natječaj

Susreti mladih povjesničara umjetnosti u Rijeci 2014.


vrijeme: 16.05.2014. - 18.05.2014.
prijava: 13.04.2014.

Međunarodni kongres 1. Susreti mladih povjesničara umjetnosti u Rijeci, održava se of 16. do 18. svibnja na Filozofskom fakultetu u Rijeci, a  otvoren je za studente preddiplomskih, diplomskih i postdiplomskih studija te za nedavno diplomirane studente društvenih i humanističkih znanosti i umjetničkih područja regije, u dobi do 30 godina. Rok za predaju prijave je 13. travnja.

Prijava se šalje na adresu smpuri14@gmail.com.

Kongres se organizira s ciljem povezivanja i razvijanja suradnje mladih povjesničara umjetnosti te mladih znanstvenika i stručnjaka srodnih znanosti i struka zemalja s područja bivše Jugoslavije (te onih koji mogu sudjelovati na kongresu bez jezičnih barijera). Nadalje, temeljni motivi za organizaciju kongresa su razmjena iskustava te iznošenje novih ideja i spoznaja unutar struke na međunarodnoj razini iz područja povijesti i teorije umjetnosti, arhitekture, urbanizma, vizualnih umjetnosti i komunikacija, novih medija, kulturne baštine, znanosti o umjetnosti te ostalih srodnih društvenih i humanističkih znanosti. Izlaganja na kongresu mogu pokrivati bilo koju disciplinu i temu iz domene povijesti umjetnosti te srodnih apostrofiranih znanosti i struka.

Predviđeno trajanje izlaganja je 20 minuta, s raspravom do 10 minuta. Kotizacija za kongres iznosi 10 eura koja će se uplaćivati nakon primitka potvrde o prihvaćanju rada o čemu ćete biti još naknadno obaviješteni. (Studenti riječkog Sveučilišta kotizaciju ne plaćaju.)
Opširnije o kongresu – ovdje.

(M.K., 03.03.2014)