Preskočite na glavni sadržaj

'Crteži' Roberta Jozića u Splitu

Izložba 'Crteži' kipara Roberta Jozića otvara se u četvrtak, 21. travnja, s početkom u 20 sati, u Galeriji 'Studio 21' u Splitu.
vrijeme: 21.04.2016.
mjesto: Leipzig, Germany
url: http://lemmon.leipziger-messe.de/LeMMon/buch_web_eng.nsf
Izložba predstavlja radove istoimenog ciklusa izvedene žicom. Uokvireni pravokutnim drvenim okvirima, kojima se to dodatno naglašava, oni imaju formu i narativ sličica stripa.

Slon lebdi na žici, miševi slijede vođu – miša na navijanje, noj promatra samog sebe kako zabija glavu u pijesak... Rasterećujući su to susreti realnog i nadrealnog, ne bez kritičkog komentara društvene stvarnosti. Autor je duhovit, a njegov osnovni alat je konstrukcijska i/ili sadržajna napetost. (izvadak teksta iz kataloga izložbe)

Ovom izložbom Udruga za kulturu Beat/ kreće u realizaciju kustoskog projekta povjesničara umjetnosti Tonija Horvatića pod nazivom „Mogućnost rubnog“. Intencija je na rubnom dijelu grada, u okruženju ispražnjenom od svakog iole značajnijeg javnog kulturnog sadržaja, likovnim izložbama suvremenih autora kontinuirano poboljšavati zatečeno stanje na lokaciji splitskog kvarta Sućidar i time doprinijeti aktiviranju još jednog relevantnog punkta na mapi kulture grada Splita i županije Splitsko-dalmatinske.