info - radio, televizija


konferencija, znanstveni skup

Međunarodna konferencija katoličkih televizija u Hrvatskoj od 11. do 13. rujna

Međunarodni susret najveće globalne katoličke medijske mreže u svijetu i katoličkih televizija podružnica - EWTN (Eternal Word Television Network), održat će se od 11. do 13. rujna u duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor u naselju Lužnica kod Zaprešića, najavljeno je u nedjelju iz zagrebačkog Laudato TV-a, domaćina skupa.
 
nagrada

Hrvatski projekt dramske TV serije 'Obiteljski arhiv' nagrađen na ScripTeastu u Odessi

Na koprodukcijskom sajmu namijenjenom razvoju projekata dramskih TV serija s područja Središnje i Istočne Europe, hrvatski serijal naziva 'Obiteljski arhiv' scenarista Marjana Alčevskog i Andamiona Murataja te producenta Zvonimira Munivrane (Corvus film) međunarodni žiri proglasio je najboljim od šest odabranih projekata u razvoju.
 
predavanje, tribina

Izvanserijske TV serije: 'Sluškinjina priča: o nastajanju totalitarizma'

Prva u nizu tribina naslovljena 'Izvanserijske TV serije', s podnaslovom 'Sluškinjina priča: o nastajanju totalitarizma' će se održati u ponedjeljak, 7. svibnja, u Kulturnom centru Mesnička, s početkom u 20,30 sati.
 
obavijest

Serija 'Čuvar dvorca' prodana švedskoj javnoj televiziji i britanskom programu Channel 4

Dramska serija 'Čuvar dvorca', čiji je razvoj financirao HAVC, prodana je švedskoj televiziji STV i britanskomu programu Channel 4, a na području SAD-a bit će dostupna na zahtjev.
 
predavanje, tribina

Politički leksikon: Za javnu radioteleviziju>>>

 
 
projekcija

Televizijska premijera filma 'Ti mene nosiš'

Dugometražni igrani film 'Ti mene nosiš', redateljice Ivone Juka, premijerno će biti prikazan na HRT2 ovog četvrtka, 28.2., u 21 sat.
 
obavijest

Monografija o 'Žutoj podmornici', osječkoj radijskoj postaji iz Domovinskog rata

Monografija o prvoj osječkoj ratnoj radio postaji u Domovinskom ratu pod nazivom 'Žuta podmornica 25 godina poslije', predstavljena je u utorak u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK).
 
najave

KLFM Dan&Noć #4

Tradicionalni radio Dan&Noć ove godine, 8. prosinca, dovodi glazbenu premijeru u Split — Svemirka, te predavanje o socijalističkoj disko kulturi.
 
obljetnica, proslava

Hrvatski radio u MSU-u obilježava 90. obljetnicu radiodramskoga stvaralaštva

U povodu obilježavanja 90. obljetnice radiodramskoga stvaralaštva, Hrvatski radio pripremio je poseban program kojim će se u ponedjeljak, 23. listopada, u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu prisjetiti najvažnijih autora koji su obilježili rad Dramskoga programa HR-a, te predstaviti kreativnost njegovih zaposlenika.
 
obavijest

Preminuo legendarni glumac Ljubiša Samardžić

U Beogradu je u 81. godini nakon teške bolesti preminuo Ljubiša Smoki Samardžić, jedna od glumačkih legendi srpskog i jugoslavenskog glumišta, objavili su u petak navečer beogradski mediji.
 
obavijest

AMC-jeva serija 'The Terror', u produkciji Ridleyja Scotta, snima se na Pagu

Epizode televizijske serije 'The Terror' američke kabelske kuće AMC, nadnaravnog trilera inspiriranog misterioznim nestankom kraljevske ekspedicije poslane da istraži sjeverozapadni prolaz preko Arktika, u travnju će se snimati na otoku Pagu.
 
najave

'Gdje povlačiš crtu?' opet u eteru, ali i uživo

Iznimno hvaljeni nastup hrvatske arsakustične reprezentacije u međunarodnom projektu Rođendan umjetnosti možete poslušati u eteru Hrvatskog radija u subotu 21. siječnja, te uživo u zagrebačkom Vinylu 13. veljače.
 
