info - radio, televizija


novo izdanje

Nakon 'Škole na Trećem', Treći program HTV-a otvara vrata i kulturnoj sceni Hrvatske

Na inicijativu Ministarstva kulture, Hrvatska radiotelevizija kao javni servis će u skladu sa svojom javnom zadaćom i ulogom, a u suradnji sa sudionicima kulturne scene u Hrvatskoj, tijekom ove novonastale situacije s koronavirusom, kreirati dodatni kulturni program na svom Trećem programu HRT-a (HRT-HTV3).
 
obavijest

Preminula glumica Veronika Durbešić

Kazališna, televizijska i filmska umjetnica Veronika Durbešić preminula je u subotu, 7. ožujka, u Zagrebu u 76. godini.
 
obavijest

Preminuo glumac Božidar Alić

Televizijski, filmski i kazališni glumac Božidar Alić preminuo je noćas u 66. godini života.
 
radionica, kolonija

KLFM Radio škola 2020

KLFM – Radio u zajednici organizira novu Radio školu koja će s održavati u prostorijama radija KLFM i predavaonicama u sklopu Doma mladih u Splitu, a čiji je početak planiran u ponedjeljak, 17. veljače. Program je potpuno besplatan i otvoren za sve zainteresirane, a rok za prijavu je 14. veljače 2020.!
 
najave

Europski sastanak o ravnopravnosti spolova u audiovizualnom sektoru u Zagrebu

U četvrtak, 30. siječnja, u Hrvatskom novinarskom društvu održat će se veliki europski sastanak o ravnopravnosti spolova u audiovizualnom sektoru. Sastanak počinje u 9 sati, a sastoji se od prezentacije projekta kojeg su provodile europske audiovizualne organizacije te od dvije panel-diskusije.
 
natječaj

Raspisan javni poziv za razvoj scenarija i razvoj projekata televizijskih djela u 2019.

Objavljen je Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2019. godini, Kategorija: poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata televizijskih djela. Javni poziv otvoren je do 20. siječnja 2020.!
 
nagrada

'McMafia', snimana u Hrvatskoj, dobila nagradu 'Emmy' kao najbolja dramska serija izvan SAD-a

Britanska kriminalistička serija 'McMafia' u produkciji BBC-a, čija je prva sezona snimana na brojnim lokacijama u Hrvatskoj, dobila je ovogodišnju, 47. po redu 'Emmy' nagradu za najbolju dramsku seriju izvan SAD-a.
 
obavijest

Preminuo redatelj Matija Vukšić

Nakon teške bolesti, u 38. godini u Zagrebu je umro novinar, scenarist i nagrađivani hrvatski redatelj Matija Vukšić.
 
predavanje, tribina

KLFM radio škola / Izgubljena radio generacija

KLFM – Radio u zajednici u ponedjeljak, 4. studenog, organizira Radio školu u Beton kinu (Dom mladih,  Split). Osmišljena kao druženje, razgovor i prijenos iskustava, ova radio škola izvrsna je prilika za sve radijske djelatnike i radijske entuzijaste da poslušaju razgovor s Damirom Duplančićem, autorom i voditeljem kultne emisije Izgubljena generacija.
 
nagrada

HBO-ova serija 'Uspjeh' nagrađena na festivalu Prix Italia 2019.

Na 71. izdanju Prix Italia 2019, jednom od najprestižnijih i najstarijih svjetskih festivala televizije, radija i filma, prva domaća HBO Europe serija 'Uspjeh' dobila je posebno priznanje (Special mention) međunarodnog žirija kategorije TV Drama, među 44 nominirana naslova.
 
najave

KLFM Radio u kvartu / Spinut, Lučica Marjan, Split

'Radio u kvartu' novi je program radija KLFM koji se realizira u sklopu projekta 'Gradimo Dom zajedno', sufinanciranim iz Europskog socijalnog fonda. Program je potpuno besplatan i otvoren za sve posjetitelje!
 
obavijest

Rock&Off internet radio

Nakon novinarske glazbene nagrade, platforma Rock&Off predstavlja još jedan novitet: Rock&Off internet radio! Riječ je o online radiju koji 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, bez reklama i govornih emisija, emitira isključivo domaću rock&off glazbu koju nemate često priliku čuti na hrvatskim mainstream radijskim postajama.
 
najave

Split: KLFM radio na cesti 2019

KLFM – Radio u zajednici u subotu, 1. lipnja, otvara ovogodišnju turneju Radio na cesti u Splitu koja će se održati na platou Doma mladih (Ulica slobode 28, Split) i u klubu Kocka. Na Radiju na cesti nastupit će bendovi Juggernaut, Tu za to, Klinika Denisa Kataneca, D. I. L. F. (DISCOPATH in Live Formation) i Porto Morto.
 
projekcija

Počinje nova sezona dokumentarnog serijala 'Betonski spavači'

U nedjelju, 28. travnja, na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije od 20,40 sati, kreće druga sezona dokumentarnog serijala 'Betonski spavači' koja gradi priču oko moderne arhitekture u Hrvatskoj i prostoru bivše Jugoslavije.
 
obavijest

Preminula Zora Dirnbach (1929. – 2019.)

U petak, 19. travnja, u devedesetoj godini života, preminula je ugledna dramatičarka, scenaristica i urednica Zora Dirnbach.
 
radionica, kolonija

KLFM radionica radio jinglova

KLFM – Radio u zajednici organizira radionicu radio jinglova pod vodstvom radio kolektiva Combo koji je nekoć djelovao na valovima radija KL. Radionica će se odvijati u tri termina u prostorima Doma mladih (Ulica slobode 28, Split). Prijave su otvorene do 4. svibnja!
 
obavijest

Preminuo direktor i glavni urednik radijske postaje Yammat FM Alen Balen

Direktor i glavni urednik radijske postaje Yammat FM Alen Balen preminuo je iznenada u petak u Rovinju u 47. godini života, izvijestili su na Facebooku tog zagrebačkog radija.
 
obljetnica, proslava

17. siječnja - Rođendan umjetnosti

Hrvatski radio u četvrtak, 17. siječnja, po četrnaesti put uključuje se u međunarodni projekt skupine za ars acusticu Euroradija – Art's Birthday (Rođendan umjetnosti). Događaj kojim se iz Zagreba izravno uključuje u satelitsku 'razmjenu zvučnih darova' održava se u Kući za ljude i umjetnost - Lauba, a radi se o projektu novoosnovanog kolektiva za suvremenu glazbu 'ARKTIK' pod naslovom 'Šapni mi, želim vikati', autorice i redateljice Vesne Mačković . 
 
obavijest

'Munch i Munch - diptih' u finalu za 'Najbolju europsku dramu'

Radio-drama Jasne Mesarić 'Munch i Munch - diptih', nastala u produkciji Dramskog programa Hrvatskog radija, ušla je finale natječaja za nagradu BBC Audio Drama Awards u kategoriji 'Najbolja europska drama'.
 
obavijest

50. Kvartovska priča povodom desete obljetnice projekta Zagrebački kvartovi 2009. – 2019.

U subotu, 12. siječnja, na Radiju Sljeme poslušajte jubilarnu, pedesetu emisiju Kvartovske priče projekta 'Zagrebački kvartovi'.
 
obavijest

Dokumentarni serijal 'Fiume crno - crveno Rijeka' snimat će se za HRT

Dokumentarni filmski serijal pod radnim naslovom 'Fiume crno - crveno Rijeka', scenarista i redatelja Vanje Vinkovića, snimat će se za Hrvatsku radioteleviziju u produkciji Istra Filma iz Rijeke, a  ugovorom je dogovoreno šest epizoda u trajanju od 50 minuta, pri čemu će serijal biti završen do siječnja 2020. kad Rijeka očekuje status Europske prijestolnice kulture, a Hrvatska predsjedavanje Europskom unijom.
 
