info - radio, televizija


projekcija

Operna zvijezda Lana Kos gostuje u Art Caffeu

U četvrtak, 22. travnja, u 18,30 i u subotu, 24. travnja, u 23 sata, na Z1 televiziji pogledajte gostovanje operne zvijezde Lane Kos u emisiji Art Caffe kod Borisa Homovca. Emisiju možete pogledati i na Youtube kanalu Art Caffea.
 
nagrada

Radio- drama 'Potres' Hrvatskog radija osvojila prvu BBC-jevu nagradu

Kratka radio- drama 'Potres', iz ciklusa Male forme Hrvatskog radija, osvojila je u petak navečer nagradu BBC-a za najbolju europsku dramu 2021.
 
obavijest

Radiodramska enciklopedija Darka Tralića

Pred kraj života Darko Tralić objavio je 'Najljepše jadranske plovidbe', a dvije godine nakon njegove smrti radiodrama dobila je svoje enciklopedijsko izdanje 'Radio : drama' (Hrvatska sveučilišna naklada) u kojem je sažeto njegovo neprocjenjivo znanje i iskustvo.
 
obavijest

Održan IV. Hrvatski radijski forum

U povodu obilježavanja Svjetskog dana radija održan je IV. Hrvatski radijski forum s fokusom na razvoj i budućnost digitalnog radija u Hrvatskoj, a na kojemu su sudjelovali ministrica dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i državni tajnik Krešimir Partl.
 
obavijest

Hrvatski radio među tri finalista nagrade BBC Audio

Kratka radio drama 'Potres' iz ciklusa Male forme ušla je u finale BBC nagrade za najbolju europsku dramu 2021. u kojem su uz produkciju našeg radijskog Dramskog programa još i emisije Austrijskog i Švicarskog radija. Svečana dodjela je u ožujku u Londonu.
 
obavijest

Preminula glumica Mira Furlan

Istaknuta kazališna, filmska i televizijska glumica Mira Furlan preminula je u SAD-u, u srijedu, 20. siječnja 2021. godine, u 66. godini života.
 
natječaj

Javni poziv za prikupljanje ponuda za dodjelu bespovratnih sredstava pružateljima medijskih usluga s područja gradova Petrinje, Gline i Siska

Vijeće za elektroničke medije u srijedu, 20. siječnja, donijelo je odluku o raspisivanju Javnog poziva za prikupljanje ponuda za dodjelu bespovratnih sredstava pružateljima medijskih usluga s područja gradova Petrinje, Gline i Siska s ciljem proizvodnje i objavljivanja programa/sadržaja informativnog programa.
 
obavijest

Udruga Ri Rock predstavlja radijsku emisiju '17 bitnih!'

Udruga Ri Rock kreirala je radijsku emisiju '17 bitnih!' kojom je javnost educirana o postojanju Globalnih ciljeva održivog razvoja (Sustainable Development Goals).
 
obavijest

Preminula doajenka splitskog kazališta Magda Matošić

U 93. godini preminula je doajenka splitskog kazališta Magda Matošić. Scenu HNK Split obogaćivala je svojim izvedbama od 1970-ih godina, kada je dobila stalan angažman, pa sve do umirovljenja.
 
obavijest

Emisija Dramskoga programa Hrvatskog radija nominirana za nagradu BBC-ja

Kratka radiofonska drama (znakovitoga naslova) 'Potres', nastala u produkciji Dramskoga programa Hrvatskog radija, a zasnovana na istoimenoj pripovijetci Janka Polića Kamova nominirana je za BBC Best European Audio Drama 2021.
 
najave

Hrvatski radio 16. puta sudjeluje u projektu Rođendan umjetnosti

Hrvatski radio u nedjelju, 17. siječnja, po šesnaesti put se uključuje u međunarodni projekt skupine za ars acusticu Europske radiodifuzijske unije – Art's Birthday, odnosno Rođendan umjetnosti.
 
natječaj

Međunarodni natječaj za mlade radijske dokumentariste Ake Blomstrom Memorial Prize

Otvoren je međunarodni natječaj za mlade radijske dokumentariste Ake Blomstrom Memorial Prize. Rok za prijavu je 23. siječnja 2021!
 
obavijest

Preminula glumica Hermina Pipinić

Hermina Pipinić, glumica najpoznatija po ulozi Melite Vragec u seriji 'Smogovci', preminula je 19. prosinca u Zagrebu, u 93. godini života.
 
obavijest

Projekt 'Muzej susjedstva Trešnjevka' tema podcasta Radio BAZE

Projekt 'Muzej susjedstva Trešnjevka' unutar kojeg se istražuje, prikuplja i interpretira trešnjevačko nasljeđe u Zagrebu, tema je podcasta Radio BAZE, priopćeno je u četvrtak.
 
