Preskočite na glavni sadržaj

Fotografski natječaj Most 2016.

Fotoklub Rijeka objavljuje fotografski natječaj s temom mosta - Most 2016. Najbolje fotogtrafije bit će predstavljene na izložbi za Dane sv. Vida, za Dan grada Rijeke. Prijave se primaju do 31. svibnja 2016.
vrijeme: 01.05.2016.
prijava: 31.05.2016
url: http://www.fotoklubrijeka.hr

Most po svojoj naravi jest ideja i objekt spajanja. Čovjek i povijesne turbulencije činili su ga, na trenutak, mjestom razdvajanja.

Rijeka je povijesno, životno, dnevno vezan za most, za most kao neizbježni prostorno- komunikacijski sadržaj unutar svoje urbane strukture. U jednom vremenu riječki mostovi su razdvajali grad, a sad ga ponovo spajaju. Sad Rijeka sa svim svojim mostovima živi svoj puni prostorni format. Most ili mostovi nisu specifičnost Rijeke. Skoro pa da nema grada kojeg u nekom obliku ne definira most pa iz tog razloga raspisujemo i ovaj natječaj. Svaki grad i čovjek ima svoje i stvarne i imaginarne mostove. Autori mogu propitivati sve dimenzije mosta.

Ovim natječajem želi se uključiti i autore izvan Rijeke, autore iz cijele Hrvatske pa i šire s jedinstvenom, univerzalnom idejom, idejom mosta i time doprinosili međusobnim uvezivanjima ljudi i gradova.

OPĆA PRAVILA NATJEČAJA

◦ Na natječaju imaju pravo ravnopravno sudjelovati svi autori – bez obzira jesu li članovi cehovskih udruga, ili su pak u statusu slobodnih zanimanja ili se samo hobistički i povremeno bave fotografijom.
◦ Za sudjelovanje na natječaju plaća se kotizacija: Članovi Fotokluba Rijeka plaćaju 30 kn a svi ostali 50 kn. Uplaćuje se na žiroračun kluba: Erste banka IBAN HR5924020061100135039 (u rubriku Svrha uplate treba upisati  MOST 2016, u rubriku Model treba upisati 00, a u Pozivu na broj upisati svoj OIB).
◦ Autor, sudionik natječaja, popunjenom prijavnicom potvrđuje autentičnost snimljene fotografije te preuzima odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.
◦ Ako je autor maloljetna osoba onda, u prijavnici roditelj ili staratelj trebaju upisati svoje ime i prezime i OIB.
◦ Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.
◦ Na natječaj se prihvaćaju fotografije snimljene 2015. i 2016. godine ne starije.

AUTORSKO PRAVO:

◦ Autor popunjavanjem prijavnice daje suglasnost organizatorima natječaja da bez naknade mogu objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora, a u svrhu promocije izložbe i teme kojom se natječaj bavi.
◦ Autor treba navesti mjesto i godinu nastanka fotografije. Navođenjem mjesta i godine snimanja dajemo ozbiljnost i dostojanstvo našoj struci u proučavanju fotografskog stvaralaštva, a i svim drugim stručnjacima u proučavanju teme ovog natječaja.

IZLOŽBA NAJBOLJIH RADOVA:

◦ Organizator će nakon završenog natječaja najbolje fotografije predstaviti javnosti na izložbi u subotu, 11. lipnja 2016. godine u Galeriji Principij u Rijeci.
◦ Organizator će koristiti odabrane fotografije sa izložbe za poticanje i unapređivanje fotografskog stvaralaštva i promoviranje teme koju fotografije interpretiraju.
◦ Neke od izabranih fotografija bit će tiskane na promotivnom materijalu izložbe, npr. na pozivnici za otvaranje izložbe i pratećih manifestacija, na plakatu ili na informacijama za medije. Svi spomenuti oblici objava su nekomercijalne vrijednosti i jedina im je svrha promocija izložbe i autora. Moralna autorska prava, u smislu ispravnog potpisivanja autora na tiskanim djelima, bit će u potpunosti poštovana.
◦ Odabrane fotografije za izložbu objavit ćemo na www.fotoklubrijeka.hr

NATJEČAJ

◦ Svaki sudionik može prijaviti najviše šest /6/ fotografija i ne starije od 2015.

TEHNOLOGIJA I VELIČINA:

◦ Fotografije se isključivo šalju u digitalnom obliku u .jpg /.jpeg/ formatu pojedinačne veličine fotografije /datoteke/ ne veće od 4 MB.
◦ Fotografije mogu biti u boji /B/, monokromatske /M/ i crno-bijele /CB/.

DOKUMENTACIJA:

◦ Svaki autor uz fotografije prilaže: Pravilno popunjenu prijavnicu  i kopiju uplate kotizacije.

Kod imenovanja fotografija /datoteka/ ne koristite kvačice na slovima koja to imaju, primjer potpisa: 1_Marko Markovic_Mali mostic 

Prvo se piše redni broj, puno ime i prezime autora te naziv fotografije. Na prijavnici istim redoslijedom upisati fotografije koristeći kvačice na slovima koja to imaju.
◦ Prijave koje ne budu sukladne Pravilima natječaja organizator neće prihvatiti.
◦ Zadnji dan prijema fotografija je 31. svibnja u 24:00 sata. Sve pristigle fotografije pregledat će Prosudbeno povjerenstvo Fotokluba Rijeka te odabrati najbolje za izložbu. Od najboljih fotografija prosudbeno povjerenstvo će izdvojiti fotografije za prvu, drugu i treću nagradu te za diplome i pohvale.
◦ Fotografije se šalju isključivo na: brvnooo@gmail.com
◦ Dozvoljeni nastavci datoteka: jpg, jpeg, png. Dozvoljena veličina datoteke: 4 MB, najveća ukupna veličina svih datoteka 25 MB.

Objava rezultata bit će na svečanom otvorenju izložbe 11. lipnja 2016. u Galeriji Principij, medijima i na www.fotoklubrijeka.hr

NAGRADE:

◦ Za prvu, drugu i treću nagrada organizator će dodijeliti knjige iz područja likovne umjetnosti i fotografije. Tri diplome i tri pohvale u tiskanom obliku dodjeljujemo zaslužnim autorima.

KATALOG:

◦ Organizator će izdati katalog u PDF formatu. Katalog će biti dostavljen svim sudionicima na navedenu adresu u prijavnici.

Više o temi natječaja pročitajte te on-line prijavnicu preuzmite ovdje.