natječaj, izložba

Tajvan – poziv na međunarodnu izložbu


prijava: 29.05.2014.
mjesto: Tajvan, Tainan; Art Center, National Cheng Kung University
organizator: Art Center, National Cheng Kung University

Art Center u tajvanskom gradu Tainan poziva sve zainteresirane umjetnike da se prijave za sudjelovanje u izložbenom projektu na temu usamljenosti. Izložba se održava od 17. do 20. lipnja, a rok prijave istječe 29. svibnja.

Ova se izložba bavi pitanjem usamljenosti u današnjem društvu na način da aktivno potiče razmišljanje o tom stanju i stimulira mikro-aktivnosti kojim se usamljenost može ublažiti. Cilj projekta jest osvijestiti sve nas o činu stvaranja, kreativnosti i osjećaju ispunjenosti u borbi protiv usamljenosti koja prijeti našem samopoštovanju ili može biti potencijalni uzrok depresije.

Budući da je ona pasivno stanje, ovaj projekt je pokušaj pretvaranja usamljenosti u aktivnost u kojoj pojedinac sudjeluje – u participativnu usamljenost, odnosno ublažavanje, ili čak dokidanje usamljenosti. Motivirati pojedinca za aktivan pristup osjećaju usamljenosti – kroz kreativnost, razmjenu, promišljanje, komentiranje i stvaranje, znači probuditi težnju ka samoaktualizaciji u alijeniranom društvu.

Sudjelovanje je otvoreno međunarodnim umjetnicima iznad 18 godina starosti, a primaju se radovi u različitim medijima: slikarstvo, skulptura, instalacija, fotografija, video, mixed media, umjetnost svjetla, novi mediji, strip, crtež, kolaž, digitalna umjetnost, zvučna instalacija.

Svaki umjetnik može poslati najviše 3 rada koji tematski odgovaraju konceptu izložbe. Rezultati selekcije bit će objavljeni do 2. lipnja 2014.

Kustosica: Hana Librenjak.
Email: hana.lib@gmail.com

Radove koji prođu selekciju potrebno je do 12. lipnja poslati na adresu:
Hana Librenjak
Institute of Creative Industries Design
National Cheng Kung University
No. 1, University Road, Tainan 701
Taiwan

Prijavnica

(I.P., 15.04.2014)