obavijest

'Počivali u miru' stiže na TV ekrane u Ujedinjenome Kraljevstvu

Britanska tvrtka Global Series Network otkupila je licenciju za hrvatsku dramsku seriju 'Počivali u miru' čiji je razvoj financirao HAVC za tržište Ujedinjenoga Kraljevstva što je ujedno i prvi put da se neka domaća serija prikazuje na tom velikom i značajnom tržištu. Inače, Global Series Network ekskluzivni je partner poznatoga britanskog javnog servisa Channel Four.
 
predstavljanje

Predstavljanje projekta 'Arhiv Renato Pernić' HRT Centra Pula - Radio Pule

Završno predstavljanje projekta 'Arhiv Renato Pernić' HRT Centra Pula - Radio Pule i najnovijeg nosača zvuka iz njegove edicije, održat će se u utorak, 20. prosinca 2016. u 11.30 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula.
 
predavanje, tribina

Imamo li žicu za domaću 'Žicu'?

U sklopu Književnog petka o TV serijama moderatorica Sanja Kovačević razgovara sa Dariom Vinceom, koautorom i producentom serije Počivali u miru, i Miodragom Silom, producentom Novina i Loze. Tribina će se održati u petak 16. prosinca u zagrebačkoj Gradskoj knjižnici, s početkom u 20 sati.
 
obavijest

Svjetske TV-kuće u lovu na domaći crtić 'Mišo i Robin'

Dvadesetak godina od posljednje produkcije animirane serije za djecu u Hrvatskoj, tim kreativaca okupljen u produkcijskoj kući Recircle prijavio se na natječaj za dječji program Hrvatske radiotelevizije i proizveo animiranu seriju 'Mišo i Robin' u 2D tehnici.
 
radionica, kolonija

Radionice Media Attack (radijska produkcija)

U sklopu projekta Media Attack No.2 održat će se niz radionica koje će polaznike/ce kroz teoriju i praksu osposobiti za samostalno kreiranje radijskog programa. Radionice Media Attacka će se održavati dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom od 18 – 20 sati sati, od 28. studenog do 22. prosinca u knjižnici Pippilotta u sklopu Medike u Pierottijevoj 11. Prijave su otvorene do 28. studenog 2016.
 
predavanje, tribina

Medijski susreti u Matici: Lica i glasovi koje pamtimo

 Uz visoki jubilej HRT-a doajeni hrvatskoga radijskog i televi­zijskog novinarstva, lica i glasovi koje pamtimo, na sedmim Medijskim susretima u Matici hrvatskoj, 24. studenog od 18 sati prisjetit će se legendarnih emisija i seri­ja, najzanimljivijih trenutaka, susreta i događaja koji su obilje­žili njihove karijere, ali i povijest radija i televizije u cjelini.
 
obljetnica, proslava

U ponedjeljak 20. obljetnica Svjetskog dana televizije

Pod sloganom 'Volimo televiziju' u ponedjeljak, 21. studenoga, bit će obilježena 20. godina Svjetskog dana televizije kojem je ovogodišnja tema važnost i utjecaj toga medija u Europi, a Hrvatska radio televizija (HRT) tim će povodom, kao i brojne druge europske i svjetske televizijske kuće, u ponedjeljak emitirati videozapis.
 
predstavljanje, radionica, kolonija, predavanje, tribina

3. ciklus malih radiofonijskih izvedbi Plan za bijeg

3. ciklus malih radiofonijskih izvedbi Plan za bijeg Multimedijalne kolibe iz Zagreba održat će se od 27. do 30. listopada na Akademiji likovnih umjetnosti, s temom: radio kao mjesto otpora.
 
obavijest

Keshet International postao ekskluzivni distributer hrvatske TV serije 'Novine'

Keshet International, izraelska medijska kompanija koja distribuira televizijski program i u SAD-u, Velikoj Britaniji i Australiji, otkupila je globalna distribucijska prava na seriju 'Novine' u režiji Dalibora Matanića i produkciji Drugog plana. Serija u 12 nastavaka bit će predstavljena potencijalnim kupcima na najvećem televizijskom sajmu MIPCOM, koji se od 17. do 20. listopada održava u Cannesu.
 
