem Hrvatske. 
 
novo izdanje

Dani kršćanske kulture u Splitu, Šibeniku i Dubrovniku od 6. do 16. travnja

Međunarodnu manifestaciju Dani kršćanske kulture (DKK), koja se održava u Splitu, Šibeniku i Dubrovniku od 6. do 16. travnja otvoriti će u palači MIlesi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, a u Dubrovniku dubrovački biskup Mate Uzinić.  
 
obavijest

Predstavljanje knjige 'Hrvatska moderna umjetnost i nacionalni identitet'

U četvrtak, 28. ožujka u 13 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt održat će se promocija knjige Petra Preloga 'Hrvatska moderna umjetnost i nacionalni identitet' (lnstitut za povijest umjetnosti, 2018.). 
 
obavijest

Predstavljena bogata izdavačka djelatnost Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u 2018.

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje (IHJJ) predstavio je u ponedjeljak svoju bogatu izdavačku djelatnost ostvarenu tijekom prošle godine - sedam knjižnih izdanja, nova godišta dvaju časopisa 'Rasprave' i 'Hrvatski jezik' te aplikaciju za pametne telefone 555+jezičnih savjeta.
 
obavijest

Predstavljanje zbornika radova 'Faust Vrančić i njegovo doba'

U utorak, 19. ožujka s početkom u 13 sati, u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na Strossmayerovom trgu 14 u Zagrebu, održat će se predstavljanje zbornika radova Faust Vrančić i njegovo doba.  
 
predavanje, tribina

Tribina Litterarum translatio: Željka Somun

U ponedjeljak, 18. ožujka, u 18.00 sati, u Knjižnici i čitaonici 'Bogdan Ogrizović' u Zagrebu, održat će se još jedna u nizu tribina iz DHKP-ova ciklusa Litterarum translatio. Gošća ovotjedne tribine je književna prevoditeljica Željka Somun.
 
obavijest

Projekt Motel Trogir: 'Pejzaži potrošačke kulture u socijalističkoj Jugoslaviji'

Promocija nove knjige projekta Motel Trogir - 'Pejzaži potrošačke kulture u socijalističkoj Jugoslaviji' održat će se u ponedjeljak, 18. ožujka 2019. s početkom u 19 sati, u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu. 
 
obavijest

Objavljen priručnik Ptice Hrvatske i Europe

U sklopu Srijede u Muzeju, 20. ožujka, u palači Herzer u Varaždinu predstavlja se priručnik 'Ptice Hrvatske i Europe', objavljen u nakladi Udruge Biom, koja se bavi zaštitom ptica i očuvanjem prirode. Riječ je o prvom hrvatskom izdanju knjige Collins Bird Guide, najuspješnijeg i najpoznatijeg priručnika o pticama, tiskanog u više od milijun i sto tisuća primjeraka, na 22 jezika, čiji su autori Lars Svensson, Killian Mularney i Dan Zetterström.  
 
predstavljanje

Hrvatska na Sajmu knjiga u Leipzigu

Republika Hrvatska i ove se godine predstavlja na Sajmu knjiga u Leipzigu koji se održava od 21. do 24. ožujka 2019. godine.
 
predstavljanje

Hrvatska se predstavlja na pariškom sajmu knjiga

Republika Hrvatska će se po prvi puta ove godine predstaviti na najvećem međunarodnom sajmu knjiga u Francuskoj 'Livre Paris' koji se održava od 15. do 18. ožujka 2019. godine. 
 
obavijest

1. dan sveučilišne knjige

U predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u utorak 12. ožujka 2019. godine u 18 sati održat će se 1. dan sveučilišne knjige. 
 
natječaj

Javni poziv za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2019.

Ministarstvo kulture RH objavilo je Javni poziv za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2019. godini. Prijave se primaju do 11. studenoga o.g. 
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige Dragice Vranjić Golub - 'Riječ za Riječ' >>>

Predstavljanje nove knjige pjesama Dragice Vranjić-Golub 'Riječ za Riječ' (Zagreb, Mala knjižnica DHK, 2018.) održat će se u DHK u srijedu, 6. ožujka 2019. u 12 sati. Uz autoricu, sudjelovat će Đuro Vidmarović i Nevenka Nekić.  
 
natječaj

Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2019.

Ministarstvo kulture RH objavilo je Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2019. godini.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>