natječaj, rezidencijalni program

Bogliasco Foundation – poziv na rezidenciju


prijava: 15.04.2014.
mjesto: Bogliasco, Italija; Fondazione Bogliasco - Centro Studi Ligure per le Arti e le Lettere, Via Aurelia 4
organizator: Fondazione Bogliasco

Pozivaju se umjetnici i znanstvenici iz područja humanistike da se prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom programu talijansko američke zaklade Bogliasco, sa sjedištem u blizini Genove, Italija. Prijava za iduće programsko razdoblje (zima – proljeće 2015.) istječe 15. travnja 2014.

Sudjelovanje je otvoreno stručnjacima na polju umjetnosti i humanistike, bez obzira na narodnost, dob, rasu i spol, a koji dolaze iz sljedećih disciplina: arheologija, arhitektura / krajobrazna arhitektura, klasična umjetnost, ples, film / video, povijest, književnost, glazba, filozofija, kazalište i vizualna umjetnost.

Uvjet za sudjelovanje u programu jest da kandidati pokažu značajna postignuća u svojim disciplinama, razmjerno dobi i iskustvu. Rezidencijalni program nije namijenjen dodiplomskim studentima, a prednost imaju kandidati koji kroz svoju prijavu pokažu sklonost radu u intimnoj, internacionalnoj, višejezičnoj zajednici znanstvenika i umjetnika.

Prijave se primaju isključivo online, a potrebno je priložiti sljedeće dokumente (na engleskom, talijanskom, francuskom ili španjolskom jeziku):
- popunjenu prijavnicu;
- tri pisma preporuke;
- kratki CV (3 str.);
- opis projekta kojim bi se kandidat bavio tijekom rezidencijalnog programa (1 str.);
- primjer rada kandidata koji je bio objavljen, izveden, izložen ili na neki drugi način javno prezentiran u proteklih 5 godina;
- uplatu kotizacije u iznosu od 30 eura.

Rezultati natječaja bit će objavljeni 1. srpnja 2014. godine.

Kontakt:
The Bogliasco Foundation
10 Rockefeller Plaza (16th Floor)
New York, NY 10020-1903
1 212 713-7628
info@bfny.org

Više

(I.P., 26.03.2014)