Preskočite na glavni sadržaj

Otkrivanje Dalmacije 2 - Bilješke u prostoru i bilježenje prostora.

Institut za povijest umjetnosti – Centar Cvito Fisković, od 24. do 28. svibnja, poziva na sudjelovanje u tjednu znanstvenih i stručnih doganjanja pod naslovom 'Otkrivanje Dalmacije 2 - Bilješke u prostoru i bilježenje prostora. Integracija znanja o povijesnom urbanom pejzažu Jadrana u 18. i 19. stoljeću.
vrijeme: 24.05.2016.
mjesto: Split
url: http://www.ipu.hr
Tjedan znanstvenih i stručnih događanja u Institutu za povijest umjetnosti - Centru Cvito Fiskovic u Splitu, organizira se po drugi put ove godine, kao dio uspostavnog istraživačkog projekta Instituta za povijest umjetnosti pod naslovom 'Dalmatia - a destination of the European Grand Tour in the 18th and the 19th century', koji se provodi pod okriljem Hrvatske zaklade za znanost, uz sufinanciranje Grada Splita.

Od utorka, 24., do subote, 28. svibnja, u prostorijama sjeverozapadne kule Dioklecijanove palače, na vrhu 'Šegvićeve kuce' na Peristilu, u Galeriji umjetnina i u Centru Cvito Fiskovic u Kružićevoj ulici održat ce se niz javnih predavanja i prezentacija. Program se odvija na hrvatskom jeziku, osim u petak, 27. svibnja, kada ce predavanja održati inozemni gosti.

Program uključuje i predstavljanje izvora dostupnih u Institutu za povijest umjetnosti za istraživanje povijesnih urbanih krajolika Dalmacije, predavanja kolega iz The British Museum iz Londona i Rijksmuseum iz Amsterdama, predstavljanje kronogeografske baze 'grand turizma' u Dalmaciji u 18. i 19. stoljeću, i niz predavanja, cije sažetke, kao i čitav program možete preuzeti ovdje.