predstava, projekcija

'Dogodilo se u Betlehemu' – premijerno na TV-u

Kazalište Škrabe svoju je božićnu hit-predstavu 'Dogodilo se u Betlehemu' autora Nine Škrabea izvodilo u prosincu 2015. pred više od 2000 gledatelja. Ovoga Božića ta predstava će se moći premijerno pogledati na TV-u.
 
obavijest

Doajen hrvatskog glumišta Pero Kvrgić umro u 94. godini

Doajen hrvatskog glumišta Pero Kvrgić, kazališni, filmski i televizijski glumac koji je nizom zapaženih uloga ostavio neizbrisiv trag, umro je u 94. godini u Zagrebu, potvrđeno je u srijedu iz kazališta 'Gavella'.
 
obavijest

Preminuo glumac Nikola Novosel Miško

Križevački glumac, agronom i humorist Nikola Novosel Miško poznat po ulozi Tune Pišpeka u televizijskoj seriji 'Gruntovčani' umro je u 80. godini života, objavili su lokalni mediji.
 
nagrada

MIDPOINT TV Launch: Nagrada HBO Europe za domaći TV serijal 'Maličke'

Nakon šest mjeseci intenzivnog online programa usavršavanja MIDPOINT TV Launch i finalnog pitchinga koji je održan u četvrtak, 26. studenog, projekt TV serijala 'Maličke' redateljice Dore Šustić i producentice Maje Pek-Brünjes (Antitalent) proglašen je najboljim i dodijeljena mu je Nagrada HBO Europe u iznosu od 5 000 američkih dolara namijenjenih za daljnji razvoj projekta.
 
obavijest

Preminuo glumac Špiro Guberina

Hrvatski kazališni, filmski i televizijski glumac Špiro Guberina, širokoj publici najpoznatiji po ulogama u televizijskim serijama 'Velo misto' i 'Prosjaci i sinovi', preminuo je u petak u Zagrebu u 88. godini.
 
financiranje

TV serija 'Područje bez signala' osigurala 290.000 eura u sklopu drugog poziva televizijskog prikazivanja Potprograma MEDIA

DKE – Ured MEDIA Hrvatske predstavlja rezultate drugog roka poziva koji se odnose na potporu namijenjenu televizijskom prikazivanju. Riječ je o producentskoj tvrtki Kinorama i TV projektu 'Područje bez signala' s ukupnim osiguranim iznosom od 290.000 eura.
 
obavijest

Preminula hrvatska glumica Vera Zima

Hrvatska kazališna, filmska i televizijska glumica Vera Zima preminula je u 68. godini u Zagrebu. Glumici je ove godine dodijeljena Nagrada Vladimir Nazor za životno djelo na području filmske umjetnosti.
 
djeca, mladi

Nova animirana serija za najmlađe – 'HuHu'

'Budi svoj, budi svoj, a kada prijatelj tvoj vrijedno radi, ti ga pohvali i osmijehom nagradi...', riječi su uvodne pjesmice nove animirane serije 'HuHu' koja 19. listopada stiže na male ekrane HRT-a. Namijenjena je vrtićkoj i predškolskoj djeci od 3 do 6 godina, a proizveo ju je vodeći hrvatski studio za animaciju Recircle, koji je za taj projekt osvojio glavnu nagradu na prestižnom MIPJunior Project Pitchu u okviru MIP Marketsa 2019. u Cannesu.
 
radionica, kolonija

Besplatna radionica kostimografije za film i televiziju

Zagrebački filmski ured, u suradnji s Centrom za filmsku i televizijsku dizajn produkciju, organizira dvodnevnu radionicu kostimografije za film i televiziju.
 
obavijest

Emisija o kulturi i umjetnosti KolibriS od ovog tjedna i na televiziji

Sredinom lipnja ove godine lansirana je nova emisija o kulturi i umjetnosti KolibriS, koja se dosad mogla pratiti na YouTubeu. Od ovog tjedna emitirat će se u programu lokalnih televizija: Kanal Ri – petkom u 14,45 sati, Varaždinska TV (VTV) – petkom u 15 sati (repriza utorkom u 13,10 sati) te Trend TV – subotom u 19,15 sati.
 
projekcija

'Tenžera, podstanar u novinama'

HTV-ov dokumentarni film 'Tenžera, podstanar u novinama', autorice Branke Kamenski u četvrtak je pretpremijerno prikazan u Histrionskom domu. Film će u ponedjeljak, 28. rujna, biti premijerno emitiran i na Prvom programu Hrvatske televizije.
 
obavijest

Serija 'Nasljeđe' snimana u Hrvatskoj osvojila sedam Emmyja

Serija 'Nasljeđe' HBO-a, čija je druga sezona dijelom snimana i u Hrvatskoj, osvojila je sedam nagrada Emmy, među kojima i onu za najbolju dramsku seriju.
 