projekcija

Sve epizode HBO-ove serije 'Uspjeh' dostupne od 6. siječnja

Prva serija iz originalne HBO Europe produkcije u našoj regiji 'Uspjeh' imat će premijeru 6. siječnja, kada će svih šest epizoda istovremeno biti dostupno gledateljima na platformi HBO GO. Istog dana prva će epizoda biti prikazana u 20 h na HBO kanalu, nakon čega će po jedna nova epizoda biti emitirana nedjeljom u istom terminu.Snimanje ove serije se većinom odvijalo u Zagrebu, a trajalo je od početka ožujka do kraja svibnja. 'Uspjeh' je snimljen u okviru sustava poticaja koje, u suradnji s Ministarstvom kulture, provodi HAVC.
 
najave

Jubilarna 1000-ta emisija 'Dobro došli u klub' na HR2

U subotu, 29. prosinca, na Drugom programu Hrvatskog radija (HR2) bit će emitirana jubilarna tisućita emisija Dobro došli u klub (Welcome to the Club).
 
projekcija

Premijera filma 'Heroji se ne zaboravljaju' o Petru Tomichu, američkom junaku hrvatskog podrijetla

U produkciji Hrvatske televizije snimljen je dokumentarni film 'Heroji se ne zaboravljaju' o američkom junaku hrvatskog podrijetla, Petru Hercegu Tomiću, u SAD-u poznatom kao Petar Tomich, koji je žrtvujući svoj život u japanskom  napadu na Pearl Harbour 7. prosinca 1941., spasio živote nekoliko stotina mornara s američkog broda USS Utah, a premijera filma je u petak, 7. prosinca, u Zagrebu.
 
financiranje

MEDIA odobrila potporu za razvoj pojedinačnog projekta 'Mali Tko Tko' hrvatske producentske tvrtke Recircle

Riječ je o animiranoj TV seriji za djecu koju će Potprogram MEDIA sufinancirati iznosom od 60 000 eura.
 
obavijest

Hrvatska u Cannesu potpisala sporazum o partnerstvu producenata

U sklopu nedavno završenog canneskog MIPCOM-a, svjetskog sajma televizijskog programa, potpisan je osnivački sporazum Global Creative Alliance (GCA) koji je pokrenulo 15 nacionalnih strukovnih udruženja nezavisnih producenata filma i televizije, među kojima je i Hrvatska.
 
obavijest

Preminula kostimografkinja Ika Škomrlj

Istaknuta kostimografkinja Ika Škomrlj umrla je u ponedjeljak, 15. listopada, u 87. godini, čime su hrvatsko kazalište i hrvatska primijenjena umjetnost ostali bez jedne od svojih najznačajnijih predstavnica, priopćio je u četvrtak ULUPUH.
 
obavijest

Preminula Milena Dravić

Jedna od najpoznatijih srpskih i jugoslavenskih glumica, Milena Dravić preminula je u noći sa subote na nedjelju u 79. godini u Beogradu, objavila je agencija Tanjug.
 
x ostalo

Oda-birano ekskluzivno donosi poljski dokumentarac 'Želim više'>>>

 
 
obavijest

'Kvartovske priče' - druga sezona emisije projekta Zagrebački kvartovi na Radiju Sljeme

Važan dio istraživačko-izložbenog projekta Muzeja grada Zagreba 'Zagrebački kvartovi' još od njegova početka 2009. godine čine fotografije iz osobnih arhiva i sjećanja Zagrepčana. Taj koncept zainteresirao je i Radio Sljeme, na čiji su prijedlog od rujna 2017. do lipnja 2018. slušatelji mogli redovito pratiti emisiju 'Kvartovske priče'.
 
