Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Zlatka Price u MMSU

MMSU poziva na otvorenje izložbe Zlatka Price '100 godina (1916 – 2016), retrospektivna izložba' u petak, 19. kolovoza, u 20:00 sati.
vrijeme: 19.08.2016. 20:00
prijava: 27.06.2014
mjesto: Dolac 1/II Rijeka
url: http://iaczagreb.webs.com/
Zlatko Prica nezaobilazna je figura hrvatskoga modernog slikarstva čiju je iznimnu stvaralačku osobnost likovna kritika prepoznala i potvrdila već na samom početku autorova umjetničkog djelovanja. Retrospektivna izložba izbor je najznačajnijih slika, crteža i grafika iz njegova likovnog opusa te donosi pregled umjetnikova stvaralaštva tijekom šezdeset godina. Na izložbi su zastupljene sve Pricine faza: od formativnih početaka do slijeda ciklusa koji se dijele na Samoborski ciklus, Ljudi i plodovi, Plodovi zemlje, Tarski ciklus nastao za vrijeme umjetnikova boravka u istarskom Taru te posljednji, publici najprijemčiviji ciklus,Opatijski kišobrani. Uz radove posuđene od većeg broja hrvatskih muzeja i privatnih kolekcija, prikazati će se i oni iz inozemnih zbirki koji se tek u iznimnim slučajevima prikazuju javnosti.

Organizator izložbe je Zaklada Zlatko i Vesna Prica iz Samobora, a autori stručne koncepcije su Nikolina Šimunović i Nikola Albaneže.
 
Radno vrijeme:
utorak – petak, od 11 do 20 sati
subota i nedjelja, od 11 do 14 i od 18 do 21 sat
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno