natječaj

FEKP & In Your Pocket!


prijava: 15.05.2014.

Festival europske kratke priče pokreće natječaj za kratku priču 'FEKP & In Your Pocket!', koji je otvoren od 15. travnja do 15. svibnja. Tema ovogodišnjeg natječaja za kratku priču je: 'Što imaš u džepu?'.

Pisati možete o konkretnim ili izmišljenim džepovima, skrivenim mjestima koji čuvaju tajne,ili ih otkrivaju: zametak sna, početak putovanja, pričina ili stvarnost: ti nam je ispričaj.

Kriteriji natječaja:
- poslana priča ne smije biti prethodno objavljena u bilo kojem mediju dostupnom širem čitateljstvu;
- natječaj je javan;
- maksimalna duljina priče je 10.000 znakova s proredom;
- Times new roman, 12 točaka, prored 1,5;
- na natječaj se mogu prijaviti svi pisci koji pišu jezicima za koje nije potreban prijevod.

Priče se šalju isključivo na e-adresu natjecaj@europeanshortstory.org u formatu wordu (formati .docx ili .doc) Autori uz priču trebaju poslati puno ime i prezime te broj telefona/mobitela i adresu za kontakt. U naslov e-pošte molimo napisati: Za natječaj FEKP & In Your Pocket, (Ime priče), ime i prezime autora.

Pristigle priče ulaze u konkurenciju za tri nagrade:
- 1. nagrada: Dva tjedna smještaja u baltičkoj rezidenciji za pisce Ventspils, Latvija.
Prva nagrada uključuje plaćenu avionsku kartu za pobjednika te simbolični džeparac. Pobjedničku priču će autor čitati na završnoj večeri FEKP-a, 6. lipnja. Nagradu je potrebno konzumirati zaključno s početkom sljedećeg FEKP-a (2015.)
- 2. nagrada: Petnaestodnevni boravak u riječkoj rezidenciji za pisce.
Druga nagrada uključuje pokrivene troškove boravka u kući i plaćene režijske troškove boravka. Termini boravka u dogovoru s riječkom rezidencijom. Nagradu je potrebno konzumirati zaključno s početkom sljedećeg FEKP-a (2015.)
- 3. nagrada: Vikend destinacija na hrvatskoj obali.
Treća nagrada uključuje put i smještaj za nagrađenog autora. Nagradu je potrebno konzumirati zaključno s početkom sljedećeg FEKP-a (2015.)

Žiri je sastavljen od pisaca, urednika, novinara, književnih kritičara: Zoran Ferić (predsjednik žirija), Diana Matulić, Stjepan Balent, Saša Drach, Vladimir Arsenić.

Autori koji uđu u finale (Short list) će biti obaviješteni. Short list će se kreirati ovisno o broju pristiglih radova. Proglašenje pobjednika organizirat će se na večernjem čitanju FEKP-a, u utorak 3. lipnja, u 20:30h, u polukružnoj dvorani Teatra &TD. (Zagreb, Savska 25).

(I.P., 08.04.2014)