obljetnica, proslava

Počela proslava 170. godišnjice turizma u Opatiji i Hrvatskoj


vrijeme: 19.07.2014. - 21.07.2014.
mjesto: Opatija

Glazbeno-scenskim spektaklom 'Carski grad' u subotu navečer je u Opatiji otvorena trodnevna manifestacija 'Golden Opatija', središnja proslava 170. godišnjice turizma u ovom gradu, a ujedno i u Hrvatskoj.

Prostor od Ljetne pozornice do Slatine je pretvoren u scenografiju priče o počecima turizma, razdoblju austro-ugarske vlasti te znamenitim gostima Opatije. Na više lokacija uzduž šetnice izvodile su se glazbene i baletne točke a završetak programa bio je na kupalištu Slatina gdje je insceniran dolazak cara Franje Josipa uz operne arije i spektakularni vatromet.

U nedjelju, 20. srpnja, manifestacija se nastavila programom pod nazivom "RetrOpatija" kojim se podsjeća na šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća i zlatno razdoblje šlagera. Posebno mjesto tu zauzima Ivo Robić i koncert na terasi hotela Kvarner posvećen glazbenoj ostavštini tog pjevača.

Treći dio "Golden Opatije" je program "Svi u disco", u ponedjeljak, 21. srpnja. Time će se Opatija vratiti u još jedno od svojih sjajnih razdoblja, vremena najveće popularnosti disco klubova. Jedna od najznačajnijih grupa tog razdoblja "Kool and the Gang" nastupit će u sklopu tog programa na kupalištu Slatina. (Hina)

(R.P.B., 21.07.2014)