obavijest

Umrla nacionalna dramska prvakinja Zoja Odak

Splitska glumica i nacionalna dramska prvakinja Zoja Odak umrla je u noći na nedjelju u splitskoj bolnici nakon teške bolesti u 73. godini života, priopćilo je Hrvatsko narodno kazalište Split.
 
najave

KLFM Radio na cesti 2020

KLFM – Radio u zajednici organizira Radio na cesti koji se održava u sklopu programa Radio ljeto u gradu, u subotu, 4. srpnja, na platou ispred Doma mladih (Ulica slobode 28, Split).
 
financiranje

Potprogram MEDIA u okviru kategorije TV prikazivanja podupire projekt 'Granice' produkcijske kuće Kinoteka d.o.o

DKE – Ured MEDIA Hrvatske predstavlja rezultate prvog roka poziva koji se odnose na potporu namijenjenu televizijskom prikazivanju (EACEA 20/2019). Unutar prvog poziva za televizijsko prikazivanje Hrvatska se našla na listi 35 odobrenih projekata iz 11 zemalja članica Potprograma MEDIA.
 
najave

Split: KLFM Radio ljeto u gradu

KLFM – Radio u zajednici organizira program 'Radio ljeto u gradu' koji će obuhvatiti ukupno tri događanja; Radio u kvartu, Radio na cesti i Radio u suton.
 
obavijest

Domaći TV serijal 'Maličke' u programu usavršavanja MIDPOINT TV Launch 2020.

TV serijal 'Maličke' redateljice Dore Šustić i producentice Maje Pek-Brünjes (Antitalent) uvršten je u program usavršavanja MIDPOINT TV Launch 2020.
 
djeca, mladi

11. VAFI & RAFI festival – televizijsko emitiranje umjesto kino projekcija

Koncept ovogodišnjeg izdanja, kao i sama realizacija Festivala poprilično je drugačija naspram dosadašnjih izdanja pa će kino projekcije animiranih filmova iz VAFI sekcije festivala zamijeniti televizijsko emitiranje istih. Tako se na nacionalnom nivou emisije sa službenim projekcijama mogu popratiti od 4. do 7 lipnja na RTL kockici i to u jutarnjem terminu u 11 sati te popodnevnom u 15,30 sati.
 
najave

NEM Dubrovnik i NEM Zagreb zajedno u prosincu (Otkazano!)

NEM Dubrovnik, osmo izdanje poslovnog događanja specijaliziranog za TV industriju u CEE regiji, odgađa se za prosinac 2020. te će se održati u Zagrebu tijekom drugog izdanja sestrinskog događanja NEM Zagreb, a pod nazivom NEM Dubrovnik Meets Zagreb. (NEM Dubrovnik Meets Zagreb, posebno izdanje poslovnog događanja specijaliziranog za TV industriju u CEE regiji, je otkazano zbog okolnosti uzrukovane pandemijom COVID – 19.)
 
predavanje, tribina

Klub Močvara organizira tribinu 'Dalekovidnica od očiju, dalekovidnica od srca'

Program kluba Močvara Turbina - turbo tribina organizira live stream tribinu o trenutačnoj ponudi serija pod nazivom 'Dalekovidnica od očiju, dalekovidnica od srca' u nedjelju, 26. travnja, u 20 sati. Gosti tribine će biti TV kritičari Zrinka Pavlić i Tonći Kožul, dok će moderatori biti Luka Antić i Leonard Jurić.
 
festival

Kazališni festival koji se preselio na radio valove

HRT i Odjel drama Hrvatskoga radija ostvarili su zanimljivu međunarodnu suradnju unatoč pandemiji. Na ovogodišnjem 25. Festivalu HAPS, podnaslovljenom 'Migracije - malo pojačaj radio', koji se održava u Crnoj Gori od 15. do 30. travnja, HRT sudjeluje s tri radio drame.
 
najave

Rock&Off radio pokreće glazbene emisije i nove sadržaje

U okolnostima krize zbog globalne pandemije covida-19, Rock&Off radio intenzivirat će svoj program posvećen manje zastupljenim domaćim glazbenicima kroz niz novih emisija i programa na web stranici Rockoff.hr, Iskon TV-u na 825. poziciji, te mobilnoj aplikaciji Slooshaj.
 
predstava, djeca, mladi

'Ugasite ekrane, odmorite oči i slušajte kazalište!' - radioigra za djecu GKL Split

Nakon više od 116 000 pregleda do sada emitiranih predstava, Gradsko kazalište lutaka Split svojoj brojnoj internetskoj publici predlaže da ovog tjedna ugasi ekrane i odmori oči jer od četvrtka na svom Youtube kanalu emitira i radioigre! Audio program kreće 16. travnja, u 12 sati, snimkom predstave 'Ježeva kućica' Branka Ćopića, u dramatizaciji Momčila Popadića i u režiji Mirka Čovića iz 2003. godine.
 
obavijest

Kulturan Radio – radio za malog čovjeka gladnog kulture

Početkom 2020. Cirkorama pokreće Kulturan Radio, internetski radijski medij posvećen promociji, predstavljanju, povezivanju i stvaranju raznih grana kulture i umjetnosti na području Hrvatske i regije.
 
novo izdanje

Nakon 'Škole na Trećem', Treći program HTV-a otvara vrata i kulturnoj sceni Hrvatske

Na inicijativu Ministarstva kulture, Hrvatska radiotelevizija kao javni servis će u skladu sa svojom javnom zadaćom i ulogom, a u suradnji sa sudionicima kulturne scene u Hrvatskoj, tijekom ove novonastale situacije s koronavirusom, kreirati dodatni kulturni program na svom Trećem programu HRT-a (HRT-HTV3).
 
obavijest

Preminula glumica Veronika Durbešić

Kazališna, televizijska i filmska umjetnica Veronika Durbešić preminula je u subotu, 7. ožujka, u Zagrebu u 76. godini.
 
obavijest

Preminuo glumac Božidar Alić

Televizijski, filmski i kazališni glumac Božidar Alić preminuo je noćas u 66. godini života.
 
radionica, kolonija

KLFM Radio škola 2020

KLFM – Radio u zajednici organizira novu Radio školu koja će s održavati u prostorijama radija KLFM i predavaonicama u sklopu Doma mladih u Splitu, a čiji je početak planiran u ponedjeljak, 17. veljače. Program je potpuno besplatan i otvoren za sve zainteresirane, a rok za prijavu je 14. veljače 2020.!
 
najave

Europski sastanak o ravnopravnosti spolova u audiovizualnom sektoru u Zagrebu

U četvrtak, 30. siječnja, u Hrvatskom novinarskom društvu održat će se veliki europski sastanak o ravnopravnosti spolova u audiovizualnom sektoru. Sastanak počinje u 9 sati, a sastoji se od prezentacije projekta kojeg su provodile europske audiovizualne organizacije te od dvije panel-diskusije.
 
natječaj

Raspisan javni poziv za razvoj scenarija i razvoj projekata televizijskih djela u 2019.

Objavljen je Javni poziv za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u 2019. godini, Kategorija: poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata televizijskih djela. Javni poziv otvoren je do 20. siječnja 2020.!
 
nagrada

'McMafia', snimana u Hrvatskoj, dobila nagradu 'Emmy' kao najbolja dramska serija izvan SAD-a

Britanska kriminalistička serija 'McMafia' u produkciji BBC-a, čija je prva sezona snimana na brojnim lokacijama u Hrvatskoj, dobila je ovogodišnju, 47. po redu 'Emmy' nagradu za najbolju dramsku seriju izvan SAD-a.
 
obavijest

Preminuo redatelj Matija Vukšić

Nakon teške bolesti, u 38. godini u Zagrebu je umro novinar, scenarist i nagrađivani hrvatski redatelj Matija Vukšić.
 
predavanje, tribina

KLFM radio škola / Izgubljena radio generacija

KLFM – Radio u zajednici u ponedjeljak, 4. studenog, organizira Radio školu u Beton kinu (Dom mladih,  Split). Osmišljena kao druženje, razgovor i prijenos iskustava, ova radio škola izvrsna je prilika za sve radijske djelatnike i radijske entuzijaste da poslušaju razgovor s Damirom Duplančićem, autorom i voditeljem kultne emisije Izgubljena generacija.
 
nagrada

HBO-ova serija 'Uspjeh' nagrađena na festivalu Prix Italia 2019.

Na 71. izdanju Prix Italia 2019, jednom od najprestižnijih i najstarijih svjetskih festivala televizije, radija i filma, prva domaća HBO Europe serija 'Uspjeh' dobila je posebno priznanje (Special mention) međunarodnog žirija kategorije TV Drama, među 44 nominirana naslova.
 
najave

KLFM Radio u kvartu / Spinut, Lučica Marjan, Split

'Radio u kvartu' novi je program radija KLFM koji se realizira u sklopu projekta 'Gradimo Dom zajedno', sufinanciranim iz Europskog socijalnog fonda. Program je potpuno besplatan i otvoren za sve posjetitelje!
 
obavijest

Rock&Off internet radio

Nakon novinarske glazbene nagrade, platforma Rock&Off predstavlja još jedan novitet: Rock&Off internet radio! Riječ je o online radiju koji 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, bez reklama i govornih emisija, emitira isključivo domaću rock&off glazbu koju nemate često priliku čuti na hrvatskim mainstream radijskim postajama.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>