konferencija, znanstveni skup

Međunarodna konferencija katoličkih televizija u Hrvatskoj od 11. do 13. rujna

Međunarodni susret najveće globalne katoličke medijske mreže u svijetu i katoličkih televizija podružnica - EWTN (Eternal Word Television Network), održat će se od 11. do 13. rujna u duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor u naselju Lužnica kod Zaprešića, najavljeno je u nedjelju iz zagrebačkog Laudato TV-a, domaćina skupa.
 
nagrada

Hrvatski projekt dramske TV serije 'Obiteljski arhiv' nagrađen na ScripTeastu u Odessi

Na koprodukcijskom sajmu namijenjenom razvoju projekata dramskih TV serija s područja Središnje i Istočne Europe, hrvatski serijal naziva 'Obiteljski arhiv' scenarista Marjana Alčevskog i Andamiona Murataja te producenta Zvonimira Munivrane (Corvus film) međunarodni žiri proglasio je najboljim od šest odabranih projekata u razvoju.
 
predavanje, tribina

Izvanserijske TV serije: 'Sluškinjina priča: o nastajanju totalitarizma'

Prva u nizu tribina naslovljena 'Izvanserijske TV serije', s podnaslovom 'Sluškinjina priča: o nastajanju totalitarizma' će se održati u ponedjeljak, 7. svibnja, u Kulturnom centru Mesnička, s početkom u 20,30 sati.
 
obavijest

Serija 'Čuvar dvorca' prodana švedskoj javnoj televiziji i britanskom programu Channel 4

Dramska serija 'Čuvar dvorca', čiji je razvoj financirao HAVC, prodana je švedskoj televiziji STV i britanskomu programu Channel 4, a na području SAD-a bit će dostupna na zahtjev.
 
predavanje, tribina

Politički leksikon: Za javnu radioteleviziju>>>

 
 
projekcija

Televizijska premijera filma 'Ti mene nosiš'

Dugometražni igrani film 'Ti mene nosiš', redateljice Ivone Juka, premijerno će biti prikazan na HRT2 ovog četvrtka, 28.2., u 21 sat.
 
obavijest

Monografija o 'Žutoj podmornici', osječkoj radijskoj postaji iz Domovinskog rata

Monografija o prvoj osječkoj ratnoj radio postaji u Domovinskom ratu pod nazivom 'Žuta podmornica 25 godina poslije', predstavljena je u utorak u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK).
 
najave

KLFM Dan&Noć #4

Tradicionalni radio Dan&Noć ove godine, 8. prosinca, dovodi glazbenu premijeru u Split — Svemirka, te predavanje o socijalističkoj disko kulturi.
 
obljetnica, proslava

Hrvatski radio u MSU-u obilježava 90. obljetnicu radiodramskoga stvaralaštva

U povodu obilježavanja 90. obljetnice radiodramskoga stvaralaštva, Hrvatski radio pripremio je poseban program kojim će se u ponedjeljak, 23. listopada, u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu prisjetiti najvažnijih autora koji su obilježili rad Dramskoga programa HR-a, te predstaviti kreativnost njegovih zaposlenika.
 
obavijest

Preminuo legendarni glumac Ljubiša Samardžić

U Beogradu je u 81. godini nakon teške bolesti preminuo Ljubiša Smoki Samardžić, jedna od glumačkih legendi srpskog i jugoslavenskog glumišta, objavili su u petak navečer beogradski mediji.
 
obavijest

AMC-jeva serija 'The Terror', u produkciji Ridleyja Scotta, snima se na Pagu

Epizode televizijske serije 'The Terror' američke kabelske kuće AMC, nadnaravnog trilera inspiriranog misterioznim nestankom kraljevske ekspedicije poslane da istraži sjeverozapadni prolaz preko Arktika, u travnju će se snimati na otoku Pagu.
 
