predstavljanje

Tjedan Afrike 2014.


vrijeme: 20.05.2014. - 26.05.2014.
mjesto: Zagreb

Tjedan Afrike održava se od 20. do 26. svibnja na nekoliko lokacija u Zagrebu, u organizaciji udruge Dyalli i pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića. Ovom manifestacijom organizatori kroz edukativne i zabavne programe nastoje upoznati hrvatsku javnost s različitim aspektima afričke kulturne tradicije i suvremenih kretanja.

Međunarodni dan Afrike, 25. svibnja - u čitavom svijetu obilježava se događaj iz 1963. godine kada su vođe 30 nezavisnih afričkih država u Addis Ababi (Etiopija) osnovali Organizaciju afričkog jedinstva (OAU), prvi savez većine zemalja afričkog kontinenta.

U Zagrebu se ovaj datum kontinuirano obilježava od 2008. aktivnostima članova udruge Dyalli, a od 2011. godine obilježavanje je preraslo u festival u trajanju od tjedan dana.

Upoznavanjem nama dalekih kultura u građana se razvija osjećaj tolerancije te se na taj način suzbija rasna i etnička diskriminacija, a time prihvaćaju i poštuju ljudske i kulturne različitosti, što je i cilj djelovanja Udruge.

Organizirano uz potporu Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH.

Program manifestacije potražite na www.dyalli.hr!

(R.P.B., 19.05.2014)