obavijest

Volontiraj i proputuj svijet


vrijeme: 20.03.2014.

Volonterski centar Zagreb, zajedno s brojnim neprofitnim organizacijama širom svijeta, intenzivno priprema sezonu međunarodnih volonterskih kampova 2014. Sezona međunarodnih volonterskih kampova traje tijekom cijele godine, a najaktivnija je u razdoblju od travnja do listopada. Na većini kampova volonterima su pokriveni troškovi hrane i smještaja.

Volonterski kampovi, kojih se godišnje održi oko 3000 u različitim zemljama svijeta, prilika su za sve građane, a posebno za mlade da kroz volontiranje upoznaju  različite zemlje svijeta, rade na određenoj tematici te unaprijede znanja stranih jezika .

Međunarodni volonterski kampovi omogućavaju osobni rast i razvoj svakog pojedinca kroz upoznavanje drugih naroda i kultura, a koji je baziran na solidarnosti, zajedništvu i interkulturalnom učenju. Međunarodni kampovi su jedinstveni oblik volontiranja koji nudi pozitivne i praktične načine okupljanja ljudi iz različitih zemalja i različitih kultura kako bi živjeli i radili zajedno na projektima koji doprinose lokalnim zajednicama u kojima se oni održavaju. Opći ciljevi svih kampova su razbijanje predrasuda i stereotipa, unapređivanje tolerancije i razumijevanja među ljudima. Područja rada na kampovima su vrlo različita, od zaštite okoliša, rada s djecom ili pripadnicima socijalno ranjivih skupina do razvoja kulture, umjetničkog djelovanja i sl.

Svi građani, a posebice mladi koji su navršili 18 godina pozvani su da se jave u Volonterski centar Zagreb, pogledaju internetsku stranicu www.vcz.hr te saznaju više o međunarodnom volontiranju i prijave se na neke od brojnih kampova širom svijeta.

Svi zainteresirani dodatne informacije mogu dobiti putem telefona 01/ 3013 058, 098 373 672, besplatnog volonterskog telefona 0800 400 005 ili e-maila: exchange@vcz.hr.

Kontakt osoba: Ivana Pavelić Šprajc, koordinatorica volontera i međunarodne razmjene.

(R.P.B., 20.03.2014)