najave

'Gdje povlačiš crtu?' opet u eteru, ali i uživo

Iznimno hvaljeni nastup hrvatske arsakustične reprezentacije u međunarodnom projektu Rođendan umjetnosti možete poslušati u eteru Hrvatskog radija u subotu 21. siječnja, te uživo u zagrebačkom Vinylu 13. veljače.
 
obavijest

'Počivali u miru' stiže na TV ekrane u Ujedinjenome Kraljevstvu

Britanska tvrtka Global Series Network otkupila je licenciju za hrvatsku dramsku seriju 'Počivali u miru' čiji je razvoj financirao HAVC za tržište Ujedinjenoga Kraljevstva što je ujedno i prvi put da se neka domaća serija prikazuje na tom velikom i značajnom tržištu. Inače, Global Series Network ekskluzivni je partner poznatoga britanskog javnog servisa Channel Four.
 
predstavljanje

Predstavljanje projekta 'Arhiv Renato Pernić' HRT Centra Pula - Radio Pule

Završno predstavljanje projekta 'Arhiv Renato Pernić' HRT Centra Pula - Radio Pule i najnovijeg nosača zvuka iz njegove edicije, održat će se u utorak, 20. prosinca 2016. u 11.30 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula.
 
predavanje, tribina

Imamo li žicu za domaću 'Žicu'?

U sklopu Književnog petka o TV serijama moderatorica Sanja Kovačević razgovara sa Dariom Vinceom, koautorom i producentom serije Počivali u miru, i Miodragom Silom, producentom Novina i Loze. Tribina će se održati u petak 16. prosinca u zagrebačkoj Gradskoj knjižnici, s početkom u 20 sati.
 
obavijest

Svjetske TV-kuće u lovu na domaći crtić 'Mišo i Robin'

Dvadesetak godina od posljednje produkcije animirane serije za djecu u Hrvatskoj, tim kreativaca okupljen u produkcijskoj kući Recircle prijavio se na natječaj za dječji program Hrvatske radiotelevizije i proizveo animiranu seriju 'Mišo i Robin' u 2D tehnici.
 
radionica, kolonija

Radionice Media Attack (radijska produkcija)

U sklopu projekta Media Attack No.2 održat će se niz radionica koje će polaznike/ce kroz teoriju i praksu osposobiti za samostalno kreiranje radijskog programa. Radionice Media Attacka će se održavati dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom od 18 – 20 sati sati, od 28. studenog do 22. prosinca u knjižnici Pippilotta u sklopu Medike u Pierottijevoj 11. Prijave su otvorene do 28. studenog 2016.
 
predavanje, tribina

Medijski susreti u Matici: Lica i glasovi koje pamtimo

 Uz visoki jubilej HRT-a doajeni hrvatskoga radijskog i televi­zijskog novinarstva, lica i glasovi koje pamtimo, na sedmim Medijskim susretima u Matici hrvatskoj, 24. studenog od 18 sati prisjetit će se legendarnih emisija i seri­ja, najzanimljivijih trenutaka, susreta i događaja koji su obilje­žili njihove karijere, ali i povijest radija i televizije u cjelini.
 
obljetnica, proslava

U ponedjeljak 20. obljetnica Svjetskog dana televizije

Pod sloganom 'Volimo televiziju' u ponedjeljak, 21. studenoga, bit će obilježena 20. godina Svjetskog dana televizije kojem je ovogodišnja tema važnost i utjecaj toga medija u Europi, a Hrvatska radio televizija (HRT) tim će povodom, kao i brojne druge europske i svjetske televizijske kuće, u ponedjeljak emitirati videozapis.
 
predstavljanje, radionica, kolonija, predavanje, tribina

3. ciklus malih radiofonijskih izvedbi Plan za bijeg

3. ciklus malih radiofonijskih izvedbi Plan za bijeg Multimedijalne kolibe iz Zagreba održat će se od 27. do 30. listopada na Akademiji likovnih umjetnosti, s temom: radio kao mjesto otpora.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  Slijedeća >   Posljednja >>