Preskočite na glavni sadržaj

Kako naslikati zbrajanje i oduzimanje - radionica za djecu

Radionica pod nazivom 'Kako naslikati zbrajanje i oduzimanje' održat će se u Muzeju za suvremenu umjetnost u Zagrebu, ove subote 20. kolovoza o.g. Program je namijenjen djeci u dobi od 6 do 11 godina. Prijave su u tijeku.
vrijeme: 20.08.2016. od 16 do 17 sati
prijava: 18.08.2016
mjesto: Školica, MSU, Avenija Dubrovnik 17, Zagreb
url: http://www.msu.hr

Postav „Zbirke u pokretu“

Možda ste mislili da zbrajanje i oduzimanje spada samo u školu i da kada ste na praznicima možete zaboraviti na matematiku. Sada ćemo vas pokušati razuvjeriti i iskoristiti vaše znanje zbrajanja i oduzimanja za stvaranje vaših likovnih radova. Zbrajat ćemo linije i oduzimat ćemo plohe! Pitate se kako?! Na likovnoj radionici naučit ćemo kako se oblici stvaraju gomilanjem i zbrajanjem linija, te kako nastaju slike izrezivanjem umjesto crtanjem. Za stvoriti linije unutar okvira trebat će vam ravnalo. Ravnalo, kao i linije, morat ćete sami izraditi. Linije ćemo dodavati i zbrajati dok ne popunimo cijeli prostor okvira, a na slikama nećemo dodavati oblike već ćemo ih oduzimati jer i izrezivanjem možemo dobiti zanimljive kompozicije. Rezultat radionice nazvat ćemo „reciklirana matematička slika“.

Voditeljica radionice: Karla Rakuljić, grafička dizajnerica

Da biste dijete prijavili na program, potrebno je ispuniti obrazac prijave na poveznici - http://goo.gl/forms/GwJsR9a7slGchqDn2.