predstava

Radiofonijska predstava 'Hoerspiel' igra u čast 90 godina radija u Zagrebu

Svečana, 25. izvedba predstave Pavlice Bajsić Brazzoduro, o misteriju i romantici prvih radijskih dana, a u čast 90 godina radija u Zagrebu održat će se u ponedjeljak, 16. svibnja, u 19,30 sati, u Kući Arko, Basaričekova 24.
 
obljetnica, proslava

Obljetnica Hrvatskoga radija i Hrvatske televizije

U nedjelju, 15. svibnja 2016., prigodnim će se programom obilježiti devedeseti rođendan Hrvatskoga radija i šezdeseti rođendan Hrvatske televizije.
 
predavanje, tribina

Matti Ripatti o 'Povratku umijeća slušanja'

U utorak, 19. travnja, u 20 sati na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (dvorana A) Matti Ripatti, radijski dramaturg, kritičar i novinar iz Helsinkija, održat će predavanje pod naslovom 'Povratak umijeća slušanja'.
 
obavijest

Preminuo kazališni, televizijski i filmski glumac Ilija Ivezić

Hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Ilija Ivezić, jedan od osnivača Festivala djeteta u Šibeniku, jedini domaći glumac koji je glumio u svim filmovima iz serijala o Winnetouu, umro je u četvrtak, priopćilo je Hrvatsko društvo filmskih djelatnika.
 
predstava

'Eter iznad Berlina' - kazališno-radijski projekt Pavlice Bajsić Brazzoduro

U koprodukciji berlinskog Senata za kulturu, kazališta Ballhaus Ost i Multimedijalne kolibe nedavno su u Berlinu održane četiri premijerne izvedbe novog kazališno-radijskog projekta Pavlice Bajsić Brazzoduro pod nazivom 'Eter iznad Berlina' (18. do 21.2.). Radi se o novoj verziji predstave 'Hoerspiel - mala igra za slušanje (i gledanje)' koja s prekidima igra već 3 godine u zagrebačkoj Kuli Lotrščak.
 
obavijest

Vanja Černjul: Hrvatski snimatelji u američkim projektima

Zagrebački snimatelj Vanja Černjul nedavno je osvojio nagradu Društva američkih snimatelja za najboljeg direktora fotografije u kategoriji televizijske serije, za epizodu 'The Fourth Step' Netflixovog serijala 'Marco Polo', u povodu čega se danas susreo s novinarima, otkrivši kako su hrvatski snimatelji postali sve prisutniji u američkoj audiovizualnoj industriji.
 
obljetnica, proslava

Rođendan umjetnosti 2016.

Hrvatski radio ove se godine već jedanaesti put uključuje u međunarodnu proslavu Rođendana umjetnosti  u sklopu projekta skupine stručnjaka za ars acusticu Europske radijske unije - Euroradia. Radijsku proslavu možete pratiti u izravnom prijenosu na Trećem programu Hrvatskog radija u nedjelju, 17. siječnja, od 20 do 24 sata.
 
natječaj

Javni poziv za poticanje razvoja scenarija i projekata TV djela u 2015.

Hrvatski audiovizualni centar raspisao je Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2015. godini u kategoriji poticanja razvoja scenarija i razvoja projekata televizijskih djela. Rok za prijavu je otvoren do 22. siječnja 2016. godine.
 
obavijest

KLFM – Radio dan i noć

KLFM – radio u zajednici drugu godinu za redom donosi program 'Radio dan i noć' kako bi publici približili, i uključili je u svoj rad, a pritom se i dobro zabavili. Cjelodnevni program će se odvijati u petak, 20. studenoga, na više lokacija u Splitu.
 
obavijest

TV serija 'Počivali u miru' prikazuje se u Belgiji

Pravo prikazivanja hrvatske dramske TV serije 'Počivali u miru', razvijane u okviru Nacionalnog programa razvoja audiovizualne industrije, otkupila je belgijska javna televizija za flamansko govorno područje - Vlaamse Radio en Televisieomroeporganisatie - VRT (Flamanska radiotelevizija), članica EBU-a. Ovo je prva televizijska serija, čiji je razvoj financirao HAVC, koja će se prikazati na nekoj televiziji Zapadne Europe.
 
izložba

Izložba restauriranih predmeta iz zbirke namještaja Muzeja Mimara

'Izložba restauriranih predmeta iz zbirke namještaja Muzeja Mimara', otvara se u četvrtak, 16. srpnja, u 20 sati, u Muzeju Mimara, a ostaje otvorena do 27. rujna.
 
festival

19. Prix Marulić

Jedinstveni međunarodni ambijentalni festival igrane i dokumentarne radio drame Prix Marulić ove će se godine održati od 9. do 15. svibnja u gradu Hvaru, u organizaciji Dramskog programa Hrvatskoga radija (HRT- Odjel Drama). Na ovom festivalskom izdanju će se predstaviti 45 igranih i dokumentarnih radio-dramskih ostvarenja iz 19 zemalja svijeta i 26 produkcijskih kuća.
 
predstavljanje

Ekipa 'Winnetoua' predstavila detalje snimanja u Hrvatskoj

Na konferenciji za medije u zagrebačkom kinu 'Europa' međunarodna ekipa trilogije 'Winnetou' predstavila je planove i detalje vezane uz snimanje koje će početi u kolovozu na različitim lokacijama u Hrvatskoj.
 
nagrada

Dodijeljene godišnje nagrade HRT-a

Nagradu HRT-a za životno djelo 'Ivan Šibl' dobio je Branko Uvodić, godišnju nagradu 'Joško Martinović' za najbolju TV reportažu u protekloj godini dobio je Marko Stričević, nagradu za snimateljski rad 'Gordan Lederer' Mario Britvić, a sedam radnika HRT-a dobilo je godišnje nagrade za posebna zalaganja i realizaciju projekata, priopćila je u utorak Hrvatska radiotelevizija.
 
obavijest

Premijera pete sezone 'Igra prijestolja'; ekipa serije pohvalno o Hrvatskoj

Uoči ekskluzivne premijere nove, pete sezone kultne serije 'Igra prijestolja', HBO Adria je objavio video u kojem ekipa ove popularne serije pohvalno govori o iskustvu snimanja u Hrvatskoj posljednje tri godine. Inače, premijera pete sezone će u Hrvatskoj biti emitirana u isto vrijeme kada i u SAD-u: 13. travnja, u noći između nedjelje i ponedjeljka, u 3 sata po lokalnom vremenu.
 
obavijest

HRT3 pleše

Od prvog travnja 2015. Treći pleše. Kreativna ekipa predvođena art-direktorom trojke Dariom Iričaninom, dizajnirala je novi vizualni identitet HRT3 - utemeljen na plesu.
 
obljetnica, proslava

Rođendan umjetnosti / Art's Birthday 2015.

Hrvatski radio se već deseti put uključuje u međunarodni projekt skupine stručnjaka za ars acusticu Europske radijske unije kojim se slavi Rođendan umjetnosti. Prinos iz Zagreba uključuje se u satelitski raspored u petak, 16. siječnja, od 21,10 sati i to prijenosom predstave 'Hoerspiel: Mala igra za slušanje (i gledanje)' autorice Pavlice Bajsić Brazzoduro, iz Kule Lotrščak.
 
obavijest

Održava se druga TV burza

U petak, 12. prosinca, od 10 do 16 sati, u maloj dvorani kina 'Tuškanac' u Zagrebu održat će se TV burza, pitching na kojem će biti predstavljeni projekti prijavljeni na javni poziv uoči donošenja odluke o dodjeli sredstava za razvoj scenarija i razvoj projekata televizijskih djela za 2014. godinu.
 
predavanje, tribina, koncert

Prvi HR community radio, splitski KLFM.org gostuje u Booksi

U subotu, 22. studenog, od 18 do 21 sat, u klubu 'Booksa' gostovat će splitski community radio KLFM.org koji organizira tribinu o ovom, za Hrvatsku još uvijek novom i slabo poznatom, medijskom kanalu. Nakon tribine nastupit će bend Svemir i Dino Santaleza (Pridjevi).
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

