Preskočite na glavni sadržaj

Ivica Prtenjača dobitnik ovogodišnje BOOKtige

Ivica Prtenjača dobitnik je ovogodišnje Nagrade BOOKtiga, posebnog priznanja koje se, pod pokroviteljstvom Istarske županije, od 2010. godine dodjeljuje najčitanijem živućem domaćem autoru u svim istarskim narodnim knjižnicama.
vrijeme: 22.04.2016. 19:00 sati
mjesto: Gradska knjižnica Poreč, Trg Marafor 3
Prtenjača je nagradu zaslužio temeljem uspjeha romana 'Brdo', dobitnika nagrade V.B.Z.- a i TISAKmedije za najbolji roman 2014. godine.

Svečana dodjela Nagrade upriličit će se tijekom obilježavanja Noći knjige u Gradskoj knjižnici Poreč, u petak 22. travnja, u 19.00 sati, kada će ovogodišnjem laureatu biti uručeno priznanje – primjerak njegovog romana koji je mjesec dana 'putovao' po knjižnicama Istre da bi čitatelji u njega mogli upisivati svoje dojmove.

Organizatori procjenjuju da je više od 27 tisuća korisnika istarskih gradskih knjižnica Pule, Rovinja, Novigrada, Umaga, Buja, Labina, Pazina i Buzeta imalo priliku upisati svoje poruke autoru u navedeni primjerak, a oni koji to još uvijek žele, mogu to učiniti u porečkoj knjižnici sve do njegova svečanog uručenja.