HRT-ova emisija RECi organizira radionicu vloganja

Nova zabavno-edukativna emisija RECi, koja se već deset tjedana prikazuje na drugom programu HRT-a, namijenjena je tinejdžerima koji vlastitim video blogovima kreiraju njen sadržaj. Oni mladi koji bi htjeli sudjelovati u stvaranju sadržaja emisije, ali nisu sigurni što i kako se snimiti, mogu se prijaviti na besplatnu RECi radionicu vloganja koja se organizira u suradnji sa ZFF-om 23. studenog u kinu 'Europa', od 10 do 13 sati.
 
predavanje, tribina, okrugli stol

Okrugli stol 'Novinarska etika u praćenju izbornih kampanja'

Vijeće za elektroničke medije organizira okrugli stol 'Novinarska etika u praćenju izbornih kampanja', koji će se održati u srijedu, 19. studenog od 10:30 do 12:30, u Velikoj dvorani HND-a (1. kat).
 
natječaj

Po tragovima totalitarnog nasljeđa Hrvatske - natječaj

Zaklada Robert Bosch, u suradnji sa Literaturhaus Berlin i Hertom Müller, raspisuju natječaj 'Po tragovima totalitarnog nasljeđa Hrvatske'. Rok za prijave projekata u Hrvatskoj: 30. studeni 2014. godine.
 
festival

Dosad najveći Weekend Media Festival u Rovinju

Ovogodišnje, 7. izdanje Weekend Media Festivala okupit će od 18. do 21. rujna u Rovinju više od 4000 sudionika i posjetitelja koji će moći sudjelovati u pedesetak predavanja i panel diskusija, radionica i prezentacija domaćih i regionalnih stručnjaka o brzim promjenama i procesima u regionalnoj komunikacijskoj industriji, ali i o restrukturiranju hrvatskog businessa.
 
natječaj

Osnaživanje europske integracije kulturom - potpora novim načinima prijevoda odabranih TV programa diljem Europe

Cilj je ovoga natječaja podupiranje inovativnih strategija za omogućavanje verzija prijevoda europskih kulturnih programa radi olakšane prekogranične online diseminacije kulturnoga sadržaja. 
 
obavijest

Održana prva TV burza HAVC-a

U ponedjeljak je u dvorani dvorani Müller kina 'Europa' u Zagrebu održana prva TV burza u organizaciji HAVC-a, pitching na kojem su predstavljeni scenariji i projekti odabrani po Javnom pozivu za razvoj scenarija i razvoj projekata televizijskih djela za 2013. godinu, a o kojima je odlučivao novi umjetnički savjetnik pri HAVC-u za ovu kategoriju, Robert Knjaz.
 
obavijest

U Saboru održana rasprava o odnosu HRT-a i hrvatske audiovizualne industrije

U Hrvatskom saboru je u četvrtak održana zajednička tematska sjednica Odbora za informiranje, informatizaciju i medije te Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, na kojoj su sudjelovali ministrica kulture, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, predstavnici Programskog vijeća, Nadzornog odbora i uprave Hrvatske radiotelevizije te Društva hrvatskih filmskih redatelja, Hrvatske udruge producenata i Hrvatskog društva filmskih djelatnika.
 
najave

New Europe Market 2014 u Dubrovniku

Najveće okupljanje medijskih profesionalaca Središnje i Istočne Europe, New Europe Market (NEM), predstavlja novu svježu platformu na kojoj se odvijaju rasprave o najvažnijim temama globalne medijske industrije. NEM 2014 održat će se od 10. do 13. lipnja u Dubrovniku.
 
obavijest

Umrla glumica Slavica Fila

Hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica Slavica Fila preminula je u nedjelju u Zagrebu u dobi od 84 godine.
 
predavanje, tribina

'Cenzura u medijima i medijska prezentacija kulture'

Tribina pod nazivom 'Cenzura u medijima i medijska prezentacija kulture' će se održati u ponedjeljak, 19. svibnja, s početkom u 18 sati, u Svečanoj dvorani Umjetničke akademije u Osijeku. Ovom tribinom ujedno otpočinje i program 'K-laB 2' osječkih Kinematografa u suradnji s Umjetničkom akademijom u Osijeku.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  Slijedeća >   